o echipa de handbal nu e asa greu de tinut. adica nu sunt investitiile din fotbal.
De acord dar nici castigurile nu se compara cu fotbalul
o echipa de handbal nu e asa greu de tinut. adica nu sunt investitiile din fotbal.
De acord dar nici castigurile nu se compara cu fotbalul
Romania s-a calificat la Campionatul Mondial
Reprezentativa nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit sa se califice la Campionatul Mondial din Croatia, dupa ce s-a impus in fata selectionatei Muntenegrului cu scorul de 29-24 (tur 27-31).
In returul barajului cu Muntenegru, trupa lui Aihan Omer a surmonat diferenta de patru goluri in urma unui meci "pe viata si pe moarte".
Dupa o absenta de 14 ani din elita handbalului mondial, "tricolorii" revin la un turneu final, aducand reprezentativa Romaniei acolo unde ii este locul, la Campionatul Mondial din Croatia 2009.
Felicitari baietilor!
Ahh ce ciuda imi e ca am pierdut meciul... Dupa ce am vazut meciul tur si traind o dezamagire profunda, nu mai credeam in puterea baietilor de a reveni si am plecat la pescuit. Desigur, nu pot sa zic ca salaul de 2 kg e de lepadat, dar totusi... ![]()
Incredibil jocul fetelor impotriva Ungariei . Pur si simplu unguroaicele erau electrocutate de fiecare lovitura venita din partea lui Elisei and co .
27-21 . Bravo !!!
ªi Huțupan merita statuie, no doubt about it.
In sfarsit un meci slab al lui Gorbitz.
Meci foarte bun dar sa nu uitam ca mereu jucam bine in grupe si la eliminatorii ne stingem.
ªi Huțupan merita statuie, no doubt about it.
Da,mare portarita!
Nenica... joaca Norvegia la un nivel incredibil! Nu cred ca vom putea sa scoatem macar egalul care sa ne duca in semifinale.
Pacat de acel meci cu Spania. Tare pacat...
Pacat de acel meci cu Spania. Tare pacat...
Cred ca acel meci ne costa o calificare...
Elisei e exceptionala
Saracele Elisei si Neagu. In aceasta prima repriza au fost cele mai bune. Ce folos daca defensiva noastra ia gol atat de usor?! Nici Hutupan nu mai face fata! Cata nevoie aveam de Maier...
Sa speram ca vom reusi sa intoarcem soarta meciului in a doua repriza, desi ma cam indoiesc. HAI Romania!!! steagro
Ne omoara. Ca de obicei am dat cu bata-n balta cu Spania.Pacat
Norvegia e mult peste noi...n-au ce face.
Pacat... aveam o sansa mare...
Diferenta se face, in opinia mea, in faza ofensiva. Norvegia marcheaza din toate pozitiile posibile, cu suturi de la orice distanta, pivotul lor este gasit cu regularitate pe semicercul nostru.
Ce pacat de acel meci cu Spania, cand ne-am batut joc de ocazii in primele 15 minute ale reprizei a doua.
Nordicele sunt la 7 lungimi de unda cu 7 minute juma' inainte de final...
LE: S-au desprins la 9 goluri cu 13 minute inainte de final. Incredibil ce echipa este Norvegia! Din fericire, mai izbutim si noi goluri spectaculoase, ceea ce ne face durerea mai suportabila.
M..e gatu!
@f234567k
Nu inteleg de ce esti atat de dur cu Gatu.
Pacat de acel meci cu Spania. Am fi avut sanse mari sa ajungem in finala CE.
Incerc sa privesc partea buna a lucrurilor: avem cel putin 4 jucatoare in jur de 21 de ani excelente. Sunt convins ca nationala feminina va creste foarte mult in urmatorii 2-3 ani. Dar este extrem de important ca Federatia sa lase actualul staff tehnic sa-si faca treaba pe termen lung.
Sambata, de la ora 12:30, vom juca pentru locurile 5-6, contra Croatiei. HAI Romania!!! steagro
@f234567kNu inteleg de ce esti atat de dur cu Gatu.
Pacat de acel meci cu Spania. Am fi avut sanse mari sa ajungem in finala CE.
Oricum am fi luat bataie prin semifinale, si indiferent de adversarul pt locul 4 am fi luat bataie si aici. Suntem o nationala modesta care ne-am tras toate cartusele prea devreme.
Dupa meciul cu Ungaria toti visau la finala, medalii, etc... Nu au mai ramas la fel de concentrate... si ne-am stins din nou. Nu vreau sa par rautacios dar Tadici facea treaba mai buna.
@Lari
Niciodata nu l-am simpatizat. Acum cateva luni, mai multa lume ii cerea demisia pe motiv ca este hot, daca pot sa-i spun asa, etc...
Sa nu uitam de scandalul cu Sala Polivalenta si sala din Rm. Valcea dinaintea grupei preliminare pentru Beijing si multe alte smecherii de ale lui.
Daca tot e un schimb de generatii si la nationala, de ce sa nu fie si la conducere?
Cand esti in primele 5 nu poti fi o nationala modesta,dar depinde din ce unghi privesti problema.Este totodata adevarat ca handbalul nu se practica la nivel profesionist in toate tarile.
Din pacate fetele noastre nu au invatat nimic din greselile trecutului.Am fost de atatea ori in preajma performantei supreme si tot de atratea orine-am intors acasa spasiti si cu obiectivele neatinse.De fiecare data echipa feminina de handbal a pierdut lupta pentru suprematie ,,pe mana ei".Ne-am innecat ca tiganul la mal de fiecare data si asta nu din lipsa de valoare ci doar din lipsa de profesionalism.Suntem printre putinele tari care nu dispunem la nivel de staff-uri tehnice de psihologi.Nu se mai pot obtine performante la nivel inalt fara aportul acestei stiinte.Marii antrenori formeaza team-uri puternice dar,succesele sunt garantate doar de psihologii sportivi.
Niciodata nu l-am simpatizat. Acum cateva luni, mai multa lume ii cerea demisia pe motiv ca este hot, daca pot sa-i spun asa, etc...Sa nu uitam de scandalul cu Sala Polivalenta si sala din Rm. Valcea dinaintea grupei preliminare pentru Beijing si multe alte smecherii de ale lui.
Daca tot e un schimb de generatii si la nationala, de ce sa nu fie si la conducere?
Nici eu nu cred ca omul nu a ramas nemanjit atata timp la carma federatiei, in ciuda faptului ca in Federatie, si in jurul ei, sunt niste nenorociti infinit mai mari. Unul din ei este Teodor Florescu. Am tot respectul pentru ce a facut el cu Rulmentul Brasov, insa este implicat in niste dedesubturi imense.
Personal, cred ca Cristian Gatu a facut mult, mult bine handbalului romanesc din functia pe care o are. Nu stiu in ce masura ar fi putut mentine handbalul la un nivel deosebit de inalt atata vreme cat se investeste putin in cluburi, din toate puncte de vedere.
Mai mult, de vreo zece ani spune: "Albiti-va banii si faceti-va Liga Profesionista". A incercat sa-i convinga de mult de necesitatea unui astfel de organism. Ce s-a rezolvat?
Tot Gatu este cel care a afirmat inca de cand a fost ales ultima oara ca nu va mai candida la sefia federatiei si ca isi pregateste un succesor.
Nu in ultimul rand, eu nu-l voi putea injura niciodata pe cel mai urias jucator de handbal din lume din toate timpurile. Nu l-am prins jucand, nu eram nici macar scrisoare de dragoste atunci, dar am vazut niste faze create si finalizate de el cum nu am mai avut ocazia sa vad.
Oricum am fi luat bataie prin semifinale, si indiferent de adversarul pt locul 4 am fi luat bataie si aici. Suntem o nationala modesta care ne-am tras toate cartusele prea devreme.
Dupa meciul cu Ungaria toti visau la finala, medalii, etc... Nu au mai ramas la fel de concentrate... si ne-am stins din nou. Nu vreau sa par rautacios dar Tadici facea treaba mai buna.
Tadici a avut la dispozitie, timp de vreo 4 ani, de una dintre cele mai bune generatii ale handbalului feminin din istoria noastra si nu a reusit decat un titlu de vicecampioana mondiala. A ratat penibil vreo 3 turnee finale. A dus in pragul colapsului psihic un grup formidabil de jucatoare.
Voina a fost lispt de aportul unor handbaliste precum Aurelia Bradeanu, Ramona Maier, Steluta Luca, Simona Gogarla, Talida Tolnai, fiind nevoit sa vina la Europene cu mai multe jucatoare tinere si/sau lipsite de experienta. Un foarte probabil loc 5 este o performata imensa pentru acest lot. Nu mai pun problema modului in care presa a tratat Nationala pana la Europene. Niste mizerii...
Cu tot respectul, Joga, mor cand aud fraze de genul "Oricum am fi luat bataie prin semifinale..." etc, etc, etc. Man, am jucat cu Norvegia, care atinge regulat si deseori foarte usor finale de CE, CM sau Olimpiada. Nationala asta nordica defileaza pana in fazele finale cu niste jucatoare fenomenale pe toate posturile. Norvegia scoate talente pe banda rulanta, pe cand in Romania nici nu avem o Liga Profesionista, ce sa mai discutam de scoli de handbal?!
Locul 5 in Europa e un loc modest, Joga? Vorbesti de parca tara asta are multe echipe campioane mondiale si europene...
offf, mereu incepem bine si terminam prost/rau....
locul 5
daca e si alaaaa
un meci mare facut de Oltchim in seara asta. Bravo fetelor.
Si.. apare peste 2 zile SteauaB si ne spune ca avem jucatoare de handbal fara tehnica si fara talent.
Stiam eu ca a meritat sa fac topicul asta ![]()
Bravo Oltchim !!!
Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat ieri in semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus, de pe prima pozitie a Grupei B, după ce a remizat cu Suedia, 27-27. Jocul
Romaniei a mers bine in primele minute, scor 6-1 (minutul 11), dar după mijlocul primei reprize au aparut nesincronizarile, iar Suedia s-a apropiat pe tabela 11-9 (minutul 24). Tricolorele au intrat totusi in avantaj la pauza 14-12, dar repriza secundă a fost mai echilibrată si in ultimele zece minute scorul a fost de multe ori egal. Astfel, Romania a acumulat 5 puncte (două victorii si o remiză) in grupa B si s-a calificat in semifinalele competitiei de pe primul loc. Marcatoarele tricolore au fost Amariei 7 goluri, Neagu si Ardean 5, Bradeanu 4, Nechita si Geiger 2, Manea si Moldovan 1.
Romania va intalni, sambata in semifinale, ocupanta locului secund in grupa A, care urma să se decidă aseara in urma meciurilor Franta-Ungaria si Danemarca-Germania, doar ultima echipă fiind iesită total din calcule.