Ar trebui sa incercam sa intelegem ca boxul profesionist nu mai este de mult doar un sport,sunt fel si fel de interese in joc,multe pe care n-avem cum noi sa le stim.Asa,ramai la boxul amator si te bati la un campionat mondial sau european cu cei mai buni.Nu depinde de Bute cu cine se bate.Eu nu cred ca el a refuzat sau ar refuza o lupta cu cei mai buni din categorie.Parca la alte categorii,versiuni sunt campioni doar cei care au batut pe toata lumea,pe cei mai buni.
Ok,hai sa zicem ca e asa,ca Bute s-a batut doar cu adversari slabi,ca a refuzat sa lupte cu mai stiu eu cine.Dar,pana la urma e un roman de-al nostru,care nu ne-a facut de ras,ne-a facut cinste chiar,iar pentru asta ar trebui sa fim mai temperati.Cati campioni mai avem noi in sportul asta amarat de la noi?Bine ca e apreciat de straini,iar noi stim doar sa cautam nod in papura.Bine ca merita mai mult respect unii cocalari din fotbal...
Si sa spunem ca se bate acum cu un adversar tare,din "super six" si pierde,gata,hai sa sarim pe Bute,hai sa-i dam in cap,ca e slab.Ganditi-va,e o performanta si sa ajungi sa te bati pentru o centura mondiala.Cati boxeri ajung sa se lupta cu titlul pe masa?Aia inseamna ca toti sunt panarame?...
Doroftei a avut momentul sau,acum ar fi fair din partea lui sa isi vada de treaba,nu e frumos ca tot il ataca pe Bute.Inseamna ca Bute nu e chiar asa slab,doar nu esti invidios pe cineva slab...
Nici nu e corect sa facem o comparatie sportiva intre ei,sa ne bucuram si pentru unul,si pentru celalalt.Cat m-am enervat cand am vazut meciul lui Doroftei cu Spadafora,cand n-a primit decizia...Dar ca persoana,ca om,Bute e mult peste.
Ce bine ca Ali,Tyson,Lewis,Bowe,De la Hoya sau mai stiu eu cine nu sunt romani,ca sigur le-am fi gasit o hiba si lor...