Domnul Bovary e un bou iar doamna Bovary o curva... si eu un prost ca pierdut 3 zile cu cartea aia ![]()
Domnul Bovary e un bou iar doamna Bovary o curva... si eu un prost ca pierdut 3 zile cu cartea aia ![]()
Eu mai am putin si termin Super Steaua volumul II
Aplauze va rog ![]()
"Razvan si Vidra" de Bogdan Petriceicu Hasdeu.
Am gasit-o intamplator pe un raft din biblioteca si am rasfoit-o, caci uitasem despre ce e vorba. Inca n-au editat-o astia de la Adevarul , probabil e prea scurta, nu merita interes, insa eu vi-o recomand.
E cu tigani.
Recomand "Vârsta perfectã" de Heather Skyler.
Eu am terminat ambele volume ale cartii "Super Steaua"
@axl
Razvan si vidra e cu tigani ? ![]()
@axlRazvan si vidra e cu tigani ?
Cine-i ala de se da cu capul de zid?
Unu la mana, ca nu e Razvan si vidra, e Razvan si Vidra, si-al doilea la mana ca Razvan e tigan suta-n suta, dintre sute de catarge.
Stiu....Vidra este o fata dar am gresit eu
Apropo de Dostoievski, a zis o chestie care mie mi se pare genialã: ''omul, ca un bou, se obișnuiește cu toate''. ![]()
![]()
Eu tocmai am renuntat la "Adolescentul" de Dostoievski, e prima carte de F.M. care ma dezamageste. Am abandonat-o pe la pagina 130 cred.
Bun, sa incep cu ce-i mai prost.
Ingeri si demoni - Dan Brown
Asta micu e un plagiator nenorocit. O carte care ar fi simpatic de citit in vacanta, daca n-ar fi atat de God damn annoying. Nota 2 Brown, ai copiat de la colegul Eco. Again.
Si-acum, alea bune. Adica bede-urile.
The Walking Dead - Robert Kirkman
Excelenta, am citit toate cele 61 capitole scrise pana acum intr-o singura noapte. Pur si simplu nu puteam sa ma opresc.
Y: The Last man - Brian K. Vaughan
La fel ca TWD, numai ca e vorba de 60 de capitole si de noaptea urmatoare.
Northlanders - Brian Wood
Nu la fel de buna ca celelalte dar destul de buna pentru alta noapte alba.
Sin City - Frank Miller
Exact ca filmul, foarte buna.
300 - Frank Miller
Mult mai buna decat filmul, Frank Miller e un zeu.
From Hell - Alan Moore
Nu la fel de reusita ca cele de mai sus dar ideea e simpatica si-mi pare c-am vazut si filmul, interesant.
F*u*c*k* the Cool - Spune-mi o poveste. Cartea ii apartine lui Costi Rogozan (Academia Catavencu). O recomand cu caldura.
George RR Martin -Urzeala tronurilor
George RR Martin - Inclestarea regilor
Stapanul inelelor al lui Tolkien e mic copil pe langa astea.
1421, anul in care china a descoperit lumea
Eu ma gandeam sa ma apuc de "Cel mai iubit dintre pamanteni".Am cele 3 volume cumparate de la Jurnalul dar am inteles ca primele 200 de pagini sunt foarte interesante , apoi devine plictisitoare.
Toate cele 3 volume sunt fenomenale, nu e nimic plictisitor. E drept, e cam trasa de par ultima parte, cu amanta maritata si plm, dar cartea merita citita.
Nu-ti recomand filmul, care este dezamagitor in mare parte. Finalul insa e genial, pacat ca nu a avut acelasi final si cartea, ar fi avut un impact mult mai puternic si ar fi explicat infinit mai bine absurditatea si prostia sistemului comunist din Romania.
The Making of a Counter Culture- Theodore Roszak
o carte interesanta de citit, daca prima data se citesc si articolele lui T.R despre ideea de contracultura si ce presupune acest curent sociologic.
ce carte imi recomandati si mie, ceva mai intelectual ,
ce carte imi recomandati si mie, ceva mai intelectual ,
Destin valah de Adrian Majuru
Balade populare romanesti de Stelian Carstean
Elevul Dima dintr-a saptea de Mihail Drumes
cred ca iti ajung, momentan.
elevul dima am citit-o acum ceva mai mult de 5 ani, ambele volume ![]()
incercati si voi "cazul magheru" de Mihail drumes,
si volumele de razboi ale lui sven hassel
Tocmai am terminat si eu Gestapo de Sven Hassel. E genial tipul. Cat de reale sunt toate alea.
cartile lui Sven sunt relatari dupa fapte reale,el a trait tot ce este scris in carti,
cartile lui Sven sunt relatari dupa fapte reale,el a trait tot ce este scris in carti,
Si marmota la fel.
Ferma Animalelor - George Orwell
Foarte induiosatoare, ca redactare imi aduce aminte de De veghe in lanul de secara, nustiudece.
Imparatul mustelor - William Golding
O alta alegorie ca cea de mai sus, despre o societate pura si naiva la inceput. Nu mi s-a parut extraordinar de buna dar nici plictisitoare. Pe alocuri absurda, dar poate e vina traducatorului.
Da Vinci, arta si stiinta universului - Alessandro Vezzosi
Doar pentru pasionati.
Panza de paianjen - Cella Serghi
Bleah.
momentan citesc Fratii Karamazov de Dostoievski, foarte reusita.
avand in vedere ca aveti mai mult bagaj decat subsemnatul, v-as ruga sa-mi recomandati cativa scriitori francezi de calitate.
@ se7en
iti recomand Misterele Parisului de Eugen Sue