Sub semnatura lui Michael Woods de la ESPN, sunt expuse 5 motive pentru care meciul dintre Bute si Johnson nu a fost unul spectaculos.
1. Inca nu stim dacă Bute e atat de bun pe cat o arata cifrele
A castigat titlul dupa ce l-a invins pe Alejandro Berrio, si apoi si l-a aparat impotriva lui William Joppy, Librado Andrade, Fulgencio Zuniga, Edison Miranda, Jesse Brinkley, Brian Magee si Jean-Paul Mendy, pana la Glen Johnson. Nu se poate spune ca este un star pană nu il va intalni pe Andre Ward, cel care va lupta cu Carl Froch pe 17 decembrie.
2. Sa fim prieteni, nu trebuie sa luptam
Bute si Johnson se cunosc din anul 2009, cand s-au imprietenit in timpul antrenamentelor pentru alte lupte. Daca vreau sa ma duc la o lupta si aflu ca cei doi sunt prieteni, nu ma mai duc. Credeti ca Bute ar fi lovit intr-un ritm mai rapid si ar fi incercat sa-l termine pe sportivul in varsta de 42 de ani daca nu erau prieteni? Eu cred ca da, mai spune Michael Woods.
3. La naiba cu Vegas, toate luptele sa fie de acum in Canada
Natiunea asta e indragostita de lupte. Se simte energia de langa ring la fiecare lupta. Bute, Jean Pascal - trebuie sa aiba mereu avantajul terenului propriu, sa simta fanii alaturi. Deci, sa se joace toate meciurile in Canada, si poate unul, doua meciuri pe an, la Madison Square Garden...
4. Sa vorbim si despre Cote
Nu am fost pregatit sa scriu si despre meciul Pier-Olivier Cote - Jorge Teron. Dupa ce am vazut insa KO-ul lui Cote cu Teron inaintea luptei lui Bute, cred ca o sa fiu mai atent mai degraba la acest luptator.
5. Seamana Bute cu un luptator de matineu? Nu mai folositi cuvantul asta!
Lucian Bute a fost descris ca fiind un luptator de "matineu". Sincer, ce inseamnă cuvantul asta? Niciun om care are sub 40 de ani nu va intelege aceasta expresie.
Continui sa nu am incredere in valoarea lui pana la proba contrarie. Adica un meci in afara Canadei, eventual pentru unificarea centurilor.