Recitesc acum, si rad tinandu-ma cu mainile de burta, superbele carti ale lui Ilf si Petrov, "Vitelul de aur" si "Douasprezece scaune". As vrea sa gasesc si filmul facut dupa "Vitelul de aur", e o mare capodopera a cinematografiei rusesti.
Recitesc acum, si rad tinandu-ma cu mainile de burta, superbele carti ale lui Ilf si Petrov, "Vitelul de aur" si "Douasprezece scaune". As vrea sa gasesc si filmul facut dupa "Vitelul de aur", e o mare capodopera a cinematografiei rusesti.
observ o tendinta generala de a citi carti depsre cel de-al treilea razboi mondial, holocaust,ororile acestui razboi. tocmai am terminat "limbajul *****- birkenau auschwit" si ma apuc de " am fost medic la auschwit". cea mai buna carte pe care am citit-o..." ziua cea mare-16 iulie 1944". nu mai retin autorul.
Cred ca e vorba despre "Ziua cea mare - 06 iunie 1944" de Gilles Perrault, o carte referitoare la debarcarea aliatilor in Normandia. Intr-adevar, o carte buna. In ultimele 2 luni am citit "Olteni in cetatea de scaun" de Marian Vasile, un roman istoric referitor la ultima parte a domniei lui Matei Basarab si "O calatorie in India" de Edward Morgan Forster, despre India din perioada anilor `30, in plina dominatie britanica.
Salutare!
Cã tot am fost în București cu meciu, am trecut pe la Universitate și am luat de la un anticariat "Steaua - Campioana Europei" (Horia Alexandrescu). Golani ai dracu ãștia. 100.000 m-a costat. Îmi pare rãu cã n-am încercat sã negociez.
Cã tot am fost în București cu meciu, am trecut pe la Universitate și am luat de la un anticariat "Steaua - Campioana Europei" (Horia Alexandrescu). Golani ai dracu ãștia. 100.000 m-a costat. Îmi pare rãu cã n-am încercat sã negociez.
Am si eu cartea aia . Am citit-o de vreo 4 ori . Singura de altfel pe care o citesc cu placere . Cartea aia e nepretuita ,asa ca nu inteleg de ce esti suparat ca ai dat 100000 pe ea.
Ar trebui sa fii mandru ca ai asa ceva in biblioteca .
Salutare:)...sa lasam un pic fotbalu'..oricum e vacanta..sunt curios ce carti ati mai citit ...sau ce carte v-a impresionat mai recentCare vi s-a parut cea mai interesanta sau cu un subiect care merita dezvoltat..Ultima carte citita de mine a fost " O chestiune de onoare" de jeffrey archer..spionak...kgb...nebuneli..astept parerile si sugestiile voastre
"Asul de trefla" a lui ca.Poker editura "Pas" 2005
Doamne, ce-am mai ras la cartile astea. De regula citesc si-n metrou, da' pe cele doua am evitat a le citi acolo dupa o potie zdravana de ras pe care nu-l puteam strunii. M-ar fi luat aia de nebun
))))))) Numai cand ma gandeam la Ostap Bender si ....
)))))) .Sunt geniale!
Singura pe care o citesc cu placere .
Nu suna prea bine propozitia asta, nu crezi?
@sarpele cu pene
Eu le recitesc pe plaja si cand imi vine prea tare sa rad bag capul in nisip.
Aaa, si-am mai citit autobiografia lui Mark Twain, scrisa chiar de el. Un om extraordinar.
Am si eu cartea aia . Am citit-o de vreo 4 ori . Singura de altfel pe care o citesc cu placere . Cartea aia e nepretuita ,asa ca nu inteleg de ce esti suparat ca ai dat 100000 pe ea.Ar trebui sa fii mandru ca ai asa ceva in biblioteca .
Bineînțele cã sunt mândru. Dar este un preț prea mare pentru o carte luatã de la anticariat.
Am mai vãzut o carte nu prea groasã și nici de o calitate fantasticã a hârtiei și tiparului despre gramatica meglenoromânei. Era 500.000 lei. ªi nu era mai veche de 10 ani. Nici dacã o ia cineva nouã acuma nu cred cã e atât. Altã carte care la anticariatele (2 la numãr) din Focșani e 25.000, în București era 80.000.
Bonu` de la magazin =))))))
Cartea de...credit :laugh:
"Relieful carstic" - Marcian Bleahu
Eu am citit sexul si pozitiile e super cartea care o vrea
Renunta la limbajul gen MiRC. Pune mana pe o carte.
eliade asta era cam diliu.(o spun cu afectiune)
daa.. tare tare!; i-am citit cred ca aproape toata proza, memoriile, vreo doua mici tratate, acum am terminat Dialoguri Intrerupte (Corespondenta Mircea Eliade - Ioan Petru Culianu) si ma gandesc serios sa cumpar si "Jurnal". :biggrin:
Ultimele carti pe care le-am citit au fost : Popa , Dama , As , Valet , si de la 2 pana la 10
.. in uimitorul timp de ... 5 secunde ? ![]()
Frederic Beigbeder - 199 900 si Dragostea dureaza 3 ani . Sunt foarte usor de citit, mai ales pe metrou. Prima ofera o imagine a lumii publicitatii si publicitarilor, vazuta din interior, iar a doua...e prea misto. E bine de vazut spectacolul. Era in Laptarie intr-o vreme, acum s-ar putea sa fie pe terasa la motoare
Pe langa voi , io sunt cam incult ..... ca am citit doar doua carti pana acum ( robinson crusoe si colt alb ) , si astea le-am citit ca ma punea mama , ca zicea sa imi imbogatesc vocabularu ...... da m-am lasat de sportu asta
.
Frederic Beigbeder - 199 900 si Dragostea dureaza 3 ani . Sunt foarte usor de citit, mai ales pe metrou. Prima ofera o imagine a lumii publicitatii si publicitarilor, vazuta din interior, iar a doua...e prea misto. E bine de vazut spectacolul. Era in Laptarie intr-o vreme, acum s-ar putea sa fie pe terasa la motoare
aia cu dragostea e stil gazetaresc...intradevar cu un succes real..e comestibila ...iti recomand Milan Kundera - Gluma sau Wiliam Faulkner - Lumina de august...asta din urma o ciugulesc pe plaja..tocmai pentru a-mi educa un pic spiritul de dreapta cam prea emancipat...iar aseara cineva mi-a blocat tastele cu o intrebare simpla dar complexa... "Cum poti fi rasist cand tu nu ai trait printre negrii?"
astept de la cunoscatori ..pentru un diletant ca mine..recomandarea unei carti pe profilul de mai sus !
Multumim anticipat ![]()
de curand l-am descoperit pe publicistul Radu Pavel Gheo si cu toate ca nu sunt intodeauna de acord cu el, n-are cum sa nu-mi placa. Cititi-l, e amuzant: "Adio, adio, patria mea cu î din i, cu â din a" , "Romanii e destepti", "DEX-ul si sexul" ![]()
cea mai noua carte: Noul Cod Rutier +chestionare ![]()
Da ... peste 3 ani trebuie sa ma apuc io sa il invat ..... e mare ??? ![]()
aia cu dragostea e stil gazetaresc...intradevar cu un succes real..e comestibila ...iti recomand Milan Kundera - Gluma sau Wiliam Faulkner - Lumina de august...
Kundera am citit. Foarte mult cam acu 3 ani. din cand in cand mai iau cate una noua sau le mai recitesc.
Faulkner, in schimb, nu am citi niciodata. Dar o sa tin minte. Acum am revenit la colectia Cotidianul
astept de la cunoscatori ..pentru un diletant ca mine..recomandarea unei carti pe profilul de mai sus !
Iti recomand Hittler - Mein Kampf :biggrin:
Ultima carte citita a fost "Napoleon", de Andre Castelot iar in prezent citesc "Diplomatia" lui Malita
Dispun de biblioteca de carti in format electronic.Vreo 500 de titluri (e o aproximare insa aceasta biblioteca creste in fiecare saptamana). Daca o doriti pm.
PS Marea majoritate sunt in limba romana insa am si carti in engleza.
lucvald, ca sa fii de dreapta (sau daca esti de dreapta), nu trebuie sa fii si rasist. Dreapta, spre deosebire de stanga, pleaca de la premisa ca oamenii nu sunt egali, ca ei sunt diferiti si asa trebuie sa ramana (inclusiv in interiorul unei rase). Oricum, discutia in termeni de rase este rasuflata.
Daca vrei sa citesti o carte cu adevarat desteapta, iti recomand "Omul recent" a lui Horia-Roman Patapievici. Nu e de plaja, dar s-ar putea sa-ti revolutioneze putin gandurile.