FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Amintiri din copilarie

«12348»
MoWeed29.04.2010 20:07
Mi-e dor de acele timpuri,in care cea mai mare tragedie era reprezentat de o zi ploioasa in care eram nevoiti sa stam in casa...

Ce certuri mai ieseau cand incepea ploaia si unii vroiau sa plece acasa. Sau cand vroiau sa plece inainte sa se intunece. Vara ieseam de dimineata de la 9 afara si ma intorceam seara. Nu simteam foame, sete; numai bucuria de a juca.

Nu conta mingia, calitatea terenului, adversarii. Copii de azi nu mai joaca decat cu mingii scumpe, sa nu piste. Normal ca n-o sa joace pe orice maidan. Decat sa risti sa cazi sa te lovesti, mai bine dai un FIFA cu vecinu'

Alexandru H.29.04.2010 20:09

Ehe, alte timpuri... pana in 1989 nu am stiut ce e televizorul, intram in casa la 10 noaptea, in tipetele tuturor mamelor. Bine, si mama era buna, ca mingea care intra in gradina primarului trebuia recuperata de catre ea... doar nu era sa jucam cu cutii de conserva... :) In 1990 a fost apogeul acelor timpuri, in momentul in care am vazut campionatul mondial din Italia. Toata vara si toamna aia nu mai eram Alexandru, Andrei, Ioan, Mihai, ci Schillaci, Maradona, Zubizaretta, Brehme, Platt. Dupa aia s-a cam dus totul, ca trebuia sa incep gimnaziul, m-am mutat din orasul ala. Pacat, l-am vizitat acum 2 ani, nu mai auzi glas de copil, nu mai vezi un meci de fotbal, nu mai vezi batai cu bulgari; toti fumeaza, frecventeaza baruri si se joaca pe calculator.

ssilviu_1929.04.2010 20:12
Ce certuri mai ieseau cand incepea ploaia si unii vroiau sa plece acasa. Sau cand vroiau sa plece inainte sa se intunece. Vara ieseam de dimineata de la 9 afara si ma intorceam seara. Nu simteam foame, sete; numai bucuria de a juca.

De multe ori asteptam sa treaca ploaia si incepeam sa jucam iar.Cand ajungeam acasa eram plini de noroi din cap pana in picioare.Bataia pe care ne-o luam nu mai era asa importanta,ci bucuria pe care o simteam cand jucam fotbal.Cred ca visul oricarui copil a fost sa ajunga fotbalist.Cand eram eu mic nu era baiat sa nu joace fotbal.Acum s-au schimbat multe

Maye29.04.2010 20:17
De multe ori asteptam sa treaca ploaia si incepeam sa jucam iar.Cand ajungeam acasa eram plini de noroi din cap pana in picioare.Bataia pe care ne-o luam nu mai era asa importanta,ci bucuria pe care o simteam cand jucam fotbal.Cred ca visul oricarui copil a fost sa ajunga fotbalist.Cand eram eu mic nu era baiat sa nu joace fotbal.Acum s-au schimbat multe

Unde?Pe baraj?

*Alecs*29.04.2010 20:20

La mine se numeau La malai, 21, Respinsea.

Dar de Junior stie careva? Rupeam tenesii de dimineata pana seara la jocul asta.

Maye29.04.2010 20:23

La Junior e o limita de greutate , iar schilozii (vorba torontezului) nu au voie sa joace.

ssilviu_1929.04.2010 20:24

Cand am fost mic n-am stat in Medias.Abia din clasa a5a am mers in Medias.Jucam fotbal in Greweln.Barajul era departe.Nu aveam voie sa merg pana acolo

Maye29.04.2010 20:25
Cand am fost mic n-am stat in Medias.Abia din clasa a5a am mers in Medias.Jucam fotbal in Greweln.Barajul era departe.Nu aveam voie sa merg pana acolo

Daca iti eram parinte , nici eu nu te-as fi lasat pana la baraj la tigani.

Deci o ardeai in parc in Greweln.

*Alecs*29.04.2010 20:26
La Junior e o limita de greutate , iar schilozii (vorba torontezului) nu au voie sa joace.

Ce ma? Nu era nicio limita. Sincer nici nu stiu de ce se numea asa.

Sau cu un fel de tenesi cu crampoane, de culoare negru cu rosu

Tenesi din astia am avut si eu.

ssilviu_1929.04.2010 20:29
Daca iti eram parinte , nici eu nu te-as fi lasat pana la baraj la tigani.

Deci o ardeai in parc in Greweln.

Am stat Dupa-Zid,deci era relativ aproape Grewelnul.Mai jucam si pe Sparta ca era un teren de beton langa gazon si in parcare la Gazu

Maye29.04.2010 20:32
Ce ma? Nu era nicio limita. Sincer nici nu stiu de ce se numea asa.

Se numea asa pentru a nu juca toti piticii si rahiticii ca Toronto.

Am stat Dupa-Zid,deci era relativ aproape Grewelnul.Mai jucam si pe Sparta ca era un teren de beton langa gazon si in parcare la Gazu

Pe malul Tarnavei tinere si in fata blocului.

Le reseau pansant29.04.2010 20:49

ia spuneti mai nostalgicilor, deschidem un topic "amintiri din copilarie" la discutii libere sa vorbim despre astea? Ca asa m-a luat si pe mine un dor de cand eram pulete de nu mai stiu de mine.

La scoala aveam echipa de fotbal a clasei toti baietii ramaneam dupa ore sa jucam, partea buna era ca aproape toti eram din cartier, sau din cartierul vecin, eram toti vorbiti dinainte ce sa spunem acasa daca ne intreaba de ce am venit la 9 seara desi aveam ore pana la 5.

Scuzele gen, sa spalam clasa, am avut atelier, am fost de seriviu pe scoala, am plantat pomi, ne pregatim pentru un campionat de fotbal/baschet si am ramas sa ajutam scoala sa vopseasca terenu. Astea fiind printre cele mai soft.

In clasa a VI, in a prima saptamana era sa o belesc rau de tot, cineva imi daduse programul de la meciul Steaua-AS Roma din 1985 din CCE, si am venit cu el l-a scoala sa il arat tuturor, si la o ora eu comentam cu alti baietii in spatele clasei despre Steaua si despre fotbal si uista aia de diriga mi-a confiscat programul, si i l-a dat directorului, l-am recuperat abia dupa ce am venit cu cineva din familie la scoala. Oricum pana sa mi-l confiste am fost super show ca l-am aruncat la altul, si tot asa vreo 2 minute pana cand mi-a dat diriga un coreseu de dreapta de am zis ca imi zboara capu.

ssilviu_1929.04.2010 21:00

Continuam ce-am inceput la discutia despre Liga Campionilor

1on29.04.2010 22:22

Mute careva cu atributii ultimele postari de-acolo.

vlad30.04.2010 03:54
Dar de Junior stie careva? Rupeam tenesii de dimineata pana seara la jocul asta.

Ce lapsus am. Cum se juca Junior? Am uitat. Si cu siguranta jucam non-stop. A naibii batranete.(nu cumva se juca fara sa parezi cu mana,ci doar cu piciorul?)

Bambilici. Dar putin atipic. Faceam cate 12-14 patratele. Era un deliciu . Pana ajungea mingea prin zona undea aveai tu terenul treaceau minute bune. Erau si putine masini. Iar in fiecare scoala exista spatiu de se jucau mai m ulte meciuri de fotbal simultan. Acum au facut rahaturile alea de sali de sport.

Americuta. Se juca in 2 persoane de la o poarta la alta doar din 2 lovituri. Pe prima nu aveai voie sa o atingi.

Inter-Bayern: 3-2

red&blue_boy30.04.2010 09:40

La noi bambilici se juca doar cu 4 sau 6 patrate,pe care le faceam pe sosea...Mai ales la bunica-mea la tara jucam,ca nu treceau asa des masinile...Mai jucam tot pe sosea tenis cu piciorul,de cele mai multe ori fara fileu...Cand jucam cu fileu,format din doi tarusi si o sfoara,trebuia cineva sa stea la el,iar cand se apropia o masina scotea un tarus si-l arunca in cealalta parte!

Americanul la noi se juca doi la doi la o poarta...Cei doi care stateau in poarta n-aveau voie sa respinga in prima faza,sa atinga mingea cu mana...Iar ceilalti doi,unul statea langa bara la respins iar celalalt executa lovitura cam de la 7m,dar n-avea voie sa dea tare.Iar daca mingea era respinsa in teren,se juca precum la victorie,pana o scotea cineva afara sau marca un gol...

Le reseau pansant30.04.2010 10:35
Ce lapsus am. Cum se juca Junior? Am uitat. Si cu siguranta jucam non-stop. A naibii batranete.(nu cumva se juca fara sa parezi cu mana,ci doar cu piciorul?)

Bambilici. Dar putin atipic. Faceam cate 12-14 patratele. Era un deliciu . Pana ajungea mingea prin zona undea aveai tu terenul treaceau minute bune. Erau si putine masini. Iar in fiecare scoala exista spatiu de se jucau mai m ulte meciuri de fotbal simultan. Acum au facut rahaturile alea de sali de sport.

Americuta. Se juca in 2 persoane de la o poarta la alta doar din 2 lovituri. Pe prima nu aveai voie sa o atingi.

Inter-Bayern: 3-2

ce jocuri ciudate aveati si voi ma.

La noi baza era "malaiu" si interceptiile. Interceptiile se jucau dupa urmatorea regula: erau echipe formate din 2 oameni, ocazional cand era suprapopulatie 3. Se juca totul la o singura poarta, iar fiecare echipa avea 3 mingi, adica o echipa era cea care "juca" propiu zis ea trebuid sa marcheze, echipa cealalta trebuia sa recupereze mingea si sa o dea afara. Unul dintre componentii echipei care se apara trebuia sa stea in poarta, celalat trebuia sa recupereze mingea sau sa o respinga.

Echipa care ataca avea 3 mingi de joc, o minge era valabila pana iesea in aut de poarta sau o prindea portarul sau se inscria. Dupa cele 3 mingii echipa care s-a aparat trecea la atac, iar un jucator al primei echipe trecea in poarta.

Bayer-Inter 2-0

vlad30.04.2010 10:48

Se mai joaca Frunza? Țucalu'? Castelu'?

Aveam si ditamai maidanul pe vremurile alea. La Antena 1 Neata cu Razvan si Dani se bateau aia cu cornete.

Dar de cracane cu invizoace ,va mai amintiti?

RobYnho30.04.2010 10:51

Bai, nene, stiti ce frumos era sa dai de mancare ursilor din mana, la containere ? Senzatieee ! (Cartierul Racadau, Brasov)

Sau sa joci table pe banca din fata blocului la 12 noaptea, iar ursul sa iasa din gradina ? Sa te doara'n **** si sa arunci zarurile in continuare ? Inconstienta maxima.

Sa vii rupt de beat la 4 dimineata si sa vezi ursul cum traverseaza strada in fata ta ?

DSC201.jpg

*Alecs*30.04.2010 11:06

Americanul la noi se juca doi la doi la o poarta...Cei doi care stateau in poarta n-aveau voie sa respinga in prima faza,sa atinga mingea cu mana...Iar ceilalti doi,unul statea langa bara la respins iar celalalt executa lovitura cam de la 7m,dar n-avea voie sa dea tare.Iar daca mingea era respinsa in teren,se juca precum la victorie,pana o scotea cineva afara sau marca un gol...

Seamana cu Americanul, doar ca daca aparai cu mana se punea 1 penalty. Si daca loveai bara laterala primeai 2 penaltyuri, transversala 3 si vinclul 5. Daca se respingea mingea, se juca pana se marca sau pana ce unul din echipa care statea in poarta recupera mingea si o pasa in careu la coechipierul care ramasese in poarta.

Se juca pana la 3 sau 5 .. depinde cate echipe erau pe bara si si trebuia sa se castige la diferenta de 2 goluri.

MoWeed30.04.2010 11:12
Bai, nene, stiti ce frumos era sa dai de mancare ursilor din mana, la containere ? Senzatieee ! (Cartierul Racadau, Brasov)

Da! :))

RobYnho30.04.2010 11:13

Numa' la fotbal va statea capul cand erati feciori, nenorocitilor.

MoWeed30.04.2010 11:15

Vorbeste ala care a fost junior la CSS Brasovia

RobYnho30.04.2010 11:17
Vorbeste ala care a fost junior la CSS Brasovia

Pai imi ajungea cat bateam mingea p'acolo, pe la Predeal, Forex si Metrom.

Trebuia ceva nou. :D

MoWeed30.04.2010 11:19

Asa ca te-ai apucat de dans...pe boxe.

«12348»