FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Hip Hop

«15960616263115»
rezistenta_ultras10.02.2011 00:32

Primul mixtape semnat Cabron.suna intr-un mare fel,mai ales dupa min 1.30...

Mihai10.02.2011 01:08
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/a35rNEBNiO4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vreau si eu o parere despre videoclipul asta in special (dar si in general despre muzica comerciala americana de acum).

Dupa ce vad cateva opinii mi-o exprim si eu pe a mea.

M-am uitat la clip fara sunet, dar imi pare un fenomen similar cu manelizarea de la noi, cu negrii in loc de tigani.

De fapt, ca sa fim sinceri, la noi se aplica fix acelasi model din america. Obiecte luxoase, femei mai mult dezbracate langa niste indivizi cu aspect de interlopi, sub privirile admirative ale unor pusti din cartiere sarace.

Mesajul e simplu si e transmis unui anumit nivel de oameni, generic numiti de noi drept "oi". Ca sa fii respectat in societate trebuie sa faci bani, nu conteaza cum, iar masinile, femeile frumoase dar si "dusmanii" vor aparea instantaneu in viata ta.

E evident ca asemenea tiganilor, nu negri astia sunt de vina. Ei sunt doar o masa de manevra folosita pentru a indobitoci si tine sub control masele majoritare din ce in ce mai sarace. Povestile de tip "american dream" ale acestor cantareti/personaje vor atrage tinerii lipsiti de posibilitatile reale de a se educa si deci de a se ridica atat cultural cat si material.

Astfel, facand precum "idolii" lor vor ajunge sa intre in conflict cu autoritatea, de fapt reprezentantii celor bogati, cei care au banii si puterea in stat. Iar astia din urma au nevoie de prosti si saraci pentru a fi siguri ca din ei vor iesi raufacatori, prezentati apoi drept "bad boys" care atenteaza la viata tihnita a americanului de rand.

Din pacate pentru americani, acest scenariu nu va functiona in Romania, pentru ca noi nu avem constiinta incarcata despre nedreptatile pe care le-am fi facut tiganilor. Nu noi i-am adus aici( spre diferenta de ei si negri) si avem o lunga traditie, practic de sange, care ne obliga sa-i respingem.

Succesul lor de-acum e doar partial si superficial.Va veni si replica noastra

Le reseau pansant10.02.2011 07:54
Din pacate pentru americani, acest scenariu nu va functiona in Romania, pentru ca noi nu avem constiinta incarcata despre nedreptatile pe care le-am fi facut tiganilor. Nu noi i-am adus aici( spre diferenta de ei si negri) si avem o lunga traditie, practic de sange, care ne obliga sa-i respingem.

Succesul lor de-acum e doar partial si superficial.Va veni si replica noastra

Cat imi doresc sa se intample asta in Romania cat mai curand, chiar de azi, sa vad ca moda asta infecta a "culturii" de cartier sa dispara cat mai repde cu tot ce a nascut ea: violenta verbala, virtutea de a fi golan/vagabond/infractor/puscarias, faptul ca trebuie sa fii smecher, sa te pisi pe politie si legi tu doar trebuie sa faci bani, protestul incontinuu despre orice lucru, si faptul ca tu esti in permanenta "persecutat si urmarit" de politie/alte organe ale statului, ca viata in cartier e grea.

Cum arata tanarul roman astazi este in mare parte influentat si de terminatii astia care au servit drept model pentru alti labili psihic.

puyol10.02.2011 08:13

Mie unul imi place piesa, atat vocile celor doi cat si instrumentalul. Engleza mea nu e chiar atat de buna, dar nu am avut niciun moment senzatia ca vorbesc de lux, ca ce smecheri is ei si ce fraieri sunt dusmanii lor. Videoclipul nu e pe gustul meu, nici mie nu imi place sa vad lux prin clipuri... DAR, in niciun caz tendinta muzicii "comerciale" nu tinde spre manelizarea de la noi. Ce vreau sa spun e ca manelele ar trebui sa fie displacute datorita sperficialitatii atat de specifice, atat cand vine vorba de clipuri, versuri, negative. Ori, ca sa faci un clip precum ala de mai sus, versurile si negativele alea... apoi oamenii aia au muncit la ele.

Cat despre influenta acestor clipuri asupra societatii, eu nu cred ca e asa de mare. Daca un tip ajunge delicvent, mi-e greu sa cred ca ajunge datorita faptului ca aspira la niste bogatii pe care le-a vazut intr-un clip. :)

pcsbb10.02.2011 08:41
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/a35rNEBNiO4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vreau si eu o parere despre videoclipul asta in special (dar si in general despre muzica comerciala americana de acum).

Dupa ce vad cateva opinii mi-o exprim si eu pe a mea.

Mai lipsea behaiala gen Guta si era complet. Nu mai are lumea probleme, nu mai moare de foame, nu mai e asuprita, acu cantam de masini si de femei. Traiasca manelele americane!! :bananadance:

ebonyc10.02.2011 09:03

Rick Ross asta e un fel de Jiji - Maybach?! Music, laude de cati bani are samd. O singura piesa imi place de la el,dar mai mult pentru instrumental si pentru dinamica piesei.

Si se vede din poza ca e cam la fel ca burtosii de la noi.

Robert Aeroth10.02.2011 09:54

Pentru LRP :D

RaMs3s10.02.2011 11:38

Ba eu nu va inteleg !

Nu ne place rapu asta " de golani " , ca invata copii la prostii , si din el o sa iasa viitorii puscariasi

Noua ne palce rapul cult , cu versuri de pot fi intelese doar cu o anumita cultura !?

Si eu sa zicem ca am 15 ani , nu am voie sa ascult sisu ca....e un drogat?Hai sa ascult numai X si Y ca aia fac rap inteligent ?

Din ce stiu eu...rapul e muzica de cartier ! muizca ce nu e pentru toti , muzica pentru cei ce au trait si traiesc intr-un anume fel ! Sunt diverse genuri de rap , cedryk canta altceva fata de sisu , si dragonu canta altceva fata de tatae , DAR rap fac toti .

Acum...poate oi fi eu nebun , sau "oaie "

Asta am voie sa ascult , sau o sa devin un delicvent ?

Daniel-Ionut10.02.2011 11:39

"...imi da si mie Puma haine de pomana"

Mi se pare mie sau se refera la Puya si Connect-r aici? :D

Ronnie10.02.2011 11:50

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/8Nt0llm8dFc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

E un atac clar la Okapi acest mixtape.

Daca mori , imi da si mie Puma haine de pomana?

Cand ai nasul pe sus eu iti torn venin Esti ANONIM acolo de unde eu vin.

"si cand o dau, o dau bine si decisiva

Pentru orice adunare ce se-anunta AGRESIVA"

Dragos_G10.02.2011 13:08

@Cabron :))) a folosit beat-ul de la A Milli de la lil wayne :)) dar e tare.

@muzica comerciala americana: astfel de melodii sunt bune de ascultat ca sa te mai destinzi. Legat de lirica si videoclipuri, o sa le iau apararea. Se vede la inceput care e mesajul. Toti au fost saraci cand erau mici si tot timpul au avut un vis: sa faca bani. Si au facut, multi chiar. Asta e doar meritul lor. Acum imbina utilul cu placutul. Fac muzica prin care se lauda si culmea, asta le aduce tot mai multi bani.

Bogdan10.02.2011 13:37

Cabron nu era ala de daduse cu masina peste una beat?

Ronnie10.02.2011 13:39

Ala am impresia ca era Shobby. Tot un tovaras de-al lui, ceva de genul..

Dragos_G10.02.2011 14:05

Cabron si Shoby au fost Codu' Penal. Shoby a omorat o femeie insarcinata, dar nu stiu cat a luat. Chiar sunt curios.

rezistenta_ultras10.02.2011 14:16
"...imi da si mie Puma haine de pomana"

Mi se pare mie sau se refera la Puya si Connect-r aici? :D

cred ca mai degraba la guess who e trimisa sageata ...

nu inteleg atacul asta la okapi,mai intai cheloo,acum cabron...cred ca a deranjat succesul lor din ultimul timp...

Shobby a pledat vinovat si a luat 7 ani din ce citisem ultima oara.

psr10.02.2011 14:32
nu inteleg atacul asta la okapi,mai intai cheloo,acum cabron...cred ca a deranjat succesul lor din

Si inaintea lui cheloo a mai fost si Baboi(ex Verbal) pe piesa Efectul banului.

pcsbb10.02.2011 15:33
cred ca mai degraba la guess who e trimisa sageata ...

nu inteleg atacul asta la okapi,mai intai cheloo,acum cabron...cred ca a deranjat succesul lor din ultimul timp...

Shobby a pledat vinovat si a luat 7 ani din ce citisem ultima oara.

Motivatia oficiala a acestor atacuri ar fi ca Gwess who, Spike sau Grasu ca au dat-o prea soft. :confused:

Ronnie10.02.2011 15:36

Grasu s-a cocalarizat foarte mult in ultima vreme, dar Guess Who, Spike sau Maximilian nu-mi par deloc soft/comerciali/plm.

Si oricum prin aceste atacuri nu-ti demonstrezi decat frustrarea. Fiecare e liber sa faca ce vrea.

Dragos_G10.02.2011 21:23

Lasa ma sa fie si la noi agitatie in muzica :D Sunt curios daca o sa raspunda vreodata cei de la Okapi. Mai ales dupa atacul lui Cheloo.

pytycrys10.02.2011 21:28

Mie Cabron asta mi se pare slab, da' slab rau ,rau de tot. Adica nu stiu, are asa un stil care mi se pare defect.

Si nu-mi sariti in cap , e opinia mea, dar mi se pare cam "soft". Mai soft decat cei enumerati mai sus.

psr10.02.2011 22:40
AG10.02.2011 23:42

cheloo a avut recent un conflict cu spike si guess, in care ii acuza k il privesc de sus si plini de ei, asta dupa ce el i-a pus pe scena si i-a bagat in studio, i-a crescut practic.. iar grasu la varsta lui se prosteste cu pustanii astia.. probabil d-asta cei batrani i-au luat la tinta.. lipsa de respect pentru scoala veche!

vorba aia, nu musca mana care te-a hranit

Ronnie11.02.2011 10:50

De albumul lui Junky sau Maximilian se mai aude ceva?

razvan2811.02.2011 18:50
cheloo a avut recent un conflict cu spike si guess, in care ii acuza k il privesc de sus si plini de ei, asta dupa ce el i-a pus pe scena si i-a bagat in studio, i-a crescut practic.. iar grasu la varsta lui se prosteste cu pustanii astia.. probabil d-asta cei batrani i-au luat la tinta.. lipsa de respect pentru scoala veche!

vorba aia, nu musca mana care te-a hranit

Adevarat , si Spike si Guess Who au fost lansati de catre Parazitii , dar tot succesul asta mare care il au il au din ultimii 3 ani asa.Parazitii doar i-au lansat nu au contribuit la succesul lor cu nimic , dar orice ar fi nu ar trebui sa ii priveasca de sus sau alte cacaturi pt ca intr-un fel datorita Parazitii sunt pe scena acum.

AG11.02.2011 19:13

daca nu era 20 cm, nu cred k am mai fi auzit azi de ei !

«15960616263115»