FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce carti am mai citit

«14567818»
axl2322.10.2007 14:09

"Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai" de Nikolai Nosov, o carte extraordinara.

http://habarnam.org/?to=habarnam&cap=1

Acum realizez cat de simpla era viata la varsta de 6 ani. Atunci credeam ca fericirea consta in a avea un costum cu 17 buzunare, ca Gogoasa.

fane_casieru'22.10.2007 16:03

@Axle - ne omori incet. :laugh: :laugh: :laugh:

SSK22.10.2007 16:58
"Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai" de Nikolai Nosov, o carte extraordinara.

http://habarnam.org/?to=habarnam&cap=1

Acum realizez cat de simpla era viata la varsta de 6 ani. Atunci credeam ca fericirea consta in a avea un costum cu 17 buzunare, ca Gogoasa.

Da :D Cat de tare a fost cartea aia...

axl2322.10.2007 17:03

ªtietot se plimba-n ploaie

ªi-a sãrit peste o oaie.

Grãbilã, flãmând cât zece

'Nghiți un fier de cãlcat rece.

Probabil sub pernã are

O brânzoaicã dulce, mare.

-=Danny=-22.10.2007 17:13

La 6 ani fericirea mea ocnsta intr-un joc pe televizo ..... acum s-au complicat lucrurile :D

PS : Apropo , care stie TOT Crezu pederost ?? :unsure:

axl2325.10.2007 09:17

"Trei povestiri" de Umberto Eco.

Dragutul de Eco probabil a innebunit la batranete. Pe langa faptul ca-si imprumuta numele oricarui absolvent de semiotica ce se crede mare expert in istoria frumusetii, mai scrie si copilarii. Daca in "Baudolino" am inteles ca i-e dor de basmele copilariei si de farmecul locurilor natale, daca in "Misterioasa flacara a Reginei Loana" am inteles ca renunta la misticism pentru introspectie si-o farama de dadaism, "Trei povestiri" e o cartulie pentru copii batrani.

"Eu", zise EG, "sunt Exploratorul Galactic al Marelui Imparat de pe Pamant, si am venit sa va descopar!"

"Ia te uita ce intamplare", zise capetenia gnomilor, "si noi, care eram convinsi ca noi va descoperiseram pe dumneavoastra!"

sau

Generalul, cand intrau si ieseau din hotel, deschidea usa cea mare cu geamuri si facea o plecaciune neindemanatica, zicea: "Buna ziua, domnule". Iar ei, care il recunosteau, ii spuneau cu o fata mohorata: "Sa va fie rusine! In hotelul asta serviciile sunt foarte proaste!"

sau

Si, pentru a sarbatori evenimentul, ii oferira o sticluta cu apa proaspata adusa de pe Pamant. Martianul, fericit nevoie mare, isi strecura nasul in sticluta, aspira, iar apoi zise ca bautura aceea ii placea mult, cu toate ca facea sa i se invarta un picut capul. Insa acum pamantenii nu se mai mirau.

Pricepusera ca pe Pamant, ca si pe celelalte planete, fiecare are gusturile lui, insa e doar o chestiune de a ne intelege unii pe altii.

cRiss4Steaua25.10.2007 18:07

urmeaza week-endul acesta .. Romeo si Julieta ;))

axl2327.10.2007 07:45

"Febra stadioanelor", de Nick Hornby.

N-am terminat-o inca, n-am avut timp, insa o recomand cu placere oricarui microbist. E valabil ce scrie pe a doua coperta:

"O carte despre cum e sa fii nebun dupa echipa Arsenal pe care o vor citi si fanii lui Chelsea"

SSK28.10.2007 11:12

E cunoscut si filmul dupa aceeasi carte, "Fever pitch" cu Collin Firth, daca nu ma insel. A fost difuzat de cateva ori si pe la noi si oricum se gaseste pe dc. Din cate am auzit insa, cartea ar fi mai savuroasa.

axl2328.10.2007 11:33

@SSK

N-am vazut filmul dar cartea intradevar e savuroasa. Personal apreciez foarte mult umorul englezesc si cartea e "loaded".

cristian01429.10.2007 19:30

Assassini - Thomas Gifford, un roman asemanator cu cel al lui Dan Brown. Conspiratii, secrete, organizatii misterioase in sanul Bisercii de la Vatican.

cRiss4Steaua02.11.2007 22:44

denii .. tot postezi aici si faci spam .. dar nu spui concret ce carte ai citit ( daca ai citit ) ! :)

-=Danny=-04.11.2007 14:55

Am citit ( pregatitiva ca e o lista LUNGA ) : Heidi ( cum s-o scrie ) ; Colt Alb ; Print Si Cersetor ; Robinson Crusoe , si .... atat :biggrin:

PS : Eu zic ca am citit destul de mult paan la varsta mea :D

SSK04.11.2007 15:48

Cam prea mult.

puyol04.11.2007 15:55
"Febra stadioanelor", de Nick Hornby.

N-am terminat-o inca, n-am avut timp, insa o recomand cu placere oricarui microbist. E valabil ce scrie pe a doua coperta:

"O carte despre cum e sa fii nebun dupa echipa Arsenal pe care o vor citi si fanii lui Chelsea"

da, e foarte tare... are si umor, ''Charlie George, super-star, da din fund, ca-i poponar'' :))))

cRiss4Steaua04.11.2007 16:01
Am citit ( pregatitiva ca e o lista LUNGA ) : Heidi ( cum s-o scrie ) ; Colt Alb ; Print Si Cersetor ; Robinson Crusoe , si .... atat :biggrin:

PS : Eu zic ca am citit destul de mult paan la varsta mea :D

dEnii , permitemi sa`ti spun ca ma impresionezi :-b

axl2304.11.2007 16:14

@puyol

Am mai gasit una de Nick Hornby, "Turnul sinucigasilor", mai am cateva pagini si o termin. Ei bine, ca sa ma exprim in stil pur englezesc, nu-i rea, nu-i rea deloc.

axl2323.11.2007 16:00

In ultimele luni cam cu asta m-am ocupat:

Jurnal sumar - Umberto Eco

Pliculetul Minervei - Umberto Eco

Minunea Sfantului Baudolino - Umberto Eco

Toate trei constituie o colectie de editoriale publicate de autor in revista Il verri. Cand o sa am timp o sa copii aici pe cel referitor la Hagi.

Sase plimbari prin padurea narativa - Umberto Eco

Un ghid de lectura, mosulica ne invata cum sa citim.

Cinci scrieri morale - Umberto Eco

Eseuri despre razboi, fascism, emigratie, etc.

Kant si ornitorincul - Umberto Eco

Tratat de semiotica, superb e capitolul "Marco Polo si unicornul".

Cum se face o teza de licenta - Umberto Eco

Exact ce spune si titlul, invata studentii lenesi sa-si pregateasca, sa creeze si sa redacteze teza de licenta. Am citit-o de curiozitate, n-am de gand, de fapt refuz cu incapatanare sa-mi scriu cele doua teze de licenta restante, nu recunosc utilitatea invatamantului romanesc. Anarhie!!!!

Umberto Eco e genul de autor care starneste in cititor acra invidie ca nu e si el in stare sa scrie.

puiu mordasan25.11.2007 00:24
:steagcruce: Inainte de 89 a citi o carte era o preocupare cotidiana! Acum e pierdere de timp!
axl2325.11.2007 09:06

Groucho Marx:"Gasesc televiziunea foarte educativa. De fiecare data cand dau peste o emisiune ma duc in alta camera si citesc o carte."

BandiT27.11.2007 06:20

am reluat (pentru a cata oara?) seria ce romane scrise de SVEN HASSEL.

mirceaor29.11.2007 09:00
In ultimele luni cam cu asta m-am ocupat:

Jurnal sumar - Umberto Eco

Pliculetul Minervei - Umberto Eco

Minunea Sfantului Baudolino - Umberto Eco

Toate trei constituie o colectie de editoriale publicate de autor in revista Il verri. Cand o sa am timp o sa copii aici pe cel referitor la Hagi.

Sase plimbari prin padurea narativa - Umberto Eco

Un ghid de lectura, mosulica ne invata cum sa citim.

Cinci scrieri morale - Umberto Eco

Eseuri despre razboi, fascism, emigratie, etc.

Kant si ornitorincul - Umberto Eco

Tratat de semiotica, superb e capitolul "Marco Polo si unicornul".

Cum se face o teza de licenta - Umberto Eco

Exact ce spune si titlul, invata studentii lenesi sa-si pregateasca, sa creeze si sa redacteze teza de licenta. Am citit-o de curiozitate, n-am de gand, de fapt refuz cu incapatanare sa-mi scriu cele doua teze de licenta restante, nu recunosc utilitatea invatamantului romanesc. Anarhie!!!!

Umberto Eco e genul de autor care starneste in cititor acra invidie ca nu e si el in stare sa scrie.

E chiar asa tare Umberto Eco? Eu stiam parca de el "Numele Trandafirului" ...Sa inteleg ca il recomanzi cu caldura :)

axl2329.11.2007 09:14

@Mircea

Cu cea mai mare caldura. Mie unul imi pare genial. Desi greoi si enervant uneori, are obiceiul de a repeta idei fixe in romane diferite dar si asta-i sporeste farmecul.

Am citit ieri Pasunile Raiului de John Steinbeck. Sincer, am ramas foarte impresionat din punct de vedere sentimental. Imi pare ca tipul a luat si-un Nobel pentru literatura, nu stiu daca pentru asta sau alta lucrare.

yo_marius29.11.2007 14:20

"orasul macelului"-o carticica despre prigonirile evreilor din Bucuresti din 1940 (parca...)

n-am retinut numele autorului,dar e un evreu martor la acele tragice evenimente.....acum vad cu alti ochi "dreapta" (noua,veche....nu conteaza)

sebaseba05.12.2007 16:46

Eu am gasit aici niste super carti http://www.alegecartea.net/

«14567818»