FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce carti am mai citit

«1789101118»
ADDA PRINTZESA18.08.2008 11:47

Robert-Andre Andrea De Nerciat - ,,Frumoasa Cauchoise'' si ,,Primava Iubirii''

Edith Templeton-,,Ora Cupidonului''

David Grossman-,,Das Gedächtnis der haut''

Suzanne Brockmann-,,Prea fierbinte''

Michael Cordy-,,Das wahrheits serum''

Susan Lyons-,,Pielea ca matasea''

Sunt niste carti foarte bune pentru fanii literaturii erotice!

adidwu18.08.2008 19:10

Carti citite in ultima vreme:

Thocomerius-Negru Voda de Neagu Djuvara-o carte plina de ipoteze interesante.

Febra Stadioanelor de Nick Hornby-jos palaria!

Galapagos de Kurt Vonnegut-asteptam mai mult de la autor.

Ratacirile fetei nesabuite de Mario Vargas Llosa-despre cat de bandite pot fi unele femei.

Plus primele 100 pagini din Trainspotting de Irvine Welsh-o carte de un umor nebun si mult mai dura decat filmul.

Stanici18.08.2008 19:21

Pentru Mrs - citeste pe Sven Hassel.. nu are cum sa aiba happy-end:)

greenyes31.08.2008 17:39

Va recomand tot ce este scris de Paul Goma. O sa realizati cat de comunista este Romania de astazi, o sa va redescoperiti istoria.

http://paulgoma.free.fr/ site ul oficial al singurului scriitor roman care a avut curajul sa se lupte cu cel mai criminal regim care a existat pe lumea asta. Toata opera sa poate fi descarcata de pe site.

Am citit Culoarea curcubeului, Arta refugii, Din Calidor, Saptamana Rosie si i am spicuit jurnalele.

Desteapta te romane pana nu o sa fie prea tarziu!

SSK10.09.2008 01:19

Despre ingeri, de Andrei Plesu - o combinatie foarte interesanta de filozofie si teologie. Pentru cei pasionati de asa ceva.

Teroristul, de John Updike - misto, merita.

Copacul, de John Fowles - autobiografica, nu v-o recomand.

Pariuri-x.ro13.09.2008 20:28
Despre ingeri, de Andrei Plesu - o combinatie foarte interesanta de filozofie si teologie. Pentru cei pasionati de asa ceva.

Teroristul, de John Updike - misto, merita.

Copacul, de John Fowles - autobiografica, nu v-o recomand.

Ce tare e faza cu Copacul, pai sincer mie si rusine sa recunosc de cad cu internetul acesta si cu PC-ul am uitat sa mai citesc o carte. De mic copil de cand am invatat s acitesc mi-a placut sa i-au cartile din bibilioteca una cate una. Dupa ce am terminat liceul chiar daca am ajuns la facultate m-am despartit de carti daca nu pentru totdeauna macar pana voi avea destul timp si rabdarea de odinoara. Ma intreb cati or mai fi in situatia mea ?

vlad7513.09.2008 20:50

Va invidiez ca aveti timp de citit ceva placut. Eu sunt satul de Ghiduri de utilizare ale lui Graitec.

@Pariuri,si eu sunt in situatia ta,cred ca am carti de specialitate in toate locurile,langa pat,in masina ,in baie.

Pariuri-x.ro13.09.2008 21:07
Va invidiez ca aveti timp de citit ceva placut. Eu sunt satul de Ghiduri de utilizare ale lui Graitec.

@Pariuri,si eu sunt in situatia ta,cred ca am carti de specialitate in toate locurile,langa pat,in masina ,in baie.

Ideea este ca mi-am pierdut interesul nu mai simt placerea ce o simteam inainte cand citeam o carte, ma plang ca nu am timp poate e doar o scuza penibila dar sa fim seriosi daca vrei sa-ti faci timp iti poti face. Dar nici nu stiu cum sa descriu ceea ce vreau sa spun, e clar nu mai am rabdare (sa fie ca m-am obisnuit sa ma uit la filme peste 3000 la activ) sa fie ca m-am dezobisnuit sa petrec ore in sir pe zi sa citesc. Iar de aproximativ 3 luni lucrez intr-una la situri plus am un job de 8 ore pe zi. Sa citesc era o palcere poate ca mai e doar ca trebuie redescoperita, dar repet in putinul timp care il am sunt obosit sa fac ceva ce imi place si fac ceva care aduceun plus buzunarului. Cre ca am citit destul cat s ajung la un anumit nivel de cunostinte asa ca acum e timpul sa fac si niste banuti. Poate cand voi ieis la pensii voi fi ingropat in biblioteca personala voi duce o carte 2 mereu cu mine in calatoriile pe care le vom face cu babuta mea :D. Oricum binevenit acest topic si tot respectul voua cititorilor.

vlad7513.09.2008 21:23

@Pariu chiar nu am timp de citit si altceva. Am o familie si trebuie s-o intretin.Crede-ma ,visez si noaptea ceea ce lucrez. Nu-mi da pace nicaieri.Si-n concediu mi-am luat calculatorul dupa mine si am lucrat.Asta e,cand lucrezi pe cont propriu... Am incercat sa citesc o carte,dar am renuntat dupa2 pagini. M-au ispitit mai mult cartile de profil. Stiu ca multi imi vor spune,ca nu aduc o bogatie sprituala aceste carti,dar eu am trecut de perioada asta. Trebuie sa ma gandesc la viitorul copiilor.

Pariuri-x.ro13.09.2008 21:42
@Pariu chiar nu am timp de citit si altceva. Am o familie si trebuie s-o intretin.Crede-ma ,visez si noaptea ceea ce lucrez. Nu-mi da pace nicaieri.Si-n concediu mi-am luat calculatorul dupa mine si am lucrat.Asta e,cand lucrezi pe cont propriu... Am incercat sa citesc o carte,dar am renuntat dupa2 pagini. M-au ispitit mai mult cartile de profil. Stiu ca multi imi vor spune,ca nu aduc o bogatie sprituala aceste carti,dar eu am trecut de perioada asta. Trebuie sa ma gandesc la viitorul copiilor.

Eh eu inca nu sunt casatorit dar in concediu am luat laptopul cu mine sa validez predictiile de pe site sa mai rapsund pe forum, m-a necajit putin prietena da i-am explicat ca din bani aceia ne distram in concediu :D. Asta este trebuie sa ne resamnam si cu asta basta Dupa cum spuneam cred ca la pensie vom reveni la citit.

razvan_stelist200713.09.2008 22:33

trebuie sa citesc urmatoarele carti...imi poate spune si mie cineva daca sunt interesante si evenutual si subiectul

1. Tablouri biblice - Tudor Arghezi

2. Dupa melci – Ion Barbu

3. Balta-alba – Vasile Alecsandri

4. Repaosul dominical – I.L. Caragiale

5. Tren de placere – I.L. Caragiale

6. Enigma Otiliei – George Calinescu

7. Cartea nuntii – George Calinescu

8. Maitreyi – Mircea Eliade

MALDINI14.09.2008 07:16

@razvan_stelist2007 Maitreyi o sa iti placa ... e una dintre cele mai frumoase carti pe care le-am citit si eu :P ... este o poveste de dragoste , reala....merita sa o citesti !

axl14.09.2008 08:50
4. Repaosul dominical – I.L. Caragiale

5. Tren de placere – I.L. Caragiale

Foarte bune, pune mana pe carte.

7. Cartea nuntii – George Calinescu

Mie nu mi-au placut da-s destul de antrenante.

8. Maitreyi – Mircea Eliade

Tre' sa ai varsta potrivita s-o citesti si cred ca o ai.

De primele trei nu mai stiu nimic.

redondo14.09.2008 08:58

Vulpile in vie de Lion Feuchtwanger si Cavalerii Teutoni de Henrik Sienkiewicz sunt extraordinare

SSK25.11.2008 13:18
America, de Kafka. Dezamagitoare.
cRiss4Steaua26.11.2008 20:49

subiect interesant .. buna carte

axl26.11.2008 22:23

Religia in istoria popoarelor lumii -S. A. Tokarev

Educativa, trebuie sa treci zambind peste destul de rarele momente de ridicare in slavi a istoricilor sovietici.

Secretul culorii pure - Federico Andahazi

Un decor dupa inima mea, un subiect interesant, un produs final aproape mediocru. Dar nu-i rea.

Napoleon Bonaparte - Gheorghe Eminescu

Nu stiam nimic despre subiect, acum m-am dumirit. O buna lucrare de familiarizare, o recomand.

Civilizatia feniciana - Constantin Daniel

Interesanta, dar se putea mult mai bine. Autorul se lasa influentat de emotii in detrimentul acuratetii.

Ultimul mohican - James Fenimore Cooper

Una dintre cele mai proaste carti pe care le-am citit vreodata. Sunt curios daca si Robinson Crusoe e la fel, n-am mai citit-o de mult.

Chatterton - Peter Ackroyd

Foarte buna.

Batranul Gringo - Carlos Fuentes

Daca toata literatura mexicana contemporana e la fel atunci toata literatura contemporana mexicana e o prostie.

Sfantu' Asteapta - Raymond Queneau

Un soi de comedie absurda care cred ca pierde foarte mult la traducere.

Regina de gheata - Alice Hoffman

Raman la parerea ca neamul femeiesc n-a contribuit cu absolut nimic in literatura.

Regele - Donald Barthelme

La fel ca mai sus, am ramas cu impresia ca traducatorul e un stupid. Ma scuzati, traducatoarea.

Sarutul dinaintea mortii - Ira Levin

Bunicica, de vara.

Pacientul englez - Michael Ondaatje

Nu m-a dat pe spate.

Deriva continentelor - Russell Banks

Bunicica spre buna, Haiti e un loc blestemat.

Empire Falls - Richard Russo

Excelenta.

Mda, au fost 2 luni bunicele din punctul asta de vedere.

SSK28.11.2008 21:05

Puteam sa jur ca revin axl si ne face de bafta pe toti...

andyro28.11.2008 21:23

Pascal Bruckner - Hotii de frumusete

Destul de OK pana la ultimele 20-30 de pagini, Bruckner are niste idei exceptionale.

razvan_stelist200730.11.2008 16:22

am citit romanul mara si nu prea mi-a placut..baltagul e mult mai interesant

RaMs3s01.12.2008 18:28

clasa a 8-a nu ? cartile care vi le dau profesorii de citit :naughty:

eu cand eram mai mic, 11-12 ani am citit "jocul lui Ender" ...o carte SF , captivanta

a mai citit cineva sau sunt singuru nebun :laugh:

andyro02.12.2008 11:31

E o intreaga serie legata de Ender - http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game_series , personal Ender's game mi s-a parut cea mai reusita cand le-am citit.

cristian01402.12.2008 14:24

Walter Block - Pledoarii imposibile.

razvan_stelist200703.12.2008 21:50

sunt a 9a...e naspa rau mara oricum

redondo03.12.2008 22:50

Jokai Mor - Craisorii.....destul de buna,dar cea mai buna carte a lui Mor ramane "Omul de aur"

«1789101118»