FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Hip Hop

«11617181920115»
greenyes13.01.2010 20:12

@ Adrian: "RAPUL IL FACI PENTRU TINE, NU PENTRU ALTII.

Din moment ce te preocupa fanii, las-o-n sange de treaba, te preocupa si banii pe care-i scoti de pe ei.

Sa nu crezi tu ca, numai pentru ca zic ei ca nu vor bani, chiar e asa."

Aici gresesti, dupa parerea mea :).

Rap-erii sunt la randul lor artisti iar in momentul cand creezi ceva vrei sa stii si parerile celorlalti, la fel ca poetii, scriitorii, pictorii, etc.

In al doile rand, cei care canta hip-hop sau rap inainte de toate vor sa transmita un MESAJ, de multe ori social, prin care vor sa schiimbe ceva, vor sa atraga atentia asupra unor fapte pe care cei in masura sa o faca se fac le ignora cu buna stiinta din varii motive, vor sa trezeasca masele din letargia instaurata de diferiti papusari; ca intre timp UNII au dat-o in prostii si fac "hip-hop" despre cate femei eu, ce fac ei in club, etc marca 50 cent (in the club- numai hip-hop adevarat nu e, cel putin pentru mine) si altii, e alta treaba.

Nici un artist adevarat nu creeaza doar pentru sine ci isi expune trairile, gandurile, viziunea asupra lumii prin creatia sa.

Adrian13.01.2010 20:28

Greenyes

Ai facut rap?

Daca rapperii astia vor sa faca bine, sa nu trimita mesaje sociale, sa dea la organizatii de caritate banii pe care ii castiga. Eminem, 50 de centi, Dre, Snoop, Puffz, Parazitii, Mafia, etc. Toti rapperii din lume ar scoate africa din rahat.

puyol13.01.2010 21:18

Adrian, iar dai cu mucii in fasole... cum sa nu ii intereseze pe artisti daca vand sau nu albume?

In mod cert, in ziua de azi din banii de pe cd-urile vandute nu-ti ajunge nici pentru hartie igienica, asta nu inseamna insa ca lor nu le pasa. Au fost facute campanii, chiar parazitii au facut pt cumpararea originalului. Si prin interviuri, daca ii urmaresti, ai sa vezi ca toti se plang ca albumele le ajung imediat pe net... daca ai asculta si altceva in afara de getto dacii, ai vedea.. dar asa..

Adrian13.01.2010 21:25

Bai oamenilor!!!

Va mai spun o ultima data. AIA NU TRAIESC DIN CD-uri! La fel cum nici ziarele nu traiesc din tiraj, traiesc din publicitatea pe care o vand.

In cazul cantaretilor, e vorba de concerte.

Habar nu aveti cati bani primesc aia pe un concert. Si au destul de multe pe an, va asigur.

Alea cu "sa cumparati originalul" sunt povesti. Conteaza mai mult pentru casele de discuri decat pentru cantareti. Ca aia se ocupa de inregistrare si distributie. Pe cantareti ii doare-n paispe.

puyol13.01.2010 22:07

bine, daca zici tu, inseamna ca asa o fi...

totusi, incearca sa citesti interviuri cu rapperi, sa asculti versurile si poate poate iti schimbi atitudinea. Eu cred ca tu de fapt vrei sa te "scoti" pt ca nu ai dat un ban pe cd-uri dar la judecat esti primul. :)

Adrian13.01.2010 22:33

nu prea am dat, recunosc. Pe vremea mea erau casetele la moda.

Ma rog, daca nu credeti ce am zis, interesati-va. Veti vedea ca nu am mintit cand am zis ca "artistii" fac bani din concerte, nu din cd-uri.

Eu stiu asta de la cei de la Iris. Niste prieteni de-ai mei sunt prieteni buni cu baietii de la Iris.

puyol13.01.2010 23:43

nu doar iris fac bani mai mult din concerte, ci toti... Chiar si Tataee zicea pe twitter. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cadem in extrema ailalta, ca pe artist il doare in cur de faptul ca lumea nu cumpara originalul.. ;)

Ronnie14.01.2010 04:56

Adriane, iar spui tampenia aia "RAP-UL IL FACI PENTRU TINE, NU PENTRU ALTII". Si imi mai spui ca grosul banilor vin din concerte. Pai stiu si eu asta prietene, dar ce concerte si showuri crezi ca au artisti precum Nimeni Altu, Cedry2k & co. Crezi ca pizdele dau din cur pe muzica lor? Crezi ca lumea se inghesuie atat de tare sa asculte cantecele lor cand la barul alaturat canta Copilul de Aur? Tu crezi ca sunt atatia oameni care asculta hip-hop in tara asta si sunt dispusi sa plateasca un ban pentru ce primesc? Iti spun eu ca nu e asa.

fa diferenta intre Hip Hop si Rap

Stiu si eu foarte bine ce inseamna hip-hop si ce inseamna rap.

Si uite cum mi-ai confirmat ce am zis in alte parti.

Si ce plm ti-am confirmat?

Ma indoiesc ca stiu sa cante manele. Auzi, daca ar stii, ai baga mana in foc ca nu ar face-o? Eu nu cred. Ca nu ii cunosti tu personal.

Prietene, un lautar castiga mult mai bine decat cei pe care eu i-am enumerat mai sus. Nu ii opreste nimeni sa nu se faca daca vor. Nu te mai baga in astfel de ipoteze aiurea.

Si, daca sunt facute sa atraga public, nu sunt comerciale?

Tu ai un fix pe cap de care nu poti scapa. O piesa buna pentru tine automat e comerciala.

Bine ma, si daca sunt comerciale. CARE ESTE PROBLEMA LA O PIESA COMERCIALA DACA EA ESTE BUNA? Iti vine sa borasti stiind ca e comerciala?

Stiu c-am mai spus, dar tot ma repet: Muzica pentru mine se incadreaza in doua categorii: "imi place" si "nu imi place"

Cat despre versurile alea, ce plm?! Nu poate sa faca rap daca n-are bani? E o tampenie.

Ti-am mai spus sa termini cu tampenia asta. Ti-am explicat foarte bine. Ca sa faci muzica, iti trebuie bani! Tu poti sa faci rime pe messenger si sa canti in baie cat vrei, dar nimeni nu te va asculta. Asta nu inseamna ca esti un artist. Tu esti blocat pe chestia cu "RAPUL IL FACI PENTRU TINE". Apropo, daca "RAPUL IL FACI PENTRU TINE", atunci adevaratii rapperi sunt necunoscuti in lumea asta? E o tampenie ce zici acolo.

Ti-am explicat intr-un post anterior de ce iti trebuie bani pentru a faci rap.

Ti-am mai spus. Si rapperi sunt oameni, si ei trebuie sa castige bani de pe urma asta.

Noi despre ce discutam acum? Despre rap underground sau despre rap comercial? De unde **** mea vezi fani la underground?

Repet pentru a mia oara.

RAPUL IL FACI PENTRU TINE, NU PENTRU ALTII.

Din moment ce te preocupa fanii, las-o-n sange de treaba, te preocupa si banii pe care-i scoti de pe ei.

Sa nu crezi tu ca, numai pentru ca zic ei ca nu vor bani, chiar e asa.

Bai prietene, tu esti blocat intr-o lume plina de iubire si de vise?

ORICINE VREA BANI DE PE MUNCA LUI.

Si datoria ta fata de fan al respectivului artist este sa cumperi albumul (desi in ziua de astazi tot mai multi prefera butonul de download).

Tu ai ascultat melodia care ti-am dat-o eu? Ai auzit versuri in care spuneau ei ca nu vor bani? Din contra.

puyol14.01.2010 08:30

daca rap-ul il faci pentru tine, atunci de ce il mai publici ? :)

asta nu inseamna ca trebuie sa cadem in extrema celalalta si sa faci muzica la comanda, dupa ce iti dicteaza altii. Mai toti artistii se plang in piese si in interviuri ca lumea nu mai cumpara cd-ul... Nimeni Altu' zicea ca pana nu vinde toate unitatile din "Nopti prea lungi", nu va mai scoate urmatorul album. Si exemplele pot continua.

AC/DC nu erau "comerciali" ? Milioane de oameni i-au ascultat... de vreme ce si un taran ca subsemnatu' a avut ocazia sa lucreze pt un concert de-al lor :))). La fel si trupele de hip-hop.. Cypress Hill, NWA, etc. E cu doua taisuri si cred ca doar genereaza polemica faza cu "rap-ul il faci pentru tine, nu pentru altii". Mai conteaza, atata timp cat se scoate?

si inca o chestie... Adriane, nu e ieftin sa faci rap. Iti trebuiesc ceva banuti pusi deoparte. De exemplu, Vescan e un caz fericit. E inregistrat pe forumul BUGMafia93 si ne mai da detalii. Primul lui clip, o capodopera, nu l-a costat nimic, realizatorul clipului intorcandu-i o favoare. "Eu l-am ajutat cu o treaba, el mi-a facut clipul". Dar altii? Sculele costa bani, intretinrea lor la fel... mix, master, negative, deplasari prin tara... sunt o gramada de cheltuieli.

Adrian14.01.2010 09:44
Adriane, iar spui tampenia aia "RAP-UL IL FACI PENTRU TINE, NU PENTRU ALTII". Si imi mai spui ca grosul banilor vin din concerte. Pai stiu si eu asta prietene, dar ce concerte si showuri crezi ca au artisti precum Nimeni Altu, Cedry2k & co. Crezi ca pizdele dau din cur pe muzica lor? Crezi ca lumea se inghesuie atat de tare sa asculte cantecele lor cand la barul alaturat canta Copilul de Aur? Tu crezi ca sunt atatia oameni care asculta hip-hop in tara asta si sunt dispusi sa plateasca un ban pentru ce primesc? Iti spun eu ca nu e asa.

Pai, du-te si intreaba-i pe baietii aia la cate concerte sunt chemati in tara in fiecare an. Intreaba-i la cate baluri tre sa mearga, la cate prostii, etc.

Nu te-ai ocupat niciodata de organizarea unui bal la tine la liceu? Din cate imi aduc eu aminte, niciodata nu prindeam trupa pe care o doream. De liberi ce erau?! :))

Lasa tu pizdele, ca de aia sunt organizate concerte de rap. Ce plm, din cate imi aduc aminte, in 2008, prin Alba Iulia, au fost nu stiu cate. Imi aduc aminte clar ca au venit cei de la Veritasaga. Daca se fac in Alba Iulia...

Si ce plm ti-am confirmat?

Faptul ca e greu sa iti faci loc in rapul romanesc. Imi ziceai ca anonim s-a desfiintat.

Prietene, un lautar castiga mult mai bine decat cei pe care eu i-am enumerat mai sus. Nu ii opreste nimeni sa nu se faca daca vor. Nu te mai baga in astfel de ipoteze aiurea.

Eu zic sa nu presupui. Daca vorbesti din surse sigure, da un exemplu. Daca nu, taci. Nu mai stiu pe unde citeam ca banica ar lua 10 mii de euro pe ora!!!

Pai, frate, sa iei 2000-3000 de euro pe concert si te-ai scos.

O piesa buna pentru tine automat e comerciala.

Unde am zis eu asta? Mie mi se pare chiar foarte buna parodia aia cu stilu oprisan. Aia nu e comerciala.

Iti vine sa borasti stiind ca e comerciala?

Nici asta nu am zis. Am zis doar ca nu poate fi underground daca e comerciala. Iar lucrul asta v-a atins pe toti, pentru ca toti voiati sa credeti ca voi ascultati underground. WRONG!

dar nimeni nu te va asculta.

Daca faci rap under, faci pentru tine. Te doare in **** daca te asculta lumea, intelege asta!

adevaratii rapperi sunt necunoscuti in lumea asta?

Nu neaparat necunoscuti cat schimbati. Desi, sunt 110% sigur ca exista multi rapperi mult mai buni pe strazi, care nu au contracte cu case de discuri.

Multi au inceput de jos dar s-au schimbat. De ce? pentru ca vor bani. Punct. Nu pentru ca vor sa faca rap. Daca voiau sa faca rap, faceau rap singuri fara sa amestece banii in asta.

Ti-am mai spus. Si rapperi sunt oameni, si ei trebuie sa castige bani de pe urma asta.

Si comerciantii sunt oameni si trebuie sa castige bani. Activitatile lor sunt de ce natura? Comerciala.

Nimic nu te opreste sa iti gasesti un loc de munca linistit si sa faci rap de placere. Unii pot.

Si datoria ta fata de fan al respectivului artist este sa cumperi albumul

Ma gandesc ca aici ai vrut sa zici "datoria ca fan". Am inteles. Nu e problema. Problema e ca tu crezi ca artistul isi comercializeaza albumul. Ceea ce e total gresit. Nu el vinde, nu el primeste marea parte din incasari. Ca primeste si el o mica parte. Repet, marea majoritate a incasarilor cantaretilor vin din concerte.

puyol

daca rap-ul il faci pentru tine, atunci de ce il mai publici ?

Dupa cum v-am spus, voi aveti o idee total gresita despre rap.

Da, unii si-au pus inregistrarile pe youtube. E normal. Tine de mandria umana. Ce? Tu nu ai vrut sa te dai mare niciodata? Diferenta e ca aceste persoane fac pentru ei, nu pentru altii. Ii doare in **** de fani ca, daca nu ii durea, mergeau la o casa de discuri si semnau un contract. Baiatul ala, a1s, ala mi se pare foarte bun. Ar putea imediat sa faca rost de un contract.

Mai toti artistii se plang in piese si in interviuri ca lumea nu mai cumpara cd-ul... Nimeni Altu' zicea ca pana nu vinde toate unitatile din "Nopti prea lungi", nu va mai scoate urmatorul album.

Normal frate. Pentru ca si casa de discuri trebuie sa manance. Aia, daca nu vand albumele respectivului, crezi ca vor mai fi interesati sa ii mai scoata alt album? Ganditi un pic logic.

AC/DC nu erau "comerciali" ? Milioane de oameni i-au ascultat... de vreme ce si un taran ca subsemnatu' a avut ocazia sa lucreze pt un concert de-al lor laugh.gif). La fel si trupele de hip-hop.. Cypress Hill, NWA, etc. E cu doua taisuri si cred ca doar genereaza polemica faza cu "rap-ul il faci pentru tine, nu pentru altii". Mai conteaza, atata timp cat se scoate?

Iarasi traversezi granite. Eu am inceput aici 2 discutii: 1. under vs. comercial

2. old vs. new

Ziceam in cazul 2 ca AC/DC si restul scoteau muzica mult mai buna decat ce gasim in ziua de azi pe piata. Nu am dreptate?

In cazul rockului, mai gasesti azi rock la fel de bun?

Adriane, nu e ieftin sa faci rap. Iti trebuiesc ceva banuti pusi deoparte. De exemplu, Vescan e un caz fericit. E inregistrat pe forumul BUGMafia93 si ne mai da detalii. Primul lui clip, o capodopera, nu l-a costat nimic, realizatorul clipului intorcandu-i o favoare. "Eu l-am ajutat cu o treaba, el mi-a facut clipul". Dar altii? Sculele costa bani, intretinrea lor la fel... mix, master, negative, deplasari prin tara... sunt o gramada de cheltuieli.

Pai da, bai, omul lui Dumnezeu, eu inteleg ca e greu sa faci videoclipuri si casete. Dar trebuie sa intelegi ca alea nu le faci daca nu vrei sa castigi bani din asta. Daca te trezesti dimineata si zici: "Hai **** sa ma fac rapper", nimic nu te opreste sa faci freestyle - cu prietenii, cu nu stiu ce, pe la cluburi de rap, cluburi under, etc.

Da' daca vrei sa faci bani din rap, atunci trebuie sa te duci sa te promovezi intai. Sa te cunoasca lumea. Cum faci asta? Un videoclip, o caseta, un cd. Nu?

Maye14.01.2010 09:51

Eu zic sa ascultati fiecare ce vreti si nu are rost sa va mai certati , doar vorba aia , gusturile nu se discuta.(doar se iau la plua.)

Hai Romania!

Daniel-Ionut14.01.2010 09:54
Eu zic sa ascultati fiecare ce vreti si nu are rost sa va mai certati , doar vorba aia , gusturile nu se discuta.(doar se iau la plua.)

Hai Romania!

Ai zis si tu odata ceva bun...

BUG Mafia :hooray:

puyol14.01.2010 10:08

Nici asta nu am zis. Am zis doar ca nu poate fi underground daca e comerciala. Iar lucrul asta v-a atins pe toti, pentru ca toti voiati sa credeti ca voi ascultati underground. WRONG!

nimic mai WRONG! cel putin in privinta mea. Pe mine unul m-a atins perceptia ta gen: "e comercial.. deci la kkt cu el!!". EU unul nu dau doi bani pe notiunile underground si comercial.

Mai toti artistii se plang in piese si in interviuri ca lumea nu mai cumpara cd-ul... Nimeni Altu' zicea ca pana nu vinde toate unitatile din "Nopti prea lungi", nu va mai scoate urmatorul album.

Normal frate. Pentru ca si casa de discuri trebuie sa manance. Aia, daca nu vand albumele respectivului, crezi ca vor mai fi interesati sa ii mai scoata alt album? Ganditi un pic logic.

tin sa te DEZAMAGESC. Albumul respectiv a fost INDEPENDENT, vandut doar pe net si la concerte, nu a avut nicio tangenta cu vreo casa de discuri. A fost doar initiativa lui de a nu-l scoate pe urmatorul pana nu il epuizeaza pe primul.

Pai da, bai, omul lui Dumnezeu, eu inteleg ca e greu sa faci videoclipuri si casete. Dar trebuie sa intelegi ca alea nu le faci daca nu vrei sa castigi bani din asta. Daca te trezesti dimineata si zici: "Hai **** sa ma fac rapper", nimic nu te opreste sa faci freestyle - cu prietenii, cu nu stiu ce, pe la cluburi de rap, cluburi under, etc.

Da' daca vrei sa faci bani din rap, atunci trebuie sa te duci sa te promovezi intai. Sa te cunoasca lumea. Cum faci asta? Un videoclip, o caseta, un cd. Nu?

asa, si daca rap-ul s-ar face doar asa, care e smecheria? sa auzi doar la concerte muzica asta ? Nu trebuie sa te asculte lumea, daca intr-adevar esti bun? In felul asta, ar disparea rap-ul si ar ramane doar la stadiul de cantat in baie... sau la o bere.

Tu crezi ca toti artistii care scot clip si cd fac bani din asta? WROOOOOOOOOONG. In Romania doar trupele mari si artistii mari, gen Mafia, Puya, Parazitii fac bani din asta. Ti-am mai zis,vorbesti FFFFFFFFFF MULT in necunostinta de cauza. Mare parte din ei, chiar si CTC, ca tot veni vorba. Pe vede l-am auzit cu urechile mele spunand intr-un interviu dat lui ombladon ca ii e greu sa faca rap, "pt ca vine obosit de la munca ... blabla". O maaare parte din rapperi au job-uri, si joburile, sau parintii, ii fac sa supravietuiasca. Nicidecum rap-ul. Stii cat cere cumicu pt un concert? Cumicu fiind printre cei mai tari la ora actuala... a zis-o la brugner in emisiune... "300 de euro plus drum,cazare si mancare". :)

comparatiile cu Stefan banica sunt deplasate...

iti recomand sa te documentezi bine, dar bine de tot, mai ales cand vine vorba de ce anume vrea artistul. El stie pentru cine face muzica, nu tu. ;)

Pe net gasesti interviuri o droaie... muzica la fel, unde oamenii isi exprima gandurile. Trebuie doar sa ii asculti... si, eventual, sa treci peste prejudecata asta: "nu e under (desi nici pana acum nu ai definti ce inseamna under pt tine, desi tu folosesti termenul ca si cum l-ai stapani foarte bine) deci e varza"

bodanelu14.01.2010 10:13

bai baieti.. aveti niste postari atat de lungi.. cu greu va urmaresc..

@Adrian din concerte se castiga fix p#la. Cei mai multi bani se duc la organizatori si manageri de trupe. In rest ei, ca artisti, iau foarte putini bani. SI ti-o spun din surse...

puyol14.01.2010 10:20
bai baieti.. aveti niste postari atat de lungi.. cu greu va urmaresc..

@Adrian din concerte se castiga fix p#la. Cei mai multi bani se duc la organizatori si manageri de trupe. In rest ei, ca artisti, iau foarte putini bani. SI ti-o spun din surse...

depinde de la caz la caz. Din concerte insa, se ia o mare parte din banii proveniti din muzica. Mare parte cu sensul de proprotie... adica omul castiga 1 ron, din care 90 de bani vin din concert.

Adrian14.01.2010 10:27
tin sa te DEZAMAGESC. Albumul respectiv a fost INDEPENDENT, vandut doar pe net si la concerte, nu a avut nicio tangenta cu vreo casa de discuri. A fost doar initiativa lui de a nu-l scoate pe urmatorul pana nu il epuizeaza pe primul.

A fost initiativa lui de a se face cunoscut.

Cat despre cealalta parte, te rog nu mai asculta tot ce zic baietii aia. Daca eu ma duc la TV si ma apuc sa zic ca cerul e galben, nu inseamna ca e adevarat. Victimizarea asta e doar o alta incercare penibila de a vinde. Daca ti-e asa de greu, nu o face. Daca iti place, nu te plange ca e greu. Suntem toti ipocriti acum?

Tocmai, ca eu m-am documentat bine. De la gura calului, pot sa zic. Nu din interviuri menite sa senzibilizeze fanii.

De parca ar veni cineva sa faca interviu si sa zica: "Eu castiga o droaie de bani, m-am scos, ma doare in penis de cd-uri. Cat timp voi stati si munciti ca sclavii, eu fac niste poezii si vin si vi le zic si voi imi dati banii." Cine **** crezi ca zice asta?!

bodanelu

Nu zic nu. Si eu stiu fraieri care dau toti banii la manageri. Dar asta nu mai e problema mea. Daca ei nu stiu sa isi faca un contract, asta e.

Daca oamenii aia nu ar face bani, nu ar avea atat de multi oameni in jurul lor. De la asistenti la dansatori.

5000 de euro pe ora pentru Iris eu zic ca nu e rau. Am dreptate? la 4 ore deja ai 20 de mii de euro. Si sa dai jumatate la echipa si tot te-ai scos.

puyol14.01.2010 10:46

dar ti se pare corect ca albumele sa aiba mii de downloaduri, artistii sa aiba tone de respect din partea forumistilor, si totusi, nimeni sa nu dea bani pe MUNCA LOR DE CARE "fanii" PROFITA ILEGAL ? Bine, nu neaparat ilegal, pt ca nu incalca nicio legislatie, dar ca sa zic asa.. imoral :)

deci pt tine, nu e ok ca un artist sa faca bani din muzica... acum m-am lamurit. :)

daca vine unu' si canta, e varza cu tocana, habar nu are... si se plange ca lumea nu ii cumpara cd-uri si nu merge la concerte, asa merita sa spui ca respectivul e penibil si ar trebui sa-si caute alte lucruri de facut. Dar omule, nimeni altu' de exemplu, cumicu si multi altii sunt ascultati de foarta multe lume. Nu ti se pare corect sa vrea bani pe munca lor ? Tu crezi ca e doar placere ce fac ei? Adica omu' isi rupe sute de ore din programul lui, isi fute creierii capului, apoi culege lauri pe toate forumurile, pt ca tu apoi sa spui de el ca nu trebuie sa ceara bani pt asta ?

Adrian14.01.2010 12:16

Tu nu pricepi ca aia fac bani din muzica? Dar din concerte. Din vanzarile de cduri fac bani casele de discuri, nu artistii.

Si, daca vrea bani pe ce face, sa nu mai zica ca e underground.

Acum vad ca le plangeti de mila, ca la fotbalisti. Ca, vai, saracii, trebuie sa depuna atata efort. Bai oamenilor, aia castiga mai mult decat voi, decat parintii vostri. Calmati-va. Daca nu castigau, nu mai faceau ce fac. Si Copos se plangea la un moment dat ca nu are bani, il credeti si pe el?

puyol14.01.2010 12:54

omule, cei pe care ii vizezi sunt doar cei foarte cunoscuti... BUG Mafia, Parazitii, Puya, etc. Si oricum, si in cazul lor, nu e corect sa profiti de pe urma lor fara sa platesti. Dar hiphopul romanesc e format in MARE PARTE de artisti care lucreaza INDEPENDENT, nu au absolut nicio treaba cu casele de discuri. Se vede cat esti de bagat in "fenomen" de vreme ce ajungi sa compari pe Stefan banica cu toti care fac rap la noi in privinta banilor pe care ii fac din concerte... se vede clar ca vorbesti fara sa stii.

se vede clar si ca nu dai banii pe albume, nu trebuie sa nascocesti tot felul de "scuze", sa o dai la intors. Nu dai bani, recunoaste, si gata...

Si nu tu ii spui artistului daca sa vrea bani sau nu, ci el decide for himself. E simplu... muncesti... cineva profita de pe munca ta ---> Apoi nu vrei bani pt asta, mai ales dupa ce ca te lauda si zice esti bun si te umple cu tone de respect ?

de cand decizi tu ce inseamna underground si ce nu ?

Apropo, artisti underground sunt si Redman, Wu-Tang Clan. Si aia au milioane de albume vandute... Si fac MULTI bani cu muzica. Asta ii face mai putin underground ?

repet.. in afara de cei foarte cunoscuti, gen mafia, puya, si altii, de curand si guess who si spike... restul, care scot albume si "pun hiphopul pe roti" NU FAC BANI DIN MUZICA. Bani... la modu' sa traiasca din muzica. Intr-adevar, omu primeste 2-3-4-5 sute de euro pe un concert, dar uite ca poate are o chirie, o intretinere, facturi, telefoane, instrumentale, videoclip, etc.

sa platesti pt un produs pe care il folosesti deja nu mai e treaba de underground/comercial. E vorba de omenie... e vorba de faptul ca poate te saturi ca, fredonand rimele artistului preferat... care suna la modu': "atentie copii, urmeaza inc-o lectie, sunt in inspectie, cine pastreaza cdu'-n colectie?" si alte versuri de genu... te "simti".. si stii ca cel vizat, esti chiar tu. Cum a fost si cazul subsemnatului, de exemplu. :)

dar tu cum asculti doar getto daci, e normal sa nu stii de versurile de care spuneam. Pe vremea aceea, singura sursa de muzica era originalul si era mult mai greu sa piratezi.

Ronnie14.01.2010 13:05
Faptul ca e greu sa iti faci loc in rapul romanesc. Imi ziceai ca anonim s-a desfiintat.

Grrrr.. hmmm. Plm. Te-ai intrebat daca poate s-au certat, casatorit, imbolnavit etc. si nu mai poate canta unul dintre ei?

Eu zic sa nu presupui. Daca vorbesti din surse sigure, da un exemplu. Daca nu, taci. Nu mai stiu pe unde citeam ca banica ar lua 10 mii de euro pe ora!!!

Pai, frate, sa iei 2000-3000 de euro pe concert si te-ai scos.

Tac prietene, ca doar nu o sa vorbesc cu monitorul.

Dar Stefan Banica Junior este cunoscut de 10 romani din 10. Cumicu, Cedry2k si co. nu au parte de o asemenea simpatie in randul oamenilor de rand. La un concert cu Banica vin 20 000 de oameni, la un concert cu un rapper care nu apare la TV, radio daca se strang 500 de oameni este super ok.

"O piesa buna pentru tine e automat comerciala."

Unde am zis eu asta? Mie mi se pare chiar foarte buna parodia aia cu stilu oprisan. Aia nu e comerciala.

Reformulez: "O piesa buna ce are succes si la cererea oamenilor ajunge pe TV si radio, pentru tine este comerciala". Asa a fost cazul lui Puya cu melodia "Undeva-n Balcani". La inceput piesa a fost data doar pe internet si la cererea oamenilor a aparut usor, usor la radio, apoi la TV.

Tu nu pricepi ca pe noi ne doare-n p... de under sau comercial?! Daca o piesa e buna, o ascultam.

Daca faci rap under, faci pentru tine. Te doare in **** daca te asculta lumea, intelege asta!

Aceaiasi intrebare pe care m-am cam saturat sa o repet: Ce inseamna pentru TINE underground? Nu am cum sa inteleg ceea ce zici tu atata timp cat nu cunosc ce inseamna pentru tine termenul de "underground" pe care il folosesti atat de des.

Nu neaparat necunoscuti cat schimbati. Desi, sunt 110% sigur ca exista multi rapperi mult mai buni pe strazi, care nu au contracte cu case de discuri.

Multi au inceput de jos dar s-au schimbat. De ce? pentru ca vor bani. Punct. Nu pentru ca vor sa faca rap. Daca voiau sa faca rap, faceau rap singuri fara sa amestece banii in asta.

Tu cand ai sa pricepi ca pentru a face muzica (absolut de orice gen) iti trebuie bani?

Nimic nu te opreste sa iti gasesti un loc de munca linistit si sa faci rap de placere. Unii pot.

Aceleasi argumente tipice tie. Toti tovarasii pe care ii am si au ajuns oameni la casa lor pleaca de dimineata si se intorc seara la 10-11. Cand plm sa mai faci si rap?! Si in situatia asta sunt majoritatea.

Nu el vinde, nu el primeste marea parte din incasari. Ca primeste si el o mica parte.

Atunci artistul de ce se mai chinuie sa scoata albume? Nu ar fi mai usor sa scoata melodii, le baga pe net, lumea il place, este invitat la concerte si gata, am rezolvat treaba fara casa de discuri.

Chiar am sa ma interesez sa vad cam ce procent primeste artistul de pe urma vanzarilor de albume si iti voi spune.

EDIT: Un artist care scoate album cu o casa de discuri primeste in medie 40%-50% din vanzarile de CD-uri. Nu e chiar un procent mic dar nici foarte mare.

Majoritatea insa prefera sa scoata albume pe cont propriu.

bodanelu14.01.2010 13:38

pot sa intreb si eu ceva?

daca am albumele guess who si spike luate cu gsp-ul si le am si mp3 in calculator downloadate de pe net.. se numeste piraterie? :D

puyol14.01.2010 13:43

exact asa le am si eu ;)

Ronnie14.01.2010 13:44

Si eu le am asa :)

MoWeed14.01.2010 13:46

Eu mi-am facut mp3 de pe cd-urile cumparate din gesepe. Piratilor

Daniel-Ionut14.01.2010 13:47

Eu doar le'am downloadat!

Traiesc in Romania :happy:

«11617181920115»