Rareesh fara suparare, dar cam vorbesti prostii...
1. Daca da sau daca nu s-au format pe vremea lui Piturca relatii de joc nu e relevant. Uita-te doar cati jucatori din vremea lui Piturca mai sunt titulari acum.
Constructia adevarata a acestei echipe a inceput cu Zenga. Putem sa dam cu buretele peste ce a fost inainte.
2. Zenga i-a invatat mult mai mult decat cum sa joace pe contraatac. Cel mai important lucru pe car el-a facut a fost sa dea incredere jucatorilor in fortele proprii. Nu mai abordam un meci de la inceput cu sansa 2-a cum se intampla inainte. Peste acest lucru, Zenga le-a predat jucatorilor si o lectie tacitca, i-a invatat care sunt sarcinile fiecaruia. Si nu in ultimul rand, Zenga facea la pauza tot timpul schimbari care ne castigau meciul.
3. Protasov a continuat munca lui Zenga. A preluat o echipa formata, bine inchegata. El le-a dat jucatorilor mai multa libertate in joc, le-a redat placerea jucatorilor de a juca fotbal. In acelasi timp, a intordus si un concept clar in atac. Numai ghinionul ne-a impiedicat sa nu ne calificam inca de anul trecut in Champions League. Sa nu uitam ca Protasov suferea si din cauza lotului restrans.
4. Sa revenim acuma la Olaroiu. Si Olaroiu a preluat o echipa bine inchegata, trebuia doar sa continuie munca lui Zenga si a lui Protasov.
Ce a facut el a fost insa altceva:A distrus tot ceea ce au facut Zenga si Protasov.
- Nu stie sa motiveze jucatorii, nu poate sa le dea incredere in fortele proprii. Exemple sunt doar meciurile care au avut loc imediat dupa un meci din Champions League.Sau meciurile cu Lyon si Madrid, unde am avut mult prea mult respect. Ma gandesc doar ce le-ar fi spus Lacatus inaintea unui asemenea meci, si anume sa muste din ei.
- A tacticizat jocul prea mult. Acuma cand un jucator primeste mingea, el nu mai stie ce sa faca cu ea, se gandeste doar la ceea ce i-a spus Olaroiu sa faca.
- Schimbari dezastruoase. Exemplul este meciul cu Boro.
- Le-a luat jucatorilor placerea de a juca fotbal. Uitati-va doar ce a facut din Bostina, un titular incontestabil in mandatele ultimilor 2 antrenori.
- Nu mai abordam un joc cu un concept clar de joc. Exact ca pe vremea lui Piturca, mergem pe principiul sa vedem ce-o iesi.
- Nu poate sa promoveze jucatori tineri. Uitati-va doar la Ochirosii,pe care il tine pe banca doar ca sa jucam cu Coman. A zis ca nu il imprumutam ca sa creasca alaturi de noi, dar cum sa creasca cand doar se antreneaza cu echipa mare si nu e nici macar rezerva in meciurile oficiale. Cand ma uit la Arsene Wenger si la Arsenal parca ma apuca disperarea. Va garantez ca noi daca l-am fi avut chiar si pe Messi, noi tot cu Coman jucam, pe Messi il mai cresteam inca vreo cativa ani langa echipa.
Vrei sa vorbim si de meciul cu Craiova. Ok.
1. Asezarea tactica nu a fost ireprosabila. A jucat cu un singur varf cand stia ca echipa Craiovei va baga autogara in poarta. Trebuia sa joace cu 2 varfuri, cum a facut la Galati. E adevarat, acolo am pierdut, dar am pierdut cu un mare ghinion. Daca Dica marca doar odata in acel meci am fi asistat la un nou Steaua-National.
2. Primul 11 nu a fost ireprosabil. L-a pus pe Nicolita fundas dreapta si pe Oprita mijlocas. Cred ca asta e cea mai slaba parte dreapta pe care a avut-o Steaua de multi ani. Nu numai ca erau ambii complet iesiti din forma, dar mai erau si cu moralul la pamant.
3. Accidentarea lui Oprita. El l-a bagat pe V.Badea. Nu a invatat nimic din momentul Boro, cand s-a dovedit ca jucatorul roman nu stie sa joace alta pozitie decat aceea care o joaca intotdeauna.
Transferuri viitoare.
1. Tie ti se pare ca Stancu are valoare de Champions League? E in cel mai bun caz la acelasi nivel cu Nicolita. Care si el e departe de ceea ce se numeste valoare. Cand aduci un jucator, nu aduci ca sa umplii lotul, il aduci ca sa imbunatatesti primul 11.
2.Ti se pare Coman bun? Nu stiu pe ce lume traiesti. Zi-mi si mie in ce sezon a fost acest jucator in forma. Sau explica-mi daca e asa o mare valoare, de ce pana la varsta de 29 de ani nu a jucat la Steaua,Dinamo sau Rapid. Tu chiar vrei sa il pui pe Coman mijlocas stanga??! Adica sa ii ia locul lui Cristocea mai mult sau mai putin. Cred ca ai fumat ceva inainte sa scrii aici, ca altfel nu imi explic cum ai putut sa spui o asemenea tampenie.
3. Mijlocasul de creatie ar avea loc in echipa, si anume pe partea dreapta, in locul lui Nicolita. Uita-te doar la Barca ca Deco care nu joaca chiar mijlocas central le face tot jocul. Daca am avea un asemenea jucator, nu toata responsabilitatea ar cadea pe el, ci si pe Dica si pe Cristocea.
Dar cum un asemenea jucator vrea si un salariu pe masura, nu cred ca vom vedea prea devreme asa ceva prin Ghencea.
Sarbatori fericite!