Adriane, iar spui tampenia aia "RAP-UL IL FACI PENTRU TINE, NU PENTRU ALTII". Si imi mai spui ca grosul banilor vin din concerte. Pai stiu si eu asta prietene, dar ce concerte si showuri crezi ca au artisti precum Nimeni Altu, Cedry2k & co. Crezi ca pizdele dau din cur pe muzica lor? Crezi ca lumea se inghesuie atat de tare sa asculte cantecele lor cand la barul alaturat canta Copilul de Aur? Tu crezi ca sunt atatia oameni care asculta hip-hop in tara asta si sunt dispusi sa plateasca un ban pentru ce primesc? Iti spun eu ca nu e asa.
Pai, du-te si intreaba-i pe baietii aia la cate concerte sunt chemati in tara in fiecare an. Intreaba-i la cate baluri tre sa mearga, la cate prostii, etc.
Nu te-ai ocupat niciodata de organizarea unui bal la tine la liceu? Din cate imi aduc eu aminte, niciodata nu prindeam trupa pe care o doream. De liberi ce erau?! 
Lasa tu pizdele, ca de aia sunt organizate concerte de rap. Ce plm, din cate imi aduc aminte, in 2008, prin Alba Iulia, au fost nu stiu cate. Imi aduc aminte clar ca au venit cei de la Veritasaga. Daca se fac in Alba Iulia...
Si ce plm ti-am confirmat?
Faptul ca e greu sa iti faci loc in rapul romanesc. Imi ziceai ca anonim s-a desfiintat.
Prietene, un lautar castiga mult mai bine decat cei pe care eu i-am enumerat mai sus. Nu ii opreste nimeni sa nu se faca daca vor. Nu te mai baga in astfel de ipoteze aiurea.
Eu zic sa nu presupui. Daca vorbesti din surse sigure, da un exemplu. Daca nu, taci. Nu mai stiu pe unde citeam ca banica ar lua 10 mii de euro pe ora!!!
Pai, frate, sa iei 2000-3000 de euro pe concert si te-ai scos.
O piesa buna pentru tine automat e comerciala.
Unde am zis eu asta? Mie mi se pare chiar foarte buna parodia aia cu stilu oprisan. Aia nu e comerciala.
Iti vine sa borasti stiind ca e comerciala?
Nici asta nu am zis. Am zis doar ca nu poate fi underground daca e comerciala. Iar lucrul asta v-a atins pe toti, pentru ca toti voiati sa credeti ca voi ascultati underground. WRONG!
dar nimeni nu te va asculta.
Daca faci rap under, faci pentru tine. Te doare in **** daca te asculta lumea, intelege asta!
adevaratii rapperi sunt necunoscuti in lumea asta?
Nu neaparat necunoscuti cat schimbati. Desi, sunt 110% sigur ca exista multi rapperi mult mai buni pe strazi, care nu au contracte cu case de discuri.
Multi au inceput de jos dar s-au schimbat. De ce? pentru ca vor bani. Punct. Nu pentru ca vor sa faca rap. Daca voiau sa faca rap, faceau rap singuri fara sa amestece banii in asta.
Ti-am mai spus. Si rapperi sunt oameni, si ei trebuie sa castige bani de pe urma asta.
Si comerciantii sunt oameni si trebuie sa castige bani. Activitatile lor sunt de ce natura? Comerciala.
Nimic nu te opreste sa iti gasesti un loc de munca linistit si sa faci rap de placere. Unii pot.
Si datoria ta fata de fan al respectivului artist este sa cumperi albumul
Ma gandesc ca aici ai vrut sa zici "datoria ca fan". Am inteles. Nu e problema. Problema e ca tu crezi ca artistul isi comercializeaza albumul. Ceea ce e total gresit. Nu el vinde, nu el primeste marea parte din incasari. Ca primeste si el o mica parte. Repet, marea majoritate a incasarilor cantaretilor vin din concerte.
puyol
daca rap-ul il faci pentru tine, atunci de ce il mai publici ?
Dupa cum v-am spus, voi aveti o idee total gresita despre rap.
Da, unii si-au pus inregistrarile pe youtube. E normal. Tine de mandria umana. Ce? Tu nu ai vrut sa te dai mare niciodata? Diferenta e ca aceste persoane fac pentru ei, nu pentru altii. Ii doare in **** de fani ca, daca nu ii durea, mergeau la o casa de discuri si semnau un contract. Baiatul ala, a1s, ala mi se pare foarte bun. Ar putea imediat sa faca rost de un contract.
Mai toti artistii se plang in piese si in interviuri ca lumea nu mai cumpara cd-ul... Nimeni Altu' zicea ca pana nu vinde toate unitatile din "Nopti prea lungi", nu va mai scoate urmatorul album.
Normal frate. Pentru ca si casa de discuri trebuie sa manance. Aia, daca nu vand albumele respectivului, crezi ca vor mai fi interesati sa ii mai scoata alt album? Ganditi un pic logic.
AC/DC nu erau "comerciali" ? Milioane de oameni i-au ascultat... de vreme ce si un taran ca subsemnatu' a avut ocazia sa lucreze pt un concert de-al lor laugh.gif). La fel si trupele de hip-hop.. Cypress Hill, NWA, etc. E cu doua taisuri si cred ca doar genereaza polemica faza cu "rap-ul il faci pentru tine, nu pentru altii". Mai conteaza, atata timp cat se scoate?
Iarasi traversezi granite. Eu am inceput aici 2 discutii: 1. under vs. comercial
2. old vs. new
Ziceam in cazul 2 ca AC/DC si restul scoteau muzica mult mai buna decat ce gasim in ziua de azi pe piata. Nu am dreptate?
In cazul rockului, mai gasesti azi rock la fel de bun?
Adriane, nu e ieftin sa faci rap. Iti trebuiesc ceva banuti pusi deoparte. De exemplu, Vescan e un caz fericit. E inregistrat pe forumul BUGMafia93 si ne mai da detalii. Primul lui clip, o capodopera, nu l-a costat nimic, realizatorul clipului intorcandu-i o favoare. "Eu l-am ajutat cu o treaba, el mi-a facut clipul". Dar altii? Sculele costa bani, intretinrea lor la fel... mix, master, negative, deplasari prin tara... sunt o gramada de cheltuieli.
Pai da, bai, omul lui Dumnezeu, eu inteleg ca e greu sa faci videoclipuri si casete. Dar trebuie sa intelegi ca alea nu le faci daca nu vrei sa castigi bani din asta. Daca te trezesti dimineata si zici: "Hai **** sa ma fac rapper", nimic nu te opreste sa faci freestyle - cu prietenii, cu nu stiu ce, pe la cluburi de rap, cluburi under, etc.
Da' daca vrei sa faci bani din rap, atunci trebuie sa te duci sa te promovezi intai. Sa te cunoasca lumea. Cum faci asta? Un videoclip, o caseta, un cd. Nu?