Pentru cei care doresc carti ieftine si bune, livrare imediata si in cele mai buna conditii recomand cu caldura Anticariat Online
Pentru cei care doresc carti ieftine si bune, livrare imediata si in cele mai buna conditii recomand cu caldura Anticariat Online
În revista editatã de club la calificarea în UCL în toamnã, este un articol despre turneul CCA-ului în Anglia din anii 50-60, în subsolul cãruia scria ceva de genul: articol preluat din cartea "Steaua - 60 de ani de existențã" scrisã de Cãtãlin Oprișan ce va apãrea la începutul anului viitor. ªtie cineva ceva legat de așa ceva?
N-am auzit.
Greu merge cu Conjuratia asta... Daca si Ignatius ala e un haios, inseamna ca mi s-a deformat de tot simtul umorului. De-abia astept s-o termin.
Orient, Occident - Salman Rushdie
O colectie de povestiri asa si-asa.
Cu chiu cu vai am terminat Conjuratia. Deloc impresionat de ea.
Foarte impresionat insa de Ratacirile fetei nesabuite, un roman de dragoste de Vargas Llosa. L-am citit pe nerasuflate, intr-o singura zi, ceea ce nu mi s-a mai intamplat de foarte multi ani. Il recomand cu incredere!
Acum am trecut la Educatie sentimentala, de Flaubert.
ultimile carti ce le-am citit anul asta sunt
Don Carlos de Friedrich Schiller. greoaie
Moartea lui Danton de Georg Büchner. tot al 2 lea rand o metafora vulgara
Les raisins de la galère de Tahar Ben Jelloun. o carte despre imigrantii din Franta si despre "generation beur"
A raisin in the Sun de Lorraine Hansberry. miscarea afro-americanilor dupa al 2 razboi mondial pentru emancipare.
Effi Briest de Theodor Fontane. o carte dificila de citit. despre pozitia femeii in societate la sfarsitul secolului 19. in plus si societatea de atunci. focus mai mult pe cei cu sange albastru
acuma ma ocup cu John A. Hobson si cu teoria lui despre IMPERIALISM
INSTIGARE LA CULTURA dragii mei
Flaubert imi pare ca scrie foarte mult precum Stendhal.
T.H. White - Arthur, regele Camelotului
Uitasem cat de BUNA este.
Ultima carte pe care am citit-o se numeste "In lumina noptii" scrisa de Nani Power,e bunicica cartea ,
!
Proiectarea seismica a cladirilor. Comentarii si exemple de calcul. Responsabil lucrarea:Tudor Postelnicu. Foarte buna.O recomand tuturor celor care construiesc dupa ureche.
Nikos Kazantzakis - Zorba grecul - Am recitit-o cu placere, o citisem pentru prima oara chiar pe dealurile golase ale Cretei.
Salman Rushdie - Furie - Nu-i rea, e chiar buna, imi aduce aminte de stilul lui Nick Hornby din Turnul sinucigasilor.
Salman Rushdie - Ultimul suspin al maurului - O infectie de carte, s-o inteleaga care-o vrea.
Antonia Fraser - Cromwell - Un portret interesant si in mare parte realist al celui ce-a fost Oliver Cromwell.
Salman Rushdie - Copiii din miez de noapte - Inca n-am terminat-o dar cat am citit e genial.
Am facut, cum s-ar spune, un maraton beletristic.
axl, cat te invidiez....
Ovidiu, stii cum e. Mult timp liber, putini bani. Putin timp liber, putini bani.
Carti > bani ![]()
Tarun Tejpal - Alchimia Dorintei
Nedjma - Fructul Interzis
Paulo Coelho - La raul Piedra am sezut si am plans
Paulo Coelho - Zahir (terminat acum 20 de minute:) )
F. Jansky - Cavalerii Cerului
Cam astea ar fi in ultima luna... Pentru iulie am vreo 3 Coelho si 3 Rushdie ( e prea entuziasmat axlu ca nu incerc si eu
)
Cine l-a ucis pe Roger Ackriod - Agatha Christie
Pardaillan si Fausta - Michel Zevaco
Da, am ramas izolat pe-o insula pustie c-o singura carte la indemana. Intr-un final am cedat.
Ieri am terminat Coelho - Vrajitoarea din Portobello
iar astazi Coelho - Veronika se pregateste sa moara
Dincolo de tiparul personajului care evolueaza pe tot parcursul povestii Coelho mai are o "chichita", si anume Happy-Endul. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau sau bun... e doar previzibil.
Copiii din miez de noapte - Salman Rushdie
A inceput promitator, a continuat mediocru. M-a dezamagit identitatea Vaduvei, preferam o tanara vaduva sicilianca, cu pulpe fierbinti si sanii ca lubenitele unei Indira Ghandi cu aspect de Cruela DeVil.
Pamantul de sub talpile ei - Salman Rushdie
Foarte, foarte buna, o lume paralela a rock&roll-ului, plina de psihedelic si nebunie.
A inceput sa ma cam sece la ficati stilul lui Rushdie asa ca pun punct acestui maraton. M-a vazut un oarecare ca citesc si-am avut urmatorul dialog:
-Ce citesti, ma?
Ii arat Pamantul de sub ....
-A, asta-i ala cu ...
-Da, ala e.
-Si cum scrie?
-Scrie bine da' se cam ca** pe el la unele faze.
Mai am cam 150 de pagini din Copiii din miez de noapte iar axl a cam stricat finalul...
Stiu, am facut-o intentionat.
Oricum, mai e un final, unul genial, asa ca nu-i totul pierdut. Asta, am uitat cum il cheama, asista de la fereastra la un miracol fiziologic: un tip defecheaza un depozit coprofilic de 32 de centimetri si e tare mandru de chestia asta. Ei, ce zici de asta?
Chiar aseara am terminat " Prietenii mei,iubirile mele" -Marc Levy
Mda... finito "Copiii...". De cam o saptamana. Intr-adevar, finalul e dezamagitor. Se pare ca toata lumea e bolnava de optimism... De mult n-am mai citit o carte fara happy-end
Am recitit "Pendulul ...", tot extraordinara mi se pare.
In plus, Morte Dartur - Sir Thomas Malory, care-i o frumoasa oglinda a epocii, daca stii s-o citesti si nu te-apuca bazdacul.
A, si sa nu uit, s-a facut dreptate:
Asked whether he'd read the Brown novel, Eco replied with the following witty put-down:
I was obliged to read it because everybody was asking me about it. My answer is that Dan Brown is one of the characters in my novel Foucault's Pendulum, which is about people who start believing in occult stuff.
- But you yourself seem interested in the kabbalah, alchemy and other occult practices explored in the novel.
No. In Foucault's Pendulum I wrote the grotesque representation of these kind of people. So Dan Brown is one of my creatures.