FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Propunere - cantec / imn neoficial al suporterilor

«1161718192025»
1on16.08.2008 19:12

Mai lansez o datã în dezbatere o idee mai veche de-a mea, care chiar îmi place. Citez INTEGRAL (unele pãreri mi le-am schimbat, dar mi-e silã sã mai modific) post-ul meu de atunci (http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=5588&st=280):

Doamne... 8O

/>

"Imnul golanilor" e o idee frumoasa si interesanta (trecand peste anumite versuri de genul "nu impingem tomberoane si nici nu purtam lesa" - asemenea referiri la adversari sunt inutile), si e frumos ca e un cantec de la Revolutie, insa nu e asa cum trebuie sa fie un imn... cu vocale prelungite, pe care sa rasune stadionul. E foarte rapid totul si nu poate da aceeasi senzatie... Reascultati imnul celor de la Liverpool si uitati-va la imnul Romei:

/>

/>

/>

/>

Roooma, Roooooma, Roma, core de sta citaaaaaaaaaaa

/>

Unico grande amore

/>

De tanta e tanta gente

/>Che fai sospiraaaaaaaaaaaa

/>

Remarcati "o"-urile si "a"-urile prelungite care creeaza acea senzatie incredibila ? "Imnul golanilor" n-are asa ceva...

/>

/>

Aceeasi problema o are si melodia de la Chicanos, pe langa faptul ca aia e pur si simplu muzica proasta, facuta pe calculator, fara instrumente, cu gemete si scremete. E genul de melodie de Atomic TV, exact lucrul de care trebuie sa ne ferim.

/>

/>

Legat de cantece ce ar putea fi adaptate, puteti veni cu totii cu propuneri, insa e imperios necesar sa fie pe gustul persoanelor de toate varstele, ascultatori ai majoritatii genurilor muzicale (pe manelisti putem sa-i excludem de aici), si sa aiba solemnitatea unui imn ! Daca va gasi cineva vreo varianta buna si o va propune pe acest forum, ne vom ocupa cu totii de promovarea ei !!!

/>

Ideea pe care o expui tu se poate aplica melodiei "Trei culori" a lui Ion și Doina Aldea Teodorovici http://download.music.md/get_song.php?sngid=762

Iatã versurile:

Trei culori (Grigore Vieru)

Straine pofte ne-au rapit

Cand via dulce, cand ogorul,

Dar nimeni nu a izbutit

Din piept sa smulga Tricolorul.

Fusese vremea mult prea crunta,

Si-atat ne-a ars de dansul dorul,

Ca azi ne strangem si la nunta

Si la botez cu Tricolorul.

Refren:

Trei culori si-o singura iubire Romaneasca,

Trei culori si-o singura vorbire Romaneasca!

Trei culori si-o singura credinta Romaneasca,

Trei culori si-o singura fiinta Romaneasca!

Atat de minunat scanteie,

De crezi ca de pe bolti albastre

L-a rupt Hristos din curcubeie

Si l-a dat romanimii noastre.

E cald sub el ca sub o rana

Ce-a chinuit Mantuitorul,

E cald in Tara cea Stefana,

Ne incalzeste Tricolorul.

Refren

Straine pofte ne-au rapit

Cand via dulce, cand ogorul,

Dar nimeni nu a izbutit

Din piept sa smulga Tricolorul.

Sub a lui frunz? cu dreptatea

Mai strans uneasca-se poporul

Sus, cat mai sus latinitatea

Sus inima si Tricolorul

Refren

Am reușit sã adaptez doar refrenul, care nici nu-i prea greu de adaptat, dar restul strofelor mi se par greu de adaptat. Poate reușește AISS-ul sã apeleze la un poet/muzician care ar fi interesat de așa ceva, gen Adrian Pãunescu, Horia Moculescu, Vadim Tudor (ultimii doi fiind steliști), cã mã îndoiesc cã poate cineva amator sã le modifice astfel încât elementele prozodice sã nu fie alterate (mai ales ritmul și mãsura) și sã nu sune a manea.

Douã culori și-o singurã iubire roș-albastrã

Douã culori și-o singurã gândire roș-albastrã

Douã culori și-o singurã credințã roș-albastrã

Douã culori și-o singurã ființã roș-albastrã

Are vocale prelungi și se poate cânta de tot stadionul cu fularu deasupra capului. ªi în mod sigur o sã-i placã și lui Jiji.

PS: Da' știam cã mai de mult a compus Marius Dragomir un imn. N-a auzit nimeni de el? Nu-l are nimeni?

Poate se descurcã LDS cu versurile. :D

CatalinBerceni17.08.2008 07:59

Ideea aia cu imnul golanilor n-ar merge, este o melodie scoasa imediat dupa revolutie din cate imi amintesc special contra comunismului, iar noua ne trebuie ceva deplasat de comunism(avand in vedere ca eram cea mai avantajata echipa in vremea aceea) si o melodie care sa transmita unele incurajari catre echipa, spre exemplu la imnul lui Liverpool tot stadionul spune ca echipa nu va merge niciodata singura....

Ce spuneti de "Tudor Gheorghe-Basarabia pe cruce" ar fi pe placul lui Berbecalii, glumeam , n-as vrea asa ceva inainte de meci. :D

weber_p20.08.2008 08:42

Multe chestii de spus... Am ajuns sa stiu ca anumite trupe de rock mai necunoscute ar fi de acord sa compuna un imn pentru noi! acum nus cum ar suna dar eu zic ca merica incercat.... una dintre trupele de care am auzit este Pistol Cu Capse! canta un punk-rock! sunt oky baietii!!! nus ce sa zic cine vrea sa se ocupe de chestiile astea trebui sa caute si un contact si eventual sa vb cu ei!

Marius20.08.2008 08:49
(avand in vedere ca eram cea mai avantajata echipa in vremea aceea)

Tu chiar crezi tampeniile pe care le spun rapidistii? NU am fost cei mai avantajati in vremea aia!

weber_p20.08.2008 08:54

Da Marius dar nu ar da bine!

Nu e vorba dak crede vreun stelist asta sau nu dar de ce sa dam motiv ropidistilor si celorlalti sacali sa inceapa sa strige ca "ne intoarcem sa origini"?? pt ca sunt sigur ca asta or sa zica!

marianultras20.08.2008 09:07
Sigur, am ascultat melodia...este super!

Totusi..eu nu o vad ca un imn (fie el si neoficial) al Stelei.

Simt ca nu merge...pur si simplu nu se simte o vibratie specifica unei echipe cu traditie, nu cred ca iris este ceea ce lipsea; ca sa nu mai spun de ritm..care..este relativ lent si ushor de pierdut si pare destul de complex pentru a putea fi cantat de un intreg stadion.

In rest ca formatie..ok Iris..jos palaria, iar piesa..buna ca toate celelalte piese ale lor (la un concert iris in mod sigur o sa cant piesa cu ei ..cap coada.

Eventual..un picutz cosmetizata ar merge mai bine..un tempo mai alert..si pe ici pe colo versuri deja clasice din ceea ce se canta pe stadion.

Mie una imi este foarte greu sa cred ca o melodie iris va fi cantata pe stadion..pur si simplu..it's not the kind of..

http://www.fcsteaua.ro/forum/style_emoticons/default/steag_cruce_invers.gif

http://www.fcsteaua.ro/forum/style_emotico...ruce_invers.gif

razvan_stelist200720.08.2008 09:13

mi-am amintit....lucian viziru e si el stelist.poate face el un imn , pentru ca fiind cantaret , trebuie sa ai si o idee de versuri , sa stii sa compui o melodie

OTAKU20.08.2008 10:59

http://www.youtube.com/watch?v=CXcss-qFNiw...feature=related

linie melodica super

versuri usor adaptabile

weber_p26.08.2008 21:45

cum am mai spus sunt multe chestii care ar putea fii asemanatoare cu n imn... uite te exemplu mie imi plac melodiile astea hai sa le facem imnuri!!!

Si ar mai fii cateva.... dar ce rost are??

uite aici lumea chiar canta cu oameni astia dar nu e buna de imn de stadion melodia!! asa ca de ce nu faceti o cheta vb cu un impresar al unui tip care scrie versuri pt andreea Balan sau oricine si pe urma sa il inregistreze un cantaret care e de acord cu treaba asta!!!!

App nu cumva nevasta lu' Ovidiu Petre e cantareata?? de ce nu se vb cu ea?!!! sa fim seriosi e cel mai apropiat artist de echipa asta!!!

Th3_Sc0rpi0ns28.08.2008 07:38

eu cred ca o melodie care s-ar potrivi ar fi pachulo si Bogdan dima-Forza Steaua fular-campioniifular-campionii:steag_cruce_invers::steag_sah_mic:

pachulo_si_bogdan_dima____forza_steaua_www_1_.maf1o7u.tk.mp3

brada29.08.2008 22:31
Am mai gãsit ceva. Dupã "Ireland's Call"; este melodia ce se cântã pentru reprezentativa de rugby a Irlandei (pentru cei ce nu știu, Irlanda și Irlanda de Nord au selecționatã comunã de rugby) înaintea meciurilor. A fost compusã în 1995. Mai multe detalii și versurile se gãsesc la: http://en.wikipedia.org/wiki/Ireland%27s_Call

Audio se gãsește pe youtube:

,

și http://www.irishlegendsrugby.ie/downloads/irelandscall.mp3

Versurile mi se par la prima vedere destul de ușor de adaptat. Cel puțin la o strofã și refrenul.

Vã place cum e cântatã de 70.000 de oameni?

Sper sã se termine odatã cu topicu ãsta cã merge degeaba de 2 ani.

mi se pare super tare... daca ar modifica cineva versurile ar merge perfect ...

+ imnu Romaniei de la euro

face toti banii
Prepeleak30.08.2008 04:54

Dupa ce am propus la bascalie un imn al fotbalistilor delasatori... dupa ce am cartit si respins unele propuneri, incerc sa vin cu niste versuri care mie mi-au aprins putin imaginatia si m-au facut sa clocotesc intr-un ros-albastru orgolios. De la bun inceput va spun ca am incercat sa pun in ele simboluri a ceea ce inseamna Steaua si ca strofele contin si impresia (ori poate dorinta) ca Steaua este un fenomen, o familie iar impartirea diverselor discipline sportive sub diferite patronate este doar vremelnica. Nu sunt perfecte, nu stiu daca pot fi puse pe muzica ori cantate ca imn, dar, daca va plac, le putem peria, imbunatati, incerca sa le adaptam unei melodii ori sa gasim pe cineva care citindu-le de cateva ori sa inceapa sa fredoneze un ritm. Nu mai bolduiesc toate simbolurile ori cuvintele cu talc din versuri, sunt sigur ca le veti descoperi singuri. Ajunge ca am capsat NICIODATA.

Romania toata este rosu-albastra,

Sa fii stelist e mereu sarbatoare,

"Lupta Steaua!" este deviza noastra,

Mai departe, mai sus si mai tare.

Steaua prinde aripi si iesi campioana!

Alaturi de tine, noi iti suntem Armata,

Dusmani pe loc preface-v-ati in stana,

Caci nu ne veti invinge NICIODATA.

Fiara Lacatus e cel mai bun exemplu

C-avem trup si suflet ca de balaur,

Avem stadionul frumos ca un templu,

Cupa campionilor e-n tezaur.

La bine si la rau suntem in galerie,

Steaua, NICIODATA echipa de pluton,

Iti juram doar tie credinta pe vecie,

Suntem Armata Ultra, noi nu avem patron.

weber_p31.08.2008 14:47

stii e o reclama la o bere parca... si la un moment dat un mos spune ceva de genul... "Buna... Buna asta"!!!

Idea in sine e misto dar... "Dusmani pe loc preface-v-ati in stana," e extrem de greu de cantat!

Acum poate aude cineva... de preferat AISS-ul.... de ce nu incercati voi in numele galeriei si al suporterilor Stelisti sa vorbiti din punct de vedere al unei persoane juridice cu Oana (Activ) nevasta lu' Ovidiu Petre sa ne ajute cu un imn... iar in cazul in care vrea bani sunt sigur ca se poate face in vreun fel sa strangem niste bani intr-un cont si sa platim onorariul...

enjoy31.08.2008 16:30

@'Prepeleak'

exista dorinta dar nu e putirinta! Cand mai compui astfel de versuri, verifica-le prin cineva cat de cat autorizat ca nu iesim cu circul ambulant la plimbare! apropo' astea-s chiar la nivelul patronului daca i-ai cerut si lui acordul. eu zic sa le canti la alta masa!

septi_eu27.09.2008 00:30

Nu am citit inca toate comentariile, dar imediat ca o voi face coi reveni cu un raspuns la celelalte sugestii. Pana atunci am si eu o sugestie. O linie melodica buna pentru un astfel de imn eu cred ca ar fi asta: http://www.youtube.com/watch?v=ddCvge4s3xA . Ce parere aveti?

.Ax3L.27.09.2008 08:18
Nu am citit inca toate comentariile, dar imediat ca o voi face coi reveni cu un raspuns la celelalte sugestii. Pana atunci am si eu o sugestie. O linie melodica buna pentru un astfel de imn eu cred ca ar fi asta: http://www.youtube.com/watch?v=ddCvge4s3xA . Ce parere aveti?

asta era pusa la o inmormantare. TU VREI SA INGROPI Steaua?

Axu27.09.2008 08:51

Mie mi se pare interesanta sa ajunga imn al Stelei urmatoara melode ( cu alte versuri normal ):

http://www.youtube.com/watch?v=e36xQWW1YDQ - Vasile Seicaru - Treceti batalioane romane Carpatii

Pare si destul de usor de cantat de o masa mare de oameni ....

dalexandru2003.10.2008 11:34

Salut! Sunt nou pe aici si am vazut si discutiile si versurile, melodiile le cunosc. Nu avem nevoie de o melodie gata facuta care sa fie imprumutata si implementata in inima stelistilor. Avand in vedere ca suntem reperul fotbalului in Romania si nu numai, avem si o istorie solida in spate, ar trebui saa dam dovada de imaginatie si originalitate, vorbim de Steaua si de imnul ei, e ca si cum ai cauta imnul unei tari nu urmatorul hit al verii care sa prinda sau nu la oameni, si nu trebuie cautat nicaieri, trebuie sa fim originali, avem cei mai multi suporteri in tara si in afara, chiar nu se poate face un concurs in care suporterii sa trimita versuri care sa devina mai apoi imnul Stelei? Linia melodica poate sa fie compusa de una din formatiile consacrate din tara, cred ca ar constitui o onoare pentru oricine sa depuna munca asta, apoi se pot depune pe site variantele imnului, votate si asta este, vom fi originali si vom avea un imn care sa ne reprezinte. Ideea mea vad ca nu e noua numai ca vad ca ezitam de parca nu am stii cum se face. Faza cu nevasta lui Ovidiu Petre : un club care domina fotbalul romanesc de decenii sa aiba linia melodica facuta de o incepatoare care nici macar nu e pe primele locuri in topurile din tara, dar e maritata cu un stelist si merita?

dragos_ghinea07.10.2008 12:06

pun si eu aici o propunere. nu e de imn, ci de un cantec de galerie. pun aici pentru ca nu stiu alt loc unde as putea sa pun, pentru ca topicurile din categoria ultras au fost inchise....

Ideea mi-a venit de la celebrul ROTTERDAM-HOOLIGAN, dar este mult diferit si nu se poate insinua ca e plagiat.

Este vorba despre un sincron intre peluze si suna cam asa :D :

(Nord) Steaua ( 1,2,3 secunde) (Sud) Steaua

(Nord) Steaua ( 1,2,3 secunde) (Sud) Steaua

[din ce in ce mai repede]

(Nord) Steaua ( 1,2 secunde) (Sud) Steaua

(Nord) Steaua ( 1,2 secunde) (Sud) Steaua

[si mai repede]

(Nord) Steaua ( 1 secunda) (Sud) Steaua

(Nord) Steaua ( 1 secunda) (Sud) Steaua

[apoi ambele peluze in acelas timp Steaua de mai multe ori...]

(Nord) Steaua - (Sud) ULTRA'

Cam asa ceva. L-a asta m-am gandit.

E drept ca daca liderilor peluzelor le place (desi nu cred) il pot scimba ca ei se pricep mai bine si au mai multa experienta.

Daca vreun moderator considera ca acest post nu isi are locul aici poate sa il mute sau sa il stearga.

RedScorpyON07.10.2008 18:29
pun si eu aici o propunere. nu e de imn, ci de un cantec de galerie. pun aici pentru ca nu stiu alt loc unde as putea sa pun, pentru ca topicurile din categoria ultras au fost inchise....

Ideea mi-a venit de la celebrul ROTTERD-HOOLIGAN, dar este mult diferit si nu se poate insinua ca e plagiat.

.

Nu seamana deloc cu ala Rotterdam Hooligans asta doar e Steaua ultra':)))adik nu strigam Bucuresti,ci Steaua si in loc de hool strigam ultra...:)):bananadance: Io nu vad nicio asemanare...dak vede cineva sa imi zica:D

dragos_ghinea16.11.2008 10:01

ar fi frumos sa se faca un cantec dupa ritmul melodiei : Dj Tiesto - Love comes again

priviti ultima parte a filmuletului. putem sa facem si noi asa, dar cu torte :D

Versuri:

You have become

What you have always been

Life figuring out

Rephrase your vision

No words I can speak

A path should been chosen

All trembling track

She lead us back and here

the guts are

Love comes again

Just when I booked in none of her

Love can come again

You gotta believe that

Love comes again

Love can come again

Deep within me

Turn all the secret stones

Voice of fields

Breathing when love holds

Still no word we can speak

A path should been chosen

But all trembling track

She lead us back and here

the guts are

Love comes again

Love can come again

You gotta believe that

Love comes again

Love can come agaïn

ultra_ss16.11.2008 11:38
ar fi frumos sa se faca un cantec dupa ritmul melodiei : Dj Tiesto - Love comes again

priviti ultima parte a filmuletului. putem sa facem si noi asa, dar cu torte :D

Versuri:

doamne cum sa faci tu ma cu torte ceva tu ai vazut frate meciu de aseara pentru 2 torte ce a iesit doamne :ce_oameni:

dragos_ghinea16.11.2008 18:46
doamne cum sa faci tu ma cu torte ceva tu ai vazut frate meciu de aseara pentru 2 torte ce a iesit doamne :ce_oameni:

lasa ca stiu foarte bine cum e cu tortele.

ma gandeam doar cum ar iesii in Ghencea.

endo16.11.2008 19:09
lasa ca stiu foarte bine cum e cu tortele.

ma gandeam doar cum ar iesii in Ghencea.

Nu se merita sa compunem noi cantece, mai bine lasam pe seama altora

LDS16.11.2008 19:49

Nu știam de existența acestui topic, altfel aș fi încercat mai devreme sã contribui și eu cu niște versuri.

Am compus o poezie ce se numește "Miracol Roș - Albastru", ce se vrea a fi o odã adusã echipei Steaua București, dar în același timp și un omagiu adus domnului Constantin Ardeleanu, cel care ne încântã sãptãmânã de sãptãmânã cu rubrica sa.

Miracol Roș - Albastru

Miracol Roș – Albastru, nepieritor Olimp,

În Ghencea este Templul, al biruinței nimb,

Avem al nostru Astru în sferele cerești,

E Campioana Þãrii, e Steaua București!

Cu pumnul încleștat, cu platoșa de fier,

Cu pieptul clocotind, ostași ce-n veci nu pier,

În vuietul tribunei, sub clar de reflectoare,

Luptã doar pentru Steaua cu sânge și sudoare.

Cutreierând Pãmântul în cele patru zãri,

Am uimit stadioane de peste mãri și țãri,

C-un Rege în tribunã o Cupã am cucerit,

Românul doar cu Steaua în lume s-a mândrit!

Extazul sau necazul noi le simțim din plin,

Iubirea roș – albastrã i-un dulce-amar chin,

Dincolo de hazarduri, frustrãri sau neîmpliniri,

Rãmânem doar cu Steaua în cuget și-n simțiri!

Chiar dacã vremuri tulburi, menite sã ne-ncerce,

Ne macinã blazonul, vor spiritul sã-nece,

Stelistul din tribunã, din țarã sau din lume,

Își lasã a sa viațã doar Stelei s-o 'ncunune.

Ardeal, Banat, Moldova, Dobrogea, Maramureș,

Trãiesc cu pasiune în Roș – Albastrul iureș,

Chiar și-n însângeratul Pãmânt de peste Prut,

Iubirea Roș – Albastrã nicicând n-a dispãrut!

Am adãugat și un refren:

Miracol Roș – Albastru, Astru nepieritor,

E Steaua României, Steaua Românilor,

Miracol Roș – Albastru, Astru nepieritor,

E Steaua României, Steaua Românilor!

Poate nu-i nici momentul potrivit pentru astfel de versuri cu ecou înãlțãtor, având în vedere personajele care conduc destinul Stelei de azi, dar poate în viitor, cine știe...

«1161718192025»