FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Hip Hop

«15657585960115»
Dragos_G24.01.2011 19:06

Scoala veche:

singura piesa cu tot Inspektoratul in efectiv. Ii veti auzi pe: Inspektoru, K-Gula, Maniak (ex Klansmen) (toti 3 LIRIC), Tubbe, Beck si Horse (toti 3 formau BRG), Pentax (Soviet), Bulldogu si Connect-R (ambii de la Giganzii), Michelle si Sfantu (pe atunci Soto Inteso) si nu in ultimul rand Brugner. Piesa produsa de Brugner si Inspektoru.

Ronnie27.01.2011 07:14

Obositul de Doc, pielea puIii sau ceea ce Robert A. nu da 2 bani, ca nu-l are pe Salam pe fundal: http://facemrecords.ro/blog/2011/01/ianuar...le-3-ale-lunii/

razvan2828.01.2011 19:42

Ultima melodie de la Eminem....

http://www.youtube.com/watch?v=_GMrUPMNBXg

Nyghty29.01.2011 11:25

A doua bucata a lunii marca Doc. Mult mai buna decat prima, dupa parerea mea :D

Ronnie29.01.2011 11:50

Muuult mai buna. Si prima a fost excelenta.

Ronnie31.01.2011 07:43
Nyghty31.01.2011 12:16

Si-acum asteptam ceaiul :) Poate iese si Neah in curand...

On: Unu' din remixurile de la concursul Zeppelin..

greenyes31.01.2011 14:57

Care e diferenta intre mesajul manelistilor in majoritatea melodiilor si melodia de mai jos? Multi au spus ca rapul american s-a cocalarit; care e diferenta intre ce fac ai nostri in clipul de mai jos si ce fac aia de culoare cu lanturi la gat de 3 kilograme la fel ca tiganii???

Poate imi scapa mie ceva. In fine.....

RaMs3s31.01.2011 15:41

Da , hai sa cantam numai despre droguri si batai si clipuri cat mai "dubioase" , daca se poate cu prim-planul celui ce canta . Si hai sa mai bagam si niste rime fara sens , ca muzica asta nu e inteleasa de oricine

Acum serios...melodia 10 , clipul 10 , bagaboantele din clip 10 + ! :D

Maye31.01.2011 15:47

Scarboasa melodie.

Scarbos clip.

Ronnie31.01.2011 15:51
Care e diferenta intre mesajul manelistilor in majoritatea melodiilor si melodia de mai jos? Multi au spus ca rapul american s-a cocalarit; care e diferenta intre ce fac ai nostri in clipul de mai jos si ce fac aia de culoare cu lanturi la gat de 3 kilograme la fel ca tiganii???

Poate imi scapa mie ceva. In fine.....

Na, melodia este mai comerciala si facuta mai multe pentru publicul larg. Daca nu ma insel a fost una dintre piesele care au promovat cel mai mult albumul lui Sisu, album care fie vorba-ntre noi a cam fost cel mai bun album din 2009.

Daca esti atent si studiezi versurile ai sa observi ca nu sunt chiar asa de "cocalarite". Versurile nu sunt deloc departe de realitatea de astazi :) Modul in care sunt redate le cam scade din valoare.

Daniel-Ionut31.01.2011 15:56

Ce a patit ala care se stramba pe refren la "ai vrea sa aaai", e traumatizat de mic sau asa ii cere regizorul? :huh:

Dragos_G31.01.2011 17:06

Mie mi-a mai venit mintea la cap. Acum incep sa ii inteleg pe cei care fac comercial. Daca nu imi place, nu ascult. Oricum nu poti sa asculti tot timpul numai underground ca innebunesti.

Connecter explica acum ceva timp la Urban Groove de ce a ales sa plece de la RACLA si apoi s-a apucat de comercial; zicea ca in concerte era foarte bine, doar ca lumea nu prea intelegea nimic din concursul de flow dintre el si Rimaru. Iar acum omul e plin de bani acum.

Puya s-a cam dat la cur cu ce face acum. Dar 10 ani de muzica pentru 'borfasi' i-au cam ajuns. Cum zicea si Sisu, face bani din muzica pe care o asculta tocmai cei la care se refera el.

@Daniel, Rashid probabil isi joaca rolul in videoclip. Si eu am fost dezgustat cand am vazut prima data. Oricum la CIA e altceva, sau era.

greenyes31.01.2011 18:48

Pai asta e una din problemele celor care asculta hip-hop, mai ales cel facut de Cedrea. Pai ca sa intelegi ce zice Cedrea trebuie sa ai anumite cunostinte: cine invarte lumea, cum se fac magariile pe plan mondial, cine sunt oamenii din umbra, masoni, sionisti, etc. De asta am si intrebat la un momendat aici daca cei care-l asculta pe Cedrea sau melodiile celor de la CTC cu acelasi mesaj, inteleg ceva.

Pai Cedrea incearca sa deschida ochii la lume, "canta"despre masoni, despre cip-uri care ne sunt pregatite de ani de zile pentru a fi implantate in fiecare om, corporatii care acapareaza tot (vezi si tara noastra), etc, bani facuti din razboi creat de papusarii mondiali; si aici intervine problema.....toti dau din cap...dar ma intreb cati stiu, cati inteleg ce vrea sa zica Cedrea? Respect pentru el ca incearca sa faca ceva, pana intr-o zi cand o sa-si bage picioarele.

Se spune ca Mafia sun taticii hip-hopului? Pai si ce au adus ei prin hip hop??? Injuratura pe muzica???? Care era mesajul: baietii dupa blocuri, sa-i sparg pe dusmani,bani si ce tare sunt? Care baieti de dupa blocuri ascultatu hip hop?????

Chiar astazi am reascultat o melodie a lui Rappy (Ganduri de dimineata parca) in care omul o spune pe sleau, redau doar mesajul: "ce atat hip hop pentru bagabonti cand astia nu se regasesc in hip hop, lasati-o mai moale fratilor cu vrajeala asta"????

Pai si acum stau si ma gandesc la cine era pe "strada" prin Galati (cel putin in zona unde am crescut eu), si ce ascultau respectivii, iar hip-hopul nu era in preferintele lor.

Eu is adeptul hip-hopului facut de Cedrea, Raku, CTC (creatia lor veche). Problema cea mare pentru Cedrea, e ca romanilor din ziua de astazi, mai ales tinerilor, le lipseste informatia care i-ar face sa realzieze ce incearca sa spuna. Sper ca macar unii sa fie curiosi sa caute sa descopere ce vrea omul sa spuna.

Eu am trait ce am spus mai sus pe pielea mea. Ascultam Zale din 2005 dar deabia in 2008 am inteles cu adevarat ce vor sa spuna, care era esenta mesajului: auzeam de NKVD, de "ne-am vandut istoria pe monezi (mesar redat aproximativ)", "ne-am vandut istoria sa intram in nato" etc. Deabia dupa ce am inceput sa citesc ce masa au facut nkvd-ul la noi tara, cine erau, la ce momente istorice faceau referire (cum ne-au vandut constantinescu si ai lui Bucovina de Nord, Basarabia, Tinutul Hertei, Sudul Basarabiei pentru a intra in cacatul de nato in 96 cand eu aveam 14 ani), etc. deabia atunci am inteles ce vor sa zica. Dupa asta, cand ascultam imi venea sa mor de nervi, imi batea inima la maxim.

Alta monstra de hip-hop care poate trece pe langa tine ca trenul in gara, sau in cel mai rau caz sa spui: ce bine o dau Cedrea si Deliric, si cam atat, e Istorii secrete: http://www.youtube.com/watch?v=Zx2jSPJbjgY

Ronnie31.01.2011 18:54
Se spune ca Mafia sun taticii hip-hopului? Pai si ce au adus ei prin hip hop??? Injuratura pe muzica???? Care era mesajul: baietii dupa blocuri, sa-i sparg pe dusmani,bani si ce tare sunt? Care baieti de dupa blocuri ascultatu hip hop?????

Faptul ca au doua, trei melodii in care se dau baieti duri si spun ca au puIa mare nu inseamna ca sunt praf. BUG Mafia are zeci de melodii cu mesaje.

greenyes31.01.2011 18:55

http://www.youtube.com/watch?v=Zx2jSPJbjgY

Am activat optiunea cu HTML, dar tot degeaba, nu reusesc sa inserez ce doresc eu, imi apare doar linkul :), mama masii.

Ronnie31.01.2011 19:12

Sub clipul de pe youtube ai o casuta "Cod de incorporat". Click acolo, apoi copiezi tot linkul acela mare, il pui intr-un post, activezi HTML si ar trebui sa mearga.

ebonyc31.01.2011 20:29
Nu stiu daca a mai fost pus clipul:

Bani Gheata feat Young Noble (The Outlawz) - Traficant Legal (win some lose some)

Holly shit! Cum o fi ajuns "Cash" sa faca piesa cu unul din Outlawz> Interesant oricum.

ebonyc31.01.2011 20:36
Faptul ca au doua, trei melodii in care se dau baieti duri si spun ca au puIa mare nu inseamna ca sunt praf. BUG Mafia are zeci de melodii cu mesaje.

Pai e mai usor sa asculti 2-3 melodii, nici alea pana la capat si sa sari sa cataloghezi. In schimb "parlitul" asta de Doc iar scoate el piese. In loc sa-i lase in pace pe astia care nu-l sufera , ii tot chinuie. Un bagabont domne, un bagabont! :ce_oameni:

Maye31.01.2011 20:37

Melodia pusa de greeneyes :)

puyol31.01.2011 21:09

daca pe B.U.G. Mafia ii caracterizezi ca fiind "cei care au pus injuraturile in muzica", ce mai poti sa zici de Ice Cube sau Eazy, Cypress Hill sau NWA si multi, multi altii?

greenyes31.01.2011 22:12
daca pe B.U.G. Mafia ii caracterizezi ca fiind "cei care au pus injuraturile in muzica", ce mai poti sa zici de Ice Cube sau Eazy, Cypress Hill sau NWA si multi, multi altii?

Nu m-am exprimat eu corect. Nu in muzica, dar sigur un hip-hop-ul romanesc. Nu poti nega ca toata pustimea de atunci era data pe spate de limbajul "liber". Eu eram in clasa a 6 7 a cand au aparut si toti de varsta mea erau dati pe spate de cum baietii de la Mafia au avut tupeul sa-si bage si scoate. Devenise o virtute sa injuri! Oi trai eu dupa alte coordonate!

Si legat de inceputul hip hop-ului la noi. In acelasi timp cu Mafia erau si baietii de la Getodacii si Racla a caror melodii erau caracterizate in primul rand DE RIME DESTEPTE nu de injuraturi si mesaje pentru care nu-ti trebuia prea multa carte sa le intelegi. Dar intr-un fel sau altul Mafia a avut castig de cauza. Cate melodii nu au scos astia de la Mafia in care ii porcaiau ba pe Rimaru, ba chiar si pe cei de la La Famialia, si care o mai fi fost.

Dar explicatia cea mai buna a fost data de Connecter: la rime destepte nici o reactie din partea celor care veneau la concerte, la injuraturi ......erai tata lor. Cred ca aici e toata explicatia.

Am putea spune ca injuraturile au prins la public, dar e aceeasi problema ca si in cazul ziarelor de sport de la noi care au acceasi explicatie tampita: daca asta cere publicul??? In pelea mea, ati dat altceva publicului???? Daca mananci numai rahat ajungi intr-o zi sa spui ca-ti place. Asta am citit-o cu ani buni in urma in Prosport care atunci era ziar de sport condus de alde Ioanitoaia si restul, dovada ca astia arunca cu laturi in noi pentru ca asa le dicteaza interesele.

Eu unul is fan Raku, Cedrea, CTC. Ce transmit ei prin melodiile lor imi merge mie la inima si direct in minte!

Mersi Maye :), mersie Ronnie pentru explicatie!

Alt exemplu de hip-hop care imi place mie, si genul de mesaj transmis:

Nyghty31.01.2011 22:12

Ronnie, mai ramane mult sondajul cu cel mai bun album pe 2010? :D

Poti face cel mai asteptat pe 2011 sau cate un sondaj pe saptamana in care sa se voteze cea mai buna melodie de pe un album?

Cum ar arata un sondaj de tipul "Ce preferi: Hades Records sau Facem Records?". Eu unul n-as sti ce sa aleg.

Referitor la tipul de melodii spune de greenyes,inca una de la Cedry2k:

pcsbb01.02.2011 08:50

Varianta mea, la Cedry2k ft. Deliric1 - Istorii secrete cu versuri. :thumbsup:

http://www.youtube.com/watch?v=2ju3RRfcN1E

Ronnie01.02.2011 09:15

@Nyghty

Pot face ce sondaje vreti voi, pe mine nu ma deranjeaza. Nu stiu exact toate albmuele care vor aparea in 2011. Daca le scrii aici pe voi face imediat alt sondaj.

Referitor la Hades si Facem, cred ca mai sunt si alte case de discuri la fel de importante precum Sociopat, Okapi care se ocupa de hip-hop. Daca nu ma insel si cei de la Mafia si-au facut.

«15657585960115»