FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Propunere - cantec / imn neoficial al suporterilor

«1101112131425»
-=Danny=-09.08.2007 18:30
Focul vanat - Ducu Bertzi

http://www.trilulilu.ro/so_cold/edf4aef752d744

Axl , nu am auzit in viata mea melodia asta , da e prea misto ( trebe sa o iau de pe odc ) . Ce aveti ma cu omu , dupa ce ca s-a chinuit sa caute melodie pentru imn , voi nicimacar atata nu faceti !!!! Bravo axl e beton melodia , tine-o tot asa :P .

@c.Ronaldo Dupa golul lui Zagaria , ce melodia s-a pus pe stadion , ca io nu am auzit ca am urlat prea indelung atunci ...... mi-a zis cineva ca s-a auzit vesnica pomenire ...... :biggrin:

fane_casieru09.08.2007 19:18
Axl , nu am auzit in viata mea melodia asta , da e prea misto ( trebe sa o iau de pe odc ) . Ce aveti ma cu omu , dupa ce ca s-a chinuit sa caute melodie pentru imn , voi nicimacar atata nu faceti !!!! Bravo axl e beton melodia , tine-o tot asa :P .

@c.Ronaldo Dupa golul lui Zagaria , ce melodia s-a pus pe stadion , ca io nu am auzit ca am urlat prea indelung atunci ...... mi-a zis cineva ca s-a auzit vesnica pomenire ...... :biggrin:

@Danny - - tu n-ai auzit multe in viata ta .....te cred esti la inceput de drum...mai conteaza si dupa cine te iei sau pe cine incerci sa copiezi...tu intri la NEprevazute... :biggrin:

@AXL23 - original ca in totdeauna....pentru unii deja e prea mult ceea ce ai incercat... steag1

stelist_4_ever9009.08.2007 19:28

melodia pusa de axl23 e buna dar ca linie melodica tb alte versuri.

axl2309.08.2007 20:11

@stelist 4 ever

Lasa-ma sa inteleg singur, nu ma ajuta cu indicii.

Deci.

1. Melodia e buna.

2. Linia melodica nu e buna.

3. Versurile trebuie schimbate.

Aha, I get it! Iti place interpretarea!!!

@fane casieru

Multumesc pentru apreciere, e reciproca treaba.

stelist_4_ever9009.08.2007 20:30

dea nu m-am exprimat bine:P.. ce ai pus tu e bun dar poate fi folosit pentru un imn doar ca linie melodica versurile trebuiesc schimbate;).

axl2309.08.2007 20:54

Poate lumea e circumspecta din cauza lui Ducu Bertzi, care e cunoscut drept un cantaret apreciat mai mult de femei si fatalai, parere la care ader si eu din toata inima, desi nu s-ar fi putut spune asta despre mine acum, sa zicem, 6, 7 ani, cand ascultam chiar si Mircea Rusu Band, aveau ei o melodie despre campii verzi, soare, ghiocei, caprioare si, am impresia, chiar si un raton. Ei bine, melodia originala e cantata de grupul Savoy, care-s un fel de Phoenix mai vechi, si suna mult mai bine in varianta originala, pe care insa n-am gasit-o pe net, o am pe o caseta destul de veche si uzata de la Electrecord, pe care am ciordit-o in tinerete de la o amica ce la momentul actual a ajuns destul de rau, n-are prieten, sta cu parintii, nu-i place locul actual de munca, desi e platita rezonabil, si care la un moment dat a incercat sa-mi subtilizeze caseta cu Ambra, asta era o gagicuta care avea o emisiune interesanta, pentru adolescenti, mai mult adolescente, pe Italia1, pe la inceputurile televiziunii cu cablu din Romania, dupa care toate fetele si baietii din clasa erau topite/topiti dar mie in perioada respective imi placea de Claudia Schiffer, mai am chiar si acum o revista turceasca in care aparea ea intr-un pictorial destul de sexy pentru varsta si poftele pe care le aveam atunci, si-mi aduc aminte ca am fost foarte dezamagit cand au surprins-o paparazzi facand topless pe yacht-ul altei celebritati, nu-mi aduc aminte care anume, si n-am pastrat poza cu ea in tatele goale, aparuta pe vremea aia in ziarul constantean Telegraf, (oare mai exista?), si-apoi logodna ei cu David Magicianul iarasi m-a dezamagit, la fel ca acum, legatura dintre Cameron Diaz si iluzionistul ala teatral, mult mai teatral decat ar trebui vreun iluzionist sa fie vreodata. In fine, aici vroiam sa ajung, salvati stratul de ozon ca de Vama Veche se ocupa Mircea Toma.

bodanelu09.08.2007 21:07

deci @axl23 m-ai dat gata cu asta...

da, mai exista Telegraful (il citeste prietena mea in fiecare dimienatza pe net). si.. cred ca in mica ta povestioara puteai sa ajungi la facerea lumii... :D

MadFroG09.08.2007 21:34

AXL, asta vreau sa fie noul imn . E o piesa incredibila .

axl2309.08.2007 21:41

Se modifica niste versuri:

"Cat poate iubi un derbedeu/ Si cat poate de supus sa fie"

devine

"Cat poate iubi un derbedeu/ Si cat poate de fidel sa fie."

Strofa asta imi pare multumitor de potrivita:

"Vesnic te-as urma pe-acest pamant

Departarea mi-ar parea usoara

De iubire intaia oara cant

La scandal renunt intaia oara "

korynna09.08.2007 22:28

@axl23

Melodia e chiar foarte tare,iar cu niste versuri pe masura ar fi un imn perfect.Felicitari pentru intiativa!

MadFroG10.08.2007 09:35
Focul vanat - Ducu Bertzi

http://www.trilulilu.ro/so_cold/edf4aef752d744

Astea-s versurile, cu mici modificari sau chiar deloc, zic ca ar fi un imn mai de Doamne-ajuta:

1. Focul vanat e gonit de vant

Zarile-au uitat sa ma mai doara

De iubire-ntaia oara cant

La scandal renunt intaia oara

2. Fost-am crunt paraginit de vant

La femei si vodka dam navala

Nu-mi mai place azi sa beau sa joc

Sa-mi pierd viata fara socoteala

3. Tu chip gingas, tu surasul meu

Daca-i sti ca inima-i pustie

Cat poate iubi un derbedeu

Si cat poate de supus sa-ti fie

6. Vesnic te-as urma pe-acest pamant

Departarea mi-ar parea usoara

De iubire intaia oara cant

La scandal renunt intaia oara

Deci , strofele 4 - 5 n-au ce cauta .

Sa stii ca e foarte greu de interpretat, dar ar iesi super pe stadion ,asta cu conditia ca toti sa stie melodia . In fine , ar trebui sa se faca un poll daca se considera oportuna aceasta melodie pentru a fi mediatizata . Mie mi se pare chiar singura varianta de luat in seama .

steaua_gloria10.08.2007 11:46

Eu cred ca melodia cantata de Bere Gratis este foarte frumoasa. Ei sunt fani Steaua.

Matteo10.08.2007 11:55

melodia de care zice axl23 mi se pare greu de interpretat..... trebuie ceva usor sa poata canta tot omu.

axl2310.08.2007 12:07

@Matteo

Nu inteleg de ce ti se pare tie greu de interpretat. Eu sunt cel mai mare afon care-a pasit vreodata pe Pamant dar pana si eu reusesc s-o cant multumitor, chiar daca mai mult o lalai.

JDERUL10.08.2007 12:07

Sunt atatea pareri despre un imn incat este foarte greu sa se ajunga la un consens.Cert este un singur lucru:multzi din cei ce-si dau cu parerea confunda notziunea de imn cu cea de slagar.

In tribune se poate canta orice melodie atat in pauza cat si in timpul meciului,dar inainte de inceperea jocului,atunci cand echipa se afla in dificultate sau cand se sarbatoresc victoriile,trebuie intonat un imn.Imnul trebuie sa fie ceva solemn si mobilizator !

fane_casieru10.08.2007 12:08
melodia de care zice axl23 mi se pare greu de interpretat..... trebuie ceva usor sa poata canta tot omu.

Da...daca se poate doar melodia :biggrin:

MadFroG10.08.2007 12:46

As avea si eu o intrebare. AISS de ce nu se implica ? din cotizatiile alea s-ar putea lua ceva bani , organizat un concurs cu un premiu de cateva milioane de lei , eventual si un loc special in muzeul clubului pentru castigator si cu asta basta . Ar putea fi si o emisiune interactiva cu ajutorul unei televiziuni puternice din Romania asa cum a fost "ALEGE ASIA" mai demult .

AISS e momentul sa puneti piciorul in prag fular-campionii

axl2311.08.2007 08:38

Doamne, ce wasted eram!!! Cam ca micul baietel albastru si omul din luna.

duducsteaua11.08.2007 09:40

am si eu o propunere de cantec. linia melodica este aceasta de aici

versurile ar suna cam asa... (incercati sa le fredonati pe ritmul din acel video)

"Steaua ale, Steaua ale...

Steaua ale, Steaua ale

Steaua ale, Steaua ale

Steaua vrem victorie....

Iubim o echipa, o mare valoare

O reala legenda, egali ea nu are

Ghencea ne e casa, nu lipsim niciodata

Pe Steaua sutinem, oriunde ea pleaca noi iubim, noi iubim

2 culori, 2 culori

2 culori, 2 culori

2 culori noi iubim...

Asa vedem viata, in Rosu si-Albastru

Iubim o echipa, cu nume de astru

Cand joaca Steaua, e sarbatoare

Toata peluza, canta mai tare 2 culori, 2 culori

Noi iubim, noi iubim

Noi iubim, noi iubim

Ros-Albastru noi iubim...

Traim pentru Steaua, murim pentru Steaua

Sustinem pe Steaua, iubim doar pe Steaua

Rosu si-Albastru, o mare iubire

O viata cu Steaua, traim pentru tine Steaua ale, Steaua ale

Steaua ale, Steaua ale

O mare echipa e,

Steaua vrem victorie

1on12.08.2007 00:47
Doamne... 8O

/>

"Imnul golanilor" e o idee frumoasa si interesanta (trecand peste anumite versuri de genul "nu impingem tomberoane si nici nu purtam lesa" - asemenea referiri la adversari sunt inutile), si e frumos ca e un cantec de la Revolutie, insa nu e asa cum trebuie sa fie un imn... cu vocale prelungite, pe care sa rasune stadionul. E foarte rapid totul si nu poate da aceeasi senzatie... Reascultati imnul celor de la Liverpool si uitati-va la imnul Romei:

/>

/>

/>

/>

Roooma, Roooooma, Roma, core de sta citaaaaaaaaaaa

/>

Unico grande amore

/>

De tanta e tanta gente

/>Che fai sospiraaaaaaaaaaaa

/>

Remarcati "o"-urile si "a"-urile prelungite care creeaza acea senzatie incredibila ? "Imnul golanilor" n-are asa ceva...

/>

/>

Aceeasi problema o are si melodia de la Chicanos, pe langa faptul ca aia e pur si simplu muzica proasta, facuta pe calculator, fara instrumente, cu gemete si scremete. E genul de melodie de Atomic TV, exact lucrul de care trebuie sa ne ferim.

/>

/>

Legat de cantece ce ar putea fi adaptate, puteti veni cu totii cu propuneri, insa e imperios necesar sa fie pe gustul persoanelor de toate varstele, ascultatori ai majoritatii genurilor muzicale (pe manelisti putem sa-i excludem de aici), si sa aiba solemnitatea unui imn ! Daca va gasi cineva vreo varianta buna si o va propune pe acest forum, ne vom ocupa cu totii de promovarea ei !!!

/>

Ideea pe care o expui tu se poate aplica melodiei "Trei culori" a lui Ion și Doina Aldea Teodorovici http://download.music.md/get_song.php?sngid=762

Iatã versurile:

Trei culori (Grigore Vieru)

Straine pofte ne-au rapit

Cand via dulce, cand ogorul,

Dar nimeni nu a izbutit

Din piept sa smulga Tricolorul.

Fusese vremea mult prea crunta,

Si-atat ne-a ars de dansul dorul,

Ca azi ne strangem si la nunta

Si la botez cu Tricolorul.

Refren:

Trei culori si-o singura iubire Romaneasca,

Trei culori si-o singura vorbire Romaneasca!

Trei culori si-o singura credinta Romaneasca,

Trei culori si-o singura fiinta Romaneasca!

Atat de minunat scanteie,

De crezi ca de pe bolti albastre

L-a rupt Hristos din curcubeie

Si l-a dat romanimii noastre.

E cald sub el ca sub o rana

Ce-a chinuit Mantuitorul,

E cald in Tara cea Stefana,

Ne incalzeste Tricolorul.

Refren

Straine pofte ne-au rapit

Cand via dulce, cand ogorul,

Dar nimeni nu a izbutit

Din piept sa smulga Tricolorul.

Sub a lui frunz? cu dreptatea

Mai strans uneasca-se poporul

Sus, cat mai sus latinitatea

Sus inima si Tricolorul

Refren

Am reușit sã adaptez doar refrenul, care nici nu-i prea greu de adaptat, dar restul strofelor mi se par greu de adaptat. Poate reușește AISS-ul sã apeleze la un poet/muzician care ar fi interesat de așa ceva, gen Adrian Pãunescu, Horia Moculescu, Vadim Tudor (ultimii doi fiind steliști), cã mã îndoiesc cã poate cineva amator sã le modifice astfel încât elementele prozodice sã nu fie alterate (mai ales ritmul și mãsura) și sã nu sune a manea.

Douã culori și-o singurã iubire roș-albastrã

Douã culori și-o singurã gândire roș-albastrã

Douã culori și-o singurã credințã roș-albastrã

Douã culori și-o singurã ființã roș-albastrã

Are vocale prelungi și se poate cânta de tot stadionul cu fularu deasupra capului. ªi în mod sigur o sã-i placã și lui Jiji.

PS: Da' știam cã mai de mult a compus Marius Dragomir un imn. N-a auzit nimeni de el? Nu-l are nimeni?

-=Danny=-12.08.2007 18:52

Imi pare ra , ca cunostintele mele nu pot sa ajute la creare unui imn , dar vreau sa ii felicit pe :

- @axl23 , care nu stiu cum a facut , dar a gasit me3lodia aia superba , care se potriveste si in versuri , dar din pacate nu se aude numele Steaua nicaieri , dar se pot modifica versurile :P

- @duducsteaua , care a gasit o melodie cantata de suporteri alei echipe , si a pus pe ritmul cantecului lor , niste versuri care se potriveau excelent , si sunau la fel de perfect ( chiar am fredonat tot imnul propus de el ) . Daca a compus el versurile , felicitari inca o data !!

- @1on , care s-a straduit sa gaseasca o melodia frumoasa , si sa o propuna pentru Steaua ( macar a incercat , altii nici atat nu fac ) , dar n cred ca se ofera cineva sa faca versuri la melodia aia ca e greu .....

1on12.08.2007 20:15

Pentru Dumnezeu, nu e nimeni pe forumu ãsta care sã poatã lua legãtura cu Adrian Pãunescu sau Vadim sã facã niște versuri? Gabi Balint e înregistrat pe site. Lucian Viziru e stelist. Moculescu e mare stelist de le înființarea clubului. Nimeni nu îi poate contacta? Nimeni? NIMENI? :sad2: La "Trei culori" pot sã rãmânã și doar 2 strofe+refrenul cântat de 2 sau 3 ori. Melodia originalã are 4 minute. Ar rãmâne în jur de 3. Ar fi perfectã. Opinia mea.

PS @Danny Mulțumescu pentru felicitãri.

dica_10steaua12.08.2007 21:13
Pentru Dumnezeu, nu e nimeni pe forumu ãsta care sã poatã lua legãtura cu Adrian Pãunescu sau Vadim sã facã niște versuri? Gabi Balint e înregistrat pe site. Lucian Viziru e stelist. Moculescu e mare stelist de le înființarea clubului. Nimeni nu îi poate contacta? Nimeni? NIMENI? :sad2: La "Trei culori" pot sã rãmânã și doar 2 strofe+refrenul cântat de 2 sau 3 ori. Melodia originalã are 4 minute. Ar rãmâne în jur de 3. Ar fi perfectã. Opinia mea.

PS @Danny Mulțumescu pentru felicitãri.

Vadim??

1on13.08.2007 09:14

Da. Vadim e se laudã cã e stelist. ªi scrie și poezii.

duducsteaua13.08.2007 21:57
Imi pare ra , ca cunostintele mele nu pot sa ajute la creare unui imn , dar vreau sa ii felicit pe :

- @duducsteaua , care a gasit o melodie cantata de suporteri alei echipe , si a pus pe ritmul cantecului lor , niste versuri care se potriveau excelent , si sunau la fel de perfect ( chiar am fredonat tot imnul propus de el ) . Daca a compus el versurile , felicitari inca o data !!

ms frumos. versurile sunt nascocite de mine.

«1101112131425»