Da' de unde sa stiu eu ma astea?! Nu-l am pe Cheloo in top 5 la friends si nici nu ne telefonam zilnic.
Da' de unde sa stiu eu ma astea?! Nu-l am pe Cheloo in top 5 la friends si nici nu ne telefonam zilnic.
Pai daca toti baga download, filelist, isohunt, pula mea la greu, baietii de unde dracu' sa castige bani? E normal sa apara astfel de colaborari.
Ronnie, hai ca nu vorbim aici de artisti mai putin cunoscuti publicului larg. Totusi "Parazitii" sunt printre trupele de hip-hop care au cele mai mari incasari de la noi.
Nu cred ca au ajuns sa moara de foame asa de repede, tinand totusi cont ca numele lor vinde bine pentru un artist hip-hop din Romania
@MoWeed
Eu sunt 100% sigur ca Cheloo a facut aceasta colaborare doar pentru bani. Nu ii cunosc situatia financiara ca sa il pot judeca.
Eu cred ca a facut-o ca sa fie satisfacut anal.
@MoWeed
Eu sunt 100% sigur ca Cheloo a facut aceasta colaborare doar pentru bani. Nu ii cunosc situatia financiara ca sa il pot judeca.
Dar poti fi de acord cu mine ca, in mod cert, situatia lui financiara este mai buna decat a altor artisti din domeniu si ca nu e un muritor de foame?
De acord. Dar probabil ca in aceasta perioada de criza si incasarile lor au scazut.
PS: Mie nu mi se pare chiar rea piesa. Si Smiley, si Cheloo, o dau bine.
Daca aveau nevoie de bani puteau sa scoata un single, ca vindea destul de bine. Oricum mai bine decat un featuring pe o piesa care nu ii apartine
Eu nu vad ce e asa tragedie colaborarea asta. Oamenii se schimba, nu raman la fel mereu. Si chiar este o piesa buna. Poate e aiurea ce spun, dar bucata lui Smiley mi se pare mai buna decat a lu' Cheloo. E asa, mai chill.
Muzica inseamna entertainment. Nu e un razboi, e o relaxare. Eu cel putin asa o privesc.
Mah cum m-ai privi pe mine daca dupa ani in care-l injur pe Becali, intr-o zi mi-as pune brusc poza cu el la avatar si as incepe sa-l apar cu o dedicatie demna de o cauza mai buna? Ca doar si fotbalul e sport, nu razboi. E o relaxare, nu?
Oamenii se schimba, dar princpiile ba. Ori le ai si le respecti, ori te faci ca le ai si renunti la ele cand nu mai sunt convenabile. Cheloo/Parazitii nu cantau impotriva lui Smiley personal, ci impotriva a ceea ce reprezinta el si altii ca el pentru industria muzicala din Romania
Hai prietene, nu compara relatia Cheloo-Smiley cu relatia suporterii Stelei-Becali. E o diferenta uriasa si este alt gen de lupta.
In muzica romaneasca daca iti arde de principii mori de foame. Tu nu observi ca hip-hopul romanesc a inceput sa apara din nou la TV si radio? Crezi ca Parazitii ar avea sanse cu actualul lor stil? E vorba de bani aici prietene.
Voi vreti ca idolii vostrii sa fie doar oameni viteji si plini de onoare. Ei bine, e mai greu sa gasesti asa ceva in zilele astea daca nu vrei sa mori de foame. Trebuie sa faci si compromisuri ca sa poti dormi noaptea cu sacu' de bani la picioare.
ba piticilor , hai puneti melodia aici.sa o auda si urechile mele.
Ca principiu e acelasi lucru: e o lupta impotriva a ceea ce detesti.
Da, ar avea sanse. Ei erau la TV si la radio si in perioada in care hip-hopul nu aparea aproape deloc. Sunt convins ca stilul lor ar avea destui adepti in Romania. Orice ai zice lui...
Nu zice nimeni sa nu faca bani, dar una este sa faci mici compromisuri pentru a putea supravietui, alta e sa faci compromisuri mari pentru a te imbogati
ba piticilor , hai puneti melodia aici.sa o auda si urechile mele.
L8er edit: Cheloo :
Nevasta-mea a tras de mine sa colaborez cu Smiley, ea si-a dorit cel mai mult sa facem melodia asta. Desi e cam soft pentru ce cant eu, sunt foarte multumit de ce a iesit, colaborarea cu Smiley a fost foarte misto.
haha, buna asta.
Even later edit: E ok melodia. E catchy. Eu n-am nimic impotriva acestui featuring.
Adrian iar le stie pe toate mai bine, Adrian atotstiutorul care are un stil de exprimat foarte agresiv. Chiar ma intreb unde iti pot intra atati neuroni? Strici toate topicurile cu stiinta si intelectul tau. Lasa-ne pe noi astia mai prosti sa ne plangem/scriem de mila. Deschide-ti topicul tau personal numit Adrian
Cheloo chiar a zis intr-un interviu recent, ca nu a mai ascult rap de vreo 3 ani si ca face muzica care o simte. Si mie mi se pare in ordine melodia, plus ca pe stil nu mi se pare asa schimbat. Spune in continuare lucrurilor pe nume. Si mi se pare o declaratie de dragoste reusita nevestei sale. S-au toti suntem fara sentimente si niste bestii care doar stim sa jignim femeile ? Ombladon, Raku, Nimeni Altu Immortal Technique etc etc toti au o melodia mai sentimentala.
Deci sa nu incurcam hip-hop-ul cu injuraturi rimate si metafore pe beat.
La fel ca Ronnie privesc muzica ca un mod de relaxare.
Ca a scos o melodie cu Smiley nu ma deranjeaza si nici nu ma impresioneaza.
Vorba lui Cheloo : " Nu exista idoli, lasati muzica sa vorbeasca!"
Ma uitam acum pe youtube la commenturile de la melodie. Ce ma enerveaza astia care sufera asa cu texte furate de americani : "Asta nu mai e hip-hop" plm si alte texte d`astea. Zici ca ma uit la clipuri cu Lil Wayne si alti d`astia cu auto-tune la maxim. E alegerea lor daca vor sa faca muzica_comerciala si sa scoata gramezi de bani.
Ombladon, Raku, Nimeni Altu Immortal Technique etc etc toti au o melodia mai sentimentala.
Nimeni Altu a colaborat vreodata cu smiley sau cu un artist de genul lui? Nu cred...
Daca o sa-l vedem pe Immortal Technique sau pe cei de la Jedi Mind Tricks facand colaborari cu artisti de rahat gen zambaretu' e clar, muzica hip-hop adevarata a murit si a ramas numai goana dupa bani.
Intelegeti odata, n-am nici o problema cu melodia in sine, problema mea este persoana cu care a ales sa colaboreze. Adica, ani de zile il critic(indirect) si, brusc, fac o colaborare cu el. Acum ce legitimitate ar avea o melodie viitoare gen "Payback"?
Chiar numai banii mai conteaza, nu mai are nimeni principii?
Eu n-as putea niciodata sa ling unde am scuipat! Si nevasta-mea, daca m-ar iubi, ar sti asta.
Mo, hai ca nu a criticat nimeni muzica ani de zile. Poate au fost 1-2 melodii in care cei de la Parazitii si-au exprimat parerea, dar de aici de a face un razboi Parazitii vs. restul lumii, e drum lung.
Si brusc nu mai e valabil ce credeau ei atunci?
Lumineaza-ma, cum poate fi ok sa lingi unde ai scuipat, fie si odata?
Tu ai putea sa faci asta?(daca raspunsul este DA, atunci avem sisteme de valori diferite si discutia asta nu are nici un sens - pentru mine sunt anumite lucruri mai importante decat banii, telul meu cel mai mare in viata nu e sa fac bani, indiferent de modul in care-i fac)
Te pomenesti ca o fi devenit Smiley un cantaret adevarat, cu versuri inteligente ![]()
1. Eu nu sunt avocatul lui Cheloo. Poate sa faca ce vrea cu viata lui, sa cante si cu Copilul de Aur.
2. Nu am ascultat decat 1-2 piese ale lui Smiley din ultimul timp si este unul din putinii artisti romani de succes care nu o dau in ritmuri de club.
3. Parerea mea este ca piesa e chiar reusita.
1.Ba exact asta ai facut
2.Dar muzica lui este mai mult decat "fara tine, mi-e dor de tine, intoarce-te la mine"? Sau acceasi muzica superficiala, care nu transmite absolut nimic si cu versuri pe care si un copil de clasa a 7-a putin mai destept le-ar putea concepe?
3.Nu discutam despre melodie, discutam despre colaborare
Da' tot nu mi-ai raspuns la intrebari
@MO
crede-ma si eu am ramas surprins de colaborare dar sa nu exageram. Banii sunt radicina tuturor rautatilor. Imi place cum gandesti, nici eu nu as linge unde am scuipat vorba ta. Ce s-o fi gandit Cheloo, doar el stie. Eu insa il apreciez pt tot ce a facut in muzica. Pt mine asta e important.
@MOcrede-ma si eu am ramas surprins de colaborare dar sa nu exageram. Banii sunt radicina tuturor rautatilor. Imi place cum gandesti, nici eu nu as linge unde am scuipat vorba ta. Ce s-o fi gandit Cheloo, doar el stie. Eu insa il apreciez pt tot ce a facut in muzica. Pt mine asta e important.
Nici nu am insinuat ca parerea mea este alta. Pentru ceea ce a facut in muzica hip-hop din Romania o sa-l apreciez toata viata, chiar si daca s-ar apuca de manele.
Dar eu consider criticile la fel de normale ca si elogiile. La fel cum l-am apreciat cand a scos zeci de piese foarte bune(unele din ele chiar geniale), la fel il si critic cand a facut o colaborare pe care eu o consider nepotrivita.
Tocmai pentru ca il apreciez asa de mult sunt asa de dezamagit si vehement acum...
Eu trag o singura concluzia din toata discutia voastra.
Cheloo e sclavul femeii.
1. Eu doar mi-am exprimat parerea, nu am un scop sa ii iau apararea lui Cheloo.
2. Vorbim de alt gen de muzica, nu de hip-hop. Acolo daca ai o linie melodica buna, un negativ frumos si pui niste cuvinte cu gust la locul potrivit poti sa scoti un hit. Si asta nu inseamna ca e muzica de prosti. E doar alt gen de muzica.
Eu nu va inteleg de unde atitudinea asta "ce nu e hip-hop e de cacat".
Referitor la intrebarea ta, cred ca oricine gandeste ca tine. Dar nu stiu daca fara compromisuri poti sa iti intretii familia si sa duci un trai bun.
@Ronnie
Eu nu am atitudinea "ce nu e hip-hop e de cacat". Consider doar ca muzica comerciala din zilele de azi este de tot rahatul(negative asemanatoare, banale, texte de tot cacatul). Uite-te de exemplu ce hit a ajuns in ziua de azi melodia aia de la Lady Gaga in care intreg textul este "ra ra ga ga ulala". Inteleg ca muzica este un mod de relaxare, dar este si o arta. Daca asta este arta la moda, prefer sa fiu incult!
De altfel acest declin cultural nu este valabil numai in muzica...
Imi plac chiar foarte multe melodii vechi, dar si unele melodii mai comerciale noi. Sunt unele mai inteligente si cu un negativ oarecum iesit din comun, dar sunt foarte rare.
Intrebarea mea pentru tine este: unde tragi linia? Pana la ce punct un compromis este acceptabil?