Dupa cum se stie, Steaua nu are, in momentul de fata un imn. De asemenea, noi, suporterii, nu avem cum sa impunem un imn oficial - aceasta este indatorirea clubului. Putem insa sa incercam sa ne cautam o varianta de imn neoficial... Stelistii competenti si dispusi sa se implice sunt greu de gasit, studio-urile de inregistrari au preturi mari. In mod ideal, un imn este compus special pentru clubul la care se face referire, si sunt multe exemple in acest sens.
Insa, daca ne vom uita in Anglia - patria fotbalului - vom vedea ca multe melodii cunoscute au fost adoptate de catre suporterii anumitor echipe (chiar daca nu se facea in mod explicit referire la ei sau la clubul lor), acestea devenind ulterior imnuri neoficiale (cantate la stadion) sau chiar oficiale. Exemple extrem de concludente in acest sens sunt:
-> Liverpool: You'll never walk alone: http://www.youtube.com/watch?v=0nfFi-_Hb2A
-> West Ham: Forever blowing bubbles:
http://www.youtube.com/watch?v=KwAynmQA4Fk
Versurile celor doua cantece sunt:
When you walk through a storm
Hold your chin up high
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm
Is a golden sky
And the sweet, silver song of a lark.
Walk on, through the wind,
Walk on, through the rain,
Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart,
And you'll never walk alone,
You'll never walk alone.
respectiv
I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high
They nearly reach the sky
And like my dreams
They fade and die
Fortune's always hiding
I've looked everywhere
I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
Dupa cum usor se poate vedea, cele doua cantece nu au nici in clin nici in maneca cu Liverpool sau cu West Ham Utd, ele au mers in schimb la sufletul suporterilor, care le-au adoptat.
Avand in vedere ca am trecut prin destule experiente de genul "Bere gratis", "Gaz pe foc", esuate lamentabil, va propun urmatoarea alternativa care, chiar daca nu a fost scrisa pentru Steaua, nu numai ca e foarte frumoasa si poate fi cantata la stadion, contine si referiri involuntare la Steaua, care pot fi interpretate de catre noi intr-un alt mod decat acela gandit de autorii piesei.
Cantecul se numeste "Steaua mea" si este compus de formatia Iris. Da, se stie, cei de la Iris sunt suporteri ai Universitatii Craiova - eu unul nu vad nici o problema in acest lucru din moment ce cantecul oricum nu a fost compus pentru noi. Versurile sunt urmatoarele:
Singur voi afla, ce va fi cu viata mea de-acum
M-am obisnuit, fara intrebari la drum...
Poate ca odata, voi ajunge ca sa prind
Sensul anilor, visele de unde vin.
Cat de mult as vrea, sa alerg dupa o Stea acum
Iar zborul meu inalt, sa imi poarte gandul bun
Nu ma uit in urma, nu traiesc din amintiri
Chiar de-ar fi sa am lacrimi in priviri!
Da, am s-ajung la Steaua mea
Orice-ar fi, eu cred mereu in ea!
Si daca ar fi s-adun
Noptile ce s-au pierdut in mine
In marea de clestar
Le voi gasi mereu
Da, am s-ajung la Steaua mea
Orice-ar fi, eu cred mereu in ea!
Nu ma uit in urma, nu traiesc din amintiri
Chiar de-ar fi s-am lacrimi in priviri!
Singur voi afla, ce va fi cu viata mea de acum!
Inregistrarea se gaseste aici: http://www.rapidshare.ro/download.php?id=R...XTkY0U1toScy79L .
Asadar... incercand sa faceti abstractie de calitatea voastra de ultrasi / cetateni, suporteri de peluza / tribuna 1 sau 2, ce parere aveti despre acest cantec ? Ar merita el sa fie promovat de catre noi ?