E greu de descifrat ce zic aia acolo...e intr-o limba daia de trib..oricum..ati vazut pe gsp.ro, cum se auzeau suporterii turci de la meciul Besiktas-Fenerbahce.. cand strigau "Kata Gol Gol Gol", cand au doborat recordul de decibeli? imaginati-va cum s-ar auzi un cantec gen Haka urlat de o peluza intreaga? De ce nu ar reusi si suporterii stelisti sa doboare noul record? Kiar ar trebui sa ne gandim la niste versuri originale care sa se potriveasca ritmului haka...ar fi nemaipomenit o astfel de scandare pe stadion.. :twisted:
uite care e faza cu imnul haka. e despre un razboinic care coboara de la zei si nu stiu ce face. sunt versurile pe net. eu am gasit chiar si traducerea in romana. idee cu ritmul sau e buna pt ca iti da o senzatie aparte. cei care au vazut noua zeelanda jucand acasa si transmisa pe eurosport si nu la noi(ca se baga comentatorii si nu auzi nimic) au vazut ca nu e de joaca. se aude super si daca incep sa-l urle 10000 de suportteri adversi(nu zic 50000) te cam trec fiorii.
uite asta e haka :
The 'new' All Blacks' haka
Before a Tri Nations match against South Africa on the August 28, 2005, the All Blacks unexpectedly introduced a radically new haka. Kapa O Pango, written by Derek Lardelli of Ngati Porou, featured an extended and aggressive introduction by team captain Tana Umaga and was highlighted by its more aggressive climax: each player performing a throat-slitting action directed at the opposing team. The All Blacks went on to win the match 31 to 27.
The new haka is said to be over a year in the making, and was created in consultation with many experts in Maori culture. It will serve as a complement to Ka Mate rather than a replacement, to be used for 'special occasions'. The words to Kapa O Pango are more specific to the rugby team than Ka Mate, referring to the warriors in black and the silver fern[1].
Kapa o pango kia whakawhenua au i ahau!
Let me become one with the land
Hi aue, hi!
Ko Aotearoa e ngunguru nei!
Au, au, aue ha!
Ko Kapa o Pango e ngunguru nei!
Au, au, aue ha!
This is our land that rumbles
And it's my time! It's my moment!
This defines us as the All Blacks
It's my time! It's my moment!
I ahaha!
Ka tu te ihiihi
Ka tu te wanawana
Ki runga ki te rangi e tu iho nei, tu iho nei, hi!
Ponga ra!
Kapa o Pango, aue hi!
Ponga ra!
Kapa o Pango, aue hi, ha! Our dominance
Our supremacy will triumph
And will be placed on high
Silver fern!
All Blacks!
Silver fern!
All Blacks!
pagina de unde am luat asta si mai sunt informatii este: http://en.wikipedia.org/wiki/Haka