FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Propunere pentru un nou imn...

«13456714»
CSA25.03.2006 20:21

Nu orice cantec este imn, ce nu intelegeti? Nu mai cautati inspirate in muzica usoara romaneasca. In nici un acz imnul Stelei nu trebuie sa fie pe linia melodica de la "marseilleza", trebuie sa fie ceva original. Imnul alora de la bere gratis este o rusine.

Vad ca fiecare de aici are cu totul alta idee despre ce se vrea de la imn.

Cred ca cel ce a inceput discutia vrea ceva cum are Liverpool:

1. ceea ce inseamna ca vrea un imn, nu un cantec oarecare. nu orice cantec poate fi imn.

2. linia melodica trebuie sa fie originala, sau daca nu, macar trebuie sa fie atat de rara incat practic sa nu fi auzit nimeni de ea.

3. nu trebuie sa aibe un cantaret sau insrumental, nu va fi cantata din difuzoarele stadionului, ci o vom canta noi, cu fularele deasupra capului.

4. versurile trebuie sa fie cu adevarat bune, sa aibe inteles si in nici un caz sa nu contina scandari, urlete, tipete gen: forza Steaua, trebuie sa fie un cantec.

5. autorul trebuie sa fie din randul celor care se duc constant la stadion si sa ramana anonim, compozitorul este tribuna.

Careva deacord cu mine?

dankressman125.03.2006 21:21

Si mie imi place Haka o Pongo!

O alta propunere pe muzica unui"imn" american:

Nascut stelist, raman stelist

Orice s-ar intimpla

Poti sa-mi scoti din piept inima

Dar nu si pe Steaua

Armata Ultra sintem noi

Brigazile de foc

Si ros-albastru respiram

Teama n-avem deloc

Am gind stelist, si mor stelist

Si toata viata mea

Armata Ultra si Steaua

In veci voi respecta

Armata Ultra sintem noi

Brigazile de foc

Si ros-albastru respiram

Teama n-avem deloc

Pentru muzica accesati linkul:

http://www.scoutsongs.com/lyrics/americath...ebeautiful.html

Virgil28.03.2006 03:23

Nu inteleg de ce mai cautam noi imn,cand toata lumea,cand asculta "Maria"/Scooter,spune ca asta e imnul Stelei.Cuvintele ar mai trebui,muzica exista.

_yang28.03.2006 21:10

M-am saturat de Scooter ca pana la urma e doar o melodie care te face sa te simti bine dupa un gol si doar atat.Cred ca trebuie sa gasim altceva.Aia a lu' Iris e prea tare dar ar trebui dupa parerea mea ceva original .

Olandezz28.03.2006 21:37

Ascultati bine, un imn tre' sa fie sentimental, euforic si putin nationalist/regionalist. Eu sincer nu cred ca poti sa faci asa ceva cu melodia de la Scooter, Ce vreti?: Steaua Steaua I Like It LOUD?? Nu merge nu?

Hai sa va dau nishte exemple de imnuri superbe:

Prima, cea a lui Liverpool (Acum folosita de mai multe echipe):

When You Walk Alone, este un cantec foarte sentimental, chiar iti da emotii, este super euforic (categoric) si este cantat de nishte artisti din Liverpool.

A doua, cea a lui Ajax:

Ajax Marsch,

Een juichtoon da-vre langs de velden

Voor ons dierbaar rood en wit

De Schaar de dapp're Meersche helden

Onze vreugd' en trotsch bezit

Gevreesd, geducht in heel den lande

Glorie onzer Amstel-stad ...

Ieder draagt ze op de handen

Wie gaat niet op Ajax prat

Romana:

Un strigat se aude in tot terenu'

Pentru iubita noastra Alb-rosu

Alb-rosii din de Meer (vechiul stadion)

Fericirea si mandria noastra

Le este frica in toata tara de noi!

Gloria orasiului nostru Amsterdam!

Toata lumea ii admira!

Oare cine nu va sustine Ajax?

Si aici se gasesc emotile, sentimentele pro-Ajax, euforia si prin aceasta cupleta se arata ca Ajax, gloria Amsterdamului, este cea mai tare echipa din tara.

Eh, daca vrem si noi un imn bun trebuie sa bagam in orice caz aceste termen: [Emotii/sentimente, euforie si patriotism/regionalism]!!

Si chiar meritam un imn superb, ca doar suntem Steaua, cea mai tare echipa din Romania!

Peace out![/b]

Olandezz28.03.2006 21:39

Ascultati bine, un imn tre' sa fie sentimental, euforic si putin nationalist/regionalist. Eu sincer nu cred ca poti sa faci asa ceva cu melodia de la Scooter, Ce vreti?: Steaua Steaua I Like It LOUD?? Nu merge nu?

Hai sa va dau nishte exemple de imnuri superbe:

Prima, cea a lui Liverpool (Acum folosita de mai multe echipe):

When You Walk Alone, este un cantec foarte sentimental, chiar iti da emotii, este super euforic (categoric) si este cantat de nishte artisti din Liverpool.

A doua, cea a lui Ajax:

Ajax Marsch,

Een juichtoon da-vre langs de velden

Voor ons dierbaar rood en wit

De Schaar de dapp're Meersche helden

Onze vreugd' en trotsch bezit

Gevreesd, geducht in heel den lande

Glorie onzer Amstel-stad ...

Ieder draagt ze op de handen

Wie gaat niet op Ajax prat

Romana:

Un strigat se aude in tot terenu'

Pentru iubita noastra Alb-rosu

Alb-rosii din de Meer (vechiul stadion)

Fericirea si mandria noastra

Le este frica in toata tara de noi!

Gloria orasiului nostru Amsterdam!

Toata lumea ii admira!

Oare cine nu va sustine Ajax?

Si aici se gasesc emotile, sentimentele pro-Ajax, euforia si prin aceasta cupleta se arata ca Ajax, gloria Amsterdamului, este cea mai tare echipa din tara.

Eh, daca vrem si noi un imn bun trebuie sa bagam in orice caz aceste termen: Emotii/sentimente, euforie si patriotism/regionalism!!

Si chiar meritam un imn superb, ca doar suntem Steaua, cea mai tare echipa din Romania!

Peace out!

andu_steaua_8631.03.2006 06:39

UITATI CE ZIC IO....imnul, in definitie, este o melodie asociata cu un text, dedicata unui sentiment nobil, unei personalitati, unui eveniment...(stiu pentru ca dau capacitatea in vara :D ) .....Asa ca... Imnul Stelei trebuie sa fie o melodie pe care cand o asculti sa simit un fior din creshtet pana in calcaie ... si textu cel mai potrivit, dupa parerea mea e cel de la " trup si suflet " pentru ca eu kd sunt pe stadions si il cant simt fioru ala d care va vbeam :P .SI cum spooneam ...CU ce se mandreste Steaua???? CCE din 86..EROI CA [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] Duckadam .... asa ca dac sar face un imn al Stelei ar trebui ca textul sa includa si numele acestor simboluir ale echipei....dar e greu sa faci un imn daca nu ai pregatirea necesara asa ca ar trebui sa se apeleze la un compozitor... ca imnuriel de la gfaz p foc si bere gratis sunt jalnice....

dbd31.03.2006 13:33

pai mai intai bafta la capacitate...

exact ce ai spus tu vroiam si eu sa zic...adica trebuie apelat la un compozitor...altfel n-are rost...

tarqac31.03.2006 14:28

Saptamanile astea Steaua va trece prin niste momente cruciale pentru istoria ei si de aceea trebuie sa lasam cu totii la o parte diferentele si sa fim uniti! Aceste versuri sunt un tribut pentru toti ultrasii (PN si PS):

Din peluza ros-albastra din Ghencea,

Se aude raspicat si tare vocea mea,

Sunt ultrasul stelist, udat de ploi si de ninsori,

Batut de atatea ori cu ura de scarbele de gabori,

Nimic nu m-a clintit, voi fi aici mereu,

Pe Steaua o iubesc, mi-e martor Dumnezeu!

Respect ultras! Arhanghelul vegheaza si ii apara pe cei vrednici!

ovi66631.03.2006 15:05

... ne hotaram sau nu pe un imn?...

bebeto31.03.2006 19:28

vesurile imnului ar trebui sa fie cit mai simple fara prea multa ,,poezie patriotica'' in el.eu cred ca cel mai bine este sa se ia legatura cu un muzician stelist(sau mai multi)care sa compuna acest imn.

eu sper insa ca melodia lui scooter sa ramina in continuare si dupa aparitia imnului,deoarece se potriveste de minune Stelei...e melodie de invingatori.

I.N.Money01.04.2006 19:50

Vocalistul trupei Scooter a aflat ca melodia sa este atat de adorata de suporterii Stelei,iar intr-un interviu adresat postului TV Sport a declarat ca nu concepe ca melodia "Maria" sa nu se auda in finala Cupei UEFA... :wink:

Andrei_VIP01.04.2006 19:52

De fapt Scooter a declarat ca daca Steaua va ajunge in finala va canta gratis la aceasta finala !!

Virgil01.04.2006 20:17

Ca sa fie mai sigur,sa vina sa cante la Steaua - Rapid din campionat.Numai atunci cred ca se va mai strange atata lume pe stadion.(Vorbesc strict de campionat.)

DTP-Ludacris01.04.2006 20:31

da....si yo cred k melodia lui scooter se potriveste de minune Stelei...e super marfa...sa ramana in continuare... :lol:

andu_steaua_8602.04.2006 19:06

melodia lu scootr e marfa da versurile tre sa fie kat mai simple ca sa poata fi cantate de toti suporterii..si sa nu fie o ditamai neeufonia :D ...oricum lucrurile astea trebuie discutate cu conducera ca din niste discutii simple de pe un forum nu ia nastere un imn peste noapte..cred....sper sa ma insel. (pronostic pentru Dinamo-Steaua : Dinamo 1 - 3 Steaua ) :twisted:

korynna09.04.2006 21:25

si pana la urma de ce nu ia nimeni nici o decizie in privinta asta?pe toate forumurile se pune aceeasi problema cu imnul Stelei,dar pana acum nu s-a vazut nimic :(

_yang12.07.2006 13:35
Gigi vrea imn de la Pãunescu  

Latifundiarul din Pipera îi va solicita cunoscutului poet sã scrie versurile noului cântec.  

Rãzvan IONAªCU

Versurile imnului echipei Rapid, "Suntem peste tot acasã", l-au cucerit pânã și pe patronul Stelei, Gigi Becali.

Latifundiarul din Pipera a recunoscut cã giuleștenii au cel mai frumos imn din țarã. "Câteodatã mã trezeam și eu prin casã fredonând melodia de la imnul rapidiștilor", a spus la un moment dat, la un post de televiziune, Gigi Becali. Cunoscutele versuri îi aparțin poetului Adrian Pãunescu, ele fiind puse pe note muzicale de interpretul de muzicã folk Victor Socaciu. Tot Pãunescu este și autorul imnului grupãrii Universitatea Craiova, al cãrui refren a rãmas și astãzi în inimile suporterilor echipei din Bãnie.  

Gigi Becali ne-a spus cã intenționeazã sã meargã la Adrian Pãunescu pentru a-i cere sã compunã un imn al steliștilor: "Sunt prieten bun cu Adrian Pãunescu și cred cã va accepta sã realizeze un imn adevãrat, pe care suporterii din Ghencea sã-l cânte la toate meciurile noastre". Ideea i-a venit lui Becali dupã ce acestuia nu i-a plãcut deloc melodia lui Scooter, asimilatã drept imn de cãtre fanii roș-albaștrilor.

Chestionat pe aceastã temã, senatorul Adrian Pãunescu a replicat: "Am vãzut și eu cã Gigi Becali a declarat cã îi place imnul Rapidului, dar pânã în clipa de fațã nu am primit niciun semn din partea lui pentru a compune un imn al Stelei".  

"Vreau ca steliștii sã aibã un imn cu care sã se mândreascã și care sã fie cel mai frumos din țarã. Fac asta pentru cã niciodatã nu mi-a plãcut melodia aia a lui Scooter."

Gigi Becali,finanțator FC Steaua  

"Chiar dacã în tinerețe m-am luptat pentru cauza Universitãții Craiova, nu cred cã existã incompatibilitãți cu realizarea unui imn pentru Steaua. Dar, deocamdatã, Gigi Becali nu m-a contactat."

Adrian Pãunescu,poet și senator

http://www.prosport.ro/index.php?c=1&a=120989

Uite ca se face cate ceva ...

Virgil12.07.2006 13:42

Ce se face ? Nu ai inteles ca Adrian Paunescu nu a fost contactat ?

Formularea corecta,zic eu,ar fi fost : uite ca se coace ceva!

E foarte bine ca se coace,dar mi-e teama ca de atata copt sa nu se usuce sau sa dea in putrefactie.

_yang12.07.2006 14:05

Nu prea il inghit pe Gigi Becali insa cand acesta zice ceva chiar face...asa ca eu chiar cred ca acest lucru se va intampla.

Important e ca si Paunescu pare dispus sa o faca !

Virgil12.07.2006 14:48

Cum sa nu fie dispus daca îi vor intra gologanii la tescherea ?

Apropo de semnatura ta.Iti doresc viata lunga.

_yang12.07.2006 15:42

Stiam ca Paunescu e un mare fan al Prazilienilor...

Multumesc pentru urare !!!

Virgil12.07.2006 16:11

Chiar asa.Desi nu e oltean,copilaria si-a petrecut-o în comuna Bârca din judetul Dolj.

Mai multe despre Adrian,aici : http://www.adrianpaunescu.ro/index.php?ID=...=5&open=articol

LoveNesta14.07.2006 09:57

Toata lumea e disperata sa faca un imn pt Steaua frate/Am vazut-o pe una ieri la otv si canta ceva de genu;"Steaua e echipa mare/bla bla bla(ca nu mai tin minte cum era/Marca goluri si castiga/bla bla bla"

Versuri facute de mama respectivei. :?

_yang14.07.2006 12:31

De imn avem nevoie dar nu unul scris de orice gospodina care termina de sters praful mai repede decat ar fi crezut si se apuca de compus...

«13456714»