SCRISOARE DESCHISA DOMNULUI Becali
Stimate domn, incep aceasta scrisoare tinand mortis sa subliniez ca pe mine nu m-ati pacalit! Ati furat-o la sentiment si milostenie pe mamaie si pe matusa Aglaia. Pentru mine ati fost mereu cartea in plus din chinta royala. Ati fost jokerul sau pacaliciul… Daca in Romania s-a jucat teatru, dumneavoastra ati fost de neegalat in rol de bufon. Daca am vrut sa mai radem ca altadata la loantele de la TV, ne-am uitat la talk-show-rile unde erati omniprezent. Ne-am amuzat cu un ochi si cu celalalt am plans. Am plans pentru noi. Pentru toti romanii am plans domnule Becali, pentru ca dumneavoastra ati intuit ca avem un punct slab: suntem slabi, naivi, amarati, suntem niste slugoi ordinari… iar dumneavoastra ne-ati ghicit!
Si ne-ati intins la nevoie zaharelul ca sa ne luati ochii si mintea… si creierul. Ati vrut sa ne furati inima si era cat pe-aci sa va iasa! V-ati afisat cu oameni populari, umpleti cersetori cu bani si veniti cu Biblia si cu Paulo Cuelho la emisiuni…
Nu stiu daca ati facut planton si garzi de noapte in ger, dar v-ati autointitulat razboinic! Ne-ati pacalit, domnule Becali! Ne-ati amagit cu ce stiati ca avem nevoie: glorie si bucuria golurilor, bani case si biserici… Totul e ca un puzzle. Fiecare casa din Vadu Rosu, Biserica de la Maglavit, peregrinarile de la mormantul Sfant, Steaua Bucuresti… toate sunt piesele unui domino construit rudimentar si fara nici un strop de cultura!
Sunteti un precedent periculos pentru Romania! Tiparul dumneavoastra de om ar trebui interzis prin lege… Pentru ca ati ajuns acolo unde nici cu gandul nu trebuia sa visati.
Ati incercat sa manjiti, sa compromiteti un simbol al Romanilor. Din nou vi s-a soptit la ureche punctul slab al tintei dumneavoastra. L-ati luat ca pe o papusa trasa de sfori si ati incercat sa-l ridiculizati. L-ati lovit si pe el acolo unde il durea mai rau…
Din nou era sa va iasa, domnule Becali…
In final, astept cu nerabdare sa iasa CD-ul dumneavoastra cu colinde pentru ca va fi punctul de atractie in multe petreceri din Regie si, in plus, cainelui meu ii place sa se joace freesbee…
Lasati-ne in pace, domnule Becali!
Lasati-ne asa amarati in saracia si naivitatea noastra!
Nu sunteti un razboinic al luminii, sunteti o fantoma a intunericului pe care nici macar Steaua n-o poate lumina, pentru ca e acoperita de Intunecimea Voastra…