pentru cei pasionati de romane istorice, recomand ce am mai citit eu din autorii contemporani:
Trilogia "In cautarea Graalului" de Bernard Cornwell, autor contemporan. Sunt fan al romanelor istorice chiar si cu fictiune. Actiunea trilogiei se petrece in vremea sec.14, secolului Printului Negru. Intrand insa pe siteul autorului am descoperit ca a aparut in acest an si o a patra parte "1356"...astept sa se editeze in limba romana. De altfel sunt mai multe cicluri de romane ale acestui autor care merita traduse "The Saxon Stories", "The Warlord Chronicles", "The Starbuck Chronicles" sau "The Sharpe Stories".
Am terminat intre timp si "O lume fara sfarsit" de Ken Follett (tatal capodoperei "Stalpii Pamantului"). Este continuarea de la "Stalpii Pamantului"! In 2010 a scris un nou roman (prima parte dintr-o viitoare trilogie) "Caderea Gigantilor"...astept traducerea.
De asemenea, catalanul Ildefonso Falcones a scris doua romane istorice extraordinare "Catedrala Marii" si "Mana Fatimei"...merita!
Jose Freches - trilogia "Discul de Jad" despre China de acum 2000 de ani si cartile despre Gandhi si Budha. Vreau sa continui cu seriile "Imparateasa Matasii" si "Imperiul Lacrimilor".
Christian Jacq - romane despre istoria egiptului antic...am citit seria "Ramses" si seria "Piatra Luminii". Voi incerca in viitor seriile "Mozart" si "Misterele lui Osiris". La seria "Mozart" au fost editate doar primele doua volume din 4.
Mauro Raccasi...o serie superba de 4 romane despre celti...din pacate numai primele 3 sunt traduse la editura Polirom...am citit primul dintre ele, "Druidul" si am ramas impresionat.
Valerio Massimo Manfredi - am citit "Imparatia Dragonilor" si urmeaza trilogia dedicata lui Alexandru Macedon.
Philippa Gregory...am citit doar primul roman al seriei dedicate unei importante perioade din istoria Angliei, "Regina Alba".
Steve Berry (asemanator lui Dan Brown)....am citit de el "Mostenirea Templierilor"...mai are cel putin 3 romane in acelasi stil"
Philip Kerr...romane politiste, dar actiunea se petrece in Germania Nazista...trilogia "Berlin Noir".
James Ellroy...romane politiste cu actiunea in LA-ul anilor 50...am citit "Marele Niciunde" si urmeaza "LA Confidetial".
Allan Massie - caut un roman despre Chrlemagne si Roland...inca nu l-am cumparat.