Lasand la o parte faza ofensiva sau defensiva in fotbalul actual din Liga Campionilor forta pare sa fie mai importanta decat tehnica.
Pai hai sa aducem vreo 5-6 halterofili daca forta e mai importanta. Sa vezi ce-o sa calce astia adversarii in picioare ... de-abia astept
Da, e greu sa gasesti un jucator care sa le aiba pe ambele. Insa nu poti face fata in Liga cu jucatori gen Elton (tehnica), dar nici cu jucatori gen Ov.Petre sau Lovin (forta).
M-ati innebunit cu Liga. V-ati molipsit toti de la El Ciobandante ? Liga Campionilor in sus, Liga Campionilor in jos.
Cate meciuri jucam noi in Liga ? Maxim 6 pe sezon, rog sa nu inceapa careva cu aberatii gen "trecem de grupe" ca nu suntem la televizor. Sunt importante ? Da. Sunt decisive pentru sezon in general ? Nu, pentru ca obiectivele Stelei (daca vorbim realist si nu ne imbatam cu declaratiile ciobanesti) sunt campionatul si cupa.
Cate meciuri jucam in campionat in schimb ? Vreo 34 cred. Sunt importante ? Da. Sunt decisive ? Multe din ele sunt. Poti ajunge in CL daca neglijezi campionatul ? Ma indoiesc. Avem nevoie de jucatori "de forta" (unde dracu vedeti voi forta la Lovin si Ov. Petre, doi desirati slabanogi pe care tin minte cum i-au dat alde Malouda si Makelele la o parte ca pe muste doar voi stiti) ca sa castigam meciurile din campionat ? Raspuns : nu prea, ca mai toate echipele pe care le intalnim stiu o singura tactica : fundul in poarta toata lumea, daca pica ceva pe contraatac e excelent, daca nu, nu conteaza, ca noi sarbatorim un egal cu Steaua la fel de tare. Atunci ? Pai iti trebuie jucatori rapizi, tehnici, care sa dribleze dracului unul sau doi adversari si sa creeze superioritatea aia numerica fara de care nu dam gol decat din vreun corner sau prin vreo executie de exceptie a lui Dica. Ups, am zis rapizi si tehnici, adica exact ce avea Elton. Da, era mic si nu avea forta precum El Capetan Radoi, expert in ultima vreme in a scoate dintii adversarilor. Dar pentru Liga lui Mitica, se descurca si fara mai mult decat bine.
In meciurile decisive pe care le`am urmarit in Liga am observat ca mai putin s-au vazut decisivi jucatori gen C.Ronaldo, Nani, Quaresma, Ibrahimovic si jucatori de acest gen si mai mult au fost cei ca Seedorf, Pirlo, Scholes, Ballack care ce`i drept nu fac spectacol dar fac eficienta.
Genial. Nu cumva l-ai citat pe marele Oli aici ? Ce se intampla prin Liga e complet neimportant, cata vreme jucatorii nostri nu aduc nici spectacol si nici nu rup gura targului prin eficienta.