FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce carti am mai citit

«1131415161718»
Marius29.03.2010 13:01

Palavrageala pe Nil - Naghib Mahfuz

pe scurt - un numar de oameni "de bine" din Egiptul lui Nasser se strang in fiecare seara pe un bac acostat pe unul din malurile Nilului pentru a trage hasis la narghilea si pentru a filosofa apoi apoi asa drogati. Ideea e ca astia sunt tipi si tipe ok, cu joburi calumea, venituri constante etc. Echilibrul se rupe in momentul in care pe bac vine o alta tipa, ziarista, stilata, bunuta, iscandu-se un conflict surd intre barbati, intre doi in mod special. Lucrurile degenereaza atunci cand grupul pleaca la plimbare cu o masina si accidenteaza mortal un trecator singuratic.

Per total, nu e plictisitoare, dar nici iesita din comun. Merge.

axl29.03.2010 13:19

Am citit-o pe asta

Recomand Mielul: Evanghelia dupa Biff, tovarasul de joaca al lui Iisus, de Christopher Moore. Are si kung-fu.

crezand ca e asta:

Evanghelia dupa Isus Hristos, de Jose Saramango. Nu are kung-fu, in schimb e serioasa si pe alocuri incantatoare. O prefer totusi pe cea de mai sus.

Mihai30.03.2010 11:15
De ce te deranjeaza asa de tare ? Eu nu vreau sa "incep" nimic, le-am recomandat tuturor celor interesati de perioada o carte pe care o gasesc foarte utila si mult superioara majoritatii celor scrise de autorii romani.

N-ai de ce sa le aduci, ca le stiu. Si ce ? Ce legatura are tratamentul aplicat de aliatii nostri cei dragi soldatilor romani cu faptul ca Antonescu este cel care i-a trimis in Rusia in primavara lui 1942 ? Daca tot stii despre scrisori, probabil stii si despre memoriul trimis de Iacobici, seful Marelui Stat Major, in care-i recomanda Maresalui sa NU trimita trupe romanesti in adancul teritoriului URSS, sau in cel mai rau caz sa nu trimita mai mult de 80.000 ( cred ca asta era numarul recomandat ), pentru ca nu se putea asigura transportul si echipamentul corespunzator pentru mai multi. Si ce-a facut Antonescu in schimb ? Contrar majoritatii opiniilor, a trimis 250.000. El a decis, de unul singur. Poti sa invarti lucrurile cum vrei, toti oamenii aia s-au dus in Rusia fiindca asa a vrut Antonescu.

Era vorba de o carte despre participarea Romaniei la al doilea razboi mondial, nu primul.

Da, sigur nu vrei sa incepi nimic. Daca nu voiai, nu aruncai si replica asta smechereasca:"O recomand mai ales celor care il tot lauda pe "marele general" Antonescu. Poate o sa intelegeti mai bine ce am tot zis pe forumul asta : Antonescu e in mare parte raspunzator pentru cei 250.000 de romani trimisi in 1942 in Rusia dintre care aproape 160.000 de morti, prizonieri si disparuti in batalia de la Stalingrad".

Cine a spus ca n-a trimis el acei oameni? Daca Germania ar fi castigat razboiul,il mai blamai acum? Nu cred. Singura sansa a Romaniei in conditiile date era ca Germania sa castige si din acest punct de vedere a facut totul ca asta sa se intample. Adica sa fie bine tarii sale. Ca nu a iesit, e altceva.

Maye30.03.2010 12:31
Ce fel de materiale cauti ? Fii mai precis :D

Nu conteaza.Orice mi-ar fi de folos.

Merci!

Serbia - Anii sobolanilor , Raico Cornea

Marius06.04.2010 04:51

Drumul - Cormac McCarthy

Tre' sa spun din capul locului ca ma bucur de faptul ca n-am vazut inca filmul si ca am fost placut surprins de final intr-un fel si mai putin in alt fel.

Cartea am luat-o mai mult de curiozitate, mai ales ca a luat Pullitzer in 2007 si a fost numita cartea deceniului de Times. Si merita cu siguranta toate premiile.

Daca in prima faza e foarte deranjanta lipsa detaliilor (ce s-a intamplat de a ajuns lumea in halul asta, numele Barbatului si Copilului, scopul Drumului etc.), pe parcurs parca asta a dat savoare povestii. E foarte misto.

V3313.04.2010 11:39

"Steaua " Campioana Europei" - Horia Alexandrescu

Daca trecem peste faptul ca e scrisa chiar in 1986, deci exista si pasaje in care e proslavit tovarasu', o carte foarte buna, ce reda starea de spirit dinainte si de dupa toate meciurile care au dus la seara de la Sevilla.

V3318.05.2010 21:52

"O victorie aplaudata" - Helmuth Duckadam (prefata de Ion "Țop" Voinescu)

O autobiografie a portarului nostru legendar, care povesteste inceputurile carierei, cum urmarea notele din ziarele de sport pentru a-si monitoriza prestatiile si cum penalty-urile i-au influentat cariera inca dinainte de seara de la Sevilla (un penalty l-a adus titular la UTA, iar un altul, aparat lui m.Lucescu l-a dus la Nationala). Finalul e smuls din suflet, cu dorinta lui sa mai joace o data pentru Steaua, desi trecusera 3 ani de la anevrism...

Maye18.06.2010 01:02

Am si eu o intrebare:

Detine cineva numere din Lumea Magazin si/sau Foreign Policy in format electronic?

Astept un raspuns.

Merci!

Maye21.06.2010 01:48

Mai fac un apel la revistele de mai sus , precum si la materiale despre Iugoslavia.

Va multumesc!

steaua_radu12.08.2010 23:29

am citit si mai citesc BIBLIA

f234567k13.08.2010 03:29

Crima de la 217- Haralamb Zinca

Robert Aeroth13.08.2010 10:36

Jules Verne-5 saptamani in balon

Karl May -Old surehand

si Alexandre Dumas-Cezar

Robert Aeroth22.08.2010 00:30

Paulo Coelho -Razboinicul Luminii

Daphne du Maurier- Rebecca

puyol22.08.2010 06:49

Nadia de Ioan Chirila.

absolut fabuloasa povestea ei, dintre cele mai tari sportive ever. Un adevarat fenomen.

cristian01415.09.2010 20:58

Spuneti-mi si mie va rog de unde pot sa imprumut carti din Bucuresti, de la ce biblioteca, unde e, etc. Daca se poate.

Robert Aeroth18.09.2010 14:16

Biblioteca Centrala Universitara

Str. Boteanu, nr.1, sector 1, Bucuresti

Luni - Vineri : 9.00 - 17.00

andyro18.09.2010 15:52

Terry Pratchett, tot ce-au scos manutele lui. Cu dedicatie pentru axl, ca-i stilul lui.

rezistenta_ultras18.09.2010 16:28

Scufita rosie

axl18.09.2010 16:51
Terry Pratchett, tot ce-au scos manutele lui. Cu dedicatie pentru axl, ca-i stilul lui.

Ia sa caut, ca n-am auzit de dansul. Merci de sugestie, de mult n-am mai citit ceva bun. Am dat gata povestirile lui Voiculescu si mi-au placut mult mai mult decat acum 14 ani.

Dar calugarul tanar nu s-a lasat. Repede s-au strans bani, s-a ticluit jalba si s-a gasit un om, care curand s-a intors cu pusca.

Si iata-l pe parintele Cristea, capul tineretului, fudulindu-se cu ea in spate prin stanistea oilor.

Inainte de miezul noptii, o bubuitura a sfaramat vazduhul si numaidecat schelalaieli infioratoare umplura tarla. Vanatorul impuscase un caine. Era si asta un inceput bunicel pentru un calugar. Ceea ce insa nu a impiedicat lupul mai tarziu, dupa potolirea zarvei, sa rapeasca mielul.

In alta noapte, parintele Cristea, care strajuia catre apus, spre codru, a trebuit sa alerge in partea cealalta a stanei, unde se starnise mare harmalaie. Ajuns acolo, s-a sucit, s-a zgait, a ochit si a nimerit o oaie. Toti si-au facut cruce si au multumit lui Dumnezeu ca n-a lovit om.

Dar se chema ca sfintia-sa poate si stie sa traga, n-are de-a face in ce... Lupul trebuia deci sa tie seama, caci are sa-i vie randul. A si tinut.

Cum a mai venit, s-a napustit drept in vanator, care, luat nepristan, a intors arma, oarecum dupa lup, zicea el, si s-a impuscat singur in picior.

V. Voiculescu - Schimnicul

Pirotehnistu'18.09.2010 17:49

Waffen SS de Henri Landemer. una dintre cele mai bune carti de istorie pe care le-am citit pana acum...

Bodanel22.10.2010 12:53

Dune- Frank Herbert - nu cred ca mai are nevoie de prezentare

Camuflaj - Joe Haldeman - despre 2 extraterestri care traiesc pe pamant de cateva mii de ani si cum ajung ei sa interactioneze cu oamenii. O carte de nota 10

greenyes17.12.2010 22:33

Marturisiri din mlastina disperarii scrisa de Dumitru Bordeianu - o fila din istoria recenta (ascunsa, ignorata) a Romaniei care prezinta reeducarea de la Pitesti, Gherla, Aiud

Dan Lucinescu - Jertfa

adidwu19.12.2010 09:30

Recomand seria A song of ice and fire scrisa de George R.R. Martin,mai ales ca prin aprilie o sa apara la hbo un serial inspirat din primul roman al seriei.

Quetzalcoatl08.01.2011 18:58

Quo Vadis - Henryk Sienkiewicz

Cred c-o s-o recitesc cat de curand, desi am citit-o acum un an :)

pavel_rad08.01.2011 21:59

Nadia de Ioan Chirilă

Razboaiele Mele - Adelin Petrisor

Concediează-ți seful! - Ștefan Murgeanu

«1131415161718»