Steaua e peste Dortmund, dar: la echipa germana salariile jucatorilor "sar" de 600.000 euro pe an. La Steaua este imposibil sa castige atat. Momentan castiga aproximativ 150.000 euro, deci la Dortmund ar castiga cel putin de patru ori mai mult. In plus, Adi Ilie a confirmat tratativele, le-a indicat nemtilor suma de transfer, deci totul depinde de clubul interesat. Avand in vedere ca Goe e convocat la nationala, si luand in considerare faptul ca Borussia a platit sume de 4-5 milioane pe transferuri in ultimii ani, transferul este destul de probabil. M-as bucura pentru Goian, dar odata cu plecarea lui, defensiva noastra ar ridica mari semne de intrebare. Nu ai nici o garantie ca acei doi polonezi(daca vor veni) se vor integra in echipa ba mai mult, vor fi mai buni decat Goian. Cuplul Goian - Ghionea este unul extrem de experimentat, iar daca pleaca primul, apar probleme in acea zona.
Referitor la Thereau: desi mi-as dori foarte mult ca el sa ramana, nu prea cred in aceasta varianta. Francezul s-a apropiat mai mult de Meme, fostul manager fiind "conexiunea" lui cu Steaua. Vazand si atitudinea de prost gust a lui Becali, Thereau a decis sa plece, desi s-a integrat in echipa, si randamentul sau este unul bun. Degeaba iese acum Becali si ne spune ca Cyril este om de baza... facand o analogie, este ca si cum ai scuipa pe cineva, iar apoi l-ai ridica in slavi. Are si francezul mandria lui....
Cu Elton este mai grav, pentru ca Becali a lasat la o parte orice urma de eleganta in dialogul indirect cu acesta. Cum antrenorul nu are nici un cuvant de spus, probabil ca brazilianul se va intoarce in Brazilia, scarbit de aceasta aventura care i-a scazut practic cota desi nu era cazul.
Despre Andrey am mai discutat. Indepartarea lui mi se pare o prostie, mai ales pentru ca se face doar pe considerentul "sa dam afara oamenii adusi de Meme"(aceeasi chestie si in cazul lui Elton si Thereau).
Referitor la transferurile facute pana acum:
Da, Emeghara a jucat bine la Poli(a avut si meciuri nereusite), dar nu este o certitudine pentru UCL, acesta nejucand la acest nivel. In plus, transferul nu este 100% materializat.
In cazul Badoi situatia este destul de delicata. Nu va fi bine primit de public, si primele meciuri vor fi decisive. Daca va juca bine, totul va fi ok. In caz contrar, lucrurile vor sta altfel. Imaginati-va daca am avea meci in primele etape contra Rapidului, iar Vali ar gresi decisiv. Publicul l-ar huidui la fiecare atingere de balon, si ar putea avea soarta lui Saban(in cazul israelianului, continui sa cred ca nu se procedeaza corect).
Lui Bicfalvi nu i se vor da sanse, cel putin nu in primul an. Probabil ca va fi imprumutat.
In opinia mea cu actualul lot ne vom clasa sub dinamovisti si la anul, poate chiar si sub CFR. Si Rapid se intareste. Va fi extrem de greu.