Ronnie
Ai facut rap vreodata?
Baiatule, fa diferenta intre Hip Hop si Rap. Rapul face parte din Hip Hop dar nu e acelasi lucru. Hip Hopul e un stil de viata. Graffiti, breakdance, rap, platanele, astea fac hip hopul. Poate ca esti hip hoper, ca ai stilul asta de viata, dar asta nu te face rapper.
Si da, poti sa te duci sa le ceri scuze la aia care asculta manele doar ca le place sa asculte si in rest nimic. Aia sigur nu sunt manelisti.
Si eu joc fotbal de placere, sunt fotbalist?
Apropo, nu mai exista Anonim.
Si uite cum mi-ai confirmat ce am zis in alte parti.
Evident ca sunt facute sa atraga public. Dar eu cred ca fac parte din publicul care asculta muzica buna (hip-hop), cel putin asa vreau sa cred. Piesele pe care eu le-am enumerat sunt piese care pe mine ma ating la suflet, si eu asta vreau sa ascult. Nu imi trebuie rime de la Shakespeare neaparat. Vrau pe langa versuri sa aud si un beat bun.
AC/DC, NWA crezi ca fac muzica pentru ei. Nu, o fac pentru bani. Toata lumea o face pentru bani. Ca si in fotbal. Toti joaca pentru bani. A, ca unii nu accepta sa joace pentru echipa rivala. La fel si in muzica, nu ai sa vezi un Nimeni Altu', Cedry2k, Aforic, Cumicu sau Vescan sa cante manele.
Ma indoiesc ca stiu sa cante manele. Auzi, daca ar stii, ai baga mana in foc ca nu ar face-o? Eu nu cred. Ca nu ii cunosti tu personal.
Si, daca sunt facute sa atraga public, nu sunt comerciale?
Majoritatea din cei pe care i-am enumerat eu mai sus au scos cam un album de cand sunt ei (Guess Who-2009, Nimeni Altu'- 2008, doar Cedry2k are doua, unul din 2007 si unul din 2010, scos zilele trecute si Spike 2006 si 20009) si majoritatea au intrat in rapul romanesc cam de prin anii 2004-2005. Deci nu ii poti incadra in categoria celor care scot albume an de an.
Tu nu pricepi ultimele versuri din melodia respectiva:
"Nu e ca si cum vreau sa ma-mbogatesc din asta
E doar ca sa pot continua sa fac asta".
Ti-am zis deja ca e destul de greu sa iti faci loc in industria asta. Numai pentru ca au scos putine albume nu inseamna ca nu vor scoate mai multe in continuare. Si, daca in 2011, scot fiecare cate 2 albume, ce te faci?! Si inca 2-3 dupa si tot asa. Lasa-i un pic sa prinda radacini. Vorbim dupa. Spre deosebire de ei, Getto Dacii nu au mai continuat.
Cat despre versurile alea, ce plm?! Nu poate sa faca rap daca n-are bani? E o tampenie. Cand o dadeam pe la 16-17 ani cu versuri peste tot mie nu-mi pasa de bani. Nici nu ma gandeam ca imi trebuiesc bani ca sa fac aia. Da' atunci era altceva. Atunci nu eram asa de innebuniti sa stam in casa. Atunci ne mai intalneam cu prieteni pe undeva, mai mergeam cu o rola ceva, ieseam in oras. Ete na, acum e prea bine acasa la TV si computer. Faci rime pe mesager ca e tot una, nu?
De aia se duce totul dracului, ca lumea e tot mai lenesa. Asta e.
Sa-mi explici te rog de ce are nevoie de bani ca sa faca rap.
Evident prietene, daca iti respecti fanii vrei sa scoti melodii cu o calitate buna din punct de vedere audio
Noi despre ce discutam acum? Despre rap underground sau despre rap comercial? De unde **** mea vezi fani la underground?
Repet pentru a mia oara.
RAPUL IL FACI PENTRU TINE, NU PENTRU ALTII.
Din moment ce te preocupa fanii, las-o-n sange de treaba, te preocupa si banii pe care-i scoti de pe ei.
Sa nu crezi tu ca, numai pentru ca zic ei ca nu vor bani, chiar e asa.
Eu mai sunt inregistrat si pe un forum de hip-hop din Romania de foarte mult timp si acolo sunt si oameni de la case de discuri care au si spus-o ca muzica hip-hop se vinde foarte prost. Artistii scot foarte putin profit de pe urma cd-urilor vandute. Asa ca nu imi spune tu ca ei sunt putrezi de bogati sau alte bazaconii.
Hai sa va mai spun ceva.
Voi stiti cum isi castiga artistii astia grosul banilor?
Din vanzari de discuri? NU! Un nu foarte mare.
Grosul banilor vin din concerte. Si puteti sa verificati oriunde vreti. cd-uri si casete-astea conteaza ca sa fidelizeze publicul, nu pentru venit. Ii doare pe ei fix in penis ca tu piratezi sau iei the real deal. Cand vii la un concert de-al lor si dai nu stiu cati bani si ei sunt platiti bine, iti zic eu ca ii doare in cot de toate melodiile piratate.
Interesati-va sa vedeti daca nu am dreptate.
De aia e asa de greu sa iti faci loc in industria asta. Daca nu ti-ai castigat repede niste fani, esti gata. Cine crezi ca te cheama la concert?
pytycris
Nu pot sa zic altceva decat: asculta Getto Dacii si vorbim dupa.
puyol
Auzisem la un moment dat ca cica Deceneu ar fi innebunit din cauza ca si-a pierdut parintii. Dar nu stiu sigur.
p.s. Voi nu vreti sa intelegeti un lucru: Nu am zis ca nu imi place, am zis doar ca nu e underground!