Crede-ma, sunt asa dezamagit incat nu mai stiu ce sa cred. Acum ma trece asa un gand, daca adevaratul Bute e cel de aseara, daca lumea are dreptate ca nu face fata cu un boxeur de top, care cara la greu pumni?...
Eu sper sa fie si revansa, atunci ma voi lamuri mai bine si ce-a fost aseara. Sper sa accepte Bute.
Si daca ala de aseara nu a fost Bute si a fost doar un accident. E posibila si treaba asta?
Eu cred ca da. Bute e si el om. Mai greseste si el.
Acum hai sa admitem ca nici Froch nu e unul de lepadat, un neispravit. La ce presiune a fost si pe el aseara, daca pierdea am inteles ca se gandea la retragere, eu zic sa-i admiram barem curajul cu care a intrat in lupta de la inceput, s-a vazut ca vrea sa se bata.In schimb, la Lucian n-am vazut nimic din astea.
Da, omul a jucat cu cutitul la os si a dat 110%, asta e clar. El a dat 110%, Lucian nu a dat nimic, deci rezultatul e normal.
Nu te contrazic, eu nu sunt asa priceput in toate chestiile legate de box, nu pot sa spun ca e un sport care ma atrage, insa urmaresc meciurile importante, de impact, plus cele alor nostri. Eu ziceam referitor la garda, ca si Vitali lupta fara garda, cu mainile lasate, asa am vazut eu. Ca isi foloseste mult jabul, e altceva.
Ti-am explicat la ce foloseste jabul.
E greu sa stai cu mainile sus tot timpul. Va sugerez sa incercati acasa sa vedeti cat puteti sa stati cu mainile la cap, in garda.
Faceti mainile pumni, strangeti bine si apoi ridicati pumnii la nivelul tamplei. De curiozitate incercati asta si vedeti daca puteti sta asa mai mult de 5 minute.
Daca puteti, vedeti cat puteti sa stati de mult.
ziceti-mi apoi daca e usor sau nu.
E foarte greu, mai ales cand mai iei si pumni. Astea te consuma.
Daca mai pui aici si faptul ca folosesti mainile si ca sa dai, oboseala se va multiplica de cateva ori.
Unii tin garda sus tot timpul. Altii, ca Froch, care stiu ca au o barbie de fier, isi permit sa o lase jos. Mainile lor sunt astfel un pic mai fresh.
Lucian lupta cu mana stanga sus si dreapta jos. Lupta cu dreapta jos nu pentru ca sa se dea mare ci pentru a-si apara ficatul, ca el e stangaci si lupta cu garda inversa, ficatul fiindu-i astfel expus.
Naiba mai crede, ca asa se spunea ca face si cu Froch. Din ce stiu, danezul l-a batut pe englez...
Haideti sa va spun de ce am zis eu ca cei 3 mari crai nu sunt peste Bute.
1. Froch - a luat-o atat de la Kessler cat si de la Ward
Froch eun boxeur limitat, unidimensional as spune. Are doar lovitura aia din fundul gradinii. Care il ajuta mult, intr-adevar.
El duce bine loviturile si are maini grele si e agresiv rau. In rest 0 tehnica, 0 inteligenta, 0 joc de picioare, 0 precizie, etc.
Minusurile sunt mult mai multe in cazul lui.
A ajuns in top, insa, pentru ca stie sa foloseasca la maxim plusurile.
Bute este mult mai tehnic, mult mai inteligent, mult mai rapid, mult mai boxeur decat el. Bute are putere de ko si va spun ca, daca ar fi boxat cu el asa cum a boxat cu ceilalti adversari, il putea face KO.
In timp, dupa multe lovituri, englezul ar fi cazut. Dar Lucian a vrut ko-ul rapid. Cu un om cu barba de fier, e greu asta. De asta a si zis Lucian ca l-a vazut pe Froch zambind dupa ce l-a lovit.
A zambit pentru ca a simtit lovitura, a simtit cat e de puternica, a fost zguduit dar a rezistat. Dupa 8-9 reprize, oboseala si multe lovituri, un nou pumn ca ala i-ar fi stins becurile, va garantez.
Bute are un arsenal mult mai mare ca al lui Froch. Insa nu s-a folosit de el deloc. Froch insa, cu treburile alea putine pe care le stie, le-a folosit la maxim si a avut rezultat.
La agresivitatea lui, Lucian trebuia sa raspunda cu multa miscare si stat in centrul ringului.
La pumnii lui puternici dar lenti, Lucian trebuia sa raspunda cu eschive si contre rapide. Am zis rapide, nu puternice. Nu trebuia sa caute KO-ul. Trebuia sa loveasca pentru a puncta. Lucian e tehnic, are precizie. In cel mai rau caz ar fi castigat meciul la decizie.
Miscare, jab si contre - asta trebuia sa faca Lucian.
2. Ward - i-a batut pe Kessler si Froch
Ward e tehnic, mai tehnic ca ceilalti doi, duce bine, are experienta. Este din multe puncte de vedere ca Lucian. Un singur lucru ii lipseste: puterea de a face KO.
Aici e Lucian peste el. Aici si la capitolul viteza. In rest cred ca sunt ambii la fel.
3. Kessler - a luat-o de la Ward, l-a batut pe Froch.
Pe Kessler l-am vazut mult timp cel mai bun dintre cei 3. Cred insa ca s-a muiat si nu mai e boxeurul de odinioara. Dintre toti, el e singurul care chiar poate spune ca s-a batut cu grei. Ma refer aici la Joe Calzaghe, care l-a si batut pe danez.
Asta se apropie de ceea ce inseamna a fi boxeur complet. Ca le stie pe toate foarte bine.
Parerea mea insa e ca accidentarile l-au muiat bine de tot si ca acum nu prea il mai trage inima sa boxeze.
Din punctul meu de vedere e la acelasi nivel cu Bute. Avantajul pe care il are Lucian in fata lui e faptul ca e stangaci. E foarte greu sa lupti cu stangacii.
Calzaghe era stangaci si l-a batut pe kessler. As fi curios sa aflu daca a mai luptat cu alti stangaci.
Repet inca o data parerea mea despre Kessler: NU MAI VREA MECIURI TARI. Cred ca se gandeste la retragere.
Recent am inteles ca a si urcat in categorie si ca acum lupta la semigrea.
Astea pot fi semne ca incearca sa se cam lase. E doar o parere, nu trebuie sa fie lege.