FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Liga Campionilor , Editia 2009-2010

«13456730»
MoWeed06.08.2009 15:00
E aproape imposibil pentru o echipa ca Steaua sa mai castige trofee europene. Semifinala de Cupa UEFA a fost un noroc chior. Nu mai e ca acum 20 de ani cand prindeai 4 echipe si ajungeai in finala. Acum ai minim 7 echipe foarte puternice si bogate.

Cupa Romaniei e, sa recunoastem, un trofeu absolut penibil As prefera un playoff ca in Olanda pentru Liga I, transformand Cupa Romaniei intr-un trofeu pentru ligile inferioare.

Cat despre intrebarea ta, da, totul se reduce la bani. Altfel ajungem in Liga a III-a, avem un stadion ca dinamovistii, pierdem spectatori si fani, jucam ca niste iepe impiedicate din lipsa de valoare etc...

Nici nu sustineam ca Steaua poate sa castige trofee europene. Ca nivel financiar suntem mult in urma echipelor din Vest sau chiar din Rusia.

Cupa Romaniei este un trofeu de traditie. Ar trebui ca fiecare echipa sa-si doreasca sa-si adauge un trofeu in palmares, chiar daca acest trofeu nu aduce bani.

Normal ca banii sunt foarte importanti in ziua de azi, fotbalul a devenit o afacere. Doar ca eu am o mentalitate mai invechita si imi doresc ca echipa sa se bata pentru toate trofeele pentru care poate. Asta include si Cupa Romaniei

Alexandru H.06.08.2009 15:48
Nici nu sustineam ca Steaua poate sa castige trofee europene. Ca nivel financiar suntem mult in urma echipelor din Vest sau chiar din Rusia.

Cupa Romaniei este un trofeu de traditie. Ar trebui ca fiecare echipa sa-si doreasca sa-si adauge un trofeu in palmares, chiar daca acest trofeu nu aduce bani.

Normal ca banii sunt foarte importanti in ziua de azi, fotbalul a devenit o afacere. Doar ca eu am o mentalitate mai invechita si imi doresc ca echipa sa se bata pentru toate trofeele pentru care poate. Asta include si Cupa Romaniei

Din punctul meu de vedere, Cupa Romaniei nu are nicio treaba cu FA Cup ori Copa del Rey, care sunt competitii inaugurate inaintea campionatului national. In 1933, cand a fost fondata, era doar un exemplu al modei de a dubla campionatul tarii cu o competitie de tip eliminatoriu (la fel au facut si italienii, care nu dau doua cepe degerate pe Coppa Italia). Partea enervanta e ca in timp ce echipe precum Ripensia sau Venus (cele mai bune formatii ale perioadei interbelice) sunt aproape uitate (desi au dominat autoritar cea mai buna decada a fotbalului romanesc "burghez"), Rapidul e vazut ca un etalon al fotbalului autohton interbelic doar din pricina acelor catorva Cupe.

Pentru noi Cupa Romaniei e o traditie deoarece in anii 60-70, cand eram clar sub Dinamo ca valoare si rezultate, ne scoteam din saracie cu victoria in aceasta competitie. La fel ca in perioada interbelica, era trofeul looserilor, al celor mai buni decat plutonul dar mai prosti decat varful. Dar, gata, s-a terminat: din 1984 nu ne mai permitem sa ne consideram "echipa de pluton". Prefer 10 calificari consecutive in grupele Champions League decat 20 de titluri de Cupa a Romaniei... sa ne ia fata rapidistii si ceferistii, problema lor...

KERATOCONUS06.08.2009 15:53
aseara n-au avut noroc, sahtior a fost de rahat.

Intr-adevar, aseara, sahtior a fost de rahat. Insa per ansamblu, ucrainienii meritau sa se califice mai departe. Sa nu uitam meciul din tur. Atunci cand, elevii antrenati de il muce au facut ce au vrut din timicioara.

_yang06.08.2009 16:22
In 86-89, performanta Stelei a fost posibila numai pentru ca am avut resursele financiare si politice necesare de a atrage jucatorii cei mai buni din Romania, lipsiti de posibilitatea de a pleca peste hotare. Ca sa facem o comparatie, Steaua anului 2009 ar avea o echipa formata din Mutu, Chivu, Lobont, Rat etc. Intotdeauna banii au fost la putere. Nu ca acum, desigur (si sunt primul care voi deplange actuala situatie), dar Real Madridul anilor 50 nu a castigat totul in Europa doar pentru ca se baza pe forta locala de munca...

Eu nu vorbeam de ceea ce se ntampla acum 20 sau 50 de ani ?

Si m-am convins cu cine vorbesc odata ce am citit asta : nu voi plange niciodata pentru Cupa sau Supercupa Romaniei, de exemplu... singurul trofeu care conteaza e Campionatul

Alexandru H.06.08.2009 16:55
Eu nu vorbeam de ceea ce se ntampla acum 20 sau 50 de ani ?

Si m-am convins cu cine vorbesc odata ce am citit asta : nu voi plange niciodata pentru Cupa sau Supercupa Romaniei, de exemplu... singurul trofeu care conteaza e Campionatul

Chiar cu cine vorbesti? Hai ca iti spun: cu cineva pentru care o victorie impotriva Gloriei Bistrita inseamna ZERO. Steaua Sevilliana, aia pe care toti o laudam, nu merita scrisa cu majuscule pentru ca batea echipe precum Corvinul sau Flacara Moreni, ci pentru ca a facut marea trecere a fotbalului romanesc din mocirla nationala in arena europeana. Pai voi plange pentru ratarea calificarii in primavara europeana, voi plange pentru pierderea unui titlu european, voi plange pentru o infrangere in fata Barcelonei; nu voi plange pentru faptul ca nu am egalat anul asta performanta unor echipe precum Chimia Ramnicu-Valcea, Ariesul Turda sau Jiul Petrosani.

Nu spun sa boicotam competitia asta, dar a-i da atata importanta inseamna sa recunosti ca echipa castigatoare ar fi vicecampioana Romaniei, ceea ce e o aberatie. Si Cupa Cupelor era o competitie de "traditie" si a fost eliminata fara regrete dupa 40 de ani. Hai sa fim noi mai destepti si sa le dovedim fraierilor de vestici ca nu stiu ce inseamna obsesia de trofee: ca mai bine stai acasa, in Romania, te uiti la cupele europene de la televizor dar dai totul pentru a castiga trofee locale. Am avut o perioada tare misto acum 10 ani cand eram ciuca batailor in Europa.

Din punctul meu de vedere, ar trebui sa taiem chiar si Liga 1 la vreo 16 echipe, sa facem playoff pentru cupele Europene si sa lasam mediocritatile de tipul Otopeni sau Ceahlaul sa se bata in Liga a II-a pentru Cupa Romaniei. Ca, sincer, pentru cei 1000 de spectatori cat e media pe meci, nu merita...

Maye07.08.2009 10:22

Play Off-ul Ligii Campionilor , mansa tur 18/19 august , retur 25/26 august

Urna Campioanelor:

Sheriff Tiraspol(Rep.Moldova) - Olimpiacos Pireu(Grecia)

FC Salzburg (Austria) - Maccabi Haifa (Israel)

FK Ventspils (Letonia) - FC Zurich (Elvetia)

FC Copenhaga (Danemarca) - Apoel Nicosia (Cipru)

Levski Sofia (Bulgaria) - Debrecen (Ungaria)

Urna Non Campioanelor :

Olympique Lyon (Franta) - Anderlecht (Belgia)

Celtic (Scotia) - Arsenal Londra (Anglia)

FC Timisoara - VfB Stuttgart (Germania)

Sporting Lisabona (Portugalia) - AC Fiorentina (Italia)

Panathinaikos (Grecia) - Athletico Madrid (Spania)

Ronnie07.08.2009 10:26

Ce meci frumos, Celtic-Arsenal.

Maye07.08.2009 10:43

Da Ronnie.Va fi sarbatoare in Regat.

KERATOCONUS07.08.2009 10:54

Parca nu-mi vine a crede ce echipe se pot califica in grupele ligii campionilor...mai ales din urna campioanelor. :|

Bombonel9407.08.2009 10:55

ar fii frumos pentru Romania sa se califice Timisoara in Liga:) si Steaua Dinamo CFR si Vaslui in europa league:)

cu toate asteea Steaua va ajunge cel mai departe si va castiga tot anul asta fular-campionii

Maye07.08.2009 11:01
Parca nu-mi vine a crede ce echipe se pot califica in grupele ligii campionilor...mai ales din urna campioanelor. :|

De asta s-a si facut sistemul asta.Ca sa intre echipe slab cotate si ca Liga sa vanda mai mult in tari neexplorate pana acum.Plus ca o data cu picarea unor echipe puternice din preliminarii se intareste Europa League.

KERATOCONUS07.08.2009 11:13

Maccabi Haifa a mai participat vreodata in grupele ligii campionilor?

MoWeed07.08.2009 12:03

A avut noroc Fulgerul Timisoara, a scapat de Arsenal si Lyon.

O sa fie un meci foarte frumos Celtic-Arsenal

Maye07.08.2009 12:21
Maccabi Haifa a mai participat vreodata in grupele ligii campionilor?

In editia 2002-2003 , cand a avut si un rezultat foarte important:3-0 contra lui Manchester United.

KERATOCONUS07.08.2009 12:34
In editia 2002-2003 , cand a avut si un rezultat foarte important:3-0 contra lui Manchester United.

Multumesc pentru raspuns.

Deci, in afara de: FC Timisoara, Sheriff Tiraspol, FC Salzburg, FK Ventspils, Apoel Nicosia si Debrecen, celelalte au mai participat in grupele ligii campionilor.

Maye07.08.2009 12:57
Multumesc pentru raspuns.

Deci, in afara de: FC Timisoara, Sheriff Tiraspol, FC Salzburg, FK Ventspils, Apoel Nicosia si Debrecen, celelalte au mai participat in grupele ligii campionilor.

In mare da...dar mai este si FC ZUrich care din cate stiu eu nu a mai participat..Dar anul asta multe din ele vor bifa prima participare :)

**alex**07.08.2009 16:16

Fucking hell, Celtic-Arsenal! :wub:

Pacat ca nu mai este Gordon Strachan antrenor, ii vedeam clar favoriti. Acum.. sansele sunt egale.

Maye18.08.2009 20:56

Play Off-ul Ligii Campionilor, tur.

Sheriff Tiraspol(Rep.Moldova) - Olympiakos Pireu(Grecia) 0-1

FC Copenhaga (Danemarca) - Apoel Nicosia (Cipru) 1-0

Celtic (Scotia) - Arsenal Londra (Anglia) 0-2

Sporting Lisabona (Portugalia) - AC Fiorentina (Italia) 2-2

FC Timisoara - VfB Stuttgart (Germania) 0-2

KERATOCONUS18.08.2009 21:16

@Maye

Eu din cate imi aduc aminte, FC Zurich a mai evoluat in grupele ligii campionilor. Parca erau intr-o grupa cu Arsenal, cand tunarii inca mai jucau pe vechiul stadion Highbury.

PS: Sheriff Tiraspol - Olympiakos Pireu 0 - 2

Maye18.08.2009 21:50

Posibil sa ma insel Keratoconus . Promit ca o sa ma informez.

Imi pare cam rau de Sheriff.

*Alecs*18.08.2009 22:06

Zurich n-a mai fost in grupe. Cei care au jucat cu Arsenal au fost FC Thun.

Maye18.08.2009 22:09

FC Thun da , cu Mauro Lustrinelli in mare forma.

KERATOCONUS18.08.2009 22:17

@Maye

Nici eu nu sunt 100% sigur ca FC Zurich a mai evoluat in grupele ligii campionilor. Am cautat, dar n-am reusit sa gasesc. Poate reusesti tu.

Sincer, mie nu mi-a parut rau de Sheriff Tiraspol, mai ales dupa ce am vazut rezumatul si l-am auzit pe crainicul stadionului anuntand golurile si schimbarile in limba rusa.

PS: Incredibil cum a pierdut Celtic. A primit primul gol dintr-o deviere norocoasa a lui Gallas, iar al doilea un autogol stupid...asta da ghinion.

LE: Mersi *Alecs*. Probabil eram amandoi pe topic si de aceea am vazut raspunsul tau dupa ce am postat. FC Thun era echipa elvetiana care a mai participat in grupele UEFA Champions League(in afara de Basel). Stiu ca au jucat pe stadionul lui Servette Geneva, dar nu-mi mai aduceam aminte bine cine a jucat atunci impotriva lui Arsenal.

*Alecs*18.08.2009 22:26

Celtic din pacate nu mai are aceeasi echipa. Au plecat Gordon Strachan, Nakamura, Venegoor of Hesselink, iar cei adusi sa-i inlocuiasca nu sunt de aceeasi valoare.

PS: Din avancronica meciul de maine de pe site-ul UEFA : Zürich were semi-finalists in the European Champion Clubs' Cup in 1963/64 and 1976/77 but their last appearance in the competition came in 1981/82 – long before the UEFA Champions League era opened.The Swiss club fell in the qualifying rounds in 2006/07 and 2007/08.

Stryker18.08.2009 22:27

Rezultate destul de normale in seara asta , victorii oarecum logice pt Arsenal, FC Copenhaga, Olympiakos Pireu ... e diferenta de valoare intre aceste echipe si adversarele lor

La Timisoara era meci de X2 , dar nu ma asteptam sa-i bata nemtii asa categoric

Sincer, mie nu mi-a parut rau de Sheriff Tiraspol, mai ales dupa ce am vazut rezumatul si l-am auzit pe crainicul stadionului anuntand golurile si schimbarile in limba rusa.

Sheriff e mai mult o echipa ruseasca ce joaca in campionatul moldovei ... au avut o gluma de aparare , o echipa mai puternica le dadea vreo 4-5 in seara asta ... oricum, cine stie poate picam cu ei in grupele europa league

«13456730»