Nu cred ca este un transfer de "petarda, rasuflat" sau mai stiu eu ce. Pana una alta, nu avem nici un mijlocas capabil sa dea o pasa verticala spre varfuri sau sa dinamizeze oricum jocul in linia mediana.
Bineinteles ca nu am nici un fel de certitudine ca Plesan va reusi sa aduca plusul de care avem nevoie, sper totusi sa se petreaca o schimbare psihologica la el, odata cu sosirea la Steaua, deoarece Poli nu creeaza un climat competitiv sau formator, in adevaratul sens al cuvantului, dupa cum nici la Dinamo, nu exista o emulatie asemanatoare cu ce este in Ghencea, care sa permita meciuri fabuloase, vezi eliminarea Valenciei.
Plesan este oricum cam peste tot mijlocul nostru, din punct de vedere combinativ, iar daca si l-au dorit si "amicii" latratori, mai ales dupa performanta cu FC Vaslui, inseamna ca nu e chiar puscarie.
Da, posibil sa fie un transfer care sa nu confirme, dar cel putin acum, la inceput, trebuie incurajat - e jucatorul nostru - nu intampinat cu injuraturi.
Cat despre atasamentul jucatorului pentru cauza caineasca, am dubii mari ca asa ar sta lucrurile, dar asa s-au obisnuit fotbalistii romani: cum ajung la cate o echipa, zor nevoie sa declare ca acolo vroiau sa joace dinainte de frecventarea cresei. O prostie, cand e atat de simplu un raspuns de genul: "sunt profesionist si am de gand sa obtin rezultate bune cu noua mea echipa". Punct, nu iubiri de o viata, sau alte declaratii penibile.
Si ne putem uita si pe la altii, relevante fiind situatiile din Anglia si Italia, unde jucatorii sunt recrutati acolo unde este nevoie de ei si unde raportul cerere/oferta e rezonabil pentru ambele parti.
Unii ar putea invoca episodul trait de Figo, cand a ajuns la Real si a fost cadorisit cu un cap de porc. De acord, dar fanii noii sale echipe l-au primit foarte bine... e drept ca nici Figo nu-i Plesan.
Sigur, exceptii sunt si vor fi mereu: nu mi-l imaginez pe Raul la Barca, iar daca la Glasgow Rangers ar ajunge un rival, catolic, de la Celtic, ar fi deranj mare si s-ar buluci ambele grupari sa-l arda.
Oricum, salutari tuturor, FORZA Steaua si sa ne auzim cu bine si miercuri seara!!!!