Nici Lyon nu cred ca va avea probleme cu Fulgerul...
Nici Lyon nu cred ca va avea probleme cu Fulgerul...
Ar fi culmea.Oricum din astea 5 care intra acum in competitie , imi e greu sa cred ca va parasi macar una competitia.Poate doar Fiorentina.
Pe GSP scrie ca Poli ar putea pica cu Sporting si Panatinaikos si nu apar Fiorentina si Atletico Madrid. Oricum, daca pica cu oricare din astea 4 au sanse 50-50.
Pe GSP scrie ca Poli ar putea pica cu Sporting si Panatinaikos si nu apar Fiorentina si Atletico Madrid. Oricum, daca pica cu oricare din astea 4 au sanse 50-50.
Ai fumat ceva? ![]()
Ar trebui sa curga rauri de bere in urmatorul oras:
Aer curat de oras.
Nu stiu exact care este coeficientul fiecarei echipe din urna lor.Dar e posibil sa fie capi de serie Panathinaikos si Sporting pentru ca au fost mai prezente in ultimii 5 ani in Europa decat Stuttgart sau/si At.Madrid.
Nu fiti rai.Timisoara a meritat calificarea,desi 3 sferturi din dubla s-a aparat.Sahtar e o echipa mica.S-a vazut asta.Pariu ca Dinamo Kiev nu rata calificarea in fata Timisoarei?Sahtior a dominat,dar a facut-o fara convingere si fara sa para echipa mai buna.Asta in conditiile in care s-au bagat bani foarte multi in aceasta echipa artificiala.Cupa UEFA a fost Liga a doua a competitiilor europene.Europa League sper ca va fi mai puternica...
Felicit Timisoara!!!
Nu are nimeni nimic cu Timisoara insa deja incept sa ma enerveze "civilizatii" care la prima lor performanta europeana in nspe ani sar cu curul in sus de parca sunt gaura din covrig.
Evident ca in tot acest delir anti-mitici nimeni n-a amintit de faptul ca 2 echipe de mitici,Steaua si Rapid au adus grosul punctelor care au permis unor echipe ca CFR,Urziceni,Timisoara,Vaslui sa participe in cupele europene.Si Steaua adusese aproape 60% din puncte.Insa babuinii astia nu stiu decat sa injure.Ar trebui sa ne zica mersi zilnic pentru sansa asta,altfel ramaneau in anonimatul care ii caracterizeaza.
Dupa acest an,echipele romanesti nu vor mai pupa CL direct,sa vezi atunci dureri in Liga lui mitica.
Eu urmez exemplul lui Moweed,nu pot sa tin cu echipe de frustrati,chiar daca sunt romani si ei.Fanii acestor echipe se bucurau cand Steaua a trait cel dramatic moment al fotbalului romanesc de dupa 1989,dupa semifinala UEFA.
Cum sa tin cu Timisoara,club din care au iesit 1001 de injuraturi la adresa echipei noastre? Nu zic decat atat pentru frustrati:1-8 pentru Steaua.
Cum sa tin cu franarii penali de la CFR care au inceput sa fure din startul acestui sezon,ca sa nu mai zic de modul in care au luat titlul acum 2 ani?
Cum sa tin cu crapid cand panaramele astea behaiau echipa noastra dupa semifinala UEFA?
Cum sa tin cu rivalii de la Dinamo,cand sunt eliminati de bucatari si pescari si care erau sa intre in CL moca pe punctele noastre?
Cum sa tin cu Vaslui,al carui patron vroia ca Steaua sa retrogradeze si care facea ieri misto de motherwell(zicandu-le fatherwell sau asa ceva),o echipa modesta insa de bun simt si care isi stia locul in fotbal.
Iertati-mi expresia insa ma p*s pe toate echipele astea.Singura echipa care mi se pare cat de cat decenta in atitudine fata de noi este Urziceni,si asta doar pentru ca e condusa de 2 stelisti.
Noi suntem Steaua,tinem doar cu noi,nu facem aliante cu nimeni,ni se rupe de javre,ciori,de aek bragadiru,de franari,porumbari si alte exemplare din fauna ligii 1.Vazand cata labareala se face pe punctele noastre,aproape ca imi doresc sa nu fi avut acei ani foarte buni in Europa,sa fii luat doar titlul,iar gugustiucii care latra astazi sa fii ramas in anonimat.
Se bucura exact cum ne-am bucurat noi dupa ce am batut Valencia. Nu vad de ce nu ar face-o, e o performanta excelenta. Plus ca Timisoara acum nici macar nu ne foloseste punctele aduse de Steaua din Europa. Nu au intrat direct in grupe, nu sunt cap de serie. Cel mult ai putea spune ca au scapat de un tur preliminar datorita noua.
Eu zic sa incetam sa traim din trecut. E o boala grea. In fotbal palmaresul tine de sete, dar nu si de foame. E numai vina noastra ca nu am reusit sa prindem cele doua calificari consecutive direct in grupele Champions League si ca le-au luat altii. Daca eram destepti, foloseam fiecare ban suplimentar venit de pe filiera europeana pentru a ne construi o echipa competitiva in Romania. In momentul asta e penibil sa vezi formatia care a castigat cel mai mult din aventura europeana impunand un plafon pentru salarii, refuzand sa cumpere jucatori excelenti cu 700.000 de euro, etc... Anul trecut ar fi trebuit sa constituie un semnal de alarma pentru Becali si suporteri; se pare ca nu s-a prins. Deja am inceput cu laudele excesive dupa ce am suferit timp de 80 de minute in fata unei nou-promovate si am batut doua echipe care, sincer, nu ar prinde nici podiumul Ligii a 2-a. In ritmul asta, iarasi vom vedea CL de la televizor, in timp ce vom critica pe FC Xulete pentru ca joaca pe punctele noastre....
Se bucura exact cum ne-am bucurat noi dupa ce am batut Valencia. Nu vad de ce nu ar face-o, e o performanta excelenta. Plus ca Timisoara acum nici macar nu ne foloseste punctele aduse de Steaua din Europa. Nu au intrat direct in grupe, nu sunt cap de serie. Cel mult ai putea spune ca au scapat de un tur preliminar datorita noua.
Eu zic sa incetam sa traim din trecut. E o boala grea. In fotbal palmaresul tine de sete, dar nu si de foame. E numai vina noastra ca nu am reusit sa prindem cele doua calificari consecutive direct in grupele Champions League si ca le-au luat altii. Daca eram destepti, foloseam fiecare ban suplimentar venit de pe filiera europeana pentru a ne construi o echipa competitiva in Romania. In momentul asta e penibil sa vezi formatia care a castigat cel mai mult din aventura europeana impunand un plafon pentru salarii, refuzand sa cumpere jucatori excelenti cu 700.000 de euro, etc... Anul trecut ar fi trebuit sa constituie un semnal de alarma pentru Becali si suporteri; se pare ca nu s-a prins. Deja am inceput cu laudele excesive dupa ce am suferit timp de 80 de minute in fata unei nou-promovate si am batut doua echipe care, sincer, nu ar prinde nici podiumul Ligii a 2-a. In ritmul asta, iarasi vom vedea CL de la televizor, in timp ce vom critica pe FC Xulete pentru ca joaca pe punctele noastre....
TOTAL de acord !
Nu mai spune....
Dar din cauza caror puncte au ajuns sa joace in preliminariile CL de pe locul 2?
Aici ai dreptate suta la suta
Ai dreptate in mare,insa din pacate,cine e obiectiv si realist pe aici e luat drept prost.Singura arma pe care o avem noi in acest sezon este ANTRENORUL,pentru ca echipa nu e cine stie ce...cel putin nu acum,tinerii mai trebuie sa creasca. ![]()
Ai dreptate in mare,insa din pacate,cine e obiectiv si realist pe aici e luat drept prost.Singura arma pe care o avem noi in acest sezon este ANTRENORUL,pentru ca echipa nu e cine stie ce...cel putin nu acum,tinerii mai trebuie sa creasca.![]()
Cred ca Steaua avea o sansa buna de a juca in grupele Champions League in fiecare an. Insa pentru asta trebuia sa facem ceva de neconceput pentru majoritatea suporterilor: trafic de jucatori. Luam jucatori la x pret, ii purtam prin Liga vreo doua sezoane, ii vindeam la pret dublu. Ne asiguram si un buget confortabil, jucam in singura competitie adevarata*, aveam jucatori buni, care stiau ca Steaua poate fi o trambulina catre marile echipe din Vest.
Dar ce a facut Becali? A tinut jucatorii buni pana s-au demoralizat cu totul (cand au ajuns in Vest in sfarsit, uitasera sa mai joace fotbal), a cerut preturi fantastice atunci cand nu era nevoie, i-a terorizat pe proprii jucatori in asa hal incat au uitat sa mai centreze, sa dea gol, sa faca un simplu marcaj sau tackling... Noi, suporterii, nu am fost mai breji: i-am tinut in brate cat pareau ca stiu fotbal, cerand vehement sa nu se renunte la ei, dupa care ne-am schimbat brusc parerea... ca deh, nu mai dadeau randament.
Problema cluburilor europene mici, precum Steaua, e ca nu au resurse suficiente pentru a mentine interesul unui jucator de fotbal mai mult de doua sezoane. Maldini isi poate permite sa stea toata viata la AC Milan, ca doar primeste un salariu fabulos... la Steaua nu poti sa te intreci cu echipele puternice din vest decat daca profiti de foamea jucatorilor saraci. Ganditi-va la Nicolita: pai cand era rupt de foame, juca de nu stiai cum sa il iei. In loc sa il vinzi dupa vreo doi-trei ani la o echipa din Vest si sa iti asiguri bugetul pentru inca un jucator tanar + profit, l-ai tinut in loc... iar rezultatul e ceea ce e.
Si aici venim la cealalta problema: scouting inexistent. Vesticii nu sunt prosti ca investesc bani in tineri. Daca Steaua si-ar fi impus acel "trafic de jucatori", ar fi trebuit sa investeasca fortat in scouting si in conditii pentru tineri. Noi, insa, am ramas la stadiul de DVD-uri si jucatori vopsiti.
* un lucru care ma enerveaza e faptul ca unii suporteri romani considera ca merita mai mult sa intri in Europa League decat in Champions League, "pentru ca ai sansa sa urci mai sus". Europa League e o competitie minora si neimportanta. Deja a ajuns, vad, monopol pentru echipele din Est. Sincer, daca nu castigi trofeul, e o pierdere de timp. In Champions League esti deja la masa celor bogati, celor faimosi. 6 infrangeri acolo valoreaza cat o semifinala de Europa League. Prefer sa ii las pe rapidisti, pe dinamovisti si pe cheferisti sa se bata pentru ea... Steaua trebuie sa-si propuna numai grupele CL....
Sabau: "Sa vina Arsenal"
Ar fi de vis pentru mine ![]()
Sabau: "Sa vina Arsenal"
Ar fi de vis pentru mine
Pentru ei ar fi varianta cea mai buna. Posibilele adversare sunt destul de grele insa numai Arsenal ar aduce bani frumosi din drepturile de televizare/bilete...
UEFA Champions League play-offs
Non-champions path
Seeded
Arsenal FC (ENG)
Olympique Lyonnais (FRA)
Sporting Clube de Portugal (POR)
Panathinaikos FC (GRE)
VfB Stuttgart (GER)
Unseeded:
Fiorentina
Atletico Madrid
Celtic
Anderlecht
Timisoare
Daca se grupeaza bine, se poate trece de un panatinaikos, de sporting sau stuttgart.
* un lucru care ma enerveaza e faptul ca unii suporteri romani considera ca merita mai mult sa intri in Europa League decat in Champions League, "pentru ca ai sansa sa urci mai sus". Europa League e o competitie minora si neimportanta. Deja a ajuns, vad, monopol pentru echipele din Est. Sincer, daca nu castigi trofeul, e o pierdere de timp. In Champions League esti deja la masa celor bogati, celor faimosi. 6 infrangeri acolo valoreaza cat o semifinala de Europa League. Prefer sa ii las pe rapidisti, pe dinamovisti si pe cheferisti sa se bata pentru ea... Steaua trebuie sa-si propuna numai grupele CL....
Pe mine un lucru care ma enerveaza e Champions League ca si competitie si format. E o competitie facuta doar pentru ca marile cluburi sa poata plati salarii de cateva milioane de euro pe sezon si sa poata cumpara jucatori cu sume fabuloase...
Nu mi se pare normal ca Real Madrid sa reprezinte din postura de vicecampioana Spania cu 3 sau 4 spanioli in lot. De aceea e de laudat Barcelona pentru succesul de anul trecut in fata englezilor...
Aceasta competitie nu va putea fi castigata niciodata de o echipa ca Steaua sau Dinamo Kiew, echipe care inseamna ceva in fotbalul european. Asta doar pentru ca nu primesc sansa de a se lupta de la egal la egal cu multinationalele vestului.
De aceea, ca si alti suporteri stelisti, prefer deocamdata Europaleague unde pot intalni o echipa ca Atletic Bilbao formata doar din jucatori basci... Chiar daca pierd simt ca am facut-o pe merit, nu pentru ca o anumita echipa e atat de iubita in Asia incat strange sume care ii permit sa cumpere jucatori la sume care ne fac sa ne intrebam daca ne mai uitam inca la sport...
Daca se grupeaza bine, se poate trece de un panatinaikos, de sporting sau stuttgart.
Fac pariu ca Rocar nu mai trece, indiferent cu cine pica.
Cine spune ca au meritat calificarea, n-a vazut meciurile. Asa noroc nu poti avea decat o singura data in 10 de ani.
Pe mine un lucru care ma enerveaza e Champions League ca si competitie si format. E o competitie facuta doar pentru ca marile cluburi sa poata plati salarii de cateva milioane de euro pe sezon si sa poata cumpara jucatori cu sume fabuloase...Nu mi se pare normal ca Real Madrid sa reprezinte din postura de vicecampioana Spania cu 3 sau 4 spanioli in lot. De aceea e de laudat Barcelona pentru succesul de anul trecut in fata englezilor...
Aceasta competitie nu va putea fi castigata niciodata de o echipa ca Steaua sau Dinamo Kiew, echipe care inseamna ceva in fotbalul european. Asta doar pentru ca nu primesc sansa de a se lupta de la egal la egal cu multinationalele vestului.
De aceea, ca si alti suporteri stelisti, prefer deocamdata Europaleague unde pot intalni o echipa ca Atletic Bilbao formata doar din jucatori basci... Chiar daca pierd simt ca am facut-o pe merit, nu pentru ca o anumita echipa e atat de iubita in Asia incat strange sume care ii permit sa cumpere jucatori la sume care ne fac sa ne intrebam daca ne mai uitam inca la sport...
In 86-89, performanta Stelei a fost posibila numai pentru ca am avut resursele financiare si politice necesare de a atrage jucatorii cei mai buni din Romania, lipsiti de posibilitatea de a pleca peste hotare. Ca sa facem o comparatie, Steaua anului 2009 ar avea o echipa formata din Mutu, Chivu, Lobont, Rat etc. Intotdeauna banii au fost la putere. Nu ca acum, desigur (si sunt primul care voi deplange actuala situatie), dar Real Madridul anilor 50 nu a castigat totul in Europa doar pentru ca se baza pe forta locala de munca...
Eu vreau ca Steaua sa aiba independenta financiara de a bate orice echipa din Romania (fiind astfel prima optiune pentru orice tanar jucator talentat) si de a juca an de an intr-o competitie care sa-i permita sa vanda jucatori scump. Or, in acest moment, doar grupele Champions League ne pot asigura acest lucru. Nu sunt obsedat de trofee, ci de atmosfera, de conditii... nu voi plange niciodata pentru Cupa sau Supercupa Romaniei, de exemplu... singurul trofeu care conteaza e Campionatul, pentru ca e cel care te poate propulsa in grupul celor mari, te poate face interesant pentru un investitor, iti creeaza conditiile pentru o infrastructura moderna...
Fac pariu ca Rocar nu mai trece, indiferent cu cine pica.Cine spune ca au meritat calificarea, n-a vazut meciurile. Asa noroc nu poti avea decat o singura data in 10 de ani.
aseara n-au avut noroc, sahtior a fost de rahat.
singurul trofeu care conteaza e Campionatul, pentru ca e cel care te poate propulsa in grupul celor mari, te poate face interesant pentru un investitor, iti creeaza conditiile pentru o infrastructura moderna...
Chiar totul trebuie sa se reduca la bani? Chiar nu mai exista in fotbal dorinta de a castiga trofee decat daca aduc un bonus financiar impresionant?
Chiar totul trebuie sa se reduca la bani? Chiar nu mai exista in fotbal dorinta de a castiga trofee decat daca aduc un bonus financiar impresionant?
E aproape imposibil pentru o echipa ca Steaua sa mai castige trofee europene. Semifinala de Cupa UEFA a fost un noroc chior. Nu mai e ca acum 20 de ani cand prindeai 4 echipe si ajungeai in finala. Acum ai minim 7 echipe foarte puternice si bogate.
Cupa Romaniei e, sa recunoastem, un trofeu absolut penibil As prefera un playoff ca in Olanda pentru Liga I, transformand Cupa Romaniei intr-un trofeu pentru ligile inferioare.
Cat despre intrebarea ta, da, totul se reduce la bani. Altfel ajungem in Liga a III-a, avem un stadion ca dinamovistii, pierdem spectatori si fani, jucam ca niste iepe impiedicate din lipsa de valoare etc...