Hai sa nu o dam cu blaturi si meciuri aruncate, ca nu cred ca e asa. Sunt o mie de lucruri care se pot intampla intr-un meci de box care sa iti dea peste cap tot planul, toata tactica stabilita inainte de meci.
Daca Froch l-a prins pe Lucian cu o lovitura puternica chiar la inceput, e posibil ca minutul ala de pauza sa nu fi fost destul pentru a-si reveni.
Boxul e un sport foarte solicitant. Dupa cum am mai zis, te consuma enorm. Nu doar pumnii primiti ci si pumnii pe care ii dai tu pe langa. Cred ca Lucian s-a speriat cand a vazut ca l-a prins pe Froch de cateva ori cu lovituri puternice atat la corp cat si la fata iar acesta nu a dat nici un semn cum ca ar fi lovit.
Adaugati la sentimentul asta de neputinta durerea pe care probabil ca o simtea el in urma loviturilor lui Froch si oboseala si avem deja reteta perfecta pentru ca un sportiv sa-si piarda calmul. De aici s-a ajuns foarte repede la KO.
Lucian trebuia sa se miste mult, sa stea in centrul ringului, sa il tina la distanta pe Froch si sa loveasca pe contre. Te misti, eviti, lovesti. Asta trebuia sa faca. Dupa cateva reprize englezul ar fi fost obosit si atunci pumnii lui Lucian ar fi contat mai mult. Insa el a vrut sa il faca KO rapid. A vazut ca nu poate, s-a speriat, a pierdut. Nu a luptat cu cap. Asta cred eu. Nu blaturi sau meciuri vandute.
Despre Doroftei... pacat ca s-a murdarit acum la batranete. Caracterul lui nu ii face cinste si demonstreaza ca e un om mic si invidios. E pacat pentru el. Bute, si sa fie un sportiv inferior lui, a fost colegul sau. S-au antrenat impreuna, au fost prieteni. Macar pentru asta ar trebui Doroftei sa taca. Dar doar pentru ca ai fost un mare sportiv nu inseamna ca esti un barbat sau un om adevarat.
Acum inteleg de ce s-a si dus Doroftei sa faca emisiuni la Pro TV. Asta e felul lui de a fi. Nu o sa-l schimbe nimeni.
Cand el s-a facut de rusine la cantar, toata lumea a fost alaturi de el. Nu a invatat nimic din asta. Minusuri doar pentru el.
Cat despre hateri, astia abia au asteptat sa piarda Lucian. Daca nu pierdea acum si pierdea peste 5 ani, ziceau atunci ca e slab. Deci nu are rost sa ne pierdem vremea cu ei.
Multi din cei care vorbesc, vorbesc din auzite. Bag mana in foc ca 99% din cei care jubileaza acum au urmarit aseara primul meci al lui Froch. Asta daca intr-adevar au urmarit meciul. Ca se poate sa fi dormit si sa fi citit ziarele dimineata. Asadar oameni care nu conteaza.
Performanta lui Lucian ramane. A castigat o centura, si-a aparat-o de 9 ori. E inca tanar, poate sa mai castige multe meciuri de acum inainte.
In sport nu poti doar sa castigi. Mai si pierzi. Au pierdut oameni ca Ali si Tyson, nu e tragedie ca a pierdut Bute. Dupa meciul asta Lucian se poate ridica mai puternic.