FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Propunere pentru un nou imn...

«191011121314»
yahim_4716.02.2010 19:44

" Tre' sa ma crezi pe cuvant

Aici e cel mai frumos loc de pe pamant

Aici sunt liber sa fiu cine sunt

Am avant si cant

Si rad si plang

Si strang din dinti

Ca noi pasim in iad ca sfinti

Si daca zici ca n-o iubesti atunci tu minti " cred ca ar fi un bun inceput ... (Grasu xxl - curaj ) ... !!!

Moskopole22.03.2010 12:01

Faptul ca propuneti propuneri(sic!) pentru un imn al echipei denota neintelegerea de fond a situatiei. Un imn nu se propune, el exista, nu ca atare, si se adopta prin adeziune unanima sentimentala a suporterilor la ceea ce poate reprezenta el simbolistic pentru echipa. Si mie imi plac imnurile celor de la Rapid si U.Craiova, dar ele vin dintr-o emanatie interioara a autorilor, nu ca propuneri de imn, ci ca reflexii pur artistice. Ce, credeti ca Paunescu stia ce succes vor avea versurile respective? Ele au fost adoptate ca imn printr-o reprezentativitate cumulata in timp, temeinic, prin uzul lor instinctual de catre suporteri. Nu ne putem alege un imn! pentru mine asta e clar! Imnul te alege el pe tine, nu invers. Asa cum nici Barca nu a avut sponsor pe piept pana la actul caritabil cu UNICEF, neidentificandu-si valorile de imagine-ceea ce transmite clubul- cu niciuna dintre entitatile comerciale emergente, asa nici noi nu trebuie sa fortam intr-o zona care, odata abordata haotic, dupa mine- nu poate crea decat senzatia de artificial, nereprezentativ, fortat si de fapt, ridicol!

il_capitano18.05.2010 08:48

Este o melodie la campionatul mondial de anul asta, pe acordurile careia cred ca am putea sa facem un cantec pentru Steaua. Daca are cineva timp sa faca niste versuri pe linia asta melodica, poate iese ceva frumos, mai ales acel ''oooooo' pe Ghencea ar fi senzational.

wavin_flag_by_k_naan___2010_world_cup_anthem_.mp3

Corneliu9001.07.2010 12:29

Imnul lui Inter ( http://www.youtube.com/watch?v=p0IhgYF_D9M ) mi se pare super.Si noi am avea nevoie de un astfel de imn,un imn care sa fie cantat,cu versuri,cuvinte ... nu "top top" sau "ooo".

Uite Liverpool cu acel cantec,urat de altfel,dar cantat de o multime de oameni creaza o atmosfera fantastica.

Mi-ar place sa avem si noi asa ceva,un imn pe care suporterii sa il cante inaintea meciului,nu sa danseze pe niste sunete de genul "top top top" ...

Astristul01.07.2010 19:34

Pazza Inter (Inter) e unic.

So gia du ore (Lazio) e unic.

Asa ar trebui sa fim si noi, UNICI, nu sa-i copiem pe altii! ;)

Parerea mea o stiti, Bere Gratis 100%! :D

Corneliu9005.07.2010 12:50

Si asta al lui Mihai Alexandru e fain, http://www.youtube.com/watch?v=8tQYNhPQ-Tw , ma deranjeaza doar acel Iei Iei Iei Iei , in rest versurile par foarte ok.Daca s-ar schimba acel Iei Iei Iei poate ca ar fi un imn foarte reusit.

RobYnho05.07.2010 12:56

Daca pretindem sa avem un asemenea imn, atunci suntem vai de mama noastra.

Maye05.07.2010 12:58

Sa cante unul in machedona imnul.

rezistenta_ultras05.07.2010 13:12

se asculta candva asta . bine , e depasit ca sound , dar versurile sunt interesante , mai ales pentru perioada in care a fost compus .

Ultras___Armata_Ultra_Steaua.mp3

Alexandru H.06.07.2010 09:38

Unii inteleg gresit imnul Stelei. Vor sa il faca un soi de poem patriotic, in care sa se ingramadeasca cuvinte gen Ghencea, Lacatus, ros-albastru, minge, porti, teren, antidinamovism.

Ce legatura are cantecul asta

When you walk through a storm

Hold your head up high

And don't be afraid of the dark

At the end of the storm

There's a golden star (sky)

And the sweet silver song of a lark

cu Liverpool, cu istoria clubului, cu legendele, cu palmaresul? Niciuna. La o adica ar putea fi cantat de orice alt club din lumea asta. Exact aici sta universalismul unui imn, faptul ca poate fi asumat si de un roman, si de un pakistanez, uniti de o iubire comuna. El trebuie sa glorifice un sentiment comun, nu un nume propriu.

In al doilea rand, un imn trebuie sa fie lent, precum o rugaciune sau o doina. Daca e sa fie asumat si cantat de toti spectatorii, trebuie sa aiba o linie lenta, sa dea ocazia oamenilor sa-l parcurga in ritmul propriu. Daca il faci sprintar, vesel, rapid, il exilezi la difuzoare.

In al treilea rand, fara manele/hip-hop/techno si alte prostii moderne. Sunt stiluri incompatibile cu ideea de imn.

Daca as putea, i-as comanda lui Tudor Gheorghe sa-mi compuna muzica. Nu vad pe altcineva mai bun in Romania.

Le reseau pansant06.07.2010 10:06
se asculta candva asta . bine , e depasit ca sound , dar versurile sunt interesante , mai ales pentru perioada in care a fost compus .

Din pacate nu a mers sa il descarc, dar daca este imnul acela facut pe ritm de hip-hop cu sunet de sabii la inceput e groaznic.

Unele expresii sunt pur si simplu penibile cum ar fi: "in prostia ta de prost", sau "vino cu mamica ta", "te pui cu ei manca-ti-as vei cade din picioare", "te pui cu Jean si caz de super prost", si cate or mai fi ca nu imi mai aduc aminte.

Ca imn underground al Stelei, al peluzei, suporterilor e genial, il sustin din toata inima si cu toata convingerea dar ca imn al clubului mie se pare o monstruozitate, ceva oribil, nici ni se poate califica asa ceva pe blazonul echipei noastre.

Revenind acum la problema imnului, nu stiu de ce naiba se discuta cu atata ardodare pe tema asta, suntem si noi ca elena udrea acum 2 ani cand se dadea de ceasul mortii ca vai domne turismul romanesc nu are imn pentru promovare, ca de asta nu avem turisti.

Eu personal, consider ca nu sunt discutii inutile astea despre imn, oricum chiar daca am avea un imn noi ca tara si ca echipa de fotbal nu avem traditia unui imn, a unui cantec care sa adune toata suflarea alaturi de el, traditia noastra fotbalistica dezvoltandu-se fara un imn pe care sa il cante toti suporterii.

Exemplele cu fanii unei echipe din anglia/italia etc care se ridica in picioare si canta imnul sunt oarecum clisee, acolo asa s-a incetatenit de 20/30/40 de ani ca lumea la acel moment sa se ridice in picioare si sa cante, dar in restul timpului nu toti sunt in picioare si canta.

De exemplu si noi avem momente la care participa tot stadionul cand se prezinta lotul, cand se striga alternativ de peluze si tribune Steaua-vicotrie/ lupa Steaua etc.

Mie personal imi pare rau ca nu se mai pune melodia lui scooter, era o melodie destul de vesela, era o marca a bucuriei steliste la goluri, toata lumea topaia, urla in ton cu melodia, chiar daca unii o asociau cu un imn, era doar o marca a bucuriei si nimic mai mult.

Leo_Steaua12.07.2010 19:43

Intotdeauna m-am gandit ca ar fi frumos sa avem un imn pe muzica cantecului "Treceti batalioane romane". Sigur, cuvintele schimbate cu ceva ce s-ar potrivi Stelei. Este un cantec al armatei, si suna foarte frumos cand este cantat din zeci de mii de piepturi.

:steag_cruce_invers:

AG12.07.2010 20:00

clubului nostru i'ar trebui ca imn, un cantec militar.. iar "treceti batalioane romane" ar fi unul destul de bun

Edededi12.07.2010 20:53

"treceti batalioane romane" este perfect subscriu acestei idei. Pentru ca linia melodica este usoara si este facuta sa fie cantata de o masa de oameni. Mai trebuie sa ne gandim la versuri.

razvan2812.07.2010 21:18

Ar fi o idee sa se faca o readaptare dupa "treceti batalioane" sau chiar "treceti batalioane " sa fie pus ca imn

Edededi14.07.2010 09:18

ritmul melodiei este perfect dar totusi trebuie schimbate versurile

Ro.OBert14.07.2010 10:32
ar fi frumos ceva gen melodia asta.Am vazut un filmulet nu mai stiu sigur daca era cu fanii celor de la Galatasaray sau Fener dar inainte de meci se punea imnul echipei iar la refren se oprea si strigau suporterii :D.Ar fi fost frumos sa facem si noi asa, daca s-ar putea schimba ritmul melodiei (ca nu prea se potriveste unui imn) si cand zice cel care canta"Tot stadionu striga acum Steaua" sa tipe toti de pe stadion Forzza Steaua :D (cam greu de crezut avand in vedere ca cei din tribuna ar scoate telefonu sa filmeze)
Lays17.07.2010 01:24

eu nu inteleg cum plm inca nu avem imn :yeahh:

BAF-kimi17.07.2010 01:26

Nici eu nu inteleg cum plm mai credem in proiectele ciobanului. :bananadance:

Astristul17.07.2010 08:55

Daca o sa mai continuati mult cu "imnul" asta o sa ajungem sa auzim slujbe inregistrate, pe stadion. Asa ca lasti-o pe aia cu Scooter - Maria si vedem noi ce imn vom pune cand va pleca Jiji!

Lays17.07.2010 18:41
Nici eu nu inteleg cum plm mai credem in proiectele ciobanului. :bananadance:

nu ai inteles nimic :bananadance: eu nici nu am crezut si nici nu am vrut sa faca. noi trebuia cu mult timp inainte de venirea lui El Ciobandante sa avem un imn oficial

Daniel-Ionut17.07.2010 18:49
Asa ca lasti-o pe aia cu Scooter - Maria si vedem noi ce imn vom pune cand va pleca Jiji!

Heheee, cand vom asculta Scooter - Maria, inseamna ca suntem pe primul loc in Romania :D

BAF-kimi17.07.2010 20:45
nu ai inteles nimic :bananadance: eu nici nu am crezut si nici nu am vrut sa faca. noi trebuia cu mult timp inainte de venirea lui El Ciobandante sa avem un imn oficial

Stie ce inseamna sa fii ironic? :)

cheloo0822.07.2010 08:06

dragi iubitori ai culorilor ros-albastre, mi-am petrecut ultimile ore compunand un imn care eu cred ca (virgula) caracterizeaza spiritul echipei noastre favorite. Este evident ca nu este un imn complex, tocmai de aceea va suna bine cred eu pe stadion. Probabil nu va fii pe placul tuturor, tocmai de aceea eu cred ca ar trebui sa avem mai multe astfel de imnuri cantate, si eventual, cel preferat de majoritate va fii imnul ales. Un imn nu merge impus, un imn ar trebui sa devina imn. In legatura cu versurile, aici vor fii multe opinii legate de ce ar trebui sa fie cantat. Singura cerinta este fara manelism. Astea sunt niste versuri care cred eu ca ar merge bine la ritmul propus. Apropo, am pus "-" in mijlocul cuvintelor pentru a va da o idee mai clara de cum ar suna cuvintele cantate pe ritmul melodiei. Sper sa va placa...Refren nu am mai adaugat, poate gasiti voi niste cuvinte frumoase, eu am nevoie de o pauza deocamdata...s-a incins procesoru'

Tra-im in-tro luu-me

Rosu-albaa-stra

Ni-meni nu poaa-te

Sa ne o-preaaa--sca

Prin vre-muri greee-le

Prin vant si prin plooo-i

Vom fi-ntot-dea-uuuuna

Alaaa-turi de vooi

sun-tem trup si suu-flet

pen-tru cu-looori

Din-tot-dea-uunaa

Su-pe-ri-oori

ne iubim glooo-ria

Noi vrem victoooo-ria

Eterni lupta-tori

Unicii campi-oooni

Aici puteti gasii si downloada negativul

http://soundcloud.com/George-Simion/imnsteauabuc

:steag_cruce_invers:

Leo_Steaua22.07.2010 09:49

Am observat ca ideea mea de a avea un imn pe melodia "Treceti batalioane" a fost agreeata de cativa suporteri, asa ca am compus un imn. Puteti schimba cuvintele cum doriti dumneavoastra daca nu sunt pe placul tuturor suporterilor. Ca si sugestie, ar fi bine sa mearga cineva cu versurile la echipa sa fie printate pe bilete, programe, in revista etc. Iata cuvintele pentru imn. Am adaugat si un link youtube ca sa puteti canta cu melodia, pentru a va forma o idee despre cum ar suna imnul.

IMN:

Voi sunteti campionii

Din Ghencea cea mare

Noi suntem suporteri stelisti

Sa vina Dinamo

Sa vina si Rapid

Noi castigam la infinit

(bis)

Tribuna, tribuna

Mereu va sustine

Jucati fara frica acum

Sa dati multe goluri

Sa faceti spectacol

Sa ne putem mandri cu voi

(bis)

Un sange ros-albastru

Ne curge in vene

Suntem cu totii ca niste frati

De-acum pana la moarte

Cu Steaua in suflet

Culorile sa le aparati

(bis)

DISCLAIMER: Autorul acestor versuri nu are nici o pretentie materiala pentru folosirea lor. Aceste versuri sunt cadou pentru clubul Steaua pentru a fi folosite drept imn.

«191011121314»