Ce se intamplă aici e o doar mascarada Vorbiti de detalii (cosmisii, necomisii, punctul 1, punctul 7), cand tot fondul urlă la voi.
Clubul Steaua, siteul, un partid, chiar tara, toate astea inseamna intim si final, o idee. Nu zic de principii sau valori, că deja ar fi penibil.
În cazul in care nu ai niciun interes meschin, te raliezi sau nu - in calitatea ta de OM LIBER - ideii de Steaua, de site, de partid, de doctrina in urma unui singur resort final: ceea ce SIMȚI.
Degeaba vorbiti de cum si cat să faceti. Vedeti, inainte de toate, ce inseamnă lucrurile, nu cum, cat sau ce sunt, vedeti ce inseamnă ele, ce inseamnă faptele oamenilor.
Vorbiti de reformare, adică de o idee, alaturi de oameni care, in tot acest rastimp, au avut posibilități si libertăți infinite - in calitatea lor de oameni liberi - de a arata ceea ce SIMT intim. Toate actiunile lor libere, generate doar de ceea ce simt, vă arata clar cine sunt si ce vor, ce idee urmaresc. Peste decizii, planuri, sarcini, există "n" momente in care fiecare arată cine e si ce vrea - prin fapte - nefiind ceva ce poate controla. E doar ceea ce simte.
Pentru mine, Clubul Steaua e o victorie a tot ce-i mai bun si frumos, uman, asupra tot ce-i mai rau.
Siteul fcsteaua.ro trebuia să fie nu ultima reduta cum spun unii. Trebuia să fie prima redută in care, pentru 2, 8 sau 30 de ani, pană cand o fi nevoie, să exprime vocatia ideii de Steaua.
Aud că "unii s-au plictisit să astepte un rezultat." Nu stiu de nimeni altcineva, dar tot ceea ce cred că trebuie să facă un om liber care crede intr-o idee, este să facă orice, oricat, oricum, pe unicul resort că "asa trebuie". Eu nu protestez pentru un rezultat, eu protestez pentru că asa trebuie, in urma a ceea ce simt si in urma ideii pe care o urmaresc.
Dacă in aceeasi idee sunt prinsi, insa si indivizi parasutati acolo de altceva decat de ceea ce SIMT, dezastrul e sigur.
Am incercat, cu ce-am putut, să exprim ceea ce cred eu despre Steaua, pe unicul motiv că asa simt, si asta imi pare unica modalitate prin care, un om liber, poate servi o idee.
Aud că unii intreabă "Ce spune AISS?", ca să stim cum ne pozitIonam si ce facem? Pe cine interesează si ce contează ce spune AISS sau ONU? Contează să exprimi ce simti despre o idee, pe baza constiintei tale. Dacă toti ar face asta, atunci cei de-un cuget s-ar uni natural, si totul ar decurge lin, uniti de aceeasi idee. N-ar mai fi nimeni pentru moda frica interes.
În momentul in care deghizamente stangace ale neantului caută să li se spună ce să gandeasca adică cum să actioneze, si aceleasi degizamente sunt catalizatoarele noii ordini, ceea ce se va intampla e evident.
Eu vreau să lucrez intr-un magazin de delicatese, nu la Metro, si vreau să lucrez cu ciocolatieri care fac totul pentru o idee, nu cu salahori de-o zi, care interpretează ce le dictează niste initiale.
Le cer scuze celor care s-au raliat sau o vor face pe viitor initiativei, dar eu in niciun caz n-o să girez mascarada ast. Turnul din Pisa e unul singur. Ce faceti voi se numeste altfel.
Ceea ce-i rog pe cei care care au participat sau o vor face de-acum incolo, e ca peste 3, 6, 9 luni, să nu indraznească să-și gasească vreo scuză sau să acuze in vreun fel ce s-a intamplat. N-au scuza că n-au stiut sau că n-aveau de unde să-și dea seama. Lucrurile sunt ce sunt, fiecare e ce e, si numai un orb n-ar vedea asta.
În cazul in care mă insel, voi avea barbăția să vin, peste 6-9-12 luni, să recunosc eroarea si să mă declar onorat să pot contribui cu ceva la ideea voastra Dar eu nu o să mai girez ce se intamplă aici.
Pană atunci, toate cele bune si mult noroc.