FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Propunere pentru un nou imn...

«15678914»
apparte18.09.2006 21:49

Daca asculti atent,la imnul Romei intra si suporterii!Dintre toate,al Romei e cel frumos(si-o spun desi simpatiile mele in Italia se indreapta spre o fosta adversara a Stelei unde a jucat si un fost stelist)!In schimb,la ManUtd,nu e imn ci un cantec al galeriei(Glory Glory Hallelujah-e cantecul original si e un imn religios)!

_yang21.09.2006 13:04
pai hai sa bagam si noi sa ne cante imnu jucatori ca Trica, Danciulescu, Pompiliu Stoica si poate Mirel Radoi...  8)  :wink:

Si D.Serban, si C.Munteanu, Si S.Ilie ... Nu ???

[...................]

SebaSS09.10.2006 08:18

Degeaba ne batem gura, cand conducerea nu se implica deloc.

Forza Steaua

Aylin19.10.2006 15:20

Mie nu mi se pare imnul actual destul de rasunator.Si dc tot nu avem unu calumea,original si impunator,parerea mea e ,decat sa ne rasune in urechi ceva din gama Minune-Gutza-Vijelie,care sincer imi repugna total(scuze dc jignesc pe cineva) mai bine actualizam ceva din gama Queen-We are the Champions sau We will rock you,care sa se potriveasca cu adevarata valoare a Stelei!! Cine e pentru? :D

ady4steaua20.10.2006 07:54

sunt pentru...nici mie nu-mi prea place acel imn....no ofense:P :D

simona9021.10.2006 21:00

mie pers. imnul rapidistilor m-i se pare 'comunist'. :lol: acel gen de imn ...off nu mai intru in detalii...

ar fi foarte fain sa ii vedem pe Radoi,Banel,Cyril[aici e mai greu],nesu,Dica etc cantand un nou imn . :lol: foarte frumos.dar cine sa le de-a idei? :roll: sau macar sa fie un nou imn[unul ritmat si cu[virgula] cuvinte frumoase,simple [ca sa retina omul ] :lol: .ei visam si noi deocamdata. :mrgreen:

Ady_no.124.10.2006 13:55

ar fi super un imn ca la Barcelona

Ati vazut cum striga tot stadionul Barca Barca Barca de se **** adversari pe ei

cisco24.10.2006 14:19

Ar trebui incercata si optiunea cu Paunescu.. sa ne faca si noua niste versuri glorioase si originale..

greco24.10.2006 20:41

Paunescu a compus imnul Rapidului (versurile, deoarece muzica a fost compusa de Victor Socaciu). Nu cred ca ar fi tocmai potrivit ca poetul de partid sa compuna si un imn al Stelei.

Fara sa vreau sa supar pe cineva, imnul Rapidului este, din punct de vedere muzical, de departe cel mai reusit din tara. Singurul imn mai bun pe care il cunosc este cel al Romei. Un imn trebuie sa aiba o anumita muzicalitate si niste caracteristici care nu sunt tocmai la indemana unor amatori ca noi... trebuie sa fie maret prin structura si prin versuri, trebuie sa poata fi cantat de intregul stadion. Imnul roman este extraordinar... dupa primele 4 strofe, a 5-a este cantata mult mai tare (strigata practic) si produce o stare de tensiune deoarece toata lumea stie ca va urma acest moment final. Spun toate astea in conditiile in care nu mi-a placut niciodata Roma... din contra chiar, Lazio este una dintre echipele europene care imi plac.

Imnul de la Bere Gratis este cel mai bun dintre cele compuse pentru Steaua, insa toate sunt doar niste tentative de piese care iti dau senzatia de remix de pe Atomic TV. Faptul ca e mai bun decat imnul celor de la Gaz pe Foc sau Chicanos nu spune prea multe. E nevoie de altceva, e nevoie de niste persoane care sa se priceapa cu adevarat la muzica si care sa fie in stare sa faca ceva durabil, nu un cantec de care sa te plictisesti dupa doua luni. Foarte important, trebuie evitate genurile muzicale ca hip-hopul sau rock-ul deoarece, inevitabil, nu ar placea multor suporteri.

Scooter-Maria nu este un imn si nu va fi niciodata un imn. In primul rand, nu a fost compus pentru Steaua. In al doilea rand, versurile nu au nici o legatura cu Steaua. In al treilea rand, nu poate fi nimic mai mult decat expresia unei manifestari bezmetice care urmeaza marcarii unui gol. Multe echipe din lume au sau au avut asa ceva, aduceti-va aminte de "I will survive" (partea din Rocky) care s-a pus la turci, la noi, apoi la caini dupa marcarea golurilor, sau de "Oh baby" de la Standard. Imnul este ceva cu totul diferit.

Ce trebuie sa facem este sa-i descoperim pe profesionistii din domeniul muzical care tin cu Steaua si care ar fi dispusi sa ne compuna un imn. Foarte interesant ar fi sa putem lua legatura cu Mircea Vintila deoarece a colaborat la unul din cantecele de pe compilatia "Forza Steaua - cantecele galeriei". Ce alti stelisti mai sunt in industria muzicala din Romania ? (repet, nu conteaza cei din formatii ca Bere Gratis, Gaz pe Foc, Camioane in multime si alte minuni de TV K Lumea).

Sa speram ca nu va trece mult timp pana cand vom avea si noi un imn cu care sa ne putem mandri...

cisco24.10.2006 21:03

Uitandu`ma la acest filmuletz :

.. am vazut ca versurile sunt orecum potrivite daca am gasi o linie melodica mai lenta.. ca pe stadion nu poti sa canti asa repede. Mi`u placut versurile "Avem peluza ce striga :bine ati venit in infern.. iar adversarii de frica nu se mai vad pe teren.. "

Si intradevar imnul crrapidului este cel mai tare din Romania.. si ar fi cazul sa fim peste ei cu viitorul nou imn

greco24.10.2006 22:22

Versurile sunt destul de frumoase, ritmul este insa total nepotrivit. Va spun sincer, uitati-va pe urmatoarele versuri si ascultati imnul Romei aici: http://www.asromaultras.it/romaromaroma.mp3 si aici in versiunea cantata de Curva Sud: http://www.asromaultras.it/innodellaroma.mp3 . Atmosfera creata este superba... Prea multe comentarii sunt de prisos.

Roma Roma Roma

core de 'sta Città

unico grande amore

de tanta e tanta gente

che fai sospirà...

Roma Roma Roma

lassace cantà,

da 'sta voce nasce n'coro

so' centomila voci

ciai fatto 'nnamorà...

Roma Roma bella,

t'ho dipinta io

gialla come er sole

rossa come er core mio...

Roma Roma mia

nun te fà 'ncantà

tu sei nata grande

e grande hai da restà...

Roma Roma Roma

core de 'sta Città

unico grande amore

de tanta e tanta gente

m'hai fatto 'nammorà !

cisco25.10.2006 11:13

Sau ceva in genu asta : http://www.youtube.com/watch?v=bSMwQnGRXe4

Mi s-a zbarlit pielea pe mine :twisted:

greco25.10.2006 21:33

E foarte frumoasa si deja celebra respectiva inregistrare. Ar fi bine daca ar posta cineva versurile (de fapt transcrierea fonetica, pentru ca majoritatea nu stim sa citim in greaca) pentru a le putea intona tuturor rapidistilor dupa ce o sa si-o ia la Atena.

Totusi... ramane un cantec al suporterilor, nu stiu sigur daca ar putea avea valoare de imn. Insa eu zic sa stati pe frecventa. Avem informatii confidentiale de la o pasarica, conform carora conducerea nu doarme si vom fi surprinsi in curand intr-un mod placut. :wink:

_yang26.10.2006 09:37

@greco

Sunt de acord ca melodia Maria nu poate fi catalogata drept imn dar nu pentru ca nu a fost compusa pentru Steaua. Nu uita ca nici "You'll never walk alone" nu a fost compus pentru Liverpool.

Cat despre cine ar mai putea ajuta la compunerea unui imn poate ar fi de acord sa ajute si Horia Moculescu chiar daca nu-l prea simpatizez si ma indoiesc ca ar iesi ceva... Dar in colaborare cu Mircea Vintila se poate...

gone26.10.2006 09:40

Si mai e Dan Bitman care tot se lauda ca e stelist.

_yang26.10.2006 09:41

Daca ar reusi cineva sa-i puna pe cei 3 la o masa poate ca ar iesi ceva.

vladutz_cj27.10.2006 19:29

heya all...

am ascultat imnul romei....

intradevar super fain....

dar noah...eu cred in contiuare ca burtoshii (a se citi "englezii") cata cel mai frumos....nu ii depaseste nimeni...

si daca mai era nevoie ....

http://www.liverpoolfc.TV/lfc_story/classi...unds/walkon.mp3

dbd28.10.2006 09:25

sa incercam totusi sa nu copiem pe nimeni ! :x

_yang29.10.2006 19:39

@dbd

Pai si cine spunea vreo ceva de a copia... ???

Legionaru30.10.2006 16:41

merge!1

apparte01.11.2006 01:15
E foarte frumoasa si deja celebra respectiva inregistrare. Ar fi bine daca ar posta cineva versurile (de fapt transcrierea fonetica, pentru ca majoritatea nu stim sa citim in greaca) pentru a le putea intona tuturor rapidistilor dupa ce o sa si-o ia la Atena.

Totusi... ramane un cantec al suporterilor, nu stiu sigur daca ar putea avea valoare de imn. Insa eu zic sa stati pe frecventa. Avem informatii confidentiale de la o pasarica, conform carora conducerea nu doarme si vom fi surprinsi in curand intr-un mod placut.  :wink:

E un cantec de galerie care s-ar traduce prin "iarba" magica(Magic weed).Deoarece nu stapanesc la perfectie lb engleza,va dau traducerea din greaca in engleza:

It's a magic weed, give me a little bit to taste, to dream of my PAO and shout until God: My Panatha, I love you, like heroin, like a hard drug, like hashish, lsd, for you PAO the whole world is stoned, (or: PAO the whole world is high on you), the whole world. My Panatha, My Panatha, I love you, I love you, wherever you may play I will always follow you, I follow you, PAO here, PAO here, PAO there, PAO there, wherever you may play we will always be together, always together.

Partile boldate sunt cele in care tribuna raspunde peluzei!

In greaca suna astfel:

In' ena horto magico, dhoste mou ligho ghia na pio, ton PAO mou na onirefto ke na fonaks' os to Theo: Panatha mou, se aghapo, san heroini, sa skliro narcotico, san to hashish, to lsd, ghiame sena PAO mastouroni ol' i ghi, ol' i ghi. Panatha mou, Panatha mou, se aghapo, se aghapo, opou ki an pezis panda tha s' akoloutho, s' akoloutho, PAO edho, PAO edho, PAO eki, PAO eki, opou ki an pezis panda tha 'maste mazi, panda mazi

cristian01401.11.2006 09:48

Cum fiecare are imnul sau preferat al vreunei echipe din Anglia, Italia, Spania etc. m-am gandit sa postez un imn al unei echipe dintr-o tara vecina : Crvena Zvezda, cu alte cuvinte Steaua Rosie din Belgrad.

Mi se pare un cantec potrivit : simplu, melodios si cantat de 50 000 de sarbi pe Marakana iti provoaca fiori..si chiar 50 000, nu doar peluza.

Linkuri : http://www.filehost.ro/182418/Crvena_Zvezd...Dobro_znaj_mp3/

http://rapidshare.com/files/1526633/Crvena...o_znaj.mp3.html

Versuri

Dobro znaj da uvek tu sam ja

Dobr oznaj da necu nikada

Da te ostavim, da te zaboravim

Dobro znaj da uvek tu sam ja

Zvezdo znaj da ludo volim te,

Ja ne mogu dana bez tebe

Scre svoje sam spreman da ti dam

Sto za tebe ludo udara

Jednog dana, kada prodje sve

Kad me budu stigle godine

Znaj da nikada neci doci Dan

Dan kad necu biti s' tobom ja.

Traducere :

Stii bine ca aici mereu voi fi

Stii bine ca in veci

Nu te voi lasa, nu te voi uita

Stii bine ca aici mereu voi fi

Steaua, cu nebunie te iubesc

Si fara tine nu pot sa traiesc

Inima sa ti-o dau sunt pregatit

Si pentru tine ma lupt cu tarie

Intr'o zi cand vor trece toate

Si cand vor trece si anii mei

Stii bine ca ziua aceea nu va veni

Ziua cand cu tine nu voi fi

Si cand va sosi si acea zi

Pentru tine o bere voi bea

Si in lumea in care voi pleca

Cu tarie vei straluci Steaua mea.

cisco01.11.2006 12:18

Totusi... ramane un cantec al suporterilor, nu stiu sigur daca ar putea avea valoare de imn. Insa eu zic sa stati pe frecventa. Avem informatii confidentiale de la o pasarica, conform carora conducerea nu doarme si vom fi surprinsi in curand intr-un mod placut.  :wink:

E un cantec de galerie care s-ar traduce prin "iarba" magica(Magic weed).Deoarece nu stapanesc la perfectie lb engleza,va dau traducerea din greaca in engleza:

It's a magic weed, give me a little bit to taste, to dream of my PAO and shout until God: My Panatha, I love you, like heroin, like a hard drug, like hashish, lsd, for you PAO the whole world is stoned, (or: PAO the whole world is high on you), the whole world. My Panatha, My Panatha, I love you, I love you, wherever you may play I will always follow you, I follow you, PAO here, PAO here, PAO there, PAO there, wherever you may play we will always be together, always together.

Partile boldate sunt cele in care tribuna raspunde peluzei!

In greaca suna astfel:

In' ena horto magico, dhoste mou ligho ghia na pio, ton PAO mou na onirefto ke na fonaks' os to Theo: Panatha mou, se aghapo, san heroini, sa skliro narcotico, san to hashish, to lsd, ghiame sena PAO mastouroni ol' i ghi, ol' i ghi. Panatha mou, Panatha mou, se aghapo, se aghapo, opou ki an pezis panda tha s' akoloutho, s' akoloutho, PAO edho, PAO edho, PAO eki, PAO eki, opou ki an pezis panda tha 'maste mazi, panda mazi

E singurul cantec de care nu ma pot satura.. de cate ori il ascult sau ma uit la videoclipu` ala.. e ceva.. magic :)

Cautati pe Youtube .. sa ascultati cantecu si pe stadion sa vedetzi atmosfera creata de peluze ..dar si de tribune ..

greco01.11.2006 12:24

Nu e stadion, e sala de baschet.

cisco01.11.2006 12:26
Nu e stadion, e sala de baschet.

K`ahm ..repet ! :) " Cautati pe Youtube .. sa ascultati cantecu si pe stadion sa vedetzi atmosfera creata de peluze ..dar si de tribune .."

«15678914»