FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Propunere - cantec / imn neoficial al suporterilor

«1131415161725»
cheloo0808.10.2007 20:05

Steluta noastra, cea mai frumoasa

am visat aseara, a mia oaraa

cu-a ta puteree, faceai furoaa-re

in Liga uu-nuu, si peste hotaare

Steluta noaaastra, batem tot loo-tul

in ochii nosstri, merita-ti too-tul

dusmanii sa moaaraa, caci n-or sa poaa-ta

sa ne invinnga, macar o daata

Steluta noastraa, esti campioaanaa

din totdeaunaa, su-pe-ri-oaa-ra

suntem cu tinee, acum si intrunaa

Steaua mea taree, esti cea mai maare

Steluta noaastra, cea mai frumoasa

de bucuriee, cant pentru tinee

du-ma in luume, cu-al tau renuu-me

arata-le tuturor, ca suntem su-pe-ri-ori!!!

refren:

lupta Steaua cu onoare

lupta pentru al tau soare

nu te lasa mai prejos,

poti sa stergi cu ei pe jos

astept feedback.

ps. am si o tentativa de mel. care ar merge super bine cu versurile, si cred ca pe stadion ar suna infernal

GkH25.10.2007 21:21

Salut, nu sunt un ultras care sa vina in peluza meci de meci, dar ma doare ca si pe voi lipsa unui imn.

Am citit mai mult sau mai putin atent ce s-a postat pana acum si as vrea sa adaug cateva idei pe care le coc de ceva vreme. Daca s-au mai postat, sa ma ierte cei dinaintea mea; nu vreau sa-mi asum merite ci, eventual, sa confirm niste opinii de calitate :)

Muzica:

1. pentru o asa actiune conteaza mai mult melodia decat versurile. daca reusiti sa-i faceti pe toti sa le retina, ele pot fi si in germana si in latina, sunetul creeaza "pielea de gaina" adversarilor (din europa) nu cuvintele. Cautati mai intai sunetele si apoi faceti cuvinte/concurs; nu o sa fie deloc greu ca romanul s-a nascut poet etc

2. va rog eu, nu mai dati exemple de melodii saltarete care nu sunt prea departe de manelele pe care le acuzati cu totii. nici un stadion din lumea asta n-o sa poata tine ritmul la o melodie rapida. pastrati-le pe-alea pentru petrecerile de dupa.

3. in continuarea ideii de mai sus: melodia trebuie sa fie ceva lent pentru a putea fi lalaita/zbierata si de cei fara ureche muzicala iar atunci cand se decaleaza din cauza distantei mari de la o peluza la alta sa nu apara diferente mai mari de cateva note (creindu-se in cel mai rau caz un canon acceptabil). dupa ce ascultati imnurile unor echipe titrate incercati sa cautati pe Utube "coruri din opere" sau, mai bine, mergeti la o opera cu cor :) pentru a vedea niste caracteristici melodice.

4. fara house, ragga, sintetizatoare, snare-uri. Un singur pian poate face minuni cand vine vorba de asa ceva. Ca sa nu mai vorbim de o orchestra.

Versurile:

am mai zis, ar putea fi orice - dar bineinteles ca vor fi "top" :)

1. fiind vorba de "CCA" ar putea avea un caracter nationalist/patriotic inspirat din frumoasele cantece militare mai mult sau mai putin legale (prietenii stiu de ce). ati fi surprinsi sa vedeti cat de usor se antreneaza lumea la compusul versurilor cu tenta patriotica.

2. nu trebuie sa contina nume proprii. pe langa ca sunt greu de imbracat in cuvinte, nici nu vor mai insemna nimic peste 10-20-30 de ani.

3. completarea ideii de mai sus: trebuie sa contina un set minim de cuvinte (care trebuie stabilit cu strictete, eventual dupa discutii cu cineva care se pricepe) gen: "culori, noi, viata, suflet".

4. trebuie sa fie ultima voastra grija.

Ca sa fac si ceva concret, ca la vorbarie m-am intins destul, am si o sugestie de linie melodica.

Atentie! Nu propun melodia asta nota cu nota (desi e extraordinara dar poate prea rapida pe refren) ci ofer doar o sugestie despre cum ar trebui "sa se simta" viitorul imn.

Fiti va rog atenti cum suna acea mana de oameni si incercati sa va imaginati cum ar suna 10-20-30 de mii de piepturi, 49% barbati si 51 % femei (statistica) cu tacere mormantala intre versuri si care la sfarsit ar mai izbucni si in urale.

scuze pentru lectura prea lunga si multumesc pentru atentie.

dee26.10.2007 04:13

Subscriu, la cele postate anterior.

Stelei i s-ar potrivi un imn intr-o tonalitate grava, o 'oda' inchinata eternitatii si simbolului acesteia.

-=Danny=-02.12.2007 19:22

Sunt deja o gramada de melodi despre Steaua , care ar putea ajunge imn ... dar din pacate , nimeni nu stie cine trebuie sa face primul pas ... si asa fiecare dam vina de la unu la altu .... noi zicem CA , COnducere .... conducerea zice ca suporteri trebe sa faca in imn ....

john_8612.12.2007 00:41

eu as opta pentru un imn cu linia melodica a unui cantec patriotic (ex: treceti batalioane romane carpatii). numai ca trebuie sa gasim versuri potrivite. ar fi de ajuns 2 strofe + refren

ovi66616.12.2007 09:12

eu zic sa ne lasam pagubasi! ar cam fi timpul! atatea dezbateri pentru exact NIMIC!!! ZERO!!! noi suntem zero, ca tot dam din gura si degeaba! cel putin pe tema asta... dar mai sunt si altele...

fularultras:steagcruce:

1uLy4Nn21.12.2007 14:30

trebuie urgent sa ne facem si noi un imn serios....mai nou si CFR-ul si-a faqt imn :|...baietzii astia cu talent la versuri bagati mare :D

Toma Necredinciosul21.12.2007 20:01

Sincer Nu Imi Vine sa Cred Ca o Emblema A Fotbalului Romanesc Nu Are Inca Un Imn ...

Mor De Ciuda Ce Imn Are Rapidul :angry:

Cineva Ar trebuie Sa ia Problema In Serios....Conteaza Foarte Mult...O Imagine Noua.

Orce sa Intampla Voi fi Stelist Pana La Moarte :steagcruce:

-=Danny=-23.12.2007 17:09

La Dinamo si rapid ce imn canta ma cand da ei gol si sunt acasa ?!?!?! Nada , ciuciu , neam !!! MAcar la Steaua cand da unu gol , se aude frumos scooter maria !! :biggrin:

1uLy4Nn27.12.2007 22:43

totusi pe mine ma roade invidia...pana si CFR-ul are imn :((..si trebuie sa recunoastem ca este destul de mijto...hai si noi cu unu mic

LEO STELISTU07.01.2008 11:42

eu cred ca un imn frumos ar fi in limba romana si sa nu includa in el numele Becali (berbecali) pentru ca strica tuata frumusetea imnului forzateauafular-campionii:steagcruce:

stelistu_607.01.2008 13:43

Intr-un imn nu se include niciodata numele unui conducator de club. Ar trebui sa avem si noi unul. :|

LEO STELISTU20.01.2008 02:00

pai de ce nu compui tu unu forzateaua

RaMs3s20.01.2008 12:02

usor de zis..greu de facut...trebuie sa fie in asa fel sa fie stiut de toata loomea...sa simti ca ti se ridica parul de pe spate si sa exprime spiritul de invingator pe care ar trebui s-o aiba Steaua... fularsteau2

1on23.01.2008 11:28

Oare nimeni nu își dã seama cã discuția asta merge înspre nicãieri, în felul ãsta?

john_8625.01.2008 01:35

se aude ca e pe cale sa se rezolve problema cu imnul :D

cica doi nemteni l-au compus si Ioan gyury pascu e dispus sa ii ajute cu muzica.

abia astept sa vad ce iese si daca suna bine, de ce sa nu il adoptam ca imn oficial?

RaMs3s25.01.2008 08:18

daca e frumos....de ce nu?

fane_casieru'25.01.2008 14:02

Sunteti putin offtopic nu credeti?

john_8626.01.2008 23:56
pai da-le ban sau TOPIC INCHIS

:)) Trebuie sa fim bucurosi ca nu esti tu moderator... :P Ti-ai da si auto-ban?

LE: Fane, poate omu' a vrut sa zica: "da-le bani". :biggrin:

ovi66627.01.2008 10:11
Oare nimeni nu își dã seama cã discuția asta merge înspre nicãieri, în felul ãsta?

ba da. eu. inca din 16 decembrie.

fularultras:steagcruce:

razvan-stelist27.01.2008 19:56

un imn OFICIAL al Stelei ar trebui sa fie cel cantat de Bere Gratis.Suna cam asa:este forza Steaua/echipa nationala/orice meci in Ghencea/e o mare gala/este forza Steaua/echipa de elita/e in lumea asta/echipa cea iubita sau cel cu...trup si suflet pentru culori-o echipa ce face furori-daruiti-va ca noi-vrem sa fim invingatori

makeRF29.01.2008 08:40

cat ma distrez :D a lui c.ronaldo17 imi place :D

blaga andrey03.02.2008 16:57

Eu zic ca ar merge acest cantec ca imn.Oricum noi nu avem un imn,desi Steaua e o echipa cu traditie.

alex14705.02.2008 14:29

melodia celor de la gaz pe foc despre Steaua este cea mai potrivita. cine o stie.....

melodia celor de la gaz pe foc despre Steaua este cea mai potrivita. cine o stie.....

Fishu11.02.2008 11:25

Va rog frumos sa nu mah injuratzi :D ... dar am venit si io cu o idee :

Poti sa-mi iei tot ce-am mai scump pe lume

Poti sa-mi iei zilele, noptile si anii de vrei

Sa ma lasi singur intr-un loc anume

De unde sa nu pot vreodata sa ma intorc la-ai mei,

Dar sa nu-mi iei niciodata Steaua mea

Dar sa nu-mi iei nicidoata Steaua mea

Poti sa ma faci una cu pamantul

Sa ma calci in picioare de-o mie de ori

Sa ma sfasai cu dintii si-apoi sa chemi vantul

Sa-mi imprastie trupul intr-o mie de zari,