Se pare ca si pe afara arbitri trag cu Dinamo. Au anulat celor de la Xanthi un gol perfect valabil.
Sa radem sau sa plangem?
"Întîlnire interzisă
Contrar regulamentului UEFA, arbitrii jocului de aseară s-au întîlnit la cumpărături cu oficialul dinamovist Constantin Dănilescu. În jurul orei 16:00, cu circa patru ceasuri înaintea partidei Dinamo-Xanthi, arbitrii întîlnirii şi observatorul UEFA pentru arbitri au făcut o scurtă şedinţă de cumpărături prin centrul Bucureştiului. Brigada din Rusia, formată din Igor Egorov, Vladislav Kodeev, Lev Anton şi rezerva Alexei Nikolaev, dar şi supervizorul lor ceh, Vaclav Krondl, au fost văzuţi în magazinul de produse sportive Nike de pe Calea Moşilor, împreună cu cei doi însoţitori din partea Federaţiei Române de Fotbal, Camelia Nicolae şi Mircea Mihail.
Fosta secretară a preşedintelui FRF, Mircea Sandu, actualmente membru în Comisia de Relaţii Internaţionale de la Casa Fotbalului, este nouă în această funcţie, tocmai de aceea Federaţia l-a însărcinat pe Mircea Mihail să o ajute.
La un moment dat, în magazinul sponsorului tehnic al dinamoviştilor şi-a făcut apariţia şi Constantin Dănilescu, directorul sportiv al clubului din Ştefan cel Mare. Oficialul dinamovist s-a întreţinut cîteva minute cu arbitrii şi cu observatorul, după care a ieşit în stradă. A vorbit puţin la telefon, apoi a plecat. Oficialii partidei au părăsit magazinul ceva mai tîrziu, încărcaţi de sacoşe pline de cumpărături.
Unele surse din lumea arbitrajului susţin că ar exista o practică internaţională potrivit căreia oficialii UEFA îşi pot cumpăra diverse materiale de la sponsorii clubului gazdă, beneficiind de o reducere de 15%.
Ce spune regulamentul
UEFA interzice cu desăvîrşire arbitrilor să intre în contact cu oficialii echipelor pe care urmează să le arbitreze înainte şi după meciuri. Singura întîlnire permisă este la şedinţa tehnică dinaintea partidei. Tocmai de aceea, forul european a înfiinţat funcţia de însoţitori de arbitri, care au sarcina să se ocupe de cavalerii fluierului de la sosirea şi pînă la plecarea acestora din ţara unde au fost delegaţi. Observatorii pot participa la dineul oficial pe care îl oferă clubul gazdă.
"Este exclus aşa ceva! Am fost cu arbitrii tot timpul. Nici n-au voie să se vadă cu vreun oficial al cluburilor. Dacă aţi aflat ceva, scrieţi ce ştiţi"
Camelia Nicolae, însoţitor de arbitri UEFA
"Nu s-a întîmplat nimic! N-au cum să se întîlnească, dar e problema lor dacă au făcut-o. Probabil, s-au întîlnit întîmplător"
Mircea Mihail, însoţitor de arbitri UEFA
"Doamne fereşte! Ce să caut eu să mă întlnesc cu ei. Nici nu ştiu limba rusă. Am avut o problemă cu maşina şi nici la şedinţa tehnică n-am fost"
Constantin Dănilescu, director sportiv Dinamo
După scandalul torţelor, întîlnirea lui Tică Dănilescu cu arbitrii partidei cu Xanthi ar putea provoca noi probleme clubului din Ştefan cel Mare."
Sursa: GSP
Sa le fi dat nea' Mircea Sandu un ajutor pentru a fi siguri ca vor intra in grupe? Intamplare sau nu, pe teren cei de la Dinamo au fost ajutati.