@Adrian
Pentru ca nu a jucat! Sturridge a fost pe picior de plecare de la Chelsea inca din prima etapa. El a marcat un gol pentru ei. Si nu cred ca a jucat in total 90 de minute. Dar l-au dat pentru ca voiau sa faca loc vedetelor. Visau la Falcao, la nu stiu ce.
Nu i-a interesat pe ei Sturridge. De aia nu prindea el echipa. Nu ca ar fi penal, ci pentru ca aia voiau vedete.
Sturridge a prins 7 aparente pentru Chelsea in sezonul 12/13 si a marcat un singur gol. In 11/12 a prin 30 (28 titular) si a marcat 11. E un atacant la valoarea lui Welbeck. La echipe care se bat la campionat nu face fata, la echipe de mijloc ies in evidenta.
Asta nu e criteriu. Si Nikolic joaca la Steaua dar asta nu il face cel mai tare atacant din campionat.
Ba e un criteriu, si unul foarte important. Cand se alege balonul de aur se aleg in primul rand jucatorii de la echipele care au castigat Champions League si Mondialul/Europeanul. Ei au prioritate. Asta pana s-a nascut generatia Messi/Ronaldo.
De ce crezi ca a luat Fabio Cannavaro in 2004? In acel an a mai luat Buffon locul 2 si Henry 3. De ce? Ca finala de la WC a fost Italia-Franta.
Acum e cel mai tare pentru ca a castigat un titlu... pfff... Pai ce? Nasri era cel mai tare mijlocas pentru ca a castigat anu' trecut titlul cu city? Nu cred.
Nasri nu a fost atat de decisiv pentru City cum a fost Van Persie. Nasri imi pare ca nu-i nici foarte bine integrat la City. Nu e cu siguranta un titular de baza.
De cand esti cel mai tare doar pentru ca stai la pomene?!
Faptul ca a jucat atacant de careu in acest sezon nu inseamna ca sta la pomene, e genul de jucator care oricum coboara foarte mult. Dar cand ii ai in spate pe Rooney, Kagawa, Young sau Giggs de ce?
A dat multe goluri stand la pomene dar cu executii care nu le vezi prea des.
Pai ba analizam clar preferintele lui Sir Alex. Pentru ca Sir Alex a demonstrat ca are un caracter de rahat si ca si-a batut joc de unu' din oamenii care i-a dus echipa in spate in ultimii ani doar pentru ca lui ii e drag van persie.
Din moment ce chicharito si rooney dau goluri multe desi joaca putin, asta imi zice mie ca echipa joaca bine.
Se vede ca nu urmaresti meci de meci pe Manchester United.
Hernandez a jucat sezonul trecut 28 de meciuri si a marcat 10 goluri. Anul asta are 21 si 9 goluri. Mexicanul e un jucator mort in afara careului, nu are tehnica, nu are pase, el are doar finalizarea. O finalizare foarte buna, dar atat.
Rooney nu este un marcator. De cand joaca in Premier League, doar in 2 sezoane a depasit barierea de 20 de goluri. Coboara foarte mult, isi ajuta echipa. Din aceasta cauza a si fost adus Van Persie. Rooney poate cobori acum fara probleme la mijloc avand in om de baza si in atac.
Asta e bullshit din ala becalian. Un fel de strugure acru varianta moderna.
Nu-i niciun bullshit. Asta e adevarul. Van Persie joaca la o echipa campioana spre deosebire de Bale, Suarez, Di Natale, Cavani.
Si campioni inseamna cei mai buni. Iar Van Persie a fost anul asta cel mai bun dintre cei mai buni. Simplu.
Vorbesti de parca Falcao si Suarez n-au castigat niciodata nimic. Hai ma! Pe cine incerci sa minti? Crezi ca noi nu stim pe ce lume ne aflam? Crezi ca ai aflat doar tu de fotbalul de la TV sau de google?
Ohhooho, intr-un fotbal in care avem Cupa Mondiala, Liga Campionilor si alte 4 trofee importante (Primera, Serie A, Premier, Bundesliga) tu imi zici ca Suarez si Falcao au castigat la cariera lor. Unul a luat niste trofee in Olanda, unde nivelul este infinit mic fata de restul Europei si altul a castigat niste trofee in Portugalia (nu stiu care-i mai slaba, O sau P) si 2 Europa League, trofeu unde te bati cu Rubin Kazan si Frankfurt.
Eu vorbesc aici despre cel mai inalt nivel din fotbal. Suarez si Falcao au nevoie sa castige trofee majore.
Revin, eu vorbesc strict de sezonul 12/13, in care Falcao si Suarez au fost sub RvP.
Oooooo Da! Pe Torres presiunea l-a invins. Fix pe el. Campion mondial, european, castigator de CL. L-a dat gata fix pe asta presiunea. A facut pe el cand s-a vazut in vestiar cu Lampard si Terry.
Da' unde am scris eu amice pe Torres presiunea l-a invins? Am scris clar ca au fost mai multi factori. Cand cresti nivelul e posibil ca randamentul sa nu ramana acelasi. D-asta zic ca astept sa-i vedem pe Falcao, Suarez, Cavani, Lewa la Real, Barca, United, Juve, Bayern si abia apoi sa zicem despre ei ca sunt cei mai buni atacanti din lume. Nu cand joci la Napoli sau Liverpool. Ei au timp sa fie cei mai buni, acum cei mai buni sunt cei care joaca la aceste echipe si obtin performante. Respectiv Messi, Ronaldo, Van Persie, Robben, Ribery, Pirlo.
Asta-i deja alta scuza. Nu vrei sa le lasam? Michu a venit dintr-un campionat in altu' si a facut mai multe. Da' probabil ca s-ar fi pierdut daca juca la Man Utd. Asa-i? Presiunea asta...
Pe bune? Te-ai molipsit de la Becali. "Cine vine la Steaua face treaba, altfel afara". Nu, in fotbalul profesionist ai nevoie de adaptare. Cum a aratat Cristiano Ronaldo in primul sezon la Real si cum arata acum?! Cum a aratat Berbatov in primul an la United? Dupa a luat titlul de golgheter in PL. Cum a fost cu Mata in primul an si cum e acum la Chelsea?
Cel mai bun atacant din puternicul campionat englezesc e un om despre care nu a vorbit nimeni pe aici: Edin Dzeko. Din pacate pentru el, a dat peste un ferguson mai mic si mai rau si mult mai prost: Mancini. Da' macar acum a scapat. La anu', daca urmatorul antrenor e destept, Dzeko va ajunge usor cel mai bun marcator. Anglia e un campionat foarte usor pentru el.
Poate ca si calitati, dar nu poti spune ca e cel mai bun. A jucat totusi 31 de meciuri anul asta si a marcat 14. Daca era atat de bun atunci isi obliga antrenorul prin joc sa-l titularizeze meci de meci.
@Anfield
Nu te cunosc, dar mi-am dat seama ca esti de o ipocrizie groaznica inca din primul post. Chiar din inceputul primului post.
Scrii ca Van Persie a marcat din offside si lui Suarez i-a fost refuzat un gol, dar nu pui si invers. Doar ce-am citit si mi-am adus aminte de un gol marcat de RvP, care a trecut de linia portii, cu Reading si arbitrii n-au acordat nimic.
PS: Suarez e un prostalau, eu zic ca n-o sa ajunga niciodata la o echipa de top. Si gesturile sale, faptul ca e mereu suspendat, ii aduc un mare minus. Spre deosebire de olandez care in toata cariera sa a luat doar un singur cartonas rosu in PL, si asta acum 4 ani.
Ptuu, ce am uitat, trebuia sa plec la facultate de 20m. Tu-va-n gat cu premier leaguu vostru..