Ceea ce am de spus depaseste continutul acestui topic, dar nu am avut alt loc unde sa postez.
Ce ne trebuie pentru returul campionatului si pentru o participare in Cupa UEFA? In primul rand, un nou antrenor.
Cand te uiti la multe din meciurile Stelei din acest campionat ( in afara celui de la Kiev), ai impresia ca pe banca este Piturca. Si acest lucru din mai multe motive.
1. O lipsa clara a unei idei de joc. In afara de pase laterale si centrari spre Thereau si Dica nu stim altceva. Daca Dica nu prinde o zi buna ne-am ars.
2. Insista cu anumiti jucatori complet iesiti din forma sau pur si simplu slabi. Banel,Carlos si Coman sunt exemplele cele mai potrivite. La fel era si in era Piturca cu Stoica,Mitrita ( cate zile mi-a mancat si ala), etc.
3. Nu poate motiva jucatorii, nu le inspira incredere. Meciul de la Kiev a fost un accident, incep sa cred ca atunci jucatorii au avut emotii asa de mari incat au uitat de sfaturile marelui antrenor si au jucat numai cu inima.
4. Transferuri esuate. Aici imparte vina cu MM. Nu reusesc sa inteleg cum dupa atatea greseli ale lui Carlos nu l-a titularizat pe Cernea.
Cei care nu sunteti de acord cu mine ma vor intreba cum de ne-a calificat Olaroiu atunci in Champions League.
Raspunsul meu ar fi ca nu Olaroiu ne-a calificat. Vi s-a parut voua ca am dominat atat de clar pe Standard? Mie nu. In retur chiar au avut o mare sansa sa inscrie un 2-0 din care nu cred ca ne-am mai fi revenit.Comparand meciul cu Standard cu cel cu Rosenborg, imi dau seama ca la Rosenborg doar ghinionul ne-a oprit sa mergem mai departe.
Capello spunea ca esti respectat de jucatori doar daca salariul tau este cu un euro mai mare decat al celui mai bine platit jucator.
Se pare ca antrenorul este cel care decide in cea mai mare masura asupra succesului unei echipe. Uitati-va la ManU care este in fata lu Chelsea in ciuda multor milioane de euro, doar pentru ca Ferguson este un antrenor mai mare decat va fi Mourinho vreodata.
Solutia pe care o cred potrivita ar fi aducerea unui nou antrenor. Aici l-as propune pe Boloni. Un salariu de 500.000 pe sezon nu cred ca ar fi de neplatit, avand in vedere cat am castigat in urma Champions League. Cum Boloni lua 800.000 de la Monaco, nu cred ca ar refuza un asemenea salariu de la Steaua.
Boloni are mai multa experienta decat Olaroiu, si ceea ce este mai important a jucat fotbal adevarat. Aceasta experienta nu poate fi inlocuita cu DVD-uri sau cu Fifa 07. Mai mult, este un om caruia ii place sa riste si nu are probleme in a promova jucatori tineri. Ganditi-va ca el l-a lansat pe Christiano Ronaldo.
Problema ar fi ca nu il prea inghite Gigi.Dar daca Gigi vrea sa faca ceva bun pentru Steaua, ar trebui sa ii dea un sut in cur lui Olaroiu.Este prea putin pentru ceea ce merita Steaua.
Sa revenim la meciul din asta seara. Olaroiu a facut din nou cateva greseli care ne-au costat puncte importante.
1.Ce cauta Nicolita,Coman sau Oprita in teren??! Nu imi aduc aminte ca unul din ei sa fi facut in acest sezon un meci bun.
Era clar ca suntem superiori Craiovei la toate capitolele si ca ei se vor apara cu toate liniile. Era clar ca trebuia apelat la forta ofensiva si renuntat la siguranta in aparare.Era chiar asa de greu sa il trimita pe Bostina in teren? Era asa de greu sa il treaca pe banca pe O.Petre si sa joace cu Badea-Thereau in atac??? Daca nici in meciul asta nu ne permiteam sa jucam cu 2 varfuri adevarate atunci nu stiu in care am putea sa jucam.