Cred ca in primul rand trebuie vazuta pozitia pe care va merge site-ul, pe care o adopta. Clar, se lupta in continuare impotriva lui Becali, ori ne amagim unii pe altii, facem abstractie si comentam p-aici cum toate-s roz. Ce mai face Dodel,ce aiurea ca nu joaca Iliev, ce nasol c-am pierdut cu Medias, dar hai baietii ca se poate, batem 4-0, etc
Pe mine asta ma deranjeaza mai mult decat ca moderatorul x a facut nu stiu ce,ca am observat incet-incet ca pe site e o usoara linie pro-situatia actuala, pro-echipa lu' Jiji, nu neaparat pro-Jiji.
Suntem aici pentru Steaua. Trebuie o eventuala schimbare facuta din acest sens, nu doar ca nu imi place de omul x sau y
Asadar, aceste schimari, reguli noi sper sa fie gandite in primul rand pentru asta , ca daca e vorba doar de a socializa amabil unul cu altul .Sunt destule site-uri de socializare.
Apoi, schimbarile nu pot fi decise doar de cativa, e nevoie de parerea mai multor useri. In primul rand, de parerea adminului, a sefului moderatorilor, a moderatorilor si redactorilor actuali.
De aici trebuie sa inceapa lucrurile sa fie corect facute, sa intre pe un fagas normal. Plus ca oricine, orice simplu user poate contribui la calitatea site-ului, chiar si printr-o simpla postare in care are ceva de spus, civilizat.
Daca nu suntem noi constienti de asta, degeaba modereaza cutare la sange, ca nu putem pana la urma sa-i banam pe toti.Nivelul discutiilor de pe site trebuie intretinut si de moderatori, normal, lucru care nu prea s-a facut in ultima perioada,dar userii sunt responsabili in primul rand pentru asta. Mai putina aroganta, aciditate in postari, mai ales cu oamenii care nu merita asta.Chiar si unui becalist civilizat i se poate raspunde pe un alt ton, decat sa fie injurat din prima.
E nevoie de o moderare corecta, independenta, la obiect.Asta nu inseamna ca trebuie sa fie totul strict, foarte strict, pentru orice sa fi avertizat. Si daca i-ai spus acum unuia ba sa primesti warn Trebuie si o anumita toleranta, normal ca in anumite limite
Serios, daca treburile ar merge bine la moderare , nici n-ar fi nevoie de alta comisie.Nu stiu daca aceasta se impune acum.Daca totusi decideti sa faceti si o comisie de etica, cred ca discutiile acesteia trebuie facute aici pe site, intr-un topic anume, privat sau public e partea a doua. E si mai usor pentru ei sa isi dea cu parerea, nu toata lumea e dsiponibila oricand la nu stiu ce conferinte pe nu stiu unde. Asa, intri aici, pe topicul respectiv,iti dai cu parerea, iar la urma se decide ceva.Si numarul membrilor acesteia sa nu fie foarte mare.
Insa , pana la urma, nu e chiar asa simpla nici treaba asta.Cum judeca aceasta comisie, dupa ce criterii? Gata, a gresit un moderator cu ceva, e dat afara din prima?Un redactor a omis o virgula, ori i-a raspuns mai acid unuia care i-a criticat articolul, pentru asta-i spunem pa?Daca se impune un regulament si pentru comisie, n-am prea facut mare lucru.
2. Seful moderatorilor isi va alege singur echipa de moderare si va avea puterea sa lea dea si sa le ia accesul la mdoerare.
3. Seful redactorilor isi va alege singur echipa de redactori si le va da sau le va lua accesul la pagina de postare a articolelor.
Parerea mea e ca acestea sunt cele mai importante aspecte, plus pozitia site-ului referitor la situatia actuala, se lupta in continuare impotriva lui Becali sau nu
Daca punctele astea sunt asigurate, restul ar veni de la sine, in timp, respectiv cresterea calitatii site-ului, a discutiilor,limitarea balacarelilor. Ca intr-un mediu curat, cei care inflameaza aiurea spiritele singuri vor inceta cu asta, vor fi din ce in ce mai marginalizati.Ori isi schimba ei atitudinea, ori se autoelimina.
Asta e opinia mea, neinfluentata de nimeni, un simplu user, care doreste sa ramana la fel.
""La nivelul "pompos numitului staff" sunt 3 directii privind ORIENTAREA siteului:
1. Scriem despre echipa stiri, interviuri, cronici incurajatoare, reportaje, declaratii, dar postam si-și, să-și aleagă userul, să fie de toate pentru toti. Forza bajetii! Spre 24!
2. Radicalizam discursul si trasmitem un mesaj unic, cu orienatarea pe singura problemă a Stelei. O rupem complet cu echipa. Dacă transmitem 2 mesaje suntem ca si morti imagologic.
3. Radicalizam interior, dar exprimam abil radicalizarea, fară a ne desparti de instrumentul unic prin care putem arata mizeria: echipa. Trebuie manevrat inteligent si lucid. ""
In nici un caz 1, parerea mea...