FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri Vara 2007

«1105106107»
c.ronaldo1711.09.2007 14:35

Lasand la o parte faza ofensiva sau defensiva in fotbalul actual din Liga Campionilor forta pare sa fie mai importanta decat tehnica. Da, e greu sa gasesti un jucator care sa le aiba pe ambele. Insa nu poti face fata in Liga cu jucatori gen Elton (tehnica), dar nici cu jucatori gen Ov.Petre sau Lovin (forta). In meciurile decisive pe care le`am urmarit in Liga am observat ca mai putin s-au vazut decisivi jucatori gen C.Ronaldo, Nani, Quaresma, Ibrahimovic si jucatori de acest gen si mai mult au fost cei ca Seedorf, Pirlo, Scholes, Ballack care ce`i drept nu fac spectacol dar fac eficienta.

strezahuzum11.09.2007 14:59
Lasand la o parte faza ofensiva sau defensiva in fotbalul actual din Liga Campionilor forta pare sa fie mai importanta decat tehnica.

Pai hai sa aducem vreo 5-6 halterofili daca forta e mai importanta. Sa vezi ce-o sa calce astia adversarii in picioare ... de-abia astept

Da, e greu sa gasesti un jucator care sa le aiba pe ambele. Insa nu poti face fata in Liga cu jucatori gen Elton (tehnica), dar nici cu jucatori gen Ov.Petre sau Lovin (forta).

M-ati innebunit cu Liga. V-ati molipsit toti de la El Ciobandante ? Liga Campionilor in sus, Liga Campionilor in jos.

Cate meciuri jucam noi in Liga ? Maxim 6 pe sezon, rog sa nu inceapa careva cu aberatii gen "trecem de grupe" ca nu suntem la televizor. Sunt importante ? Da. Sunt decisive pentru sezon in general ? Nu, pentru ca obiectivele Stelei (daca vorbim realist si nu ne imbatam cu declaratiile ciobanesti) sunt campionatul si cupa.

Cate meciuri jucam in campionat in schimb ? Vreo 34 cred. Sunt importante ? Da. Sunt decisive ? Multe din ele sunt. Poti ajunge in CL daca neglijezi campionatul ? Ma indoiesc. Avem nevoie de jucatori "de forta" (unde dracu vedeti voi forta la Lovin si Ov. Petre, doi desirati slabanogi pe care tin minte cum i-au dat alde Malouda si Makelele la o parte ca pe muste doar voi stiti) ca sa castigam meciurile din campionat ? Raspuns : nu prea, ca mai toate echipele pe care le intalnim stiu o singura tactica : fundul in poarta toata lumea, daca pica ceva pe contraatac e excelent, daca nu, nu conteaza, ca noi sarbatorim un egal cu Steaua la fel de tare. Atunci ? Pai iti trebuie jucatori rapizi, tehnici, care sa dribleze dracului unul sau doi adversari si sa creeze superioritatea aia numerica fara de care nu dam gol decat din vreun corner sau prin vreo executie de exceptie a lui Dica. Ups, am zis rapizi si tehnici, adica exact ce avea Elton. Da, era mic si nu avea forta precum El Capetan Radoi, expert in ultima vreme in a scoate dintii adversarilor. Dar pentru Liga lui Mitica, se descurca si fara mai mult decat bine.

In meciurile decisive pe care le`am urmarit in Liga am observat ca mai putin s-au vazut decisivi jucatori gen C.Ronaldo, Nani, Quaresma, Ibrahimovic si jucatori de acest gen si mai mult au fost cei ca Seedorf, Pirlo, Scholes, Ballack care ce`i drept nu fac spectacol dar fac eficienta.

Genial. Nu cumva l-ai citat pe marele Oli aici ? Ce se intampla prin Liga e complet neimportant, cata vreme jucatorii nostri nu aduc nici spectacol si nici nu rup gura targului prin eficienta.

c.ronaldo1711.09.2007 15:08

@strezahuzum

Pai hai sa aducem vreo 5-6 halterofili daca forta e mai importanta. Sa vezi ce-o sa calce astia adversarii in picioare ... de-abia astept

Aici presupun ca ai vrut doar sa te afli in treaba.

Genial. Nu cumva l-ai citat pe marele Oli aici ?

Nu.

Si in rest te las pentru ca vad ca nu vrei sa intelegi la ce ma refeream in postul de mai jos. Eu ziceam de UCL si tu ma iei cu Liga 1.

strezahuzum11.09.2007 15:13

Iar eu iti atrageam atentia asupra unui detaliu ... si anume ca daca nu joci ca lumea in Liga lui Mitica nu mai pupi "Sampions Lig" la anul. Decat daca "se implica" Becali din nou.

zamainmenu11.09.2007 19:05
Iar eu iti atrageam atentia asupra unui detaliu ... si anume ca daca nu joci ca lumea in Liga lui Mitica nu mai pupi "Sampions Lig" la anul. Decat daca "se implica" Becali din nou.

Subscriu. In CL iar vom face cozi pe la vestiarele echipelor adverse pentru a obtine un tricou. De aceea ziceam si acum cateva zile ca Steaua ar trebui sa aiba ca prioritate zero castigarea campionatului. Si cum sa obtii victorii dupa victorii cand tu joci cu 2 inchizatori, iar al treilea mijlocas e Nicolita care nu stie sa faca un dribiling? Poate sa intre si Badea si Iacob si Cristocea si mama lui Cristocea, ca tot degeaba. Suntem praf la mijlocul terenului si jocul nostru infect o demonstreaza. Si apoi, uitati-va la golaveraj, cate goluri am marcat pana acum? Aud?

Khalid11.09.2007 19:21

Sunt chiar increzator cu revenirea lui Iacob si mai ales a lui Badea, chiar daca la mijloc scartaim serios. Poate mijlocul va arata mai bine in viitor cu Plesan, Radoi, poate Cristocea sau Croitoru insa acum e dezastru' cu Petre si Lovin.

Ce se mai aude de Cojocnean?

yo_marius_xxx11.09.2007 19:25

....si tot asa o sa ramanem(la vestiarele echpelor mari)daca nu schimbam mentalitatea asta....daca meciurile din UCL nu conteaza,atunci sa intre echipa de copii (banii oricum ii luam)....daca nu jucam cu juniorii inseamna ca aceste SIGUR 6 meciuri conteaza pe undeva....

...si o intrebare:cat timp ii trebuie lui Elton sa demonstreze ca Steaua a gresit cand l-a vandut??mai vb dupa ce expira timpul acela...sa vedem ce jucator senzational a devenit Elton......

agu11.09.2007 20:49
Elton:

- faza ofensiva: exceptional cu mingea la picior atunci cand i se lasau spatii libere de catre adversar, clarviziune si foarte bun control al pasei, joc destul de bun fara minge, lipsit insa de forta si deci oarecum deficitar pe momentele de sut si reluari aeriene, usor de busculat in duelurile 1/1 cu adversari puternici si agresivi.

- faza defensiva: nul (recuperare, prezenta fizica, travaliu, marcaj, pressing).

din pacate cu un astfel de profil unilateral e oarecum greu sa te impui in fotbalul european, unde pressing-ul ucigator, marcajul la sange, forta si viteza sunt caracteristicile oricarei echipe serioase. sigur Elton ar fi putut fi util in anumite jocuri din campionatul romanesc, unde multe echipe au numai doua viteze (incet si incetisor), dar de regula aproape toti antrenorii cer jucatorilor sa faca faze duble (aparare/atac). trebuie sa fi un geniu, ca Ronaldinho sau Messi, ca sa fi lasat sa joci numai de la mijloc in sus, si asta in conditiile in care ai coechipieri de superclasa care-ti pot prelua din sarcinile defensive.

Steaua marcheaza putin si rar din actiune pentru. ca nu are cine sa aduca mingea in preajma careului si nici cine sa controleze mingea . Marcam majoritatea golurilor din faze fixe si asta nu e o lauda . In afara de Dica nu avem jucatori care sa ,,treaca '' mingea in fata portii de unul sau doi adversari .

P.S. Adu-ti aminte de golul marcat de fostul stelist Denis Serban in meciul castigat de Dinamo cand ne-a facut muci toata apararea , adica a driblat vreo 5 jucatori ... Raman la parerea ca Elton merita mai mult si Steaua il merita pe Elton .

victor12.09.2007 06:58

imi aduc aminte de golul lui dennis serban, numai ca tot asa imi aduc aminte ca la Dinamo dennis serban era doar o rezerva, iar dupa 6 luni a fost chiar rejectat, ajungand la astra.

eu repet: Elton avea calitati tehnice indiscutabile, dar din pacate cu un astfel de fizic nu existi in fotbalul european. daca vrem sa progresam trebuie si noi sa ne aliniem la anumite standarde. este insa evident ca avem nevoie in centru de un jucator tehnic si puternic, capabil sa verticalizeze cu mingea la picior, dar si cu suficienta forta in duelurile aspre cu fundasi puternici. nu as zice ca Petre si Lovin sunt jucatori slabi, dar le lipseste scanteia, capacitatea de a lua pe cont propriu anumite faze. daca Petre are un profil preponderent defensiv, Lovin incearca sa roteasca mingea la centru si sa iasa din pressingul advers. e lipsit insa de imaginatie, iar controlul balonului este simplist. totusi, nu sunt doi jucatori "slabi" asa cum adesea multi colegi ii considera. sunt jucatori onorabili, in sensul fotbalului european, si atat.

bodanelu12.09.2007 08:59

@Victor noi nu ne putem numi club european decat ca participam in grupe. cu lotul actual nu trecem de grupe. si cu zicea si streza, prioritatea noastra este campionatul, unde un jucator ca Elton era perfect pentru desfacerea apararilor supraaglomerate..

victor12.09.2007 11:20

nu sunt de acord ca participarea Constanta in grupele CL ar fi ceva normal (mai ales cand calificarile se obtin in urma unor dispute preliminare, si nu direct, prin coeficientul de tara)!

daca iei lista echipelor calificate anul acesta in CL, vei gasi 32 de cluburi solide si cu o reputatie de la buna in sus! pentru o tara ca Romania, unde bugetele sunt relativ modice, ce face Steaua este exceptional. ca nu este chiar usor si la indemana oricui, o dovedeste si faptul ca numai noi reusim acest lucru, restul echipelor romanesti parand absolut ridicole atunci cand intra in lupta pentru un fotoliu intre cei 32. in plus, Steaua, asa cum suntem noi ca lot si buget comparativ cu alti grei ai Europei, se mentine in urna III valorica, devansand team-uri care teoretic au pretentii mult mai mari. sa nu mai zic ca avem un coeficient general de aproape 60pct, acumulat constant in ultimii 4 ani. faptul ca echipa ne-a obisnuit sa fem mereu la un anumit nivel nu trebuie sa ne faca sa uitam de unde am plecat acum 4 ani si sa minimalizam un efort de grup si cateva performante de neimaginat.

toate acestea sunt fapte reale, care alaturate palmaresului istoric, fac din Steaua un club cu anvergura europeana. ca inca nu putem iesi din grupele Ligii pe unul din primele doua locuri, asta e o alta discutie. ar insemna ca trebuie sa ne plasam in primele 16 echipe europene, ceea ce nu e chiar usor la bugete de 15-20 mln.. calificarea in UEFA de anul trecut a fost o performanta extraordinara si a dovedit ca Steaua nu e o echipa mica, accidental parasutata in CL. ca sa intelegem cat de grea este CL, as putea da ca ex. situatia lui Fenerbahce, un club potent dintr-un fotbal onorabil, care cheltuie 50-80 mln. anual, si care la prima participare in grupe a facut 0 pct. cu 0 goluri marcate. de Ajax nici nu as vrea sa mai vorbesc!

cred ca ar fi bine sa invatam sa ne bucuram! Steaua este o echipa minunata! si se mai face!

cristi_mold12.09.2007 16:21

Ce se mai aude cu transferul lui Cojocnean.

JDERUL12.09.2007 22:11

@ Victor

Intru totul de acord cu tine.Recomand si ,,carcotasilor" sa mediteze la aceste aspecte.

AGRESSIVO198+113.09.2007 15:13

@strezahuzum

ai perfecta dreptate.

Raul198814.09.2007 06:25

Tãtãrușanul și Djakpa doriți de Steaua!

Impresionat de evoluțiile internaționalului de tineret Ciprian Tãtãrușanul, tehnicianul Stelei, Gheorghe Hagi i-a comunicat lui Gigi Becali sã facã tot posibilul sã-l aducã la echipã pe portarul de 21 de ani.

Venit în iarna lui 2006 la Bistrița de la Juventus Colentina, Tãtãrușanul i-a luat fața lui Albuț în acest sezon și a fãcut cîteva partide remarcabile în poarta Gloriei, dar și la naționala de tineret. Meciul de referințã a fost cel cu Anglia, terminat la egalitate de tricolorii mici (1-1), Ciprian apãrînd excelent. Gigi Becali ar fi luat legãtura deja cu conducerea Bistriței pentru a-l aconta pe Tãtãrușanul, iar goalkeeperul ar ajunge în Ghencea în pauza de iarnã. "Nu știu nimic în acest moment, dar cine nu își dorește sã ajungã la Steaua, care este cel mai important club din România?", a spus Tãtãrușanul.

Un alt jucãtor pe care finanțatorul roș-albaștrilor îl dorește la echipã este ivorianul Constant Djakpa (21 de ani), de la Pandurii Tîrgu Jiu, pentru care Becali a demarat deja discuțiile cu președintele gorjenilor, Marin Condescu. "Îl vreau de acum pe fundașul ãla stînga de la voi. Este tînãr și îmi place foarte mult", i-a spus Becali lui Condescu. Președintele gorjenilor l-a refuzat pentru moment pe patronul Stelei, dar jucãtorul va ajunge mai mult ca sigur în Ghencea în pauza de iarnã.

Miza pe "tricolorii mici"

Gheorghe Hagi și Gigi Becali au un plan pentru a întineri echipa cu fotbaliștii de la naționala de tineret. Dupã ce i-au adus în Ghencea pe Romeo Surdu și Ducu Ninu, steliștii îi mai au în vizor pe jucãtorii lui FC Vaslui, Mardare și Buhãescu, dar și pe Ciprian Deac de la CFR Cluj și pe Bogdan Stancu de la Unirea Urziceni.

sursa gsp

bine ca conducatori de la Steaua se gandesc de inainte ce vor cumpara la iarna steagro

ca ani trecuti cumparam jucatori si in ultima zi :wacko:

weeezer14.09.2007 06:59

Stai sa vedem cati din astia enumerati vor ajunge la Steaua pana la urma... Ar fi prea frumos sa vina toti...

cristi_mold14.09.2007 08:08
ca ani trecuti cumparam jucatori si in ultima zi :wacko:

Pai si acuma o sa ducem negocieri intense toata iarna si in ultima zi o sa cumparam si noi un jucator ca lumea. Oricum nu cred ca ne intereseaza transferurile din iarna. Sa vedem ce facem pana atunci in campionat si in Liga

«1105106107»