Sturridge a prins 7 aparente pentru Chelsea in sezonul 12/13 si a marcat un singur gol. In 11/12 a prin 30 (28 titular) si a marcat 11. E un atacant la valoarea lui Welbeck. La echipe care se bat la campionat nu face fata, la echipe de mijloc ies in evidenta.
Daca asta e argumentul tau pentru tot, iti zic eu ca nu e foarte bun. Ia pune-l pe Van Persie la o echipa de mijlocul clasamentului sa vedem ce face. Eu zic ca nu o sa se descurce deloc. Si nu pentru ca l-ar afecta presiunea. Ci pentru ca el are nevoie de ajutor mult din spate. Are nevoie de oameni care sa-i dea mingea, care sa-i faca spatii, care sa-l protejeze.
Si vezi ca aparentele inseala. Sturridge a jucat la echipe de top pana acum, chiar daca tu incerci sa spui ca doar Manchester United e the shit. Nu-i chiar asa. Liverpool, Chelsea, Arsenal, City, astea nu-s echipe de mijlocul clasamentului.
Ba e un criteriu, si unul foarte important. Cand se alege balonul de aur se aleg in primul rand jucatorii de la echipele care au castigat Champions League si Mondialul/Europeanul. Ei au prioritate. Asta pana s-a nascut generatia Messi/Ronaldo.
De ce crezi ca a luat Fabio Cannavaro in 2004? In acel an a mai luat Buffon locul 2 si Henry 3. De ce? Ca finala de la WC a fost Italia-Franta.
Tu compari un campionat mondial cu un titlu national. Din nou dai dovada de subiectivism. Ti-am zis ca ai tot dreptul sa crezi ca premier league e cel mai tare campionat din lume dar nu inseamna ca e asa. Va aduc aminte ca sunt foarte putine echipe britanice care se pot impune in europa.
Majoritatea nu fac fata. Steaua a batut pe Westham, Aston Villa, Southampton, Boro. Astea n-au fost echipe care sa ne dea cu terenu-n cap, da? Desi ar fi trebuit.
O echipa ca Sunderland ar trebui sa ne dea cu terenu-n cap. La fel o echipa ca QPR. La fel una ca Newcastle. La fel una ca Swansea. Campionatul britanic e cea mai buna dovada ca nu conteaza doar banii in fotbal.
Nasri nu a fost atat de decisiv pentru City cum a fost Van Persie. Nasri imi pare ca nu-i nici foarte bine integrat la City. Nu e cu siguranta un titular de baza.
Pai nu ti-am zis ma ca nu a fost asta chiar asa decisiv? Tu nu ai vazut ca Rooney si Hernandez au fost cel putin la fel de eficienti ca el? Doar ca ei au jucat mai putin . Pai Hernandez, la forma pe care a aratat-o, putea sa dea peste 30 de goluri usor. Repet, el are vreo 10 goluri in 10 meciuri.
Altul in locul lui ar fi innebunit la cat si-a batut joc jegul de ferguson de el in acest sezon. Dupa fiecare gol dat, venea scotianul in presa sa spuna cat de bun e hernandez si cat de rau ii pare ca nu il poate folosi, ca trebuie sa joace cu Van Persie. O prostie! Cum adica sa nu-l poti folosi, ca trebuie sa joci cu Van Persie?
Pai, daca dobitocul ala iti da goluri si pase de gol si e in super forma, de ce dracu' sa nu-l bagi? Si mai zice lumea de ferguson ca e mare antrenor. E un mare gaozar, aia e.
Oricine in locul lui Van Persie, in acest sezon, facea cel putin la fel de mult. Avand in vedere ca Hernandez a jucat de cel putin 3 ori mai putin decat Van Persie si a dat aproape jumatate la fel de multe goluri, pentru mine e clar ca nu postul de atacant a fost decisiv in acest sezon pentru United.
Daca Van Persie dadea 25 de goluri iar Rooney, Wellbeck si Hernandez dadeau in total 10, atunci da, era cum zici tu. Da' asa...
Rusescu e decisiv, ca da 20 de goluri in timp ce Nikolic si Costea se chinuie sa scoata 3. Da, asta merge.
Bine, exista si la Steaua caz asemanator: Adi Rocha.
Poate ca daca nu era baiatul super injurat de cioban, dadea si el vreo 15 goluri. Atunci ar fi fost cam greu sa zici ca Rusescu a fost decisiv, nu si Rocha.
Oricum Rocha sta foarte bine. E cel mai eficient atacant din campionat. Iar asta se datoreaza jocului echipei!!!! Exact ca la Man Utd.
Faptul ca a jucat atacant de careu in acest sezon nu inseamna ca sta la pomene, e genul de jucator care oricum coboara foarte mult. Dar cand ii ai in spate pe Rooney, Kagawa, Young sau Giggs de ce?
A dat multe goluri stand la pomene dar cu executii care nu le vezi prea des.
Pomenele-s tot pomene, prietene. Ca degeaba ai tu executii frumoase daca nu vine mingea la tine. Ovidiu Maier lovea mingea mult mai bine decat o loveste Van Persie. Merita el sa fie numit cel mai tare dintre cei mai tari? Ma indoiesc.
Rooney, de care tu zici ca nu e atacant, are un impact mai puternic asupra lui Man Utd decat Van Persie. Rooney e motor, poate trage echipa dupa el. Van Persie nu poate face asta.
Cu Real Madrid toata echipa lui UTD avea un singur scop: sa ii dea mingea lui. Ce a facut?
Nu a facut nimic. Pentru ca a dat peste o echipa care nu lasa pasele adversarului sa curga. Or Van Persie, fara pase ideale, nu poate sa faca nimic. Bravo lui, are executii frumoase, e tehnic. Dar daca trebuie sa joace pentru echipa e un jucator cel mult mediocru(vorbim de nivel inalt).
Ibrahimovic e decisiv, trage echipa dupe el. Rooney la fel. Rooney nu tre sa stea la pomene ca sa dea gol. Asta nu intelegi tu. Rooney poate sa si munceasca, sa si dea frumos in minge, sa si dea goluri, sa si dea pase de gol. O sa fie cea mai mare pierdere pt Utd daca pleaca. O sa vezi.
Rooney nu este un marcator. De cand joaca in Premier League, doar in 2 sezoane a depasit barierea de 20 de goluri.
Acelasi lucru e valabil si pentru olanez. A dat peste 20 de goluri in doar 2 sezoane. Cel de anul trecut si anul asta. Atat. In rest dadea tot pe la 10 goluri pe sezon marele marcator.
Si, cum am zis si inainte, Rooney nu joaca intotdeauna varf impins, la pomene!
Nu-i niciun bullshit. Asta e adevarul. Van Persie joaca la o echipa campioana spre deosebire de Bale, Suarez, Di Natale, Cavani.
Si campioni inseamna cei mai buni. Iar Van Persie a fost anul asta cel mai bun dintre cei mai buni. Simplu.
Iti arat mai jos de ce e bullshit. Si o sa ma folosesc de ce zici tu. Adica o sa folosesc materialul clientului.
Ohhooho, intr-un fotbal in care avem Cupa Mondiala, Liga Campionilor si alte 4 trofee importante (Primera, Serie A, Premier, Bundesliga) tu imi zici ca Suarez si Falcao au castigat la cariera lor. Unul a luat niste trofee in Olanda, unde nivelul este infinit mic fata de restul Europei si altul a castigat niste trofee in Portugalia (nu stiu care-i mai slaba, O sau P) si 2 Europa League, trofeu unde te bati cu Rubin Kazan si Frankfurt.
Eu vorbesc aici despre cel mai inalt nivel din fotbal. Suarez si Falcao au nevoie sa castige trofee majore.
Revin, eu vorbesc strict de sezonul 12/13, in care Falcao si Suarez au fost sub RvP.
Ia uite ce a castigat Van Persie in toata cariera lui:
Honours
Feyenoord
UEFA Cup (1): 2001"02
Arsenal
FA Cup (1): 2004"05
FA Community Shield (1): 2004
Manchester United
Premier League (1): 2012"13
Deci un titlu amarat, asta de anul asta. Atat. In rest, din ce ai zis tu, nimicuri.
Dar doar acest titlu din anul asta il face automat cel mai bun.
Deci un titlu jegos. UN SINGUR TITLU! La Arsenal a fost 0 barat. La Feyenoord a luat o Cupa UEFA jucand impotriva echipelor gen Rubin Kazan(Desi evident nu e asa. Ca in 2000 nu era sistemul de acum, era altfel, mult mai greu. Plus ca daca treceai in primavara, la fel ca acum, dadeai peste echipe de CL. Numai ca pentru tine Premier League = zeu, celelalte competitii = fraieri)
Doar asa de curiozitate. Daca United nu lua titlul dar van Persie dadea tot 25 de goluri. Ai fi zis la fel?
Eu cred ca da. Pentru ca la tine vorbeste subiectivitatea. Tu nu poti sa fii obiectiv. Doar ca atunci ai fi venit cu alte argumente. Ceva gen "e la primul an la echipa" sau "a jucat intr-un sistem necunoscut" sau "a tras dupa el o echipa de babalaci".
Da' unde am scris eu amice pe Torres presiunea l-a invins? Am scris clar ca au fost mai multi factori. Cand cresti nivelul e posibil ca randamentul sa nu ramana acelasi. D-asta zic ca astept sa-i vedem pe Falcao, Suarez, Cavani, Lewa la Real, Barca, United, Juve, Bayern si abia apoi sa zicem despre ei ca sunt cei mai buni atacanti din lume. Nu cand joci la Napoli sau Liverpool. Ei au timp sa fie cei mai buni, acum cei mai buni sunt cei care joaca la aceste echipe si obtin performante. Respectiv Messi, Ronaldo, Van Persie, Robben, Ribery, Pirlo.
Logica ta ma da gata, pe cuvant.
Vorbim aici despre niste fotbalisti OBISNUITI CU PERFORMANTA! Nu despre Nikolic, ba! Falcao, Suarez, Cavani, etc. - astia au jucat deja in destule meciuri cu miza incat sa nu le mai tremure genunchii cand calca la Barca acasa sau la United acasa.
Tu ii tratezi de parca astia au jucat doar in Liga a treia in timp ce van persie a dominat Champions League-ul in fiecare an. De unde le scoti?
Chiar crede cineva ca, daca veneau la united Suarez sau Falcao, s-ar fi pierdut? Hai ma!
Pai ciudatul ala de Ibrahimovic a jucat doar la echipe care se bateau pentru trofee toata cariera lui. Ala niciodata nu s-a speriat de nimic si a dominat oriunde s-a dus. Chiar si la Barca a dat vreo 20 de goluri in sezonul ala pe care aia l-au considerat ratat pentru el.
Cum a aratat Cristiano Ronaldo in primul sezon la Real si cum arata acum?! Cum a aratat Berbatov in primul an la United?
Tu compari mere cu masini dacia.
Ronaldo la Real face ce vrea el. La fel ca Messi. Ala are libertate de miscare, nu are treaba.
A tras careva pentru Berbatov sa ajunga golgheter? Nu cred.
Tu, care te dai mare cunoscator al fotbalului, ar trebui sa cunosti ce sunt alea sarcini de joc. Ar trebui sa stii de ce nu dau fundasii la fel de multe goluri ca atacantii. Acum te faci ca nu stii? Pai normal, ca doar te ajuta in discutia asta.
Poate ca si calitati, dar nu poti spune ca e cel mai bun. A jucat totusi 31 de meciuri anul asta si a marcat 14. Daca era atat de bun atunci isi obliga antrenorul prin joc sa-l titularizeze meci de meci.
Ohohohoh. Dzeko, saracu', putea sa dea 3 goluri pe meci in fiecare meci in care intra, ca tot nu-l baga Mancini. Are 14 goluri in 1783 de minute. Deci 14 goluri in vreo 20 de meciuri. Ca saracu' nu a jucat el chiar atat cat ar fi trebuit. Plus ca multe goluri le-a dat din postura de rezerva, jucand cate 20 de minute.
Asta da atacant decisiv. A dat cu 10 goluri mai putin ca van Persie si a jucat aproape cu 50% mai putin ca el.
Vom vedea la anu', daca mai ramane la echipa, daca am sau nu dreptate. Eu cred ca va ramane si cred si ca va fi folosit de urmatorul antrenor. Ca e imposibil ca aia sa aduca pe unu' la fel de prost ca mancini.