Pai asta e una din problemele celor care asculta hip-hop, mai ales cel facut de Cedrea. Pai ca sa intelegi ce zice Cedrea trebuie sa ai anumite cunostinte: cine invarte lumea, cum se fac magariile pe plan mondial, cine sunt oamenii din umbra, masoni, sionisti, etc. De asta am si intrebat la un momendat aici daca cei care-l asculta pe Cedrea sau melodiile celor de la CTC cu acelasi mesaj, inteleg ceva.
Pai Cedrea incearca sa deschida ochii la lume, "canta"despre masoni, despre cip-uri care ne sunt pregatite de ani de zile pentru a fi implantate in fiecare om, corporatii care acapareaza tot (vezi si tara noastra), etc, bani facuti din razboi creat de papusarii mondiali; si aici intervine problema.....toti dau din cap...dar ma intreb cati stiu, cati inteleg ce vrea sa zica Cedrea? Respect pentru el ca incearca sa faca ceva, pana intr-o zi cand o sa-si bage picioarele.
Se spune ca Mafia sun taticii hip-hopului? Pai si ce au adus ei prin hip hop??? Injuratura pe muzica???? Care era mesajul: baietii dupa blocuri, sa-i sparg pe dusmani,bani si ce tare sunt? Care baieti de dupa blocuri ascultatu hip hop?????
Chiar astazi am reascultat o melodie a lui Rappy (Ganduri de dimineata parca) in care omul o spune pe sleau, redau doar mesajul: "ce atat hip hop pentru bagabonti cand astia nu se regasesc in hip hop, lasati-o mai moale fratilor cu vrajeala asta"????
Pai si acum stau si ma gandesc la cine era pe "strada" prin Galati (cel putin in zona unde am crescut eu), si ce ascultau respectivii, iar hip-hopul nu era in preferintele lor.
Eu is adeptul hip-hopului facut de Cedrea, Raku, CTC (creatia lor veche). Problema cea mare pentru Cedrea, e ca romanilor din ziua de astazi, mai ales tinerilor, le lipseste informatia care i-ar face sa realzieze ce incearca sa spuna. Sper ca macar unii sa fie curiosi sa caute sa descopere ce vrea omul sa spuna.
Eu am trait ce am spus mai sus pe pielea mea. Ascultam Zale din 2005 dar deabia in 2008 am inteles cu adevarat ce vor sa spuna, care era esenta mesajului: auzeam de NKVD, de "ne-am vandut istoria pe monezi (mesar redat aproximativ)", "ne-am vandut istoria sa intram in nato" etc. Deabia dupa ce am inceput sa citesc ce masa au facut nkvd-ul la noi tara, cine erau, la ce momente istorice faceau referire (cum ne-au vandut constantinescu si ai lui Bucovina de Nord, Basarabia, Tinutul Hertei, Sudul Basarabiei pentru a intra in cacatul de nato in 96 cand eu aveam 14 ani), etc. deabia atunci am inteles ce vor sa zica. Dupa asta, cand ascultam imi venea sa mor de nervi, imi batea inima la maxim.
Alta monstra de hip-hop care poate trece pe langa tine ca trenul in gara, sau in cel mai rau caz sa spui: ce bine o dau Cedrea si Deliric, si cam atat, e Istorii secrete: http://www.youtube.com/watch?v=Zx2jSPJbjgY