Wow, incep discutiile
. De-acum sa te tii cu pareri si sfaturi din toate directiile.
OK, ia sa ma joc si eu de-a managerul.
Intrebari - raspunsuri (pe cat ma pricep si eu, nu dati cu parul) :
1) Cum a mers Steaua pana acum in sezonul de toamna ?
Bine pana la Kiev, mediocru dupa, slab de-a dreptul in ultimele meciuri.
2) De ce ?
Fiindca am avut o campanie de transferuri facuta "la mica intelegere" - cu jucatori adusi in ultima secunda, haotic, dupa calificarea in CL.
Fiindca avem 2 oameni adusi doar fiindca sunt "copiii cei mai iubiti ai lui Oli" : Coman (care e printre cei mai slabi jucatori ai nostri din toate timpurile) si Petre (adus dupa accidentare, a jucat putin pana acum).
Fiindca marea noastra vedeta Carlitos (a plecat - uraa ! uraa ! uraa !) si-a dat de nu mai stiu cate ori in petec - transmitand propria nesiguranta fundasilor nostri.
Fiindca ne-au ciuruit accidentarile in asa hal incat nu poti sa nu te intrebi daca nu e ceva in neregula si cu modul in care se face pregatirea fizica.
Fiindca din cei 7 oameni adusi (Panait, Badea, Coman, Ov. Petre, Saban, Stancu, Thereau) doar 2 au confirmat : Badea si francezul (partial, sa nu ne grabim sa-l ridicam prea tare in slavi).
Fiindca in momentele de forma slaba ale lui Dica si Nicolita s-a rupt firul la mijloc. De acolo in sus nu prea mai construim nimic. Mai rau, nici macar nu mai avem acel bloc "beton" mijlocasi defensivi - fundasi centrali, care dadea o siguranta extraordinara. Absenta lui Radoi (Doamne, se mai intoarce vreodata, parca lipseste de-o vecie ??) a afectat mijlocul rau de tot in privinta defensivei. Luam gol dupa gol.
Fiindca, desi potaile ne-au lucrat si prin "metodele specifice" o mare parte din vina (grosul) o au Stoica, iubitul nostru patron si Oli. Primul fiindca a izbutit performanta de a se certa cu absolut toata lumea, de parca ar fi trecut in fisa postului. Al doilea a reusit sa ne aduca in situatia de a sta cu inima in gat in fata lui Prunea si Lupescu, slugile supuse ale lui Borcica la federatie. Iar Oli, pentru ca, vrem sau nu, se vede de la o posta ca in multe momente se teme, si asta se transmite si jucatorilor.
Asta ar fi boala ... sa incerca sa ghicim si medicamentul.
1) LINISTE LA ECHIPA. Conditie absolut indispensabila ! Mai putine declaratii belicoase, mai putine injuraturi la adresa arbitrului/adversarului. Da, chiar si daca ne fura !
2) O campanie de transferuri facuta CU CAPUL, pregatita din vreme (adica de pe acuma, cel putin, daca nu cumva a si inceput).
Dupa modesta mea opinie, avem nevoie de 1-2 mijlocasi centrali, tehnici, care sa nu se sperie ca trebuie sa depaseasca un adversar prin dribling si sa poata da pase mai lungi de 3 metri (aa, si am uitat sa adaug - pase IN FATA, spre atacanti). Ca nume, as zice Tibi Balan, eventual Cernat, daca accepta sa vina. Poate Cocis, desi se pare ca nu avem sanse prea mari acolo. Un mijlocas dreapta autentic, tehnic si cu viteza, care sa fie ori rezerva de incredere, ori titular cand Banel joaca prost (asa cum se intampla acum). L-a mai urmarit cineva pe Herea, de la National ? E cam scump la 1 milion $$, dar eu as zice ca merita. Evident, un portar. Hamu zicea ca s-ar intoarce ... se aude, domnu Manager General ?? E bun si Martin Tudor (ideal ar fi amandoi).
3) O schimbare majora de atitudine la cativa jucatori care intra pe teren in CL timorati si cu aere de vedete in campionat - adica Lovin, Bostina, Dica (uneori).
PS : Poate ar trebui sa nu mai cautam asa disperati jucatori straini. E clar ca cei valorosi nu prea vor sa vina in Romania, iar experientele noastre cu jucatorii straini nu au fost chiar fericite pana acum.