Nu'i vad bine pe viitorii nostri copchii.
Nu'i vad bine pe viitorii nostri copchii.
@razvan28
Mare lucru ca te mai lasa. La scoala de langa mine nu mai ai voie sa joci fotbal de vreo 4 ani....
@razvan28
La scoala de langa mine nu mai ai voie sa joci fotbal de vreo 4 ani....
Toate portile scolilor din Brasov sunt inchise.
Si tin minte ca atunci cand eram mici, puteam intra vara chiar in scoala sa bem apa....
Mda...

Eu cand eram mic aveam indieni si cowboy. Mai aveam Radio Ric, bicicleta Pegas ,reviste Raha,Topolino,Pif si Cutezatorii. Si ne mai si vindeau aia la scala fluturasi ,cu japca. Si cand venea Militia in scoli sa le salte pe tigancile care vindeau seminte si gume cu surprize era mare veselie. Cate "actipilde" strangeam in momentele alea grele pentru tigancile alea.
In pauza jucam Gropitza.
In fata blocului se juca la greu "Surprize" sau "Cartoane" (amalajele de chibrituri). Cu lantul sau ranga .Cine avea lant de motoreta,era cel mai smecher. Lua toate surprizele din casa. Cat stateam sa analizam o surpriza jerpelita. Nu o primeam la gramada. Cele mai valoroase erau ambalajele care aveau filigran.
Mama unui prieten lucra la Fabrica de Chibrituri asa ca aveam cartoane noi si netaiate,care faceau o caruta de puncte.
Primele tztze de femeie(alta decat maica-mea) le-am vazut la nudisti. Aveam cativa ani. Acum le vede orice copil cun un simplu click.
La prima Dacie Lastun aparuta in cartier,s-a strans lumea ca la urs. A apartinut unui smecher de la Local Kombat. Nu pot da nume din motive de siguranta
.
Toate fetele din scoala erau topite dupa.... Daniel Iordachioaie!
Era un adevarat Don Juan!
Daca vreun copil din scoala avea nota scazuta la purtare stia tot cartierul. Acum stie tot cartierul adca are vreunul 10.
Mai tarziu.... a aparut gecile din piele peticite, Cassuci,blugii piramide ,pantofii cu ciucurasi si alte turcisme.
Apoi panatalonii evazati,hanoracele,pantofii cu tablita (smecherii aveau ciocate) si perciunii!... Stiti voi. O intreaga moda.
Discotecile erau doar pana pe la 11 noaptea si doar la sfasit de saptamana. Mai putin cateva cluburi smechere.
Si erau pline dearaboi si tigani care te usurau de toti banii (Politia isi gasea de lucru mai la 3 m de jafurile alea in plina strada). Femeile le numarai pe degetele de la o mana. Aceleasi femei ,oricum.
PS. Bamboo era in pidza la ma-sa! Sau nici pe teava nu era.
La mine se joaca ba.
Sus la munte.
In pauza jucam Gropitza.
Uh... sau liniuta la perete, 'craci' cu dopul de sticla, leapsa, colectie de abtipilduri de la gumele turbo, albume cu pokemon, catei, dragon z... revistele Bravo... ![]()
Acum am avansat... poker, ping-pong pe banci, sau fifa prin bluetooth, si citim click, libertatea sau cancan sa vedem ce a mai facut blonda lui bote, daniela crudu sau simona senzual ![]()
si citim click, libertatea sau cancan sa vedem ce a mai facut blonda lui bote, daniela crudu sau simona senzual![]()
Aici e problema.
PS. Bamboo era in pidza la ma-sa! Sau nici pe teava nu era.
Locatia era,dar se numea "Studentesc" de la strandul studentesc.
Tin minte ca imi curge mucii la mama de o luna sa-mi dea 100 lei pentru un sort din matase facut la comanda la o croitorie ce lucra printre altele si echipament sportiv.Sort jmecher la vremea aia ( mai exact in vara lui `85 )cu trei randuri de elestic el fiind albastru si trei dungi rosii...In fine,l-am facut m-a costat 80 lei si eram pisat tot de bucurie.Hai sa-l ud...unde ?exact pe Studentesc.
Cum sa faci impresie !...hai la trambulina de 5 metri.Urc incet sa imi admire toata lumea sortul...nu ma grabesc ...o data ajuns sus, strig la "fraierii" de pe patura : Ce ma, n-aveti sange`n c***e sa sariti de aici ?Sa va arate Fane baaa cum se face o bomba adevarata fricosilor!.......am sarit !!
Intr-un tarziu am bagat de seama ca sortul se mai tinea doar in elastice ( de la atatea bombe - s-a rupt pe ambele cusaturi laterale)
Am ajuns acasa cu prosopul infasurat pe cur,plangand de ciuda si asta nu era nimic...la ora 23.30 venea mama de la munca !
Am ajuns acasa cu prosopul infasurat pe cur,plangand de ciuda si asta nu era nimic...la ora 23.30 venea mama de la munca !
Si oare ce a urmat? ![]()
Si oare ce a urmat?![]()
Nu vrei sa stii ![]()
Mai grav este ca, in ziua de azi, copii nu mai au unde juca fotbal.Portile scolilor sunt inchise, iar maidanul este pustiu.
Asa e...Si la noi multe terenuri nu mai sunt de actualitate...Dar si pe copiii care mai au unde juca nu prea-i mai trage firea...Mai bine joaca un fotbal pe calculator...Sau stau pe net,vorbesc la mobil...Iar in weekend-uri primeaza cluburile si discotecile,miscare mai putin...
Eu am rupt turca (un joc cu 2 bete una mare una mica si trebuia sa lovesti cu batul mare batul mic )si un alt joc era cociul la care se faceu si banuti cam astea erau kocurile care le jucam fara minge,in rest da 21,patratica,obligatea la bara,atinsea cu mingea.Copilarie zic eu nu ce e azi cs-uri si alte balarii
Nu vrei sa stii![]()
Te'a batut cu furtunul, Fane ? ![]()
De aia tot ii ameninta Fane pe toti ca-i lesina in palme. E furia reprimata din copilarie...
Sa inteleg ca a ramas cu sechele dupa bataia primita.
Eu am rupt turca (un joc cu 2 bete una mare una mica si trebuia sa lovesti cu batul mare batul mic )
Si noi jucam turca,mai ales vara,cand mergeam la bunici...Era un joc destul de simplu,dar care ne entuziasma!
Jocul ala cu-n bat mare si-un bat mic nu l-am inteles niciodata.
Pe langa victoria, 21, obligatea, baraj, mai jucam patratica, se trasa un teren oarecare cu un patrat de 1/1 in mijloc. Ala care "era" sarea intr-un picior in terenul mare fugarindu-i pe ceilalti. Daca il incoltea pe vreunul ii tragea un sut la gioale sau in cur. Ala lovit trebuia a fuga repede in petratica, altfel isi lua picioare de la toti. Apoi era randul lui sa topaie intr-un picior. Daca-l manca in cur sa lase ambele picioare jos si-l lua urat de tot. Daca se prabusea nu aveai voie sa-l lovesti. Daca se prabusea intentionat isi lua cate un sut in cur de la fiecare. Alt joc era sticla frige, un fel de datea cu o sticla de plastic umpluta pe jumate cu apa. Il jucam de obicei pe plaja. Durea.
Altele, limonine, coci, pe monede de 1 sau 3 lei sau pe patratele de faianta.
Tin minte ca astea veneau in valuri. Adica tuberbanele (cornetele) tineau vreo 2, 3 saptamani, apoi ne apucam de patratica, apoi coci, apoi etc., numai fotbalul era la ordinea zilei.
Ma uit la cate grade sunt afara, si mi-am adus aminte deee: PISTOALELE CU APAAA ![]()
Eu inca mai joc fotbal cu pustii din cartier,desi am 18 ani.Nu refuz niciodata un meci,chiar daca-l joc cu pusti de 8,9..14,16 ani.Faza urata e ca n-avem unde,teren pix,jucam pe sosea si fac scandal vecinii ca facem galagie.Ne doare-n basca si continuam.
Intr-o seara iese o tanti si zice "bai,e 10 jumate." si noi "d-apoi aici nu-i bine,acolo nu-i bine,teren n-avem,in fata blocului nu va convine.Unde naiba mergem si noi ?" si am ramas acolo.
Ca tot vorbim de scoli,si la noi sunt inchise,ne scoteau astia afara cand mergeam sa jucam in curtea scolii.![]()
Fratilor,ne ducem dracu`...
Da unde joci ma?
Ma uit la cate grade sunt afara, si mi-am adus aminte deee: PISTOALELE CU APAAA![]()
Da!Noi mai foloseam cand eram mic si sticle de plastic,carora le gauream dopul,pe post de pistol cu apa! ![]()
Ma uit la cate grade sunt afara, si mi-am adus aminte deee: PISTOALELE CU APAAA
Ce pistoale cu apa, ma ? Noi aveam tenesi si pantaloni rupti in cur.
Furtunu' nu va mai place