popa de trefla ![]()
![]()
popa de trefla ![]()
![]()
De vreo 6 ani tot am o discutie cu un amic, incercam sa gasim o scriitoare care scrie bine. Eu am gasit-o.
Harper Lee - Sa ucizi o pasare cantatoare
idiotul de dostojewski
"Jennifer Government", de Max Barry. Un roman excelent despre un viitor "corporate".
Mika Waltari - Amantii din Bizant
Un subiect absolut delicios, caderea Constantinopolului, o realizare execrabila.
George Orwell - 1984
Daca vreti sa aflati mai multe despre aceasta carte celebra,
Romana:
http://ro.wikipedia.org/wiki/1984_(carte)
Engleza (un aticol mult mai bine documentat)
" Inimi cat sa cuprinda cerul patriei "
Orsson Scott Card-seria Ender(incluzind si Saga Umbrelor),seria Dune(Herbert e tatal lor cind vine vorba de S.F.);acum am luat de la cineva John Fowles-Daniel Martin,dar nu am curaj sa ma apuc,avind in vedere ca Magicianul mi-a torturat creierii
" Inimi cat sa cuprinda cerul patriei "
Felicitari! Marandiuc e unul din cei mai buni scriitori romani iar cartea asta e o adevarata capodopera.
"Un veac de singuratate" de Garcia Marquez. E geniala.
Da, e buna.
"Copilul vegetarian" de Elena Pridie.
Confesiunile unui cafegiu - Gheorghe Florescu (http://humanitas.ro/humanitas/confesiunile-unui-cafegiu)
Personal m-a fascinat. Si asta mi se intampla foarte rar.
Si mi-a mai si amintit ca visul meu e sa am o cafenea 8->
"Castles of Steel" (scriu in engleza ca si cartea am cumparat-o tot in editia engleza), de Robert K. Massie. O poveste fascinanta despre epopeea navala a Marelui Razboi, despre John Jellicoe, Scheer, Hipper, Beatty, Iutlanda, submarinele germane, samd.
O recomand tuturor pasionatilor despre istoria militara si navala, mai ales pentru tonul si analiza echilibrata, "sine ira et studio".
mdea... ultimele 2 sunt un as de inima rosie si unul de trefla
Felicitari! Marandiuc e unul din cei mai buni scriitori romani iar cartea asta e o adevarata capodopera.
Parerea ta.
Mie mi s-a parut exaltat, hiper-nationalist iar cartea sufera in multe privinte de mituri nationalist-comuniste. Asta ca sa nu mai zic de povestea mortii lui Darjan, unde se da peste cap sa-l scoata vinovat pe Bazu.
Bernard Denes sau Valeriu Avram au scris carti mult mai bune despre aviatia romana.
pai Bazu e oarecum vinovat pentru ca nu si-a pierdut din atentie coechipierul. decat o carte in care sa mi spuna ca Dirjan a doborat 2 avioane si s-a prabusit pe o cazarma adversa, mai bine una in care se cauta adevarul.
Iar Marandiuc a purtat multe discutii in timpul in care a scris cartea cu Dbran si Senchea, participanti directi la acele evenimente.
De unde sa stie Dobran si Senchea ? Nu era nimeni in patrula aia in afara de Bazu si Darjan, respectiv Lipfert de partea germana. Doar astia 3 stiu ce s-a intamplat acolo. Impresia mea e ca Marandiuc a tinut mortis sa-l scoata vinovat pe Bazu pentru a-i intari rolul de mare erou lui Serbanescu.
Pai Dobran era in aer in momentul luptei si a ascultat tot dialogul dintre Bazu si Dirjan
se poate ca si Marandiuc sa fi scris putin avantat, insa nu mi se pare. Exista in carte marturiile lui Dobran sau Fotescu si acestia il acuza clar pe Bazu pentru cateva erori grave, ori asta nu mai tine de Marandiuc.
Cezar Petrescu - Calea Victoriei
PS: Baaai, Marius e destept. Nu va contraziceti cu el. Va face. Chiar daca e gay, e destept. E un gay destept.
trilogia millenium a lui stieg larsson. foarte buna.
Versetele Satanice.
adevarul e ca Rushdie genial uneori.
Problema Iugoslava - Stefano Bianchini
O recomand.
"Intoarcerea la Hristos" scrisa de Ioan Ianolide
Daca vreti sa descoperiti ce au distrus comunistii in cele peste 150 de inchisori de exterminare, daca vreti sa descoperiti o parte din istoria acestui neam care a fost calcat pur si simplu in picioare de ciuma rosie va recomand din tot sufletul aceasta carte. Autorul a gustat din plin din metodele diavolesti de "re-educare" aplicate pe Floarea Romaniei.
Marturiile suferintei neamului romanesc sub teroarea bolsevica ar trebui studiate in scoli, licee, faculti ca materie obligatorie.
Fara trecut nu exista viitor!
Executorul, Detasamentul mortii - Don Pendleton