"Caves beyond time", un superb album fotografic, de Cristian Lascu. Recomandat celor pasionati de fotografie, fie ea speologica sau nu.
Si-o prostie de carte despre cultura si decaderea inka, nu i-am retinut numele.
"Caves beyond time", un superb album fotografic, de Cristian Lascu. Recomandat celor pasionati de fotografie, fie ea speologica sau nu.
Si-o prostie de carte despre cultura si decaderea inka, nu i-am retinut numele.
Iti recomand Hittler - Mein Kampf :biggrin:
de cand caut cartea aia 8-> ...
oare la diverta nu este ?:-?
Din cate știu eu nu se gașește chiar atat de greu. Ai incercat la biblioteca? Daca nu, un profesor de istorie ți-ar fi de mare ajutor. Eu am facut rost de ea via profesor de istorie.
SSK..merci omule....am ceva ingrediente din extremisul vechi..dar imi reunosc alveola si ma straduesc sa ma tratez superficial ![]()
Multumesc pentru recomandare..am sa scotocesc dupa ea.. !
daca mai ai ceva timp..arunca-mi si pe prv alte cateva surse de 'clatire' apasate pe genu' asta
Hai noroace !
eu sunt fan(un fel de a spune) liviu rebreanu...
apropo "amandoi" de liviu rebreanu-singura carte de genul politist la care n-am descoperit criminalul decat la sfarsit.......prea tare liviu asta....
"Amandoi", de altfel, pleaca de la o crima reala, petrecuta in Pitesti in acele vremuri. Am citit-o pe la 10 ani ![]()
@lucvald, sa ma mai gandesc...
Pentru cei cu Mein Kampf - n-o mai cautati degeaba. Cartea e relativ plictisitoare si cu desavarsire inutila. Hitler insusi n-a respectat mare lucru din ce a scris acolo.
@ssk
hahahahahhaha...........daca ai citit-o la 10 ani inseamna ca esti ci 12 ani in fata mea!!!!........da' macar atunci....tu ti-ai dat seama cine i-a omorat???
:D:D:D ![]()
Nu imi mai aduc aminte...nici ce se petrece nu-mi mai aduc bine aminte. Oricum, Rebreanu scrie frumos.
Nu imi mai aduc aminte...nici ce se petrece nu-mi mai aduc bine aminte. Oricum, Rebreanu scrie frumos.
Bine profesore !!!!
"Amandoi", de altfel, pleaca de la o crima reala, petrecuta in Pitesti in acele vremuri. Am citit-o pe la 10 ani![]()
romane politiste la 10 ani? du-te mah ...
si ai scris in caietul de lectura caracterizarea Solomiei ? ![]()
Abia pe la 12 mi-am facut caiet de lectura
Iar la 10 ani eram in "faza Rebreanu", am citit tot ce aveam in casa de el - adica vreo 5 opere. "Amandoi" era in acelasi volum cu "Jar".
Ultima carte citita: Calistrat Hogas - "Pe carari de munte"
Am fost un "montagnard" pasionat, asa ca mi-a trezit nostalgii....
hmm..vara asta am citit toate volumele lui Karl May si de curand am inceput Dovstoievski - Crima si pedeapsa...e nemaipomenita
hmm..vara asta am citit toate volumele lui Karl May si de curand am inceput Dovstoievski - Crima si pedeapsa...e nemaipomenita
ce bacsis de timp ai tovarase...
)...de sprituri,muieri si alte indeletniciri cand te mai preocupi???..
..eu rasfoiesc doar o carte pe luna...si abia mai respir
))
mai da' a citit cineva ceva de radu paraschivescu??ala de e invitat permanent la tvsport........
....am auzit de la cineva ca e chiar talentat baiatu'
@ssk
bai eu am mai citit "la medeleni" de ionel teodoreanu (cam prea "siropoasa" pentru mine)....daca imi spui ca asta ai citit-o pe la 8 ani.........nu mai zic nimic.......
![]()
@benzina
Tin-te de ea! E o carte mult prea tare... In continuare, iti recomand "Fratii Karamazov" si "Demonii", de acelasi autor.
@Marius
Din "La Medeleni" n-am citit decat primul volum (mi-aduc aminte ca am si plans parca, atunci cand a murit Mos Gheorghe), dar nu mai stiu cati ani aveam... Mai mare de 8, sigur, posibil vreo 10-11. Maxim 12.
bai eu am mai citit "la medeleni" de ionel teodoreanu (cam prea "siropoasa" pentru mine)....daca imi spui ca asta ai citit-o pe la 8 ani.........nu mai zic nimic.......
Fiecare varsta are anumite preferinte. "la Medeleni" nu e o carte pentru 8 ani, e clar.
Probabil pe la 8-10 ani esti mai atras de povestirile lui Hans Christian Andersen sau fratii Grimm.
"la Medeleni" e una din cartile obligatorii ale copilariei , am citit-o pe la 11 sau 12 ani.
De fapt perioada asta 10-12ani e cea in care descoperi pe marii scriitori romani: Sadoveanu, Creanga, Teodoreanu , Ispirescu etc.
Nu cred ca este cineva ( din vechea garda) care sa nu fi citit "Legendele Olimpului" (Alexandru Mitru)
Pana la 14 ani e musai sa citesti cartile de aventuri: Jules Verne , Karl May,Jack London, C-tin Chirita etc.
iar dupa 15ani incep romanele de dragoste : Cella Serghi, Mihai Drumes, Eliade etc
pe la 17 -18 ani incep cartile de introspectie, psihologice : Satre, Camus etc.
dupa 19 ani nu mai citesti nici o carte, doar daca accidental apuci sa pui mana pe una ![]()
Niciodata n-am putut sa-l incadrez undeva pe "Micul Print" Nu inteleg de ce e lectura pentru clasa a 5-a, nici la liceu n-as baga-o, e prea complexa ![]()
@ ssk
in cazul asta mai pot sa poatez.........
:D:D
........in principiu mie imi plac cartile despre aviatie si cel deal2-lea razboi mondial (v-as enumera cateva da' nu cred ca intereseaza),iar dupa ce citesc o carte,daca mi-a placut revin la ea si o mai citesc o data dupa o perioada (evident cand am timp...)
deci nu pot sa ma laud nici macar cu dostoievski (daca l-a citit Mutu,cat de complex sa fie
:P)
Ultima carte citita: Calistrat Hogas - "Pe carari de munte"
Din cate stiu eu, cartea se numeste "Pe drumuri de munte". Am dreptate?
"La Medeleni" ... mi-aduc aminte ca am si plans parca, atunci cand a murit Mos Gheorghe
Wellcome to the club.
Momentan citesc "Peripetiile bravului soldat Svejk", de Jaroslav Hasek. E o carte superba, ce si-a castigat, din pacate, o proasta aura de umor cazon mediocru. Nu este asa, umorul este inteligent, negru, sec.
Din cate stiu eu, cartea se numeste "Pe drumuri de munte". Am dreptate?
ce mai conteaza, carari sau drumuri ... baieti, sunt impresionata!
Foarte putine persoane citesc pe Calistrat Hogas din placere, majoritatea nu digera descrierile ( abundenta de comparatii, hiperbole, epitete etc)
N-as mai avea rabdare sa-l recitesc ![]()
Recomand pasionatilor de istorie cartea Rusia, America și Rãzboiul Rece de Martin McCauley,o carte care analizeaza atent neintelegerile americano-sovietice si cauzele conflictelor din perioada 1945-1991.
abundenta de comparatii, hiperbole, epitete etc
Pentru abundenta de comparatii, hiperbole, metafore, sinecdoce, false truisme, inflorituri, intorsaturi, etc., recomand din toata inima orice roman de Umberto Eco. O avalansa de lujere stilistice, intr-un baroc literar fascinant.
.....in concluzie n-ati citit pe radu paraschivescu.....
....hai ca o sa incerc eu...sa vad ce o fi de capul lui....
Fiecare varsta are anumite preferinte. "la Medeleni" nu e o carte pentru 8 ani, e clar.Probabil pe la 8-10 ani esti mai atras de povestirile lui Hans Christian Andersen sau fratii Grimm.
"la Medeleni" e una din cartile obligatorii ale copilariei , am citit-o pe la 11 sau 12 ani.
De fapt perioada asta 10-12ani e cea in care descoperi pe marii scriitori romani: Sadoveanu, Creanga, Teodoreanu , Ispirescu etc.
Nu cred ca este cineva ( din vechea garda) care sa nu fi citit "Legendele Olimpului" (Alexandru Mitru)
Pana la 14 ani e musai sa citesti cartile de aventuri: Jules Verne , Karl May,Jack London, C-tin Chirita etc.
iar dupa 15ani incep romanele de dragoste : Cella Serghi, Mihai Drumes, Eliade etc
ai uitat CUORE - Inima de Copil - De Edmondo de Amicis si poeziile lu' Minulescu citite pe furis sa nu rada tovarasii de mine
))