Faza ciobanului cu fara straini la echipa e o mare prostie
Sa zicem ca vom face o echipa buna din romani si luam titlu la anul poate chiar ca Dinamo si apoi ce facem ... jucam cu Sevilla sau Fiorentina (sa zic doua echipe care nu sunt top) in grupe UCL si ne bat acasa cu 3-0.
Se stie ca o echipa de romani este un esec rotund in Europa.
Da si nu. Erau numai Romani in '80-'90. Dar aia erau foarte profesionisti si dornici de performanta.
Am vorbit deja de profesionismul care lasa de dorit la romani; unii mi-au replicat ca englezii sunt mult mai petrecareti decat romanii.
Poate. Dar mai este si mentalitatea, care la noi este mult mai slaba decit la englezi sau la germani; de la englezi vine "Fight Spirit" si nu degeaba.
Pe de alta parte, eu zic ca 2-3 africani, pentru ca sunt mai fizici prin natura, ar fi buni la inchidere de exemplu. Un brazilian este bun pentru technica.
Eu cred ca trebuie sa se investeasca inteligent, asa cum a facut-o Poli cu Emeghara si Omoduemuke, al doilea a venit pe gratis. Cluja?? a facut si el cumparaturi destepte.
Becali sa mai taca din gura, ca pina la urma, Thereau de exemplu, ne-a salvat in nenumerate randuri.