@Adrian, precum si ceilalti,
In primul rand imi cer scuze ca nu v-am putut raspunde weekendul acesta(in speta duminica seara), dar ne-am intors tarziu de la Buzau, de la deszapezit, obositi si inghetati si sincer numai de un raspuns aici nu mai aveam chef la ora respectiva.
In cadrul staffului s-a decis o reorganizare, la nivelul echipei redactionale cat si a celei moderatoare. Am considerat(parere exprimata si public de cativa membri ai staffului), ca nu este nevoie momentan de o comisie de etica ci de oameni care sa se implice pe toate fronturile. Asadar, numele vehiculate de voi aici, de useri vechi, care ar putea face parte dintr-o comisie de etica, au fost analizate si majoritatea au fost contactati pentru a face parte din cadrul echipei de moderare. Daca vor dori sa ne ajute sau nu, activ, este decizia lor. Pana acum, Maye s-a alaturat din nou echipei de moderare. Alex nu se va mai ocupa de echipa redactionala, vom alege pe altcineva in pozitia respectiva.
Ceea ce ati mai cerut, se va aplica, si anume:
-Seful moderatorilor va avea ca obiectiv monitorizarea activitatii moderatorilor, coordonarea acestora prin implicarea in discutii sau deschidere de subiecte noi precum si sanctionarea acestora in momentul in care vor aplica gresit sau subiectiv regulamentul de pe site, cooptarea de noi membri in cadrul echipei moderatoare, avand ca principal criteriu de selectie timpul petrecut pe site precum si calitatea parerilor exprimate pe site. Seful moderatorilor va raspunde de intreaga activitate de moderare de pe site
-Seful redactorilor va avea ca obiectiv coordonarea redactorilor, cooptarea de noi redactori in cadrul echipei dintre userii existenti pe site precum si din exterior, va propune in cadrul echipei redactionale subiecte despre care redactorii ar putea scrie. Seful redactorilor va fi responsabil de continutul editorial al site-ului
-Moderatorii aflati intr-un conflict deschis cu un user al siteului nu vor putea sanctiona acel user, pentru a elimina orice tentativa de subiectivism sau abuz.
-libertate si independenta totala a moderatorilor/redactorilor/adminilor: nimeni nu se va baga peste treaba lor si nu va lua decizii peste capul lor
-toti reprezentantii staffului vor lupta, impreuna, pentru a continua linia siteului, si anume promovarea istoriei Stelei si a valorilor pe care s-a cladit acest club. Prin urmare, articolele prezente pe site vor avea scopul de a deschide ochii stelistilor privind ceea ce a inseamnat Steaua in comparatie cu mediocritatea in care ne afundam in prezent.
-regulamentul se va aplica, incepand din acest moment, la sange, asa ca ati face bine sa cititi cu atentie regulamentul si sa-l respectati pentru ca altfel veti fi sanctionati. Daca aveti impresia ca vi s-a facut o nedreptate, veti lua legatura cu MoWeed sau veti posta la topicul de nemultumiri, unde va va raspunde acelasi MoWeed. Daca aveti impresia ca raspunsul acestuia este nesatisfacator iar nedreptatea predomina, imi veti trimite mie un mesaj privat iar eu voi investiga situatia. De asemenea, aveti la dispozitie butonul report, atunci cand vedeti ca sunteti atacati sau ca cineva a incalcat regulile siteului. Va rugam sa nu faceti abuz nejustificat de aceste modalitati de interactiune cu stafful fcsteaua pentru ca altfel cererile voastre vor fi ignorate.
-Userii vor avea libertate in a-si exprima parerile pe siteul fcsteaua.ro. Totusi, limbajul suburban nu va fi tolerat. De asemenea, desi consideram ca oricine isi poate exprima liber parerea, cei care vor lupta impotriva misiunii noastre, care vor denigra repetat actiunile pe care noi le realizam sau le promovam, care vor posta repetat mesaje de genul "lasati lupta voastra cu Becali, sustineti Steaua, hai sa fim o mare galerie si sa castigam 24" sau "bine leai facut nea Gigi la huligani ca ei vor sa distruga Steaua", vor avea accesul restrictionat pe site. Acelasi lucru se aplica si membrilor staffului, evident.
-Peste structura organizationala pe care am stabilit-o si anume(moderatori-sef al moderatorilor, redactori-sef al redactorilor) va exista o comisie de evaluare din partea AISS. Asadar, in cazul in care un membru al staffului se va abate de la principiile enuntate anterior sau va gresi in mai multe randuri, va putea fi eliminat din cadrul staffului. Aceste decizii ar trebui sa reprezinte o exceptie, nu o regula.
-In cazul in care masurile stabilite de noi in acest moment nu vor avea efectul pe care il dorim cu totii iar situatia va continua, in vara va fi infiintata acea comisie de etica despre care ati vorbit.
Facem un apel catre userii siteului sa se implice activ atat in discutiile de pe site precum si, in limita timpului, in echipele moderatoare sau redactionale. Userii si stafful fcsteaua.ro ar trebui sa se afle intr-un raport de cooperare pentru ca urmarim cu totii acelasi scop. Prin urmare, pozitiile de forta, atat din partea userilor catre staff cat si din partea staffului catre useri nu ar trebui sa existe, din punctul nostru de vedere. Va invitam pe toti sa va implicati pentru a creste nivelul discutiilor si al subiectelor prezentate pe site.