Henryk Sienkiewicz -Prin foc si sabie
Henryk Sienkiewicz a luat Nobel pentru Literatura in 1905.
Henryk Sienkiewicz -Prin foc si sabie
Henryk Sienkiewicz a luat Nobel pentru Literatura in 1905.
Henryk Sienkiewicz
Un Sadoveanu al polonezilor.
Brian Herbert & Kevin J. Anderson - "House Atreides" si "House Harkonnen" (si astept celelalte 4 carti din serie)
Hannah Arendt - "Originile totalitarismului" - despre Germania/Rusia anilor 20-40, extrem de interesanta ca si carte-documentar.
Tot carte-documentar, recomand din toata inima Florin Constantiniu - O istorie sincera a poporului roman; e greu de gasit, eu am avut-o imprumutata si de vreo cateva luni o caut prin toate librariile fara succes. O sa cititi apoi carte de istorie si o sa va tavaliti de ras (mai ales Danny) - cartea trece dincolo de miturile Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Cuza, samd...si ne arata cum ne-o trageau turcii cam pe unde ne prindeau (printre altele).
Brian Herbert & Kevin J. Anderson - "House Atreides" si "House Harkonnen" (si astept celelalte 4 carti din serie)
Tot carte-documentar, recomand din toata inima Florin Constantiniu - O istorie sincera a poporului roman; e greu de gasit, eu am avut-o imprumutata si de vreo cateva luni o caut prin toate librariile fara succes. O sa cititi apoi carte de istorie si o sa va tavaliti de ras (mai ales Danny) - cartea trece dincolo de miturile Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Cuza, samd...si ne arata cum ne-o trageau turcii cam pe unde ne prindeau (printre altele).
Daca te intereseaza am eu toata seria Dune in format electronic(.doc sau . rtf nu mai stiu exact). Da si tu un mesaj pe privat daca le vrei.
yo_marius stai tu linistit ca orice carte scrisa de jidani e extrem de subiectiva...cum si de altfel orice carte scrisa de autori cu inclinatii de dreapta e scrisa la fel....incearca sa gasesti ceva obiectiv...sau multi care nu au nici o treaba cu situatia... o scriu cu un grad mare de compatimire falsa...
Henryk Sienkiewicz- cvuo vadis. Avem si pe cineva cu nik sugestiv, sunt prea beat ca sa spun acum.
@Marus, esti un gay care fuge....huooo
@Marus, esti un gay care fuge....huooo
Si tu unu mai mare ca el !!! Porcule (gorh) !!!
"maresalul Jukov-intre legenda si adevar" destul de bunicica,daca tin cont ca a aparut spre sfarsitul anilor'80,cenzura sovietica fiind inca prezenta....
@ denii
asa ma!!bravo!!
Quo Vadis e o carte frumoasa. De la Sienkiewicz mai sunt tari "Potopul" si "Prin foc si sabie".
@SSK
Pai ce fel de moderator esti tu mah daca nu vezi ca eu am recomandat mai sus "Prin foc si sabie" iar Sienkiewicz a luat Nobel pentru literatura.
Siddhartha de Hermann Hesse.....impresionanta !
F bun topicul asta....chiar mi-am extras cateva titlul d carti si am sa le caut
Recomand Insula de corali de Robert Ballantyne, e o carte despre aventuri pe mare, naufragiati, etc ![]()
In fiecare luna, revista "Idei in dialog". Iti deschide mintea ![]()
Cezara, de Mihai Eminescu :laugh:
"Unde esti ? " -Mark Levy
Un fabulos roman de dragoste,autorul prezentand in centrul romanului sau povestea de dragoste a doi adolescenti-Susan si Philip-ce isi jura dragoste vesnica,dar pe care destinul ajunge sa-i desparta.Susan, ramasa orfana din copilarie, dupa absolvirea colegiului se angajeaza intr-o asociatie umanitara care trimite tinerii in strainatate, pentru a acorda ajutor umanitar. Astfel ea ajunge sa infrunte violenta uraganului Fifi din America Centrala, in timp ce el, Philip, isi urmeaza cariera in Manhattan.
La despartire, Philip ii promite ca va fi alaturi de ea atunci cand va fi chemat. Aceasta, insa ii propune ca peste 2 ani, cand se va intoarce, el sa o astepte in acelasi bar, la aceeasi masa, care avea sa devina a lor, servind aceeasi inghetata de vanilie si povestind tot ceea ce li s-a intamplat in timpul ce a trecut. Revederea lor va fi doar de cateva minute. Vietile lor se vor schimba, dar promisiunea pe care Philip o facuse, avea intr-un final sa-i bulverseze viata.
Harun si Marea de Povesti - Salman Rushdie
O carte care pe mine m-a facut paf. Am inceput s-o citesc mai mult silit, la recomandarea unuia care nu stia ce recomanda. Si inceputul mi s-a parut pompos, cu metafore fortate, cu subtilitati prea evidente, etc., mai ales ca am si o oarecare aversiune fata de indieni si cultura lor. Dar pe masura ce inaintam in lectura n-am mai putut s-o las din mana, la propriu.
Acum caut Versetele satanice, de acelasi autor.
in librarii nu o mai gasesti, sau sansele sunt foarte mici. S-a spus ca s-au epuizat imediat dupa lansare (21 dec 2007). deja au la tipar editia a doua. Dar eu am luat-o direct de pe siteul editurii polirom. acu o citesc ![]()
si tot de rushdie am citit si rusinea si copiii miezului de noapte.
le recomand
Anais Nin - Foc
In afara de faptul ca seamana deranjant de mult cu scrierile lui Miller (si-aici nu stiu care dintre ei il influenta pe celalalt sau daca se influentau reciproc) mi s-a parut o carte enervant de agasanta. Oare trebuie sa fii psihanalist ca sa-ti placa, lua-v-ar dracu' de nevrozate!?
Acum caut Versetele satanice, de acelasi autor.
Chiar se gaseste, eu am vazut-o in mai multe locuri. Desi e cea mai vestita a lui Rushdie, inteleg ca nu e si cea mai buna. Om vedea.
Momentan, citesc Spiritul capitalismului si etica protestanta, de Max Weber. E nitel cam greoaie.
Capra cu 3 iezi. N-am citit in viatza mea o carte si is in clasa a 9-a =)).Si nici n-am de gand ![]()
Chiar se gaseste, eu am vazut-o in mai multe locuri. Desi e cea mai vestita a lui Rushdie, inteleg ca nu e si cea mai buna. Om vedea.
Acum ma intreb in ce masura este cea mai vestita. Pentru ca la momentul la care am citit Harun si marea de povesti (prima acrte de rushdie pe care am citit-o) sigur nu stiam de versetele satanice. si am mai citit si altele intre timp.
in schimb,s-a facut foarte multa meditizare Versetelor satanice in ultima jumatate de an. Ca eu asa am aflat de ea. In Cotidianul, mai precis (e singurul cotidian online pe care il citesc, posibil sa se fi scris si in alte ziare). Articolele acum ca stau sa ma gandesc apareau oarecum periodic si au precedat lansarea. Si au mai aparut si ulterior cateva. Dar pana la momentul publicarii la noi in tara nu am vazut articole. Si evident ca cel mai mult s-a mizat pe faptul ca autorul a fost condamnat la moarte de ayatolahul nujt care. Ideea de scandal care prinde la romani.
Pana la urma, si-au facut bine treaba, caci mie mi-au starnit curiozitatea, din librarii a disparut destul de repede (am vazut-o insa in magazinele acelea de presa din hipermarketuri - inmedio). deci au facut vanzare. mai mult decat atat, cartea a aprut intai in editie cartonata care este undeva la 60 roni.
In alta ordine de idei, carte este totusi interesanta. Am citit-o cu destul de mult interes. Am ramas cu senzatia ca mi-ar mai fi trebuit anumite cunostinte de religie (chiar daca erau note explicative la subsol).
Pe mine "Harun si Marea de Povesti" m-a entuziasmat in asemenea hal ca am comandat tot ce-am gasit:
1. 1 x "Ultimul suspin al Maurului" de Salman Rushdie
ID: 17079
Pret: 1 x 26,95 lei
2. 1 x "Pamantul de sub talpile ei" de Salman Rushdie
ID: 17370
Pret: 1 x 32,50 lei
3. 1 x "Orient, Occident" de Salman Rushdie
ID: 39927
Pret: 1 x 23,50 lei
4. 1 x "Furie" de Salman Rushdie
ID: 55682
Pret: 1 x 25,00 lei
5. 1 x "Copiii din miez de noapte (hardcover)" de Salman Rushdie
ID: 69094
Pret: 1 x 38,21 lei
TOTAL FARA COSTURI LIVRARE: 146,16 lei
TOTAL COSTURI LIVRARE: 0,00 lei
---------------------------------------
TOTAL DE PLATA: 146,16 lei
Pe langa faptul ca n-am gasit "Versetele" probabil o sa mi-o si iau urat de tot cand ajunge coletul.
Capra cu 3 iezi. N-am citit in viatza mea o carte si is in clasa a 9-a =)).Si nici n-am de gand![]()
Ne-ai eclipsat pe toti, ce mai...
In alta ordine de idei, "Etica protestanta si spiritul capitalismului" s-a dovedit mult prea tehnica si plictisitoare pentru asteptarile pe care le aveam de la ea, asa ca am pus-o deoparte. Am trecut la "Conjuratia imbecililor" de John Kennedy Toole, care pana acum imi pare cam facila.
Am trecut la "Conjuratia imbecililor" de John Kennedy Toole, care pana acum imi pare cam facila.
Ovidiu, sa-mi sara ochii, cand am vazut ca s-a postat aici mi-a trecut prin minte ca s-a gasit careva sa scrie de "Conjuratie", ma jur. Acum 17 minute am terminat-o, am citit-o in microbuz, la intoarcere din Bucuresti. Ai dreptate, e facila si destul de anosta.
Coincidenta dracu'.