FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce carti am mai citit

«1121314151618»
Mihai Somanescu22.01.2010 23:18

Romanii originea, trecutul, sacrificiile si drepturile lor - Ion Antonescu

Despre situatia Romaniei dupa primul razboi mondial. Explica unele lucruri care sunt luate de bune azi, despre cum s-a luptat marele razboi. Pe vremea aia nu era "criminal de razboi". Va fi o revelatie si poate unii vor intelege de ce a luat unele decizii cat a fost la guvernare.

Saptamana rosie - Paul Goma

Cartea asta ar trebui sa fie predata in scolile si liceele Romaniei. O gasiti online aici: http://paulgoma.free.fr/dl_links/publicist...amana_rosie.php .

Desi am citit-o mai demult si nu e chiar carte, recomand tuturor Conducerea afacerilor, de Dan Popescu si Iulia Chivu. Cititi-o si veti intelege multe

fcsb-4722.01.2010 23:58

Uragan asupra Europei - Vintila Corbul/Eugen Burada

o carte interesanta cu o multime de planuri narative despre situatia din europa incepand cu 1875

r3fl3x23.01.2010 00:19

Salinger - De veghe in lanul de secara

Mihai Somanescu23.01.2010 09:09
Uragan asupra Europei - Vintila Corbul/Eugen Burada

o carte interesanta cu o multime de planuri narative despre situatia din europa incepand cu 1875

Da, foarte interesanta. De asemenea, e foarte interesanta pentru a intelege cum faceau si cum fac jocurile puterile Europei. E foarte utila pentru cine mai viseaza ca ue e salvatorul natiunii si cum se gandesc europenii doar la binele general cand actioneaza. De asemenea, o carte foarte revelatoare despre statutul unor anumiti "cetateni" din Rusia, aceiasi care acum ii fac pe romani criminali de razboi... Explica multe.

Stanici26.01.2010 14:15

"Testament pentru urmasi", de Pantelimon Halipa si Anatolie Moraru. Exemplar aparut la editura "Hyperion" din Chisinau, in 1991.

rezistenta_ultras26.01.2010 14:38

Fram,ursul polar.

fcsb-4710.02.2010 18:27

Shogun - James Clavell

Shogun nu mai necesita nici o recomandare. Este o realizare extraordinara, o vasta si dramatica reconstituire a Japoniei de la inceputul secolului al XVII-lea. Autorul nu ofera numai o poveste plina de actiune, intriga si iubire, ci ne face pe noi, vesticii sa intelegem codul de onoare al samuraiului, plin de salbaticie, de frumusete si de obsesie a mortii.

Un tablou extraordinar de complex si minutios realizat, a unei lumi care continua sa fascineze, pe fundalul caruia este schitat, in linii mari, prin Blakethorne, si profilul europeanului din anii 1600, venit intr-un socant contact cu civilizatia superioara, pe atunci, a Japoniei. O carte captivanta, ce va stirni interesul inca multor generatii.

Merita :thumbsup:

Stanici10.02.2010 19:00

Tre sa il citesc si io. Ca mi-a placut Tai Pan.

Le reseau pansant10.02.2010 19:22
Romanii originea, trecutul, sacrificiile si drepturile lor - Ion Antonescu

Despre situatia Romaniei dupa primul razboi mondial. Explica unele lucruri care sunt luate de bune azi, despre cum s-a luptat marele razboi. Pe vremea aia nu era "criminal de razboi". Va fi o revelatie si poate unii vor intelege de ce a luat unele decizii cat a fost la guvernare.

Ai dreptate despre aceasta carte, este foarte buna.

De fapt nu este chiar o carte propriu-zisa are cam 100 de pagini maxim, un fel de brosura, daca nu ma insel a aparut in 1919, este mai degraba o expunere de motive/consideratii/reflectii ale lui Antonescu despre cum ar trebui sa fie intocmita politica externa si interna a Romaniei dupa razboi. Nu este o carte de istorie cum s-ar intelege din titlu ci niste judecati despre cum ar trebui condusa Romania (Romania dupa primul razboi mondial) prin prisma trecutului istoric al regiunilor care tocmai se unisera cu Vechiul Regat, adica Transilvania, Basarabia, Bucovina, oarecum si Cadrilaterul-cedat Romaniei in 1913 dupa al doilea razboi balcanic.

Un mare avantaj al cartii este ca explica totul dintr-o perspectiva militara, gandirea strategica a Maresalului nu era deloc de paguboasa.

Niste carti de literatura va recomand Ion Desideriu Sarbu, orice roman sau povestirile sale, unele asemanatoare cu cele alea lui Slavici in ce priveste stilul descrierii.

Mihai Somanescu10.02.2010 19:37
Ai dreptate despre aceasta carte, este foarte buna.

De fapt nu este chiar o carte propriu-zisa are cam 100 de pagini maxim, un fel de brosura, daca nu ma insel a aparut in 1919, este mai degraba o expunere de motive/consideratii/reflectii ale lui Antonescu despre cum ar trebui sa fie intocmita politica externa si interna a Romaniei dupa razboi. Nu este o carte de istorie cum s-ar intelege din titlu ci niste judecati despre cum ar trebui condusa Romania (Romania dupa primul razboi mondial) prin prisma trecutului istoric al regiunilor care tocmai se unisera cu Vechiul Regat, adica Transilvania, Basarabia, Bucovina, oarecum si Cadrilaterul-cedat Romaniei in 1913 dupa al doilea razboi balcanic.

Un mare avantaj al cartii este ca explica totul dintr-o perspectiva militara, gandirea strategica a Maresalului nu era deloc de paguboasa.

Niste carti de literatura va recomand Ion Desideriu Sarbu, orice roman sau povestirile sale, unele asemanatoare cu cele alea lui Slavici in ce priveste stilul descrierii.

Ai descris-o mai bine ca mine.Mai ai si alte carti cu/despre Antonescu? Ca nu se prea gasesc.

Lari10.02.2010 19:50
Ai descris-o mai bine ca mine.Mai ai si alte carti cu/despre Antonescu? Ca nu se prea gasesc.

"Un dictator nefericit", de Colonel Ion Gheorghe, ultimul atasat militar la Berlin inainte de venirea ciumei rosii. Este fabuloasa!

Despre Antonescu mai am cartile despre procesul lui (stenograme complete, analize etc) si vreo 3 carti scrise de Gheorghe Buzatu, toate bazate pe documente (secrete) din epoca.

Mi s-a facut paru' maciuca citindu-le...

zoint10.02.2010 20:15

Poi ultima carte citita ar fi Sabina de Paul Goma

Lari zi si mie cum se numeste cartea despre procesul lui Antonescu,eu am citit despre Antonescu asta Armata, Maresalul si Evreii

Lari10.02.2010 20:35

"Procesul Maresalului Antonescu". Ai mei le-au cumparat pe toate alea mentionate de mine chiar cand au aparut, la inceputul anilo '90.

razvan2810.02.2010 20:36

Eu acum citesc ceva de la Cotidianul , o carte despre Che Guevara , un simbol al revolutiei si al libertatii

Le reseau pansant10.02.2010 21:19

Despre Antonescu s-au scris multe carti, insa printre cele mai bune sunt

Iosif Constantin Dragan-Maresalul Ion Antonescu, este una dintre cartile cel mai comprehensibile despre Antonescu si perioada guvernarii sale, a aparut in 1978, la Editura Enciclopedica (parca- uite ca mai am si eu scapari), si este practic cartea care a dus la reabilitarea lui sub regimul comunist.

Gheorghe Barbul-Al treilea om al Axei, o carte de memorii despre perioada respectiva, cartea nu stiu daca este tradusa si in romana, a aparut in 1950 la Paris.

Constantin Petrovicescu-Pe marginea prapastiei, cartea este scrisa de generalul Petrovicescu, ministru de interne in guvernul Antonescu de la formarea acestuia 15 septembrie 1940 si pana pe 23 ianuarie 1941 la infrangerea rebelinuii legionare. Cartea este mai mult o culegere de documente, desi imbina oarecum memoriile cu naratiunea istorica, este o carte foarte bine documentata. A aparut in 1992 la editura scripta, este in 2 volume ambele a cate 220 de pagini.

Urmeaza apoi Romania cu si fara Antonescu- de Ion Buzatu, carte aparuta in 1991 la Editura Molova, la Iasi are fix 390 de pagini.

Ion Dan-Procesul lui Antonescu, aparuta in 2005 la editura Lucman, cartea aceasta este mai jos in atasament.

Mihnea Romalo-Romania in al doilea razboi mondial, aparuta in 2001 la editura vestala. Cartea trateaza participarea Romaniei la razboi intre 1941 si 1944, analizeaza dpdv militar guvernarea Antonescu intr-o nota destul de obiectiva, desi nu este despre Maresal, cartea face trimiteri la personalitatea, modul de actiune, decizii ale maresalului.

Mai aveam 2 titluri din cartile pe care le am dar imi scapa numele, din nefericire nu sunt acasa sa pot verifica asa ca nu vreau sa iti spun prostii.

Oricum daca te intereseaza subiectul la BCU ai acces liber la baza facultatii de istorie, doar ca sistemul este putin ciudat nu poti imprumuta acasa. La Facultatea de isotorie (Universitatea din Bucuresti), accesul la sala de lectura este de asemenea, liber dar nu poti imprumuta, decat daca esti student. Nu stiu care este regimul de eliberare al permiselor de acces.

Cred ca stii documentarul despre Maresal facut de ANF in 1996, face parte din seria Romania si dictaturile ei, documentarul are 4 episoade de cate 30 de minute fiecare si trateaza viata lui Antonescu cu o parte destul de importanta (aproximativ o ora) despre participarea la razboi.

Uite atasez pentru tine, 3 documente pe care le am in calulator, din nefericire hardul laptopului meu este doar de 160 giga asa ca nu am toate documentele cu mine.

Ioan_Dan____Procesul__Maresalului_Ion_Antonescu.pdf

Radu_Crisan___Testamente_politice_Antonescu_si_Codreanu.pdf

Hitler_s_Forgotten_Ally_Ion_Antonescu_and_his_Regime__Romania__1940__1944.pdf

antonescu_memoriu.txt

noname11.02.2010 00:02

daca mai schimbati multe informatii d-astea, trestie si somanescu, o sa gasiti microfoane si-n ciorba de pe aragaz :shutup2:

Mihai Somanescu11.02.2010 16:30
Despre Antonescu s-au scris multe carti, insa printre cele mai bune sunt

Iosif Constantin Dragan-Maresalul Ion Antonescu, este una dintre cartile cel mai comprehensibile despre Antonescu si perioada guvernarii sale, a aparut in 1978, la Editura Enciclopedica (parca- uite ca mai am si eu scapari), si este practic cartea care a dus la reabilitarea lui sub regimul comunist.

Gheorghe Barbul-Al treilea om al Axei, o carte de memorii despre perioada respectiva, cartea nu stiu daca este tradusa si in romana, a aparut in 1950 la Paris.

Constantin Petrovicescu-Pe marginea prapastiei, cartea este scrisa de generalul Petrovicescu, ministru de interne in guvernul Antonescu de la formarea acestuia 15 septembrie 1940 si pana pe 23 ianuarie 1941 la infrangerea rebelinuii legionare. Cartea este mai mult o culegere de documente, desi imbina oarecum memoriile cu naratiunea istorica, este o carte foarte bine documentata. A aparut in 1992 la editura scripta, este in 2 volume ambele a cate 220 de pagini.

Urmeaza apoi Romania cu si fara Antonescu- de Ion Buzatu, carte aparuta in 1991 la Editura Molova, la Iasi are fix 390 de pagini.

Ion Dan-Procesul lui Antonescu, aparuta in 2005 la editura Lucman, cartea aceasta este mai jos in atasament.

Mihnea Romalo-Romania in al doilea razboi mondial, aparuta in 2001 la editura vestala. Cartea trateaza participarea Romaniei la razboi intre 1941 si 1944, analizeaza dpdv militar guvernarea Antonescu intr-o nota destul de obiectiva, desi nu este despre Maresal, cartea face trimiteri la personalitatea, modul de actiune, decizii ale maresalului.

Mai aveam 2 titluri din cartile pe care le am dar imi scapa numele, din nefericire nu sunt acasa sa pot verifica asa ca nu vreau sa iti spun prostii.

Oricum daca te intereseaza subiectul la BCU ai acces liber la baza facultatii de istorie, doar ca sistemul este putin ciudat nu poti imprumuta acasa. La Facultatea de isotorie (Universitatea din Bucuresti), accesul la sala de lectura este de asemenea, liber dar nu poti imprumuta, decat daca esti student. Nu stiu care este regimul de eliberare al permiselor de acces.

Cred ca stii documentarul despre Maresal facut de ANF in 1996, face parte din seria Romania si dictaturile ei, documentarul are 4 episoade de cate 30 de minute fiecare si trateaza viata lui Antonescu cu o parte destul de importanta (aproximativ o ora) despre participarea la razboi.

Uite atasez pentru tine, 3 documente pe care le am in calulator, din nefericire hardul laptopului meu este doar de 160 giga asa ca nu am toate documentele cu mine.

Ioan_Dan____Procesul__Maresalului_Ion_Antonescu.pdf

Radu_Crisan___Testamente_politice_Antonescu_si_Codreanu.pdf

Hitler_s_Forgotten_Ally_Ion_Antonescu_and_his_Regime__Romania__1940__1944.pdf

antonescu_memoriu.txt

Multumesc. Cred ca noname avea dreptate, primele doua linkuri nu functioneaza :)

Le reseau pansant11.02.2010 20:22
Multumesc. Cred ca noname avea dreptate, primele doua linkuri nu functioneaza :)

Ti le pot trimite pe email, ca si alte documente despre maresal daca vrei.

Eu nu imi fac probleme, sunt deja bagat la categoria "fascisti de frunte".

strezahuzum02.03.2010 08:24

Mi-a venit acum o saptamana (in sfarsit :D) "Third Axis Fourth Ally: Romanian Armed Forces in the European War", de Cristian Craciunoiu; Mark W. A. Axworthy; Cornel Scafes. O carte foarte realista, care se rezum strict la operatiunile militare si participarea Romaniei la al doilea razboi mondial.

O recomand mai ales celor care il tot lauda pe "marele general" Antonescu. Poate o sa intelegeti mai bine ce am tot zis pe forumul asta : Antonescu e in mare parte raspunzator pentru cei 250.000 de romani trimisi in 1942 in Rusia dintre care aproape 160.000 de morti, prizonieri si disparuti in batalia de la Stalingrad.

Maye08.03.2010 20:34

Are cineva orice fel de materiale despre Iugoslavia?

V-as ruga sa imi donati si mie daca aveti asa ceva.

Astept mesaje pe privat.

Multumesc!

Mihai09.03.2010 12:11
Mi-a venit acum o saptamana (in sfarsit :D) "Third Axis Fourth Ally: Romanian Armed Forces in the European War", de Cristian Craciunoiu; Mark W. A. Axworthy; Cornel Scafes. O carte foarte realista, care se rezum strict la operatiunile militare si participarea Romaniei la al doilea razboi mondial.

O recomand mai ales celor care il tot lauda pe "marele general" Antonescu. Poate o sa intelegeti mai bine ce am tot zis pe forumul asta : Antonescu e in mare parte raspunzator pentru cei 250.000 de romani trimisi in 1942 in Rusia dintre care aproape 160.000 de morti, prizonieri si disparuti in batalia de la Stalingrad.

De ce nu vrei tu sa te abtii si sa incepem iar? Vrei sa aduc scrisorile de protest ale generalilor romani de pe front, in legatura cu tratamentul la care erau supusi soldatii romani sub comandamentul german? Si protestul fata de armamentul si lipsa ajutoarelor promise de nemti?

Daca n-ai vrea sa fii tu mai cu motz, ai putea sa remarci si meritele "marelui general" Antonescu si in primul razboi mondial, fiind laudat de alti doi dobitoci, Maresalul Prezan si Regele Ferdinand.

Asa ca abtine-te.

strezahuzum11.03.2010 10:53
Are cineva orice fel de materiale despre Iugoslavia?

V-as ruga sa imi donati si mie daca aveti asa ceva.

Astept mesaje pe privat.

Multumesc!

Ce fel de materiale cauti ? Fii mai precis :D

strezahuzum11.03.2010 11:03
De ce nu vrei tu sa te abtii si sa incepem iar?

De ce te deranjeaza asa de tare ? Eu nu vreau sa "incep" nimic, le-am recomandat tuturor celor interesati de perioada o carte pe care o gasesc foarte utila si mult superioara majoritatii celor scrise de autorii romani.

Vrei sa aduc scrisorile de protest ale generalilor romani de pe front, in legatura cu tratamentul la care erau supusi soldatii romani sub comandamentul german? Si protestul fata de armamentul si lipsa ajutoarelor promise de nemti?

N-ai de ce sa le aduci, ca le stiu. Si ce ? Ce legatura are tratamentul aplicat de aliatii nostri cei dragi soldatilor romani cu faptul ca Antonescu este cel care i-a trimis in Rusia in primavara lui 1942 ? Daca tot stii despre scrisori, probabil stii si despre memoriul trimis de Iacobici, seful Marelui Stat Major, in care-i recomanda Maresalui sa NU trimita trupe romanesti in adancul teritoriului URSS, sau in cel mai rau caz sa nu trimita mai mult de 80.000 ( cred ca asta era numarul recomandat ), pentru ca nu se putea asigura transportul si echipamentul corespunzator pentru mai multi. Si ce-a facut Antonescu in schimb ? Contrar majoritatii opiniilor, a trimis 250.000. El a decis, de unul singur. Poti sa invarti lucrurile cum vrei, toti oamenii aia s-au dus in Rusia fiindca asa a vrut Antonescu.

Daca n-ai vrea sa fii tu mai cu motz, ai putea sa remarci si meritele "marelui general" Antonescu si in primul razboi mondial, fiind laudat de alti doi dobitoci, Maresalul Prezan si Regele Ferdinand.

Era vorba de o carte despre participarea Romaniei la al doilea razboi mondial, nu primul.

sabin130711.03.2010 11:16

Care este autoritatea ce desemneaza cine are legitimitatea de a scrie despre evenimentele istorice si cine nu? Cine detine obiectivitatea perfecta care sa dea si credibilitatea maxima? Cine detine adevarul absolut si inatacabil?

Daca nu uitam faptul ca bolsevicii au furat si au distrus mii de documente, atunci mi se pare normal sa-mi pun semne mari de intrebare referitor la autenticitatea cartilor care sunt promovate. Si manualele de istorie din scoli sunt considerate a fi realiste, si ele de fapt contin numeroase distorsionari, minciuni si omisiuni..

axl11.03.2010 11:27

Recomand Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus, de Christopher Moore. Are si kung-fu.

«1121314151618»