Ghandi spunea : '' fii tu schimbarea pe care o vrei in lume''. Probabil ca asta a facut si Gandalf,si-a continuat munca,chiar daca el o fi simtit,indreptatit sau nu,ca nu este sustinut pana la capat. Ar putea fi un exemplu pentru mai multi,pentru mine,pentru altii,pentru a da startul unei implicari mai mari. Eu unul am incercat cate ceva la nivel de forum,nimic de anvergura,dar care a mai lipsit din cand in cand sau cu desavarsire.Totusi,abia acum 2 zile am primit un ''semn'' de a contribui cu ceva din partea unui moderator.Poate sa fi fost o ''miscare'' politica,poate nu.Chiar si asa,nimic nu ma oprise inainte,doar ca nu contribuisem pe segmentul indicat.
Deci,chiar s-asa,prin unitate la nivelul userilor,putem contribui la dezvoltare.Daca nu fac moderatorii sau redactorii,putem spune ''lasa,ba,ca facem noi''.
Totusi, sa zicem ca n-ar strica o comisie venita din partea userilor,dar care sa fie luata in seama cu aplicari concrete.
Din ofertele deja existente pe forum pentru formatul comisiei,as propune ca daca aceasta este formata numai din useri fara drepturi de moderare,acestia sa fie pe un termen limitat ( 2-3 luni ),iar o parte din useri sa fie rulati prin rotatie in comisie. Spre exemplu,sunt 6 useri,2 sunt permanenti iar 4 sunt schimbati periodic ).( Daca s-a zis deja,pardon!)
Orice propunere a ''comisiei'' sa vina doar in litera regulamentului,regulament care ar putea suferi mici modificari pe ici-colo,dupa cum am propus.
''Comisia'' sa fie trecuta in Regulament ca fiind ''unealta'' userului de rand,cu mentiunea ca fiecare user va putea formula,individual,o reclamatie ca si pana acum,fara sa apeleze la ''Comisie''. ''Comisia'' ar putea interveni la 2 luni asupra activitatii redactorilor si moderatorilor confirmand astfel o comunicare intre patura de jos si cei desemnati sa se ocupe de buna desfasurare. Am putea modifica,astfel,prevederea finala cum ca ''moderatorii au intotdeauna dreptate'' si a mai preveni astfel de mini-momente de scandal.
Penalizarile pe care moderatorii le aplica in cele 2 luni dintre intrunirile ''Comisie'' and ''Conducere'' raman valabile si nediscutabile in tot acest timp,in caz ca din echipa de moderare nimeni nu se autosesizeaza pentru vreo neregula,dar ''Comisia'' poate consemna evenimentul pentru a-l expune la ''intrunire'' si a solicita retragerea temporara sau definitiva a drepturilor persoanei in cauza. O intrunire s-ar putea face intr-un topic special creat.Public sau privat,nu stiu cum e procedura legata de accesul la un segment privat al forumului.