Bine mai am si biblia limbii germane in romana dar nu o pot pune aici, plus ca e si f mare cateva zeci de mega. Cartea asta este manualul dupa care zeci de generatii au invatat limba lui Goete si Schinkel la Universitatea Bucuresti incepand din 1966, e o carte perfect explicata, se trateaza foarte amanuntit stufoasa gramatica a germanei, vocabularul este unul foarte cuprinzator etc, o recomand cu caldura celor care vor sa invete aceasta minunata limba.
autorii sunt :Jean Livescu un munte de cultura, a fost rector al universitatilor din Iasi si Bucuresti, reprezentat al Romaniei in comisia UNESCO, a fost atasat la ministerul Educatiei, membru corespondent la Academiei Romane si bibliotecar al aceleiasi institutii. Ca studii a urmat Universitatea din Strasbourg in anii cand acest oras apartinea Germaniei.
Sanda Ioanovici si Iohanna Andrei alte doua cunoscute profesoare ale catedrei de germana de la universitate.
PS: am scris acest al doilea post pentru ca vroiam sa mai atasez un fisier dar nu merge, nu stiu de ce, desi nu are peste 10mega, adica se inarca putin dupa care nu se mai intampla nimic, e ca si cum nu as fi dat comanda de incarca fisier.