FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Oleg Protasov

«15678910»
stelista_cristea02.12.2005 08:32

Oleg, ole!

Pe bratele elevilor sai. Asa a trait Oleg Protasov minutele de dupa fluierul de final al partidei cu Halmstad. Cand a ajuns in fata galeriei, tot stadionul a erupt: "Oleeg Protaasov! Oleeg Protaasov!". A inceput sa zambeasca. Si-a dus mana la inima si apoi a aplaudat. A intrat la vestiare. "Va multumesc din suflet pentru aceasta seara", le-a spus jucatorilor. Apoi i-a imbratisat pe fiecare.

A urcat in biroul sau de la tribuna a II-a si alaturi de Stefan Stoica si-a dat frau liber bucuriei, strigand in gura mare in limba greaca, tipetele lui putand fi auzite din parcarea stadionului. A parasit stadionul in jurul orei 1:00, nu inainte de a ajunge la conferinta de presa, unde a facut o declaratie pe care a repetat-o la iesirea din arena: "Nu am luat nici o decizie. Pana la ora meciului cu Hertha se mai pot intampla multe".

A fost ultimul care a plecat de la stadion, ducandu-se sa petreaca alaturi de niste prieteni greci. "A parasit stadionul cu lacrimi in ochi. Nu s-ar fi asteptat ca 25.000 de oameni si toti jucatorii sa-i fie alaturi", a spus unul dintre colaboratorii sai.

14 zile au mai ramas pana cand Protasov va parasi Steaua pentru a da curs ofertei de la Dnepr.

CINE VINE

Olaroiu e adeptul jocului inchis

"Daca va pleca Oleg, si probabil ca asa se va intampla, atunci suta la suta va veni Olaroiu", a declarat Gigi Becali inainte de meciul cu Halmstad. Astfel, fostul antrenor al Timisoarei ar urma sa fie instalat pe 16 decembrie in Ghencea. Este de asteptat o schimbare majora in jocul Stelei, stiut fiind stilul lui Oli, unul extrem de prudent, cu doi ichizatori in fata unei aparari de 4 fundasi. O dovada a faptului ca Olaroiu este un antrenor care sacrifica spectacolul este linia de clasament a lui Poli din acest sezon: 12 meciuri si doar 16 goluri marcate, in conditiile in care in lot i-a avut la dispozitie pe Viorel Moldovan, Gigel Bucur si Mansour. Pe de alta parte, timisorenii au avut in aceeasi perioada doar 8 goluri primite, a doua aparare dupa Steaua la momentul respectiv. De asemenea, cand a antrenat in Ghencea, in 7 etape, echipa a marcat doar 6 goluri si a primit 5.

"Am fost cel mai fericit om din lume miercuri seara"

- Domnule Protasov, care a fost primul lucru pe care l-ati facut dupa ce ati plecat de pe stadion?

- M-am dus sa sarbatoresc succesul. Am avut invitati niste prieteni greci veniti in Romania si am stat cu ei.

- Atitudinea publicului va conta in decizia pe care o veti lua?

- Va spun doar ca a fost ceva incredibil. 25.000 de oameni niciodata nu-i vei putea cumpara sa-i faci sa te aclame. A fost ceva ce nu voi uita niciodata. Poate ca miercuri seara am fost cel mai fericit om din lume.

- Ati citit titlul din Gazeta Sporturilor de joi, "Mai gandeste-te, Oleg!"?

- Bineinteles!

- Si?

- Hm, repet, toate acestea, iubirea oamenilor, aprecierea ziaristilor sunt lucruri, care, alaturi de sanatate, nu le poti cumpara cu bani niciodata, tocmai de-asta sunt atat de pretioase si trebuie sa fii fericit atunci cand le ai. Eu sunt.

PROFILUL PSIHIATRULUI

"Antrenor exemplar"

Cunoscutul psihiatru Florin Tudose a acceptat sa-l radiografieze pentru Gazeta Sporturilor pe Oleg Protasov:

- antrenor exemplar in intelesul cel mai pur al cuvantului pentru ca a reusit sa faca performanta venind dupa un antrenor pe care reusiseram sa-l romanizam si astfel am crezut ca putem face cu toti la fel

- e serios, responsabil, niciodata n-a fugit in momentele grele de responsabilitate si comunica atat cat e nevoie, nu sta numai la televizor pentru a crea polemici

- ne-ar trebui un Protasov si la "nationala" Romaniei, sa nu mai piturchizam atat echipa, cred ca Oleg ar putea pune ordine acolo

- doi antrenori romani sunt ca Protasov; Mircea Lucescu si Ladislau Boloni, dar, din pacate, ei lucreaza in strainatate

CEL MAI GREU MOMENT

Singura greseala, returul cu Rosenborg

O singura infrangere are Protasov in meciurile din actualul sezon al cupelor europene, 2-3 la Trondheim, cu Rosenborg. Atunci, Steaua a pierdut calificarea in grupele Ligii Campionilor si Protasov a fost acuzat dur de patronul Gigi Becali, fiind facut principalul vinovat de esec, pentru ca a jucat cu Nesu mijlocas stanga. Atunci, Becali s-a gandit chiar la demiterea ucraineanului, insa a renuntat in momentul in care managerul general al clubului, Mihai Stoica, a spus ca va parasi si el echipa daca Oleg va fi dat afara.

25 de meciuri a stat Oleg Protasov pe banca Stelei, pierzand doar 4 dintre ele: 2-3 cu Dinamo, in Supercupa, 2-3 cu Rosenborg, in turul preliminar al Ligii Campionilor, 0-1 cu Gloria Bistrita si 0-1 cu CFR Cluj, in Divizia A

Ce spun personalitatile romanesti despre Protasov

"Protasov a fost un mare sportiv. El nu s-a implicat deloc in stilul romanesc, parca a fost tot timpul ca o statuie"

Mircea Diaconu, actor

"Daca pleaca este din cauza problemelor personale, cand e vorba de familie uiti de orice. Nu cred ca se duce in Ucraina pentru bani"

Florin Calinescu, realizator talk-show TV

"Lasand echipa pe primul loc si calificînd-o in primavara europeana inseamna ca si-a facut treaba la acest club"

Dorinel Munteanu, antrenor CFR Cluj

"Toti antrenorii din Divizia A au avut ce invata de la el. O dovada ca s-a preocupat doar de jocul propriei echipe si nu de alte probleme este chiar calitatea jocului prestat de Steaua. Am 3 cuvinte pentru Oleg, respect, respect, respect"

Cristi Balaj, arbitru

"Nu e bine deloc daca va fi lasat sa plece sau daca el va lua decizia de a pleca. Eu spun asa: Steaua, nu-ti lasa magicianul sa te paraseasca!"

Miodrag Belodedici, fost jucator Steaua

"Oleg a facut o singura greseala, returul cu Rosenborg. In rest, mult echilibru, valoare, seriozitate si performante. Si va fi greu Stelei sa invete sa se descurce fara el"

Ionut Lupescu, director general FRF

sorin_77705.12.2005 19:04

Se spune ca omul care nu isi exprima trairile ori nu le are ori se consuma intern. Despre Oleg poti spune la fel. Poti spune ca l-ai vazut zambind o data, dar a fost ca un murmur, poti spune ca l-ai vazut gesticuland, dar a fost semnul unei schimbari in teren, poti spune ca l-ai vazut strigand, dar a fost o multumire adusa suporterilor, poti spune ca l-ai vazut bucurandu-se la o reusita, dar a fost trairea unei amintiri din tinerete...

Pe Oleg la inceperea partidei nici macar nu il vezi cand traverseaza terenul in Ghencea pentru a se aseza pe banca, iar la final face un semn discret cu mana si iti da de inteles ca se bucura la urmatoarea partida mai mult. Atata modestie o vezi poate la un debutant. Si totusi Oleg a debutat la Steaua o data cu spectacolul... Sa speram ca am trait un act si ca vor mai urma 3. Doamne-ajuta!

SSK11.12.2005 16:02

Incredibil gestul lui Oleg Protasov de a dona 50.000 de dolari pentru copiii din Romania...

axl2316.12.2005 09:15

imi pare rau ca pleaca Protasov, consider ca este unul dintre cei mai valorosi antrenori din istoria Stelei. sper ca Oli sa nu schimbe mult atitudinea de joc a Stelei pentru ca mie personal imi place la nebunie cum joaca acum. se vede o schimbare imensa fata de acum 2,3 ani, de exemplu.

SteauaToronto17.12.2005 17:46

Oleg Protasov nu mai face parte din lotul Stelei asa ca TOPIC INCHIS am deschis topic despre noul antrenor al Stelei Cosmin Olaroiu!

cristianotopeanu17.01.2006 06:33

Un articol gasit recent prin arhiva Suplimentului Fotbal (1988), care se refera la fotbalistul Protasov. Am publicat acest articol, ca sa va familiarizati cu ex-fotbalistul Protasov (priviti poza si cautati asemanari, dar si echipa la care activa !!!). Nu discut despre antrenorul Protasov, acum stim cu totii despre el, doar despre fostul fotbalist....

protasov7zz.jpg

dbd19.01.2006 21:34

si cred ca mai lipseste in colectia ta Cristi un articol care ar trebui sa sune cam asa : Oleg Protasov antrenorul cel mai antrenor strain din Romania in sezonul 2005-2006 ! :lol:

FANATIK RED-BLUE27.01.2006 14:06

Ce a spus Boştină

"Olăroiu şi Protasov sînt doi tehnicieni total diferiţi. Oli e adeptul antrenamentelor italiene, foarte multă tactică, mişcare în teren, organizare totală. În schimb, Oleg era mai libertin, lăsa imaginaţia fotbaliştilor să decidă şi lucra mult pentru combinaţiile între jucători. Doar rezultatele vor decide care dintre ei e mai potrivit pentru Steaua"

Rezultatul sondajului de pe www.gsp.ro este: Oleg 86% iar Oli 14%. Intreabare era: "Tinand cont de aprecierile lui Bostina, pe care dintre cei 2 antrenori ii preferi?"

dbd28.01.2006 22:25

topicul asta nu trebuia inchis ? :?

armanovici29.01.2006 00:02

Draculas vad ca nu te linistesti..ai impresia gresita ca esti pus aici sa faci ordine cand nu e cazul!

redandblue29.01.2006 18:06

Nu stiu de ce dar plecarea lui Protasov mi-a produs o mare dezamagire...poate si din cauza ca eu nu prea il agreez pe Olaroiu...cred ca asemenea oameni ca Oleg sau ca Walter ar trebui sa aiba mereu un topic deschis pe orice forum ros-albastru...

Inca visez la cum ar arata un cuplu de antrenori Oleg-Walter...cred ca am avea de depatre cea mai echilibrata echipa...

the_killer26.02.2006 08:47

Protasov era un antrenor foarte bun,imi pare rau ca a plecat.Si Zenga imi placea foarte mult.

I.N.Money12.03.2006 21:06

Ca fapt divers:Dnipro D'petrovsk [4 - 0] Zakarpattia,la meciul de debut al sau... :!: bravo Oleg..

Motanu D12.03.2006 21:23

Bravo, dar irelevant. Adversarii su fost o echipa submediocra !

FortuneTeller12.03.2006 21:27

Da, dar Steaua de acum i-ar bate pe aia cu 4-0?

I.N.Money25.04.2006 15:49

Se pare ca Oleg a reusit sa aduca pe ucrainieni la liman,ba chiar obtinad o super victorie la Kiev,cu Dynamo !! Poate la anul,cu cateva achizitii reuseste sa aduca titlul la Dnipro.

antiantisteaua05.05.2006 21:02

Ar mai vrea sa antreneze o echipa de fotbal din Romania :?:

danciu1908.06.2006 21:16

Multumim Oleg Protasov pt returul de exceptie si pt tot ce ai facut la Steaua.E SI TITLUL TAU 50%

FORZA Steaua!

iancu dragosh08.06.2006 22:26

Oleg merita recunostinta noastra pentru ce a facut la Steaua. Prin plecarea lui am pierdut o sansa extraordinara. prezenta lui pe banca ar fi garantat fara indoiala succesul multi ani de acum incolo

axl2310.06.2006 01:00

foarte frumos din partea lui sa laude Steaua si sa fie mandru, sper intr-o revenire a lui cand ne-o fi mai greu, peste 30 de ani, dupa spusele lui Gigi. si ar fi un gest frumos sa i se trimita tricoul de campion.

Dawson10.06.2006 01:05
si ar fi un gest frumos sa i se trimita tricoul de campion.

Subscriu!

SteauaToronto15.07.2006 13:12

Astazi Marseille - Dnepr . Protasov va sustine un test greu in tentativa de a intra in Cupa UEFA...

Succes!

16 07 2006 05:22

Marseille 0 - 0 Dnipro D'trovsk (Ukr)

Super Oleg!

SteauaToronto20.09.2006 02:21

In sezonul care a inceput dupa 7 etape, Dnipro se afla pe locul 6 in Ukraina cu 11 puncte la 8 puncte de liderii Dynamo Kyev si Sathior.

Bilantul este de 2 victorii, 5 egaluri si 0 infrangeri!

Testul adevarat pentru Oleg este pe 23 septemberie cand va primi vizita lui Mircea Lucescu (sathior)

SUCCES Oleg!

SteauaToronto24.09.2006 03:30

Dnipro D'petrovsk 1 - 1 Shakhtar Donetsk (Lucescu MARE)

Dnipro a deschis scorul!

Succes in continuare, Oleg!

SteauaToronto14.10.2006 14:42

Astazi:

Dnipro D'petrovsk ? - ? Dynamo Kyiv

SUCCES Oleg!

«15678910»